tort - 16184 przepisów (strona:586/1079)

Monoporcja truskawkowa bez pieczenia 51

truskawkami Co to jest monoporcja? Monoporcje to niewielkie, indywidualne desery, czyli przeznaczone dla jednej osoby. Monoporcje najczęściej są bardzo eleganckie i estetyczne. Doskonale sprawdzą się jako alternatywa dla tortu, czy ciasta. Monoporcje często przygotowuje się na wesela i bankiety. Ile dać żelatyny do truskawek? W zależności od tego, jaką konsystencję chcemy uzyskać, do truskawek należy dodać: Ilość truskawek Ilość żelatyny

Via Gusto
Przepis na kapustę zasmażaną 38

łyżkę soku z cytryny. Ewentualnie dopraw solą i pieprzem do smaku. Zobacz również inne przepisy z kapustą krokiety z kapustą i grzybami łazanki z młodej kapusty z pieczarkami tort z tortilli a’la krokiety z kapustą Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest

Via Gusto
Galaretka truskawkowa do słoików 29

potem jesienią i zimą cieszyć się pysznym smakiem i aromatem owoców które tak krótko królują na polskich zagonach. Dziś proponuję galaretkę truskawkową do słoików, pyszną, kwaskowatą, idealną do naleśników, tortów, ciast czy do zjedzenia samej. Zapiszcie sobie ten przepis bo warto. Galaretka truskawkowa do słoików - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto Brzoskwiniowa Wenus 31

brzoskwiniowy do ciasta jest bardzo prosty w przygotowaniu, używamy tu tylko puszki brzoskwiń i żelatyny, nie wymaga wielu składników i jest pyszny. Świetny będzie taki mus brzoskwiniowy do tortu - podane proporcje sprawdzą się do małej tortownicy.  Ciasto z serem i brzoskwiniami Ciasto Brzoskwiniowa Wenus posiada również masę serową z sera z wiaderka, która jest czymś pomiędzy serową pianką

Lekcje w kuchni
Ciasto cytrynowe, czyli król wielkanocnego stołu 36

szybciej niż mazurek! To ciasto cytrynowe nie udaje niczego – jest mięciutkie, soczyste i pełne smaku. Skórka cytrynowa robi tu robotę, a krem mascarpone na wierzchu to taka wisienka na torcie, tylko że… cytrynowa. Z odrobiną dekoracji staje się nie tylko pysznym deserem, ale też ozdobą wielkanocnego stołu. I nie martw się, jeśli coś nie wyjdzie idealnie – smak nadrobi wszystko

codojedzenia
Rabarbarowy curd 23

Share Pinterest Print Rabarbarowy curd to słodko – kwaśny krem, który idealnie sprawdzi się do tart, naleśników, babeczek, ciastek, tortów i wielu innych słodkości. Jest równie pyszny jak klasyczny lemon curd . Do przygotowania kremu należy użyć intensywnie czerwonych łodyg rabarbaru, bo nie uzyskamy ładnego różowego koloru. Mieszanie z żółtkami sprawia, że staje się beżowy, więc im bardziej czerwone łodygi

Oryginalny smak
Najlepsze przepisy na serniki 30

każdą okazję.   Serniczek kinder bueno Przepis tutaj (KLIK) Czy jest ktoś kto nie lubi batoników kinder bueno? Ja je uwielbiam i często robię krem o tym smaku do tortu. Tym razem postanowiłam wykonać mój ulubiony sernik z mlekiem skondensowanym z takim właśnie batonikowym przełożeniem.   Sernik karmelowy na spodzie oreo Przepis tutaj (KLIK) Wilgotny i kremowy sernik, na ciemnym

Blog z Apetytem
Cukier z kwiatów fiołka wonnego i forsycji 35

Przepiekane kolory cukrów kwiatowych.  Kwiaty fiołków i forsycji są jadalne na surowo. Pomijam walory zdrowotne tych roślin bo kwiaty zamknięte w cukrze będą służyły do dekoracji ciast, tortów,  deserów czy napoi np. przyozdabiając brzeg szklanki. Można cukier zmielić na puder i zrobić lukier do babki wielkanocnej. Można wyczarować piękne kolory Tego rodzaju cukier można przygotować niemal z każdych

Leśny Zakątek
Smacznie i zdrowo – co warto włączyć do swojej kuchni? 47

należy poddawać go obróbce termicznej. Najlepiej dodawać go do już gotowych potraw lub sałatek – świetnie smakuje np. jako dodatek do pieczonych warzyw, mięs, a nawet jako “wisienka na torcie” zup krem. Pasty orzechowe – doceń ich smak i właściwości prozdrowotne Czym są pasty orzechowe ? Możesz znaleźć je również pod inną potoczną nazwą – masła orzechowe. To po prostu zmielone

Via Gusto
Mus czekoladowy z nerkowców 36

tylko bardzo smaczne, ale też dostarczają mnóstwo cennych składników odżywczych. Taki mus czekoladowy można podawać samodzielnie lub ze świeżymi owocami. Po schłodzeniu świetnie sprawdzi się też do przełożenia ciast, tortów. Do jego posłodzenia zamiast syropu z agawy można użyć np. syropu klonowego, miodu lub przygotować go bez dodatku cukru. Mus czekoladowy z nerkowców Mus czekoladowy z nerkowców Składniki

Oryginalny smak
Sernik kajmakowy z jogurtem greckim 36

sernik kajmakowy z jogurtem greckim to wspaniała propozycja dla wszystkich miłośników kremowych serników. Prosty, szybki i doskonały, a chrupiący krokant na górze dopełnia smaku i jest prawdziwą „wisienką na torcie” Uwaga: tortownica 20 cm Składniki na spód: 70 g masła 200 g ciasteczek petite beurre Przygotowanie: Masło rozpuszczam w rondelku, ciasteczka blenduję. Dodaję zmielone ciasteczka do masła i mieszam. Następnie

Słodki sentyment
Biszkopt który zawsze wychodzi 42

Idealny biszkopt do ciast i tortów. Puszysty i miękki, nie kruszy się przy krojeniu. Składniki 7 jajek 3/4 szklanki cukru czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier po trochu i ubijamy, aż będzie błyszczące. Potem żółtka i na koniec mąka z proszkiem przesianą. Delikatnie łączymy szpatułką. Pieczemy

Wasze Przepisy
Biszkopt który zawsze wychodzi 40

Idealny biszkopt do ciast i tortów. Puszysty i miękki, nie kruszy się przy krojeniu. Składniki 7 jajek 3/4 szklanki cukru czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier po trochu i ubijamy, aż będzie błyszczące. Potem żółtka i na koniec mąka z proszkiem przesianą. Delikatnie łączymy szpatułką. Pieczemy

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania