Żelka mango to doskonały dodatek do tortów, który dodaje im nie tylko intensywnego smaku mango, ale także koloru i atrakcyjności wizualnej. Może być wykorzystana na wiele różnych sposobów przy dekoracji tortu. Żelka mango do tortu -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki
AleTorcikPRZEPIS Przepis na pyszne ciasto przekładane! To dwukolorowy biszkopt przełożony masą budyniową oraz czekoladową chrupką, polane białą czekoladą. Ciasto pięknie się… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Ciasto z przezroczystą galaretką to kakaowy tort z kremem budyniowym, owocami i galaretką! Tort pięknie się prezentuje dzięki wkładce z… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto(...)pieczenia z mascarpone i bitą śmietaną to przepis na pyszny deser! Ciasto składa się z trzech kremów przełożonych… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto miętowe – Miętowa Rozpusta – miętowy tort z czekoladą Każdy, kto próbował tego ciasta, stwierdził, że dawno nie jadł tak pysznego deseru! To zdecydowanie najlepsza rekomendacja. Połączenie mięty i… ZOBACZ PRZEPIS Lekki sernik na jogurtach greckich
Via GustoTort snickers Zakochacie się w tym cieście! Czekoladowy biszkopt, kajmak, krem śmietankowy, solone orzeszki ziemne i polewa czekoladowa – niebo w ustach! Cudowny smak, któremu ciężko się oprzeć. Świetny torcik zarówno na szczególne okazję, jak i bez okazji, tak do niedzielnej kawki. Polecam! Składniki: Biszkopt: 5 jajek 160g cukru (ok 3/4 szklanki) 120g mąki (ok 3/4 szklanki(...)masą kajmakową oraz czekoladą. Ja przełożyłam kajmak do mocnego woreczka, odcięłam róg i oblałam ciasto „w krateczkę”, brzegi ozdobiłam siekanymi orzeszkami *** *** Na końcu całość polałam pozostałą czekoladą *** *** Tort schładzamy przez około 1 godzinę w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY
Blog z Apetytemgodz. (najlepiej przez noc). Następnie schłodzoną masę miksujemy ze schłodzonym serkiem mascarpone. Gotowy krem wykładamy na biszkopt i przykrywamy ostatnim. Całość schładzamy w lodówce (najlepiej przez noc aby tort się ustabilizował i nabrał smaku). składniki na krem na obłożenie i dekoracje: 300 ml śmietanki kremówki 30%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 30-40 g cukru pudru czerwony barwnik spożywczy(...)zielony barwnik spożywczy wykonanie: Mascarpone miksujemy ze śmietanką i cukrem pudrem na gęsty krem. Trochę kremu mieszamy z barwnikiem czerwonym a innej miseczce mieszamy z zielonym. Białym kremem pokrywamy tort. Dowolnie dekorujemy dripem i kolorowymi kremami. składniki na drip czekoladowy: ok. 30 g czekolady ok. 30 g śmietanki 30% wykonanie: Śmietankę podgrzewamy ale nie zagotowujemy. Do gorącej śmietanki dodajemy posiekaną
Domowy Smak JedzeniaTort bezowy to słodki przysmak, który wręcz rozpływa się w ustach. Nie jest zbyt pracochłonny ani trudny do zrobienia, a zawsze prezentuje się efektownie i kusząco, i do tego smakuje wybornie. Zawsze robię go po Tłustym Czwartku, kiedy zostaje mi dużo białek po robieniu pączków. Białka można zamrozić, a po odmrożeniu i i ogrzaniu ich do temperatury pokojowej ubijają się(...)świeże. Składniki na tort bezowy: Beza: 6 białek 300 g cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego szczypta soli Krem: 250 g sera mascarpone 200 ml śmietany30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: pół tabliczki gorzkiej czekolady, garść owoców granatu (mogą być np. też maliny czy borówki), słodki sos np. toffi (można pominąć) Przygotowanie
e-PrzepisyKulinarneTort bezowy dakłas (Dacquise) Dziś coś dla miłośników słodkich i chrupiących deserów. Torcik bezowy przekładamy kremem kajmakowym z orzechami i daktylami. Przepyszny! Składniki: Beza: 6 białek szczypta soli 1,5 szklanki drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny lub octu Krem dakłas: 250g serka mascarpone 125g schłodzonej śmietanki 30/36% 100g masy kajmakowej Dodatkowo: pół szklanki orzechów włoskich(...)orzechy i daktyle, mieszamy *** *** Krem wykładamy na pierwszym blacie bezowym, wyrównujemy *** *** Przykrywamy drugim blatem bezowym i delikatnie dociskamy. Z wierzchu torcik ozdabiamy połówkami orzechów oraz daktyli i oprószamy kakao *** *** Tort podajemy w tym samym dniu w którym go przygotowaliśmy. Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA
Blog z ApetytemŚwiąteczny torcik w wersji bezglutenowej. Składa się z dwóch biszkoptowych blatów makowych, przełożonych konfiturą wiśniową oraz masą z palonej białej czekolady, pomiędzy którą znajduje się żelka wiśniowa. Wierzch tortu to bita śmietana ozdobiona suchym makiem oraz grysem z wiśni liofilizowanych. Biszkopt makowy został wykonany z mąki migdałowej z dodatkiem wiórków kokosowych, dzięki temu jest bezglutenowy. Masa to tylko 3 składniki(...)podpiec w piekarniku, by zyskała karmelowy kolor i smak. Całość dopełnia żelka przygotowana z wiśni mrożonych oraz galaretki, która przełamuje karmelowy smak masy i wprowadza element orzeźwienia. Wszystkie składniki tortu komponują się idealnie, dzięki temu smakuje on znakomicie i nie jest przesłodzony. Idealny wypiek na świąteczny stół, który zachwyci gości swoim wyjątkowym smakiem. Składniki: Biszkopt makowy: 9 białek 5 żółtek
Kuchnia MagdaLenyBabeczki Czarny Las, to nic innego jak wersja mini słynnego tortu Czarny Las, inaczej zwanego Tortem Szwarcwaldzkim ( nie mam go w swoim blogowym zbiorze przepisów, ale na pewno kiedyś się pojawi, bo tort jadłam i jest pyszny ). Babeczki Czarny Las, to podobnie jak tort, czekoladowe ciasto, wiśnie i bita śmietana. Moje ciasto babeczkowe wykonałam w prosty sposób, tak jak robi
Opowieści z piekarnikazostać przeoczone. Tak właśnie wybrzmiało życzenie naszego 70 - cio latka. Stworzyliśmy przekornie szansę, na wypowiedzenie również innych życzeń. Podsunęliśmy Jubilatowi pod podmuch świeczkę, która lśniąc na urodzinowym torcie, posiada moc uszczęśliwiania. Gdy pojawia się tort, wykreślenie z kalendarza uroczystego "Sto lat" okazuje się niedopuszczalne. Dziś właśnie o takim torcie się rozpiszę. Na marginesie, z całym przekonaniem(...)ubijamy na sztywno, początkowo na niskich obrotach, potem na zwiększonych, dosypujemy cukier waniliowy, cukier puder i opakowanie śmietan - fixu. Ubitą śmietankową masę wykładamy równą warstwą na wierzch tortu. Powierzchnię oprószamy startymi wiórkami gorzkiej czekolady. Ja wykorzystałam ciasteczka amaretti, ulubione przez Jubilata. Torcik przed podaniem chłodzimy w lodówce, oczywiście najlepiej całą noc. Konsystencja mas jest idealna, ciasto pięknie prezentuje
Kronika PiekarnikaPrzepis na tort Napoleon jest znany od 1850 r. i od momentu swojego pojawienia się deser ten cieszył się ogromną popularnością nie tylko w Europie, ale i na całym świecie! Niektórych może zaskoczyć występowanie octu w składzie ciasta. Jednak nie warto się martwić: absolutnie nie jest to wyczuwalne w gotowym produkcie, a jednocześnie to właśnie ten składnik nadaje mu charakterystycznej(...)kruchości. Jeśli jednak kategorycznie nie chcesz używać octu, możesz zastąpić go sokiem z cytryny lub wytrawnym białym winem. Popularność tortu spowodowała, że obecnie istnieją różne odmiany przepisu: z budyniem, z ciasta francuskiego itp. Tu podajemy klasyczny, który będzie smakował tak samo doskonale, jak gdyby ciasto wypiekała Twoja mama lub babcia. Liczba porcji: 12 Czas przygotowania: 20 min. + 40 minut. chłodzenie
Kuchcik gotujeTort cyfra brownie Pyszne i bardzo efektowne ciasto urodzinowe. Torcik składa się z wilgotnego i rozpływającego się w ustach ciasta czekoladowego, kremu z czekolady i kolorowych cukierków – lentilek. Jest prosty w przygotowaniu i z pewnością sprawi wiele radością zarówno jubilatowi jak i gościom. Polecam! Jeśli chcemy możemy ciasto dodatkowo przełożyć kremem, ja jednak uznałam, że jest ono dostatecznie wilgotne(...)masą czekoladową *** *** Dodajemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i kakao *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką lub szpatułką *** *** Ciasto przelewamy do foremek wyłożonych papierem do pieczenia. Ja chciałam zrobić tort w kształcie cyfry 2, więc użyłam tortownicy o średnicy 19 cm i małej, klasycznej keksówki *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160′ C i pieczemy przez 1 godzinę
Blog z ApetytemPyszności nad pysznościami. Keto tort makowo - chałwowy wprost rozpływa się w ustach! Zdecydowany faworyt wśród moich wszystkich keto tortów, które jak do tej pory powstały... A trzeba przyznać, że konkurencja jest spora... :D Artykuł Keto tort makowo – chałwowy (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave Girlrodziną z powodu braku tego trzeciego ale mimo to cieszymy się spokojem. Pogoda oraz pyszne jedzonko całkiem przyjemnie poprawia humorki, więc podrzucamy tutaj przepis na coś słodkiego 😉 Stworzyłyśmy tort, który łączy w sobie vibe sernika i makowca. Świetnie sprawdzi się na różne okazje 😍 Składniki (śr: 20cm): Kakaowy biszkopt -5 jajek -80g mąki ryżowej(...)przypaliła gotować na średnim ogniu ok 15 minut. 14. Gotową masę serowo- makową wlać do dużego naczynia, aby ją zważyć. Następnie podzielić ją na 4 równe części. SKŁADANIE TORTU 15. Pierwszy blat biszkoptu umieścić w tortownicy i rozłożyć na nim równomiernie pierwszą część kremu. Dalej umieścić drugi blat itd. 16. Na koniec całość zabezpieczyć przed wysychaniem np. wkładając do worka
Candy PandasZapraszam na tort z lekkim krem na bazie śmietanki kremówki, serka mascarpone oraz pysznej białej czekolady oraz z puszystym aromatycznym kremem jagodowym. Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu firmy Helio otrzymałam kolejny raz przesyłkę pełną znakomitych produktów z których powstał pyszny tort jagodowy! Składniki na tortownicę o średnicy 28 cm: Biszkopt jasny: 5 jajek (rozmiar M), temperatura pokojowa 150 g cukru(...)Smarujemy konfiturą jagodową, nakładamy jagodowej masy i ją rozsmarowujemy. Następnie nakładamy ciemny blat, nasączamy ponczem smarujemy konfiturą a następnie wykładamy około ¾ białej masy. Pozostałą część białej masy smarujemy cały tort po bokach i na wierzchu Tort wstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin, aby masa stwardniała. Dekorujemy mleczną czekoladą oraz płatkami migdałowymi Helio według uznania
Podróż w kulinaria