tort z kremem - 4307 przepisów (strona:7/288)

Tort czekoladowy 519

kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem. Na brzeg tortu wyciskamy kółko z kremu, do środka nakładamy warstwę dżemu. Rozsmarowujemy krem. Do środka tortu powinniśmy zużyć około połowy całego kremu, reszta wykorzystamy na wierzch i do dekoracji. Przykrywamy kolejnym blatem i powtarzamy nakładanie, ponczu, kremu i dżemu. Na wierzch tortu nie dajemy(...)odstawiamy do przestudzenia. Kiedy nie jest już gorąca przekładamy do woreczka i dekorujemy brzegi tortu (jak można zobaczyć u mnie na Instagramie w wyróżnionych relacjach). Wierzch tortu dekorujemy słodyczami. Resztę kremu przekładamy do szprycy i wyciskamy między czekoladkami, żeby podeprzeć większe ozdoby. Przed podaniem tort czekoladowy najlepiej jest przechowywać w lodówce. Krem budyniowy jest jednak dużo stabilniejszy niż śmietankowy, dlatego

Ciastkozercy
Tort z dżemem i mango 170

Tort truskawkowy który zrobiłam z dżemu i konfitury Łowicz . Idealna sprawa kiedy nie mamy dostępu do świeżych owoców, a skraca nam też czas zrobienia tortu. Krem o smaku mango, a tort udekorowany czekolada białą. Jest naprawdę prosty do zrobienia. Kremu nie słodzę bo dżem już jest słodki. Lekki , puszysty mocno truskawkowy.  biszkopt: 6 jajek wielkość M 1/2 szklanki cukru(...)blaty. Dolny blat nasączam ponczem, smaruję dżemem, na to krem. Kolejny blat biszkoptu, nasączam, dżem i krem. Ostatni blat smaruję kremem i boki też. Tort obkładam kawałkami czekolady, kremem dekoruję górę tortu. Tort polewam galaretką truskawkową, dekoruję mango

wesoła kuchnia
Tort eklerkowy z kremem rabarbarowym 117

dzieckiem zajadałam się rabarbarem z cukrem. Było to dawno temu i w tamtym okresie kiedy w sklepach nie było prawie nic, był to jeden z deserów na słodko. Tort eklerkowy z kremem rabarbarowym Pamiętam, iż rabarbar był tak kwaśny, że aż wykrzywiało mi buzię. Ale jak to dziecko, nadal jadłam Okazuje się , iż w dzisiejszych czasach nie wszyscy wiedzą(...)rabarbaru 100 ml wody 1 budyń waniliowy 25 dkg masła bez soli 10 dkg + 3 łyżki cukru kryształu 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta. Tort eklerkowy z kremem rabarbarowym Jak przygotować ciasto eklerkowe. Tort eklerkowy: Do garnka włożyć masło, sól oraz wodę. Zagotować i po zagotowaniu gotować do momentu, aż masło się rozpusci. Zdjąć z ognia, dodać

mecooks
Prosty tort śmietankowy 238

ombre – u mnie w różnych odcieniach różu. Do tego dekoracja z kremowych różyczek – tego nie da się popsuć, a efekt jest super :) Do przygotowanie takiego tortu świetnie pasowałby też krem kokosowy , więc jeśli macie pod ręką puszkę mleka kokosowego to zdecydowanie warto spróbować! Foremka, w której piekłam biszkopty ma średnicę 16 cm, ale tort wychodzi dużo większy(...)ponczem z wody i cytryny. Krem śmietankowy przygotowujemy według przepisu . Do dekoracji potrzebna będzie tylka (dzióbek) w kształcie zamkniętej gwiazdki – dzięki niemu łatwo zrobimy różyczki z kremu. Na samym spodzie tortu kładziemy najciemniejszy blat. Smarujemy cienką warstwą kremu i przyklejamy kolejny. Cały tort pokrywamy cienką warstwą kremu, nie musi być równo, ważne tylko, żeby spod spodu nie wystawało ciasto

Ciastkozercy
Tort bezowy z musem malinowym 366

malinowy doskonale przełamywał słodycz kremu z serka mascarpone. Myślę, że chyba nie pozostaje Wam nic innego jak tylko przygotować ten pyszny tort . Jeśli nie macie ręki do pieczenia, kupcie gotową bezę w cukierni i przygotujcie sam krem i mus, ale pamiętajcie to już nie ten sam smak :) Składniki – beza 8 białek odrobina soli 400g cukru 1,5 łyżeczki mąki(...)malinowy Maliny rozmrażamy. Dodajemy do rondelka i zagotowujemy. Dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną. Gotujemy jeszcze przez chwilę, a następnie zostawiamy do ostygnięcia. Tort bezowy z musem malinowym – przepis Na dolnej bezie układamy krem, następnie mus malinowy i przykrywamy drugą bezą. Wstawiamy do lodówki na parę godzin.   Smacznego! Artykuł Tort bezowy z musem malinowym pochodzi z serwisu Kulinarny Blog

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowy tort z jeżynami 177

niedawno skończyła 80! lat. Czekoladowe biszkopty przełożyłam prostym kremem czekoladowym, domowym dżemem jagodowym i udekorowałam świeżo zebranymi jeżynami :) Tortownica, w której piekłam biszkopty ma 20 cm średnicy. po udekorowaniu kremem tort ma średnicę ok. 22 cm, jest dosyć wysoki, więc spokojnie można go przekroić na 12-15 kawałków. Składniki na 1 blat biszkoptu (będą potrzebne 2) 3 jajka 6 łyżek(...)środka nakładamy warstwę dżemu jagodowego i rozsmarowujemy. Na dżemie układamy świeże owoce. Wyciskamy na owoce nieco kremu, na który przyklei się kolejny spód. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Gotowy tort pokrywamy warstwą kremu. Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy odrobinę oleju kokosowego dla odpowiedniej konsystencji – im więcej tym rzadsza będzie polewa i cieńsze strużki na cieście. Kiedy czekolada

Ciastkozercy
Tort z kremem adwokatowym i czekoladowym 156

Były urodziny to musi być i tort. W tym roku w wersji tylko dla dorosłych Tort z kremem adwokatowym i czekoladowym przygotowałam na klasycznym jasnym biszkopcie. Bazę do kremów stanowił serek mascarpone i śmietanka kremówka. Górę tortu przyozdobiłam galaretką z adwokatową. Tort jest lekki i nie jest przesadnie słodki Tort z kremem adwokatowym i czekoladowym Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek(...)śmietanki ubijamy na sztywno śmietanki kremówki z cukrem pudrem pod koniec dodając mix (fix) do śmietany. Do ubitej kremówki dodajemy ostudzoną czekoladę i delikatnie, dokładnie mieszamy krem. Tym kremem dekorujemy tort. Boki i górę ładnie wyrównujemy zużywając mniej więcej 2/3 masy. Boki dodatkowo dekorujemy wiórkami z białej czekolady. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Z reszty masy wykonujemy małe rozetki (różyczki

PatiGotuje
Tort w kształcie motyla 207

garnuszku, dodajemy cukier puder oraz sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym ponczem zwilżamy blaty ciasta (ok. 5 łyżek ponczu na jeden blat).Spód tortu zwilżamy ponczem, następnie nakładamy warstwę dżemu i kremu. Nakładamy na to kolejny blat, również go zwilżamy i nakładamy dżem oraz krem. Ostatni(...)blat pozostaje bez zwilżenia i dżemu. Całość lekko do siebie dociskamy, przekrawamy na środku i odwracamy bokami do siebie, tak aby powstały skrzydła motyla. Całość tortu pokrywamy pozostałym kremem. Boki tortu obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wierzch dekorujemy według uznania - ja użyłam do tego drażetek czekoladowych. Na środek tortu kładziemy banana i wbijamy dwie rurki z krememTort przed podaniem pozostawiamy

Emcia Pichci
Akademia CookUp - Torty 323

Ostatnim z tortów był Tort Sachera - cięższy od normalnych biszkoptów i wilgotny. Koniecznie przełożony dżemem morelowym i oblany polewą czekoladową. Każdy z tortów był inny, każdy był wyjątkowy. Tort cytrynowy z kremem z białej czekolady, z kremem cytrynowym i siekanymi pistacjami podpisł serca wszystkich! Słodki, ale też kwaskowy - z dodatkową teksturą od pistacji. Wspaniale nasączony, mięciutki i sprężysty biszkopt! Tort(...)dostojnie! (Na zdjęciu naszego tortu czekoladowego nie ma ani polewy, ani bezików, ale obawiałyśmy jak będzie wyglądał nasz tort jak go dowieziemy do domu, więc posmarowałyśmy go tylko kremem czekoladowym!) Tort orzechowy z kawałkami orzechów i kremem czekoladowym - pyszny, dobrze nasączony i mięciutki. A tort Sachera - był cięższy, ale jaki pyszny - morele i czekolada! Uzależniające połączenie! Jeśli chcielibyście zacząć sami

Plate of Joy
Szpinakowy tort z mascarpone i malinami 1488

Możecie zrobić klasyczny tort z kremem mascarpone i malinami....ale będzie zwyczajnie i nudno. A żeby nudno nie było - zróbcie zielony biszkopt ze szpinakiem ! Szpinakowy tort z mascarpone i frużeliną malinową zrobi furorę. Wygląda obłędnie, a smakuje jeszcze lepiej ! Czy szpinakowy biszkopt smakuje szpinakiem ? No nie ! Szpinak nadaje biszkoptowy zielony kolor, ale smak biszkoptu bardzo się nie zmienia. Do mojego(...)kremem mascarpone i stroną posmarowaną kremem położyć na frużelinę. Następnie ten sam blat posmarować kremem z wierzchu, wylać frużelinę i przykryć ostatnim blatem, uprzednio posmarowanym kremem mascarpone. Wierzch tortu udekorować kremem mascarpone, malinami i listami bazylii. Smacznego

kolorowotorcikowo
Orzechowy tort kajmakowy 480

Pyszny, delikatny, mięciutki tort orzechowy przekładany kremem na bazie masy kajmakowej. Przypomina mi tiramisu - tyle, że w wersji kajmakowej. Przepis dla wszystkich miłośników masy kajmakowej, do których ja również należę! :) Orzechowy tort kajmakowy PRZEPIS /źródło: link, poniżej przepis z moimi modyfikacjami/ Temperatura pieczenia biszkoptu: 160 - 170ºC Czas pieczenia: 40-45 min.  Biszkopt (na tortownicę(...)łyżki śmietany kremówki płatki migdałowe, uprażone na patelni starta czekolada Kajmak podgrzać z kremówką. Ostudzić trochę. Czynność tę należy wykonać na samym końcu jak już mamy przełożony tort kremem. Przygotowanie tortu Biszkopt kroimy na trzy części. Pierwszy blat nasączyć ok. 1/3 ponczu. Nałożyć krem (ok. 1/2). Przykryć drugim blatem. Czynność powtórzyć. Nasączamy i nakładamy krem. Na koniec kładziemy trzeci blat

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort urodzinowy dla mojej małej księżniczki 206

czemu uzyskujemy 4 idealne warstwy tortu. Osobiście polecam tą metodę i często z niej korzystam, gdy chcę mieć pewność, że mój tort będzie miał 4 pożądane warstwy. Przygotowanie tortu: Przygotowujemy krem. U mnie gotowy śmietankowy lub waniliowy (nie za słodki, aby tort nie był mdły). Krem ubijamy z 200 ml zimnego mleka. Do osobnej miski odkładamy 3 czubate łyżki gotowego(...)nasączamy. I nakładam warstwę kremu brzoskwiniowego. Nakładam kolejny placek, nasączamy i znów warstwa kremu brzoskwiniowego. Na koniec nakładamy ostatni placek stanowiący górę tortu. Również go nasączamy. Cały tort smarujemy równo kremem bez dodatków. Wierzch tortu zdobimy. Brzegi ozdabiamy kremem przy użyciu szprycy cukierniczej. Cały środek obsypujemy dokładnie wiórkami truskawkowymi. Tort wkładamy do lodówki, najlepiej na noc. Tuż przed podaniem

Słodkie okruszki
Tort urodzinowy 631

temperaturze pokojowej) oddzielnie żółtka i białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka (100 g) mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki wody Przepis na krem do tortu. Masa: 300 g sera mascarpone 330 g śmietany kremowej do deserów 30%, dobrze schłodzonej 1/2 szklanki cukru pudru Borówki amerykańskie, poziomki, wiórki czekoladowe, literki czekoladowe, różyczki dekoracyjne, mięta Przygotowanie: Piekarnik(...)łączymy mieszając ostrożnie. Ciasto przekładamy do tortownicy, wyrównujemy wierzch. Ustawiamy formę w nagrzanym piekarniku i pieczemy przez 30 minut. Biszkopt dokładnie studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Jak przygotować krem do urodzinowego tortu? Zimną śmietankę do deserów ubijamy na bardzo sztywną pianę razem z cukrem pudrem. Delikatnymi ruchami silikonowej szpatułki mieszamy ją z serkiem mascarpone. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Upieczony

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
3-składnikowy krem jogurtowy z białą czekoladą (bez żelatyny) 191

Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej oraz sztywnej konsystencji. Krem nadaje się do użycia bezpośrednio po przygotowaniu, choć schłodzony nabierze dodatkowej stabilności.  Z podanych proporcji kremu wystarczy np. do podwójnego przełożenia tortu o średnicy 18-20 cm. (*) Jogurt powinien być dość gęsty (może być lejący się) i o aksamitnej, jednolitej konsystencji - nie taki, że można go kroić. Zamiast jogurtu(...)kwaśnej śmietany. (**) Krem nadaje się również do do tortu z masą cukrową, tylko wtedy warto dodać do niego 2, a nie 1 opakowanie śmietanki w proszku.  Przykładowe wykorzystanie kremu: Tort z kremem jogurtowym z białą czekoladą i chrupiącą polewą - klik

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania