musi pozostać płynna. Wykonanie: Na paterę ułożyć pierwszy blat, posmarować grubą warstwą dżemu, wyłożyć połowę kremu, ułożyć drugi blat, posmarować resztą dżemu, wyłożyć resztę kremu, wyłożyć trzeci blat. Posmarować grubą warstwą boki tortu ganache, następnie górę, wyrównać, ułożyć owoce. Tort warto schłodzić w lodówce 2-3 godziny, aby czekolada zastygła. Gotowe! * przepis na krem czekoladowy z blogu Moje Wypieki(...)większa zawartość kakao w czekoladzie, tym krem wyjdzie bardziej wytrawny, następnym razem spróbuje zrobić ten krem z czekoladą o większej zawartości kakao. Smacznego! Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='6 jajek (dużych, rozmiar
moj przepis naoraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Za pomocą rękawa do zdobienia tortów nakładamy na babeczki krem. Pięć bałwanków umieszczamy na środku kremu- lekko dociskając. Układamy na kremie czarne nóżki bałwanków. Na dwóch babeczkach, wciskamy delikatnie w krem pupy bałwanków, w pewnej odległości kładziemy głowy(...)kremie również umieszczamy nóżki i wykałaczki. Ważne aby wszystko robiło wrażenie porozrzucania po upadku bałwanka w śnieg tzn. krem Pozostałe babeczki przyozdabiamy niebieskimi, lukrowymi kuleczkami… …i gotowe! Smacznego!!! Artykuł Babeczki bałwanki pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortykażde moje urodziny. Zawsze dostawałam pierwszy i największy kawałek i zjadałam do ostatniego okruszka... Takie wspomnienia mną owładnęły, że postanowiłam przypomnieć ten wspaniały smak. Tort składa się z dwudziestu cienkich blatów, przełożonych delikatnym budyniowym kremem z orzechami. Jakiś czas temu na blogu już się ukazał jeden przepis na tort Napoleon , ten natomiast jest nieco inny, bez kajmaku(...)posmarować kremem (ok. 2 łyżki kremu), przykryć kolejnym blatem, lekko docisnąć, posmarować itd. Co 2-3 blat posypać odrobiną orzechów. Pozostawić trochę kremu do posmarowania wierzchu i boków. Ponieważ same blaty są wysokie, podzieliłam je na 3 torty, a gdy nieco zmiękły i opadły (po ok 2 godzinach), złożyłam w jeden. Tort przykryć folią, z wierchu położyć coś do obciążenia
Obiad gotowyPrzyznam szczerze że tort ten był często zamawiany przez rodzinkę z cukierni, absolutnie najbardziej smakowała nam wersja z gruszkami, teraz już nie zamawiamy, a pieczemy sami, smakuje równie dobrze. Jeśli macie swój sprawdzony sposób na biszkopt możecie go wykorzystać, ja tymczasem przedstawiam Wam mój numer jeden. Według mnie najlepszy, a do tego nie zdarzyło mi się, aby nie wyszedł, jest(...)wody, gotową łączymy z kremówką. Przygotowanym kremem przekładamy biszkopty, zostawiając jego część (najlepiej z małą ilością owoców, albo bez) do posmarowania wierzchu oraz boków tortu. Na górnych krańcach tortu robimy z kremu coś w rodzaju płotka, aby można było wylać galaretkę (płotek widać na zdjęciu). Na górze układamy pocięte w kawałki owoce, które następnie zalewamy przestudzoną i lekko tężejącą galaretką
Kuchenne aromatyTort biszkoptowy z kwiatami w pastelowych kolorach jest mało słodki, dobrze nasączony i przełożony różowym kremem. Krem swój kolor zawdzięcza naturalnemu barwnikowi z suszonych czerwonych buraków
Przepisy KulinarneKiedy po raz pierwszy wykonałam krem do tego tortu, przepadłam. Słodziutki, o świetnej konsystencji, po prostu przepyszny. Ciężko było uwierzyć, że takie cudo powstało z kaszy jaglanej. Zapraszam do wykonania! SKŁADNIKI: biszkopt (link) masa: - 200 gram kaszy jaglanej - mleko (tyle, aby wystawało ok. 3 cm nad wsypaną do garnka kaszą) - ok. 200 ml syropu z brzoskwiń - 3 łyżki żelatyny - brzoskwinie
Wielopokoleniowoposmarowane . Zrolować biszkopt na ciepło .Posypać z wierzchu jeszcze raz cukrem pudrem . Masło utrzeć ( łyżką ) z 3 łyżkami cukru pudru. Na wierzch rolady nałożyć ,, wężyk ,, kremu ( można ozdobnie szprycą do tortu - a można łyżeczką ) . Na kremie ułożyć maliny . Udekorować listkami mięty lub melisy . Wstawić na trochę do lodówki .Kroić ostrym nożem w grubsze plastry . Rolada
Buniabaje w kuchninowe foremki w kształcie serduszka, które były załączone do pewnego magazynu kulinarnego. No i kiedy nadarzyła się okazja postanowiłam wypróbować najbardziej czekoladowy tort jaki kiedykolwiek jadłam :) . Z podanego biszkoptu można również upiec babeczki i połączyć je z kremem czekoladowym, lub innym ulubionym- np. owocowym, który przełamie smaki.przepis z Smakowite wypieki- jedynie zmienione proporcje kremu, ponieważ z przepisu wychodzi zbyt gęsty(...)krem aż stanie się gładki i błyszczący. przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.Smarujemy jedno biszkoptowe serce kremem i przykrywamy drugim. Ostrożnie rozprowadzamy pozostały krem na ściankach i na szczycie tortu. Jeżeli chcemy uzyskać gładkie wykończenie, krem rozsmarowujemy szpatułką- nożem umoczonym w gorącej wodzie. Inaczej uzyskamy artystyczne zawijasy. Dekorujemy wedle upodobania.Ja wykonałam różyczkę (swoją pierwszą!!!) z masy cukrowej
Pudełko rozmaitościPrzepyszny i szybki tort, który skradnie serca każdemu. Czekoladowy krem idealnie komponuję się z malinami oraz delikatnym biszkoptem. Jest to tort, który znika zawsze w 2 dni, a każdy kto go spróbuje prosi o dokładkę. Przepis jest prosty i na prawdę nie wymaga jakichkolwiek umiejętności. Pamiętajcie tylko, że biszkopt najlepiej jest wykonać dzień wcześniej. Ten tort został udekorowany wyłącznie przez(...)większej porcji śmietany delikatnie wlewamy ostudzoną czekoladę i delikatnie mieszamy. Biszkopt przekładamy kolejno: biszkopt - dżem - krem śmietankowy - biszkopt - krem czekoladowy - biszkopt Całość smarujemy pozostałym kremem czekoladowym. Ozdabiamy malinami oraz kulkami ferrero rocher. Tort chłodzimy przez 12 godzin. Przepis na kulki ferrero rocher znajdziecie tutaj: Kulki a la ferrero rocher
Klasyka Gotowaniaciasto , aż w końcu je upiekłam. Rezultat, tort czekoladowo marchewkowy zaspokoił moje wszelkie oczekiwania. Tak się akurat zbiegło, że już niedługo zaczyna się adwent i świąteczne wypieki . Myślę, że tort czekoladowo marchewkowy może być niezłą smakową sensacją na świątecznym stole. Torcik czekoladowo marchewkowy Składniki: tortownica o średnicy 27 cm Spód marchewkowy 100 g orzechów pekan, drobno pokrojone 340 g utartej(...)masę. Na koniec dodaj ostudzoną czekoladą cały czas miksując. Krem natychmiast zgęstnieje. Posmaruj pierwszy placek kremem, przykryj drugim. Rozsmaruj część kremu i przykryj ostatnim plackiem. Na powierzchni tortu rozsmaruj grubą warstwę kremu, boki posmaruj jedynie
codojedzeniagenueńskim, nasączonym kawą z rumem i przełożonym masą truflową. Udekorowany wiórkami czekoladowymi i domowymi truflami. Całość mocno czekoladowa, sycąca, ale nie przesłodzona. Tort truflowy Składniki na ciasto: 7 jajek 250 g cukru pudru 7,5 dkg kakao krem 200 g czekolady gorzkiej 1/4 kostki masła 50 ml spirytusu i rumu skórka pomarańczowa cukier waniliowy 200 ml kremówki Tort truflowy Przepis(...)masło, śmietanę, cukier waniliowy. mieszając cały czas wlewamy spirytus, rum skórkę pomarańczową. Studzimy, co jakiś czas mieszając aż zgęstnieje (włożyć do lodówki, po godz gotowy). Ciasto przełożyć kremem, udekorować. Smacznego:) Artykuł Tort truflowy – palce lizać pochodzi z serwisu Gotowanie
Gotowanie-ukczekolady * wafelki do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 blaty, każdy nasączyć wodą z cytryną. Kremówki ubić z fix-em. Tort przekładać dżemem i śmietaną. Gore tortu posmarować tylko kremem i schłodzić. Czekoladę połamać, zalać gorącą kremówką i dokładnie wymieszać. Polewę wylać na ciasto. Schłodzić. Tort udekorować bitą śmietaną i wafelkami
Magiczne Życie Martyprzerywamy miksowanie, dodajemy serek mascarpone oraz kakao. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Krem nakładamy do rękawa do zdobienia tortów. Robimy kremowe zdobienia- jedno obok drugiego, aż cała góra babeczki będzie pokryta kremem. Delicje kroimy na połowę. Doczepiamy po połowie delicji z dwóch stron babeczki(...)trochę kremu na tę część delicji, która przylega do babeczki- aby uszka lepiej się trzymały i ładniej wyglądały. Z czekoladowych draży robimy oczka, a z kolorowych cukiereczków noski… …i nasze sympatyczne i smaczne misie są gotowe! Oto dowód na to, że zdobienie babeczek może być dziecinnie proste! Zapraszamy! Smacznego!!! Babeczki misie – wykonane przez Domowe Torty Artykuł
Domowe Tortytort to prawdziwa uczta dla zakochanych w sobie …i w białej czekoladzie Malinowy biszkopt, przełożony kremem z białej czekolady, udekorowany bitą śmietaną, świeżymi malinami i obsypany wiórkami z białej czekolady. Czekoladową słodycz doskonale przełamują lekko kwaskowate maliny, które nie tylko są głównym elementem dekoracji, ale również zostały zatopione w biszkoptowym cieście. Tort jest delikatny, pyszny i romantyczny ! SKŁADNIKI(...)blat: nasączamy, smarujemy kremem i przykrywamy kolejnym blatem- lekko dociskamy. Środkowy blat: nasączamy- nakładamy krem, przykrywamy ostatnim blatem,który lekko dociskamy. Ostatni blat: nasączamy i smarujemy kremem. Kremem smarujemy również boki tortu- wszystko ładnie wyrównujemy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Ubijamy śmietanę z dwiema łyzkami cukru pudru. Wstawiamy do lodówki. Pół tabliczki białej czekolady ścieramy na terce
Domowe TortyTort urodzinowy dla mojej Mamy, przygotowany z okazji 50 urodzin. Biszkopt kakaowy z delikatnym kremem kawowym. Mamcia była bardzo zadowolona, a jak Wam podoba się mój tort? Składniki biszkopt: 7 jajek 270 ml drobnego cukru do wypieków 230 ml mąki pszennej 119 ml kakao Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno, następnie wmiksować po kolei żółtka(...)piec przez 40 minut w 160 stopniach bądź do tzw. suchego patyczka. Upieczony biszkopt upuścić z około 60 cm (w tortownicy) i pozostawić do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Składniki krem: 130 gramów kawy cappuccino o smaku orzechowym 500 ml śmietany kremówki 500 gramów serka mascarpone 6 łyżek cukru drobnego do wypieku 4 łyżeczki żelatyny 1/4 zimnej wody
Krakowskie smaki Ani