Kruche ciasto z masą budyniową rabarbarem i tuskawkami

Kruche ciasto z masą budyniową rabarbarem i tuskawkami

Kruche ciasto z masą budyniową rabarbarem i tuskawkami

Uwielbiam połączenie rabarbaru z truskawkami i dzisiaj właśnie na wypiek z ich dodatkiem Was zapraszam. Ciasto jest wilgotne , nie za bardzo słodkie i po prostu rozpływa się w ustach, zwłaszcza następnego 3 dnia, jak sie go doczeka :) Składniki na ciasto: 4 żółtka 300 g maki 150 g masła 3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe z cukrem  500 ml słodkiego mleka 3,2 % 2 łyżki masła Kruszonka: 60 g cukru 60 g mąki 50 g masła Dodatkowo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, ciasto, budyń, truskawka, truskawki, mak, ciasto z truskawkami, ciasto z masa, ciasta z masa, tort, torty, ciasto z makiem, mleko w proszku, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.