Słodki tort z świeżymi truskawkami, puszystym kremem o smaku białej czekolady i słodką galaretką. Idealny do kawy w letnie popołudnie! Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 kopiastych łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem: 500 ml śmietanki 36% 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany 250 g serka mascarpone Dodatkowo
VioletoweKucharzenieDziadków niż taki tort? Jeszcze zdążycie zrobić. Będą zachwyceni! Składniki: Biszkopt • 2 jajka • 1/3 szklanki cukru • 1/3 szklanki mąki pszennej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 30 ml mocnego espresso Masa serowa • 500 g sera mascarpone • 500 g jogurtu greckiego • 3 czubate łyżki cukru pudru • 1 cukier waniliowy • 4 płaskie łyżki żelatyny Polewa truskawkowa • 1 opakowanie truskawek mrożonych
To co kochamświetnie równoważy obłędną słodycz bezowych blatów. Upiekłam cztery, bo miałam dużo białek, poza tym w takiej formie tortu bezowego jeszcze nie przygotowywałam. Na wierzch bita śmietana i truskawki - i wyszło coś wspaniałego.Tort smakuje bosko, i mimo swoich rozmiarów, znika błyskawicznie.Co do kremu, trochę rozczarował mnie jego kolor. Na zdjęciach był cudownie różowy, mi wyszedł taki troszkę... Niewyraźny
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzepyszny! A do tego do swych narodzin potrzebuje tylko kilku ogólnie dostępnych składników... Czy kiedykolwiek słyszeliście takie słowa opisujące tort..? Tak czy siak, OTO JEST. TORT WIOSENNO-LETNI Z TRUSKAWKAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ Składniki: CIASTO: 4 szklanki + 2 łyżki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli(...)bitej śmietany. Jeśli ciasto nie jest idealnie płaskie, możesz odciąć górę (lub podzielić te 2 kawałki jeszcze raz na 2 i stworzyć 4 warstwy tortu).Posmaruj pierwsze ciasto kremem z białej czekolady i obłóż pokrojonymi truskawkami. Przykryj drugim kawałkiem ciasta i rozsmaruj na górze pozostały krem. Przystrój całymi truskawkami. Możesz stworzyć taki baner jak ja, wycinając z twardego papieru
Gotowanie to kochaniewww.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Serce w Różyczki Śmietanowo – Jagodowy Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 150g cukru 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego Do nasączenia: 100ml cytrynówki 80-90ml wody Krem: 20g żelatyny + 140ml wody 350g mrożonych owoców (użyłam truskawek, porzeczki, jagód, maliny, wiśnie) 3 łyżki(...)kremu. Na wierzchu ułożyć drugi kawałek biszkoptu, lekko docisnąć i nasączyć go połową pozostałego ponczu. Znów zrobić około 1cm warstwę kremu i ułożyć ostatni kawałek biszkoptu. Biszkopt nasączyć. Cały tort posmarować cienką warstwą kremu, patrz FILM . 12. Pozostały krem przełożyć do rękawa cukierniczego z metalową tylką Wilton 1M ( patrz FILM ) i na torcie wycisnąć różyczki, zaczynając od samego dołu, patrz
Mała CukierenkaTorcik czekoladowy Pyszny i efektowny tort złożony z kakaowego biszkoptu, kremu czekoladowego, masy śmietankowej oraz polewy z czekolady i udekorowany świeżymi truskawkami. Ciasto nie jest trudne do wykonania ale dosyć czasochłonne. Prace jednak można podzielić sobie na dwa dni: jednego dnia upiec biszkopt, a drugiego zrobić krem oraz masę wierzchnią i przełożyć ciasto oraz udekorować. Składniki: Biszkopt(...)mleka. Masę czekoladową odkładamy do wystudzenia *** *** Schłodzony tort dekorujemy polewą czekoladową. Zaczynamy od brzegów ciasta robiąc efekt spływającej czekolady *** *** Następnie nakładamy polewę na środek tortu i delikatnie rozprowadzamy. Ciasto przekładamy do lodówki aby polewa zastygła *** *** Truskawki przekrawamy wzdłuż na połówki i dekorujemy polewą czekoladową *** *** Torcik dekorujemy z wierzchu truskawkami oraz opcjonalnie bitą śmietaną *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: CIASTA
Blog z ApetytemCzekolada i truskawki to moje ulubione smaki.Dlatego dzisiaj zapraszam Was na pyszny torcik. Składniki: 180 g jogurtu naturalnego 200 g serka śmietankowego z wiaderka 6 łyżek
Ala piecze i gotujeUwielbiam połączenie rabarbaru z truskawkami i dzisiaj właśnie na wypiek z ich dodatkiem Was zapraszam. Ciasto jest wilgotne , nie za bardzo słodkie i po prostu rozpływa
Gosia gotujegorzka czekolada. Wszystko tworzy przepyszny, chłodzący deser w formie tortu. Z chęcią sięga się po kolejną porcję ;) Ten deser nie może udać się bez cukru, który towarzyszy nam w codziennym życiu. Więcej na temat cukru i słodzenia, można dowiedzieć się na stronie www.uczymyjakslodzic.pl 1 litr lodów śmietankowych 300 g truskawek 2 łyżki nalewki truskawkowej 100 g czekolady gorzkiej BLATY BEZOWE(...)włożyć do zamrażarki, aby lody się nie rozpuściły. Kroić ciepłym ostrym nożem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Lody i desery lodowe , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: czekolada , lody , truskawki
https:KKuchniaMniamtabliczki gorzkiej czekolady 1/3 szkl. cukru Warstwa truskawkowa: 200 g mrożonych truskawek (*mogą być też świeże) 200 g śmietany 36% 1 galaretka truskawkowa 400 ml wrzątku Poncz: kubek zaparzonej herbaty (lub dowolny inny wg uznania) Dodatkowo: dowolne gotowe lub wykonane samodzielnie dekoracje na tort Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę pod koniec stopniowo(...)dodajemy przestudzoną galaretkę. Przełożenie tortu: Pierwszy blat biszkoptu - 1/3 ponczu - 1/3 masy czekoladowej - drugi blat biszkoptu - 1/3 ponczu - cienka warstwa truskawkowa - połówki truskawek - reszta tężejącej masy truskawkowej - trzeci blat biszkoptu - reszta ponczu. Dekoracja: Górę tortu smarujemy pozostawionym wcześniej białym kremem. Boki pozostałą masą czekoladową zostawiając trochę do dekoracji przy pomocy rękawa cukierniczego. Ja brzegi, czyli łączenia
Kolorowy PrzepisownikCiasto z galaretką z truskawek i bezą typu krajanka jest pyszne, dekoracyjne i z powodzeniem może zastąpić tort . Bardzo lubię ciasto z galaretką. Jest orzeźwiające i można do niego użyć sezonowych owoców. Ponieważ w Szwecji nie ma galaretek w proszku nauczyłam się je robić sama. Moje galaretki są więc naturalne w smaku i w kolorze. Ciasto z galaretką(...)obchodził swoje 25 urodziny. To jedno z ciast, które było na jego liście oczywiście oprócz pysznego tortu, o którym napiszę wkrótce. Tym razem przyrządziłam ciasto z truskawkową galaretką. Jest podobne do tego z malinami , ale biszkopt jest bezglutenowy. Co prawda truskawki o tej porze nie są jeszcze tak intensywne w smaku i kolorze ale ciasto i tak jest pyszne
codojedzeniaszklanki cukru * 2 szklanki mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * litr kremówki * serek mascarpone * łyżka cukru pudru * zielony barwnik spożywczy * szklanka wrzątku * sok z połowy cytryny * truskawki * kiwi * wiórki czekoladowe Przygotowanie : Jajka ubić dodając cukier. Przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać ciasto mikserem. Przelać do tortownicy, piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić(...)kremem, posypać wiórkami czekoladowymi. Pozostały krem podzielić na dwie części. Zrobić intensywny odcień zieleni oraz jasny pastelowy. To r t dekorować zielonym kremem wedle uznania. Boki tortu obsypać czekoladą. Ułożyć truskawki. Dobrze schłodzić
Magiczne Życie MartyPrzepyszny tort na wyjątkowe okazje. Jeśli lubicie połączenie truskawek i kokosu czeka Was kulinarne niebo:) Przełożenie warstw biszkoptowych zostało wykonane z połączenia mleka kokosowego i wiórków kokosowych z masą mascarpone i białą czekoladą. Do tego świeże truskawki i mamy połączenie doskonałe. Do dekoracji tortu wspaniale pasują pralinki typu Raffaello i obłożenie z kokosowych wafelków. Biszkopt i masę kokosową można przygotować
Milion Smakówjest w Polsce możliwe. Dlatego dopóki mogę to dodaję świeże owoce do wszystkiego, na przykład do jednego z bardziej lubianych przez moją rodzinę deserów - Bezików z truskawkami (jest to wariacja tortu bezowego, który kiedyś robiłam na chrzciny mojej bratanicy). Mimo bezy, deser wcale nie jest zbyt słodki, dlatego nadaję się również na letnie (wystawne lub nie) okazje. Nie pogardziłabym takim(...)deserem na swoim weselu :) Za tydzień znowu je przygotuję, choć wtedy już pewnie w wersji z malinami. Częstujcie się!Mini wersja - duży tort bezowy znajdziecie tuSkładnika:6 białek (wielkość M)330 g cukru1 łyżeczka octu winnego jabłkowego1 łyżeczka mąki ziemniaczanej400 ml śmietanki 30%2 łyżeczki cukru pudru200 g serka naturalnego - nie solonego0,5 kg truskawekSposób przygotowania:Białka
Słodkie PrzyjemnościZuccotto wypełnione jest przepysznym, delikatnym kremem na bazie serka mascarpone, bitej śmietany, cukru pudru i wanilii. Z kremem wspaniale komponują si ę truskawki, prawdziwi bohaterowie deseru, które nadają lekkości i świeżości. Tort nie tylko zdobi stół, cieszy oko, ale co najważniejsze wybornie smakuje i jest rozkoszą dla podniebienia. A na koniec(...)boki miski wykładamy biszkoptami nasączonymi w syropie truskawkowym. Na biszkopty wykładamy połowę kremu, na której układamy ugotowane truskawki. Na truskawki wykładamy drugą porcję kremu, którą przykrywamy biszkoptami nasączonymi w syropie. Przygotowany tort okrywamy folią spożywczą i schładzamy w lodówce przynajmniej 6-8 godzin. Schłodzone ciasto przed podaniem delikatnie wyjmujemy z naczynia, odwracając
La grande e la piccola cuoca