poznasz moje sposoby na idealny biszkopt. Mój biszkopt jest puszysty, mało słodki, nie opada, nie zawiera tłuszczu czy proszku do pieczenia, zawsze wychodzi. Możesz przełożyć go kremem i powstanie tort, możesz też użyć go do rolady biszkoptowej, a jak masz ochotę, możesz nawet zjeść go tak jak stoi. Inspiracja Moje Wypieki. posprzątaj blat, na którym będziesz robić biszkopt, usuń rzeczy
moj przepis nakremem czekoladowym jest spełnieniem marzeń wszystkich wiebicieli słodkości! Każdy z wielka przyjemnością sięgnie po dokładkę! Daję sobie za to rękę uciąć! Spróbujcie i Wy! Ps. do zrobienia tego nieziemskiego tortu zainspirował mnie konkurs Apetyt Na Kopernika – trzymajcie mocno, mocno za mnie swoje kciuki! SKŁADNIKI: BISZKOPT CZEKOLADOWO-PIERNIKOWY: ( pieczemy 2 takie biszkopty ) * mąka pszenna – 100 g * jajko(...)gotujemy, dodajemy powoli do utartych żółtek ( cały czas mieszając ). Podgrzewamy, aż lekko zgęstnieje, odstawiamy, dodajemy czekoladę i żelatynę, blendujemy, odstawmy na ok. 2 godziny do chłodzenia. Przed wyciąganiem na tort możemy ponownie blendować ( jeśli to konieczne ). Składamy 2 część! Na dno blachy wkładamy biszkopt nr 1, szprycujemy część kremu czekoladowego, przykrywamy biszkoptem nr 2, szprycujemy kolejną część kremu, przykrywamy biszkoptem
Ostra na Słodkowystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo przestudzoną masę jajeczną, czekoladę i spirytus. złożenie ciasta: Krążki ciasta nasączamy alkoholem, przekładamy masą, trochę masy przeznaczamy na wierzch i boki. Tort dowolnie dekorujemy. Ja do dekoracji użyłam dodatkowej masy, tartej czekolady oraz świeżych kwiatów. masa do dekoracji: 125 g serka mascarpone 110 g masła (w temperaturze pokojowej) 100 g czekolady deserowej (rozpuszczonej
Domowy Smak Jedzenianasącz go i wyłóż cały krem czekoladowy. Przykryj trzecim blatem, nasącz sokiem i posmaruj drugą połową kremu z buraka. Połóż górny blat. Dociśnij, aby wszystkie warstwy dobrze się skleiły. Tort przykryj ściereczką i wstaw na 6-8 godzin do lodówki. Polewa czekoladowa 100 g. czekolady gorzkiej 100 ml. śmietanki 30% Dekoracja 100 g. mlecznej czekolady W rondelku podgrzej mocno(...)połamaną na kostki gorzką czekoladę, odstaw na 2 minuty. Po tym czasie mieszaj, aż śmietanka dobrze się wymiesza z czekoladą. Lekko przestudź i rozsmaruj polewę po wierzchu i bokach tortu. Od razu udekoruj tort startą mleczną czekoladą lub/i rurkami z czekolady (rozpuść czekoladę, gorącą rozsmaruj na metalowej blaszce, zaczekaj aż zastygnie i zeskrobuj ostrym nożem czekoladę tworząc rurki). Zaczekaj
Delicious Placeprzygotowaniu, zawsze robi furorę na rodzinnych uroczystościach czy podczas kolacji z przyjaciółmi. Obłędnie smakuje, jego kremowa konsystencja powala na kolana, a chrupiąca skorupka na wierchu to istna wisienka na torcie! Uwielbiam, jednym słowem uwielbiam Crème brûlée ;) Zresztą, nie ma się czemu dziwić, jest idealny pod każdym względem. Tym razem postanowiłam (jak zwykle) dodać coś od siebie - może pora mało jesienna
W kuchni Karmel-itkiwielu moich przepisach wykorzystuję bezę włoską! Zarówno tutaj na bloga, jak i np. przy prowadzeniu warsztatów czy kursów cukierniczych. Dekorowane torty, perfekcyjne makaroniki jak z francuskiej cukierni, nadzienie do profiteroli i wiele wiele innych moich przepisów zawiera ją w swoim składzie. Jak zrobić tę idealną? Co zrobić, żeby zawsze się udawała? Jaki jest jej sekret? I jak zrobić fantastyczne lody(...)bezowe z orzechami, które zachwycą każdego wielbiciela słodkości ? O tym dziś! CO TO JEST BEZA WŁOSKA? BEZA WŁOSKA to stabilna gęsta beza wykorzystywana do dekoracji tortów, tart, ciast i ciasteczek. Swoim smakiem przypomina lubiane w dzieciństwie ciepłe lody – jest nieziemsko słodka i bardzo delikatna. Składa się z ubitych białek zaparzonych syropem cukrowym. Nie wymaga pieczenia, suszenia ani podgrzewania – to syrop
Ostra na Słodkozacząć od świątecznych wypieków. Dlaczego świątecznych? Otóż w tym tygodniu nasz ŚDS obchodził swoje małe święto- 15 urodziny. Nasz team mimo obaw podjął się ogromnego wyzwania jakim jest URODZINOWY TORT! Szczerze? Do tej pory sami nie możemy uwierzyć, że udało nam się wyczarować takie cudo, zwłaszcza, że w tej dziedzinie nawet nie raczkujemy, jesteśmy dosłownie w pieluchach! Efekt wizualny(...)uwierzyć nam na słowo. Ponieważ wspólnie włożyliśmy sporo pracy w powstanie tego "dzieła", a każdy z nas dał coś od siebie, to jedyną adekwatną nazwą dla niego jest... Team tort Biszkopt: 6 jaj 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie po trochu
Sprawni w smakubardzo wiedziałam do czego przypiąć. Przyszła pora wiśni i robienia przetworów. I nagle okazało się, że ten ekstrakt migdałowy pasuje do konfitur jak złoto! Ale o torcie miało być. Tam jest niemało czekolady. Całe 400 gramów. 200 g w musie i 200 g w polewie. Od Was zależy czy zmieszacie czekoladę mleczną z gorzką, czy użyjecie tylko gorzkiej(...)śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy śmietankę z połamaną czekoladą. Kiedy czekolada się rozpuści, odstawiamy do wystygnięcia. Gęstą polewą polewamy tort. Kroimy, kiedy polewa zastygnie. Smacznego
bistro mamaSkładniki podstawowe: biszkopt o średnicy 22 cm. - 3 blaty Przepis tutaj (piekłam bez proszku do pieczenia). Owoce i dodatki: 300 g borówek, 300 g malin, krem do tortu o smaku waniliowym Cykoria +220 ml mleka lub +250 ml mleka i 80 g masła, posypka owocowo-kakaowa Cykoria . Nasączenie: 1/3 szklanki wody z sokiem z 1 cytryny. Przygotowanie: Każdy blat nasączam(...)wodą z sokiem z cytryny. Przygotowuję krem waniliowy według instrukcji na opakowaniu. Pierwszy blat smaruję 1/3 kremu, układam 1/4 owoców, kolejny przekładam tak samo. Ostatni blat i boki tortu smaruję pozostałym kremem i posypuję kolorową posypką. Tort dekoruję pozostałymi owocami, chłodzę w lodówce
JejKuchniapoza tym zaplanowałam też inne ciasta, więc w tym przypadku idealnie sprawdziły się gotowe krążki bezowe. Słodycz bezy przełamałam kremem cytrynowym, co również stanowiło idealne połączenie z truskawkami. Tort zniknął ekspresowo i nie było szans, aby jakiś mały kawałek schować na później, ale miło, że wszystkim smakował. Polecam, ponieważ jego przygotowanie jest naprawdę proste, a efekt - rewelacyjny. Koniecznie spróbujcie(...)kremem najlepiej tuż przed podaniem lub kilka godzin wcześniej. Całość ozdobić według uznania. (*) Tym razem użyłam gotowych krążków bezowych, ale możecie upiec je samodzielne, przepis np. tu - klik . (**) Tort najlepiej przygotować tuż przed podaniem, gdyż blaty bezowe mogą zmięknąć - a owoce puścić sok. Jeśli chcecie go zrobić kilka godzin wcześniej to truskawki warto pokroić na pół, a nie w plasterki
Di gotujeWitam serdecznie, przez jakiś czas nie zaglądałam tutaj,trochę zaniedbałam Was, ale już wracam. Na dobry początek pyszny tort, którym się zachwyciłam dzięki mojej koleżance Iwonie. Myślę,że tort będzie pyszny z dodatkiem malin. SKŁADNIKI: 3 krążki bezowe 3 śmietany słodkie 30% 3 śmietanfixy ewentualnie trochę cukru pudru do śmietany(ja nie używam) truskawki około 50dag WYKONANIE: truskawki umyć(...)osuszyć,pokroić na połowy, śmietanę ubić, pod koniec ubijania todać śmietanfixy, każdy krążek smarujemy śmietaną, układamy truskawki, tort gotowy
Kuchnia Beatybiszkopt z samych białek . Nie jest to jednak biszkopt tradycyjny, bo do ciasta dodajesz też masło. Dzięki temu biszkopt z białek jest wilgotny i puszysty. To wspaniałe ciasto pod torty! Długo zastanawiałam się nad tym, czy jest to ciasto maślane na białkach, czy jednak biszkopt. Doszłam do wniosku, że skoro najlepiej sprawdza mi się jako biszkopt pod torty, to niech(...)już tak zostanie. Jeśli szukasz przepisu tradycyjnego, to koniecznie zobacz mój przepis na uniwersalny biszkopt do tortu
AniaGotuje.plTort sporządzony dla mojej małej "wielkiej fanki" bajki Miraculum: Biedronka i Czarny Kot. Wierzch tortu otulony płaszczykiem czerwonego lukru plastycznego w duże czarne kropki. Z przodu postacie głównych bohaterów wydrukowane na jadalnym opłatku. Środek przełożony dżemem wiśniowym oraz kremem z mascarpone i bitej śmietany.Tort został upieczony według przepisu na biszkopt nieopadający
Krokusowy DomKrem maślany – jak już wspomniałam – nadaje się idealnie do dekoracji tortów, muffinek, przekładania ciasteczek a także jako gładki podkład pod lukier plastyczny. Prosty przepis a jak wiele zastosowań! Dla wszystkich, którzy lubią słodkości Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić(...)kremowej „białej” masy. Może to trochę potrwać, ale jak nie utrzemy dobrze kremu, to będzie nadal smakował jak masło. Krem maślany bardzo dobrze nadaje się do pokrywania tortu , jeśli chcemy położyć na nim masę marcepanową, masę cukrową. Ma bardzo gładką konsystencję , dzięki czemu możemy ładnie wyrównać powierzchnię tortu i masa będzie się ładnie układać, bez żadnych „wybojów
Za drzwiami kuchniLekki kokosowy torcik. Smakuje trochę jak nasze sławne bounty, tylko jest większy, ale tak samo pyszny Składniki raczej powinniście mieć w spiżarce. A potem tylko pozostaje z tym kokosowym tortem świętować długi weekend. My ten czas spędzamy bardzo spokojnie, ja się szkole z dronów w Poznaniu, a Sylwia odpoczywa u dziadków z dala od miejskiego zgiełku. Dzieciaki jeżdżą na rowerach(...)blendera. Dodajemy stałą część mleka kokosowego z góry puszki, ksylitol i wiórki kokosowe. Blendujemy na jednolitą masę. Wylewamy na spód i odstawiamy do zamrażarki. Po wyjęciu z lodówki kokosowy tort posypujemy wiórkami/chipsami kokosowymi lub czekoladą. My wybraliśmy jedno i drugie Smacznego! Artykuł Kokosowy tort bounty pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLife