tort z kremem - 4307 przepisów (strona:8/288)

Tort orzechowo - kawowy 216

Należy też w tym momencie skosztować kremu, by upewnić się, że odpowiada nam na słodkość; jeśli nie, można dodać cukru pudru. Nie polecam jednak robić zbyt słodkiego kremu, gdyż pozostałe składowe tortu są słodkie. Dla mnie ilość cukru z przepisu była wystarczająca.  Złożenie tortu: Składniki nasączenia wymieszać i rozdzielić równo pomiędzy 2 szklanki. Biszkopt orzechowy przekroić na 2 równe(...)kawowego, wyrównać. Na krem położyć blat orzechowy, lekko docisnąć. Wyłożyć połowę pozostałego kremu, wyrównać. Przykryć drugim blatem biszkoptu i nasączyć go pozostałym ponczem. Wierzch i boki tortu posmarować resztą kremu. Tort wstawić do lodówki do schłodzenia i stężenia kremu. Polewa czekoladowa: Czekoladę posiekać, umieścić w miseczce. Śmietankę kremówkę podgrzać do wrzenia, zalać nią posiekaną czekoladę. Odstawić na chwilę, następnie wymieszać

Opowieści z piekarnika
Torcik Schoko Bons 4180

Znacie cukierki Schoko Bons?;) Pycha są.A może dołożyć je do tortu? No PEWNIE!:)Zapraszam Was na mój drugi w życiu, samodzielnie przygotowany tort.Przygotowanie nie jest skomplikowane, wymaga tylko trochę cierpliwości- jak chyba każdy tort.Ale zachęcam Was do spróbowania bo świetnie wygląda, a co ważniejsze smakuje jeszcze lepiej niż wygląda ;)Przepis pochodzi ze strony Pokochaj gotowanie, z moimi niewielkimi(...)kostkę ananasy i galaretkę. Trzeci blat, od strony, która będzie stykała się z galaretką i ananasem smarujemy 1/4 kremu karmelowego i kładziemy go, lekko dociskając.Wierzch tortu smarujemy resztą kremu kajmakowego i dekorujemy uprażonymi orzechami i cukierkami Schoko Bons.Boki tortu smarujemy białym kremem i posypujemy startą czekoladą.Tort chłodzimy kilka godziny przed podaniem- najlepiej całą noc.SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Tort Red Velvet urodzinowy 290

dodaj twarożek i ubijaj dalej. Śmietana stanie się szybko sztywna. Dodaj połowę owocowego musu energicznie mieszając aby nie porobiły się grudki. Resztę musu to galaretka, którą udekorujesz wierzch tortu. Przygotuj krem. Ważne jest aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i ostudź. Zmiksuj masło z ostudzoną czekoladą. W osobnej misce zmiksuj serek z cukrem pudrem(...)połowę owocowego musu, przykryj drugim plackiem. Posmaruj placek białym kremem serowym i przykryj kolejnym plackiem. Rozsmaruj resztę musu i przykryj ostatnim plackiem. Dociśnij lekko. Posmaruj wierzch i boki tortu białym kremem. Resztą kremu udekoruj tort wyciskając rozetki. Środek tortu wypełnij ścinającą się galaretką. Galaretka ładnie wygląda jak delikatnie ścieka z tortu. Wstaw tort do lodówki na dwie godziny. Tort

codojedzenia
tort wuzetka-drip cake 180

stopni (do suchego patyczka) Studzimy. Ścinamy kopułkę-jeśli się pojawiła i kroimy na 4 cienkie spody. Schłodzona śmietanę 36% ubijamy z cukrem pudrem.  Każdy spód tortu ponczujemy mocną herbatą. Przekładamy śmietanowym kremem.  drugi spód po naponczowaniu smarujemy cienka warstwą powideł(...)dajemu krem, przykrywamy trzecim spodem, ponczujemy i dajemy krem. (kremem gospodarujemy tak by zostało na obtoczenie tortu i zdobienie) czwarty spód po naponczowaniu smarujemy cienka warstwą powideł, boki tortu smarujemy krememTort wstawiamy do lodówki. Do miski dajemy czekoladę oraz masło, stawiamy na garnku z gotującą wodą i rozpuszczamy. Następnie dodajemy 3 łyżki ciepłego mleka, czekolada powinna być płynna

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Słodkie historie - Napoleon (oraz przepis na Napoleon karmelowy) 190

blogu, ale nie było jeszcze Napoleona w wersji karmelowej. Zdaje się, że ilość legend dotyczących pochodzenia i nazwy „Napoleon” może śmiało równać się ilości warstw ciasta i delikatnego kremu w tym torcie. Czy rzeczywiście tort Napoleon ma coś wspólnego z francuskim cesarzem? Skąd się wywodzi nazwa i kto wymyślił przepis na ten wyjątkowy deser? Zdaniem rosyjskich historyków tort Napoleon został(...)kremem (ok. 2-3 łyżki kremu), przykryć kolejnym blatem, lekko docisnąć, posmarować itd. Jeden blat pozostawić do posypania tortu. Pozostawić kilka łyżek kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu. Opcjonalnie: rozsmarowując krem można posypać go odrobiną gruboziarnistej soli na wysokości np. 4 i 10 blatu. Tort owinąć folią i pozostawić do nasączenia na kilka godzin. Resztą kremu posmarować wierzch

Obiad gotowy
Tort pomarańczowy z truflami 217

niskobiałkowej ( TU PRZEPIS ) - szczypta soli - skórka starta z 1 pomarańczy - 6 białek - 100 g drobnego cukru do wypieków - ¼ łyżeczki cream of tartar (lub 1 łyżeczka soku z cytryny) Krem do przełożenia tortu: - 500 g schłodzonego serka mascarpone - 500 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 30 – 36% - 3 łyżki cukru pudru - 1 galaretka pomarańczowa rozpuszczona w 125 ml wrzątku - skórka starta(...)składniki się połączą. Ciasto biszkoptowe przecinamy na 3 blaty. Tort składamy, delikatnie nasączając blaty, przekładając kremem, na którym układamy pokrojone na kawałki fileciki z pomarańczy (przykrywamy je kremem). Wierzch tortu dekorujemy truflami, listkami mięty i kandyzowanymi pomarańczami. Boki ozdabiamy chipsami czekoladowymi o smaku pomarańczy. T ort pomarańczowy z truflami jest składową kilku przepisów. Przepis na biszkopt pomarańczowy pochodzi od Jeannie

mojewypiekiinietylko
Tort makowy z kremem i brzoskwiniami 100

wilgotny biszkopt, aksamitny i delikatny w smaku krem budyniowy, słodziutkie brzoskwinie – to brzmi bardzo smakowicie i zapowiada “wow” wygląd I taki właśnie jest tort makowy z kremem i brzoskwiniami. Idealny nie tylko na urodzinowy, ale także i świąteczny stół! Polecam Składniki (tortownica o wymiarach 21 cm): Biszkopt – potrzebujemy 2 takie biszkopty: 1 1/4 szklanki ( ml) mąki orkiszowej typu(...)najmniej dobę albo i dwie. Gdy masa będzie sztywna dodajemy w małych porcjach (np. po jednej łyżce) przestudzony budyń cały czas miksując. Tort: Następnie, przystępujemy do budowania naszego wspaniałego tortu. Kremu budyniowego jest na tyle dużo, że wystarczy na trzy warstwy w torcie i wysmarowanie jego wierzchu i boków. Jeden z czterech krążków biszkopta nasączamy pozostałym syropem np. smarujemy silikonowym

Lamarida.pl
Tort wiśniowy z kremem z białą czekoladą i kremem wiśniowym 309

Pyszny tort wiśniowy z dwoma kremami: wiśniowym i z białej czekolady, oba na bazie śmietany i mascarpone. Osobiście uwielbiam takie smaki. Tort przygotowywałam na 9 osób, ale wychodzi bardzo duży, więc wystarczy nawet na 20 osób. Jest przepyszny, więc koniecznie musicie spróbować :-) Gorąco Wam polecam ten przepis. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej(...)ilości kremu dodać gęstniejącą galaretkę i dobrze zmiksować do powstania jednolitego kremu wiśniowego. Do mniejszej ilości kremu dodać gęstniejącą białą czekoladę i również zmiksować do powstania jednolitego białego kremu. Składanie tortu: Na dolnym placku rozsmarować równomiernie wiśnie. Następnie ułożyć warstwę kremu wiśniowego i następny placek biszkoptu. Ponownie rozsmarować pozostały krem wiśniowy i nałożyć górny placek biszkoptu. Górę i boki tortu

Passions hobbies life
TORT PRALINOWY Z BEZĄ, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ 75882

kawałek testowy :D), a całość pięknie się kroi. Do przygotowania tego tortu zainspirowała mnie Asia , jednak postanowiłam zmienić całkowicie główną nutę tortu, czyli krem ze słonych orzeszków zastąpiłam kremem pralinowym, który prezentowałam Wam w przepisie na Paris Brest . Pomyślałam, że ten krem w połączeniu z bezą i białą czekoladą(...)dżemem porzeczkowym i wyłóż na niego krem z białej czekolady, wyrównaj nożem wierzch.  Połóż drugi blat, nasącz go ponczem i posmaruj kremem pralinowym, wyrównaj nożem wierzch. Boki tortu posmaruj pozostałym kremem z białej czekolady i obsyp płatkami migdałowymi.  Na krem pralinowy wyłóż ostrożnie bezę, kładąc ją z papierem, na którym się piekła, a następnie delikatnie, wyciągnij papier

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort makowy 170

dociskamy. Środkowy blat- podobnie: nakładamy warstwę masy makowej, następnie krem, przykrywamy ostatnim blatem. Na trzeci- ostatni blat, nakładamy już tylko warstę masy makowej, którą ładnie wygładzamy. Boki naszego tortu smarujemy kremem (tylko boki! Nie nakładamy kremu na górę tortu! ) i wyrównujemy niedoskonałości. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKORUJEMY : Krem umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów z dużą końcówką(...)Osobiście przeżyłam wybuch zawartości rękawa dekoracyjnego, kiedy próbowałam na siłę wycisnąć krem przez przytkaną orzeszkiem końcówkę i naprawdę nie polecam nikomu takich ‘atrakcji’ ). Na wierzchu tortu robimy ramkę z kremu. Kremowe zdobienia wykonujemy również u podstawy i na samej górze boku tortu… …i tort jest gotowy !!! Gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka godzin do lodówki

Domowe Torty
Tort szpinakowy z kremem jogurtowym, truskawkami i pestkami granatu - super fit 222

już od dosyć dawna ciasta w necie - wersja fit. Torcik przełożyłam kremem na bazie jogurtu i bitej śmietany, z truskawkami z dodatkiem pestek granatu. Niewielki dodatek żelatyny wspaniale stabilizuje krem. Tort jest obłędnie pyszny. Jak skosztujesz jestem pewna, że na jednym kawałku się nie skończy. Składniki na ciasto: 4 jaja L 1 szklanka oleju 350 g mrożonego szpinaku 1 szklanka(...)kremu cienką strużką - cały czas miksując żelatynę wmieszać do kremu część pociętych na małe kawałki truskawek i część pestek granatu blaty przełożyć przygotowanym kremem. Górę i boki tortu obłożyć kremem, następnie obsypać zielonym okruszkami z pozostawionego kawałka. Udekorować wg uznania resztą owoców

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Najlepszy krem czekoladowy 167

Bardzo chętnie przekładam torty kremem czekoladowym. W połączeniu z jasnym biszkoptem i malinową konfiturą smakują obłędnie. Jest prosty w przygotowaniu, spokojnie można go mrozić a do tego jest puszysty i nie za słodki. Polecam serdecznie, bo jest niezawodny :) Składniki: 330ml śmietanki kremówki 400g czekolady - pół na pół gorzka z mleczną* 250g mascarpone (w temperaturze pokojowej, u mnie Mlekoma ) Przygotowanie: Śmietankę(...)całą noc. Na drugi dzień krem zmiksować na wysokich obrotach miksera aż będzie dobrze napowietrzony i puszysty. Dodawać po łyżce serek mascarpone, miksować do połączenia składników. Przekładać tak przygotowanym kremem torty, ciasta czy użyć do gofrów. * jeśli zamiast klasycznej, gorzkiej czekolady wykorzystamy czekoladę smakową, np. pomarańczową, malinową, wiśniową to otrzymamy krem o delikatnym posmaku. Moim faworytem jest gorzka czekolada

Cakes By Kejt
Tort Migdałowy z Kremem Jogurtowym i Wiśniami 168

Tort Migdałowy z Kremem Jogurtowym i Wiśniami – Kolejny, bardzo smaczny tort w Małej Cukierence, który pozwoli uczcić wyjątkowe chwile w naszym życiu. Tort jest z kremem jogurtowym na wilgotnym, migdałowym biszkopcie. Wierzch tortu zdobi spora warstwa wiśni, ciasteczka amaretti oraz uprażone płatki migdałowe. Tort jest nie za słodki, wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą, u mnie przepis zagości(...)Jedno ze zdjęć Monika Szeffler Przez Ogródek . Polecam również piękny Tort Szwarcwaldzki z Wiśniami (klik) . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Migdałowy z Kremem Jogurtowym i Wiśniami Składniki: Biszkopt: 3 jajka – osobno żółtka i białka 100g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mała Cukierenka
Tort truskawkowy 230

równomiernie rozprowadzamy. Przykrywamy kolejnym blatem-nasączamy i wykładamy na niego pozostałą ilość kremu truskawkowego. Równomiernie rozprowadzoną, drugą warstwę kremu truskawkowego-przykrywamy ostatnim blatem,który również nasączamy. Na górę tortu wykładamy krem śmietankowy (mniej więcej połowę całej ilości). Krem śmietankowy rozprowadzamy równomiernie na bokach oraz górze tortu.(Pozostałą ilość kremu wykorzystamy do ozdobienia). Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE(...)Truskawki kroimy na większe,płaskie kawałki. Obkładamy truskawkami boki tortu. Pozostałe kawałki truskawek-kroimy wzdłuż i ozdabiamy nimi górę tortu. Pozostały krem śmietankowy umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów, z dużą końcówką typu: ‘zamknięta gwiazda’. Wykonujemy kremowe zdobienia dookoła góry tortu… i tort jest gotowy!!! Gotowy tort przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Tort truskawkowy Tort truskawkowy.kawałek Artykuł Tort truskawkowy

Domowe Torty
Tort kosz malinowo- kokosowy 168

bardzo smaczne połączenie... Bardzo pracochłonny tort, na który musimy poświęcić duży nakład pracy. Możemy również go przygotować w szybszej wersji, po prostu bez robienia plecionki oraz kwiatów z kremu. Boki tortu możecie udekorować wiórkami kokosowymi, a na wierzchu poukładać świeże maliny. Zapraszam 😃 Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): biszkopt: jajka 5 szt, mąka pszenna 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki(...)tortu. Następnie p ołowę kremu wykładamy na biszkopt, przykrywamy ciastem kokosowym, nakładamy pozostały krem, kładziemy drugą część biszkopta, którą również nasączamy pozostałą wodą z cukrem. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem i schładzamy w lodówce.  Przygotowujemy czekoladowy buttercream: Miękkie masło ucieramy mikserem, następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. ( Kakao oraz cukier puder muszą być przesiane przez

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania