tort z kremem - 4307 przepisów (strona:89/288)

Tatowa nalewka wiśniowa 245

Nalewka najlepiej smakuje po roku czasu, pije się ją o temp. 8- 10 ºC. Wiśnie, oczywiście uprzednio wydrylowane zawsze wykorzystuję do ciast, szczególnie dobrze smakują we wszelakich tortach z czekoladowymi kremami, bardzo prosto można je wykorzystać również do tarty, wykładamy wiśnie na spód, zasypujemy cukrem, zalewamy galaretką i mamy proste ciasto z dodatkiem alkoholu

Kuchenne aromaty
Wigilia w królestwie garów 162

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} piernik z marcepanem i powidłami     tort makowy tort makowy z kremem śliwkowym szarlotka     katarzynki Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

królestwo garów
Tort makowy z kremem śmietankowo-czekoladowym i pomarańczowo-kardamonową nutą 191

wspomina, że tort był pyszny. M. także uznał, że był doskonały. Dla mnie po prostu bardzo smaczny, bez wielkiej rewelacji. No ale ja nie jestem wielką fanką makowców. Tort makowy z kremem śmietankowo-czekoladowym i pomarańczowo-kardamonową nutą Przepis zakłada upieczenie ciasta dzień przed przygotowaniem. Ja nie miałam tyle czasu, ale śmiało mogę stwierdzić, że tego samego dnia też

Pełny talerz
Tort makowo - migdałowy z kremem advocat 233

mieszając, aż do uzyskania gęstego budyniu. Masę budyniową studzimy. Serek mascarpone ubijamy na puszystą masę, po czym małymi porcjami dodajemy budyń. Biszkopt makowy przekrawamy na trzy części, przekładamy kremem advokat. Wierzch tortu dekorujemy według własnego uznania. Tort umieszczamy w chłodnym miejscu najlepiej na całą noc , aby masa stężała. Smacznego

kgwjanczewo
Czarno-biały tort z kremem waniliowym 156

opakowaniu. 5. Pierwszą warstwę biszkoptu dokładnie nasączyć płynem. Nałożyć ok. 2 czubatych łyżek kremu na nasączony spód i równomiernie rozsmarować. Czynności te powtórzyć na kolejnych warstwach. 6. Pozostałym kremem wysmarować boki tortu. 7. Cały tort udekorować dowolnymi owocami, posypkami

A Ty Smakuj Mnie
406. 219

względnie na lenistwie, tak więc dzisiaj witam dzień wśród książek. :(A za oknem słońce, .. no nic może pouczę się wieczorem? xd :P No i wstawaim zdjęcie obiecanego tortu...biszkopty przełożone kremem bananowym/ kajmakowym posypane orzeszkami ziemnymi i czekoladą

More food, love and dreams
Świętujemy trzy mięsiące bloga :) 222

wielu innych. 4. Największą popularnością cieszył się przepis na Sałatkę z rukoli (541), Gulasz wieprzowy z warzywami (404) i Jajka zapiekane w kokilkach (352). 5. Moim faworytem jest Tort bezowy z kremem cytrynowy, a mój mąż jest najbardziej dumny ze swojego Steka z rostbefu wołowego z szalotkami w czerwonym winie. 7. Największa improwizacja i zarazem najsmaczniejsza sałatka to Sałatka

Delicious Titbits
Niezawodny biszkopt 211

Ciasto jest lekkie, puszyste, wilgotne i wychodzi bezbłędnie za każdym razem! Na bank trafi do Waszej listy sprawdzonych przepisów. A skoro urodziny to oczywiście tort Dlatego dzisiejszy biszkopt przedstawiam właśnie w takiej formie, przełożony słodkim kremem z mascarpone. Kto się skusi na kawałek? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","recipeIngredient":["Na biszkopt\r","6 jajek\r","1 szkl. m\u0105ki ziemniaczanej(...)powstałym kremem przekładamy nasze ciasto i dekorujemy je również z zewnątrz. Dodatkowo możemy przyozdobić nasz biszkopt owocami, posypkami itp. Gotowe! Notatki Jeżeli chcecie, aby Wasz tort nabrał dodatkowego, owocowego smaku możecie dodać do kremu trochę świeżych owoców. Ja postawiłam na truskawki, które najpierw rozdrobniłam widelcem, a następnie dodałam je do kremu. 4.29 http://mostekwkuchni.pl/niezawodny-biszkopt/ Artykuł Niezawodny biszkopt pochodzi

Mostek w kuchni
Śmietanowo - malinowy tort z okazji drugich urodzin Maksia i trzeciej rocznicy naszego ślubu 205

cukierni (niby z tradycjami). Tort jest naszym wspólnym dziełem. Ja przygotowałam "smaki", Mąż zajął się zadaniami precyzyjnymi jak krojenie biszkopta czy układanie warstw tortu. Oto inspiracja dla innych rodziców w naszym wykonaniu Składniki na krem: 500 gram serka mascarpone 400 ml śmietany 30-36% ok 2 łyżki cukru pudru 1/2 cukru waniliowego Składniki na malinowe nadzienie: 200 gram świeżych malin(...)bokach czekoladą i wiórkami kokosowymi. Na wierzchu rozkładamy owoce wedle uznania i umieszczamy napis. My do jego wykonania użyliśmy kupnych pisaków cukrowych. Tort smakował wszystkim. Wyszedł pyszny. Nie za słodki. Wilgotny. Piękny. Delikatny śmietanowy krem doskonale skomponował się z lekko kwaskowymi malinami, czekoladą i wiórkami kokosowymi. A dla jubilata i jego najważniejszych gości najlepsze okazały się borówki, które nie doczekały

Kuchnia po mojemu
Tort czekoladowy z wiśniami 175

Bardzo pyszny tort, który zasmakuje nie tylko wszystkim czekoladoholikom, ale również każdej innej osobie. A to za sprawą tego, że krem jest delikatny i ma wyważony smak, zaś wiśnie idealnie komponują się z kremem czekoladowym. Lubię eksperymentować ze smakami, a ten eksperyment mogę uznać zdecydowanie za udany ;-) Koniecznie musicie spróbować. Zawsze można przygotować mniejszy tort z 1/2 ilości składników. SKŁADNIKI(...)placek. Na dolnym biszkopcie rozsmarować równomiernie frużelinę wiśniową, następnie posmarować kremem czekoladowym i nałożyć kolejny biszkopt. Posmarować go kolejną warstwą kremu i nałożyć górny biszkopt. Pozostałym kremem czekoladowym posmarować wierzch i boki tortu. Dekoracja: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier. Na koniec dodać śmietan-fix i krótko zmiksować. Boki i wierzch tortu udekorować startą gorzką i białą czekoladą. Następnie tort

Passions hobbies life
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 219

czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first on Made

Made By Mom And Son
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 256

czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first on Made

Made By Mom And Son
Krem maślany na bezie szwajcarskiej 197

jako „tynk” pod masę cukrową. Jest lżejszy niż robiony na samym maśle i cukrze, świetnie się z nim pracuje, fajnie przyjmuje barwniki. Krem maślany na bezie szwajcarskiej (swiss meringue buttercream), składniki na ozdrobienie tortu o średnicy 23 cm: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka(...)można podgrzać go w mikrofalówce czy na gazie, czy w ciepłej wodzie. Kremu z wykorzystaniem białek nie można mrozić, zwykły krem maślany można mrozić. Krem wykorzystałam do przystrojenia takich tortów: Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Truskawkowy tort falbankowy Powodzenia! Truskawkowy tort falbankowy Tort ombre listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe

moj przepis na