tort z kremem - 4307 przepisów (strona:13/288)

Tort czekoladowo - śmietankowy z jagodami 267

formie, następnie wyjąć z formy i przełożyć na kratkę, odłożyć do całkowitego wystudzenia. UWAGA: Biszkopt urośnie z górką, należy ją ściąć i pokruszyć - okruszki te posłużą do udekorowania boków tortu. Krem z nutelli: Czekoladę roztopić w mikrofali lub w kąpieli wodnej, przestudzić. Schłodzony serek mascarpone zmiksować wraz z nutellą ( w temperaturze pokojowej ) na gładki, jednolity krem. Dodać czekoladę i zmiksować(...)ciasta, nasączyć kolejną częścią ponczu, wyłożyć drugą połowę kremu z nutelli, kremu śmietankowego oraz drugą połowę jagód. Przykryć trzecim blatem biszkoptu, nasączyć go ostatnią częścią ponczu. Boki tortu oraz wierzch posmarować odłożonym kremem śmietankowym. Boki udekorować okruszkami ciasta, lekko je dociskając ( warto wokół górnego brzegu utworzyć z okruszków rant, aby potem polewa nie spłynęła ). Wstawić do lodówki do schłodzenia

Opowieści z piekarnika
Tort Czekoladowy z Maślanym Kremem Nutellowym 217

suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięte blaty ciasta przekrawamy wzdłuż na pół. Wierzch każdego z blatów lekko ścinamy a otrzymane okruszki odstawiamy do obsypania boków tortu. Krem maślano – nutellowy: 340 g masła 200 g cukru pudru 255 g nutelli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli 3 – 4 łyżki śmietany kremówki Masło ucieramy na puch(...)lodówki. Przed podaniem polecam wyciągnąć ciasto parę minut wcześniej by krem nutellowy się ocieplił i rozpływał się w ustach. Źródło (z moimi zmianami): tastenandtellblog.com The post Tort Czekoladowy z Maślanym Kremem Nutellowym appeared first on Made

Made By Mom And Son
Tort wiśniowy z kremem śmietankowym z białą czekoladą 209

tort smakuje rewelacyjnie, co potwierdziła moja dwuletnia chrześnica, bo nie mogła się od niego oderwać :-) Nic tak bardzo nie cieszy, jak fakt, że innym smakuje. Tort przełożony jest kremem na bazie śmietany, mascarpone, białej czekolady, z dodatkiem galaretki wiśniowej. Do tego frużelina wiśniowa, która przełamuje słodycz tortu. Uwielbiam takie smaki. Z powodu tego, że robiłam równocześnie trzy ciasta, trochę(...)rozsmarować równomiernie frużelinę wiśniową, następnie krem i nałożyć kolejny oblat. Posmarować go ponownie kremem i nałożyć ostatni biszkopt. Pozostałym kremem posmarować wierzch i boki tortu, dodatkowo można wycisnąć krem szprycą dekoracyjną. Tort udekorować posypką czekoladową i startą czekoladą. Przed podaniem schłodzić go w lodówce co najmniej przez 2 godziny. Uwagi: Po przygotowaniu kremu należy go od razu wykładać na biszkopty

Passions hobbies life
Tort Reese's z masłem orzechowym na 4. urodziny bloga 239

gładka masa. Posól delikatnie do smaku. Blaty tortu nasącz whiskey i posmaruj orzechowym kremem. Pomiędzy każdą warstę nałóż po garści drobno posiekanych czekoladek Reese's. Wierzch i boki tortu posmaruj kremem i wyrównaj. Kilka łyżek kremu pozostaw do dekoracji. Tort wstaw do lodówki na 2-3 h. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie polej nią wierzch tortu. Udekoruj pozostałym(...)kremem za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego. Na torcie ułóż również czekoladki Reese's i popcorn. Możesz wykorzystać także orzeszki ziemne

Food Square
Prosty tort orzechowo - ciasteczkowy 120

bardzo prosty bo jest to zmiksowane masło orzechowe z mascarpone. Ciekawym dodatkiem są batoniki Lusette  o smaku capuccino oraz o smaku czekoladowym, które użyłam zarówno do kremu, jak i do dekoracji tortu. Batoniki o smaku kawowym świetnie komponują się z orzechowym kremem. By przełamać słodycz użyłam do przełożenia kwaśnej konfitury z czarnej porzeczki i to był strzał w dziesiątkę(...)talerzu. Ciasto smarujemy obficie konfiturą z czarnej porzeczki, następnie posypujemy całą powierzchnię pokrojonymi batonikami o smaku Capuccino. Nakładamy 3/4 kremu orzechowego i przykrywamy całość drugim biszkoptem. Nakładamy pozostały krem. Tort dekorujemy posiekanymi orzechami włoskimi oraz czekoladowymi batonikami  Lusette . Przed podaniem tort należy schłodzić przez 2-3 godziny w lodówce.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Krem z białej czekolady 186

cała czekolada się rozpuści i połączy ze śmietaną, zdejmujemy z kuchenki i przykrywamy folią. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Krem z białęj czekolady przez Domowe Torty Wyjętą z lodówki(...)masę czekoladowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu… …i gotowe ! Gotowy krem nakładamy do pucharków, najlepiej za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Podpowiedź: krem smakuje wyjątkowo pysznie z malinami, które świetnie przełamują słodycz białej czekolady. Smacznego!!! Artykuł Krem z białej czekolady pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Jak zrobić tort na 1 urodziny lub chrzciny 306

upieczeniu i wystudzeniu blatów należy je szczelnie owinąć w folię spożywczą, odstawić. Można też biszkopt zrobić wieczorem, przez noc przestudzić w uchylonym piekarniku. 2) Następnie należy przygotować krem do przełożenia tortu. Może to być(...)dżem, plus bita śmietana. Może być też frużelina z bitą śmietaną i z białą czekoladą, może być też krem czekoladowo – malinowy. W zależności od upodobań. Ja polecam krem z tortu biała truskawka . 3) Przekrawamy biszkopt na 3 blaty, najlepiej takim nożem strunowym , można też zwykłym nożem z piłką (takim do chleba). 4) Na paterę wykładamy pierwszy blat, nasączamy około

moj przepis na
Tort urodzinowy mojej 6-latki 247

wanilinowy (8g) 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: woda, cukier, sok z cytryny lub kwasek cytrynowy Dodatkowo: krem waniliowy dżem z czarnej porzeczki nadzienie cukiernicze o smaku malinowym Lauretta opłatek do ciasta, kwiaty, świeczka Przygotowanie: Biszkopt do tortu – przygotowanie w wersji tradycyjnej: Przygotowujemy sobie wszystkie składniki, najlepiej w osobnych naczyniach. Ubijamy białka. Ciągle ubijając dodajemy przygotowane żółtka. Następnie(...)nasączamy. I nakładam warstwę kremu waniliowego. Nakładam kolejny placek, nasączamy i znów warstwa kremu. Na koniec nakładamy ostatni placek stanowiący górę tortu. Również go nasączamy. Cały tort smarujemy równo kremem. Tort wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia (około godzinę przed podaniem) nakładamy opłatek na tort. Gdy opłatek ładnie zmięknie i przyklei się do tortu wykonujemy ostatnie zdobienia. Ja wykonałam

Słodkie okruszki
Tort kawowo-bezowy. Bez glutenu, bez pieczenia 142

albo i trzy ich rozmiary. Malutkie beziki (ok. dwucentymetrowe) będą idealne do ozdobienia tortu, te większe (4-5cm) wykorzystacie do środka, do zespolenia kremem. Ja miałam tylko maciupkie bezy, dlatego mój tort jest tak niski. Przepis na bezy znajdziecie TUTAJ .   Zanim przystąpimy do pracy – masło powinno być naprawdę miękkie . Bardzo smarowne. Nie powinno się rozpuszczać, więc nie podgrzewajcie(...)rozpuszczalną, cappuccino instant lub gorzkim kakao. Chłodzimy minimum 10-12 godzin w lodówce. Przed podaniem i krojeniem tort wyjmujemy z lodówki minimum 20 minut wcześniej – jeśli zaczniecie kroić zimy tort, krem może się lekko kruszyć. Gdy odrobinę się zagrzeje, nie ma z krojeniem najmniejszego problemu.   Do tego ‘tortu’ nie nadają się wegańskie bezy ani żaden inny zamiennik tłuszczu. Wegańskie

Karo in the Kitchen
Krem z michałkami 265

Krem z michałkami klasycznymi to bardzo popularny krem do tortów, ciast i deserów. Pierwszy raz zrobiłam go z okazji imienin męża Michała :). Słysząc opinie, że krem jest bardzo słodki dodałam czekoladę gorzką. Jednak trochę przesadziłam, dlatego za drugim razem zdecydowanie zmniejszyłam jej ilość. Krem jest bardzo pyszny. Tworzy idealny duet z kremem(...)dałam trochę więcej niż w przepisie, dlatego kolor kremu wyszedł taki ciemny :). Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem do lodówki, aby trochę zgęstniał. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić z innymi sprawdzonymi przepisami. Jeśli szukasz więcej

Słodki Pomysł
Czekoladowy tort z chrupiącą praliną 266

dedykuję ten przepis. Wszystkiego dobrego! Przygotowanie tortu polecam rozpocząć na ponad dobę przed podaniem ciasta. Ja dzień wcześniej (czwartek) upiekłam czekoladowe ciasto, karmelizowałam orzechy i rozpoczęłam przygotowanie kremu. Wykończyłam tort kolejnego dnia rano, cały dzień chłodziłam w lodówce, natomiast na 2 godziny przed planowanym podaniem oblałam go polewą i udekorowałam. Nie mniej jednak to dopiero kolejnego dnia (sobota) tort(...)ciasta czekoladowego umieszczam na talerzu lub paterze i smaruję obficie konfiturą malinową. Następnie nakładam połowę kremu czekoladowego. Wyciągam z lodówki pralinę orzechową i umieszczam na poprzednich warstwach tortu. Pralinę smaruję kremem, tak by kolejny blat miał się czego trzymać. Nakładam drugi blat ciasta czekoladowego, który smaruje równie obficie konfiturą malinową i smaruję go pozostałym kremem czekoladowym, tym samym wyrównując

Mango Papaja
Śmietankowy tort z żurawiną 156

puder wymieszany z utrwalaczem do bitej śmietany i miksujemy do uzyskania sztywnej konsystencji. Układamy pierwszy ze spodów na paterze i smarujemy przestudzonym musem z żurawiny. Następnie nakładamy porcję kremu. Do środka tortu powinniśmy zużyć ok. połowy przygotowanego kremu. Na krem nakładmy pokrojone orzechy i galaretkę w cukrze. Przykrywamy kolejnym blatem. Jak zbudować stelaż na tort piętrowy? Biszkopt to bardzo delikatne(...)spodem drugiego piętra tortu. Na spód nakładamy odrobinę kremu, żeby kolejny blat biszkoptu miał się do czego przyczepić. Dodajemy kolejne warstwy: żurawina, krem, orzechy i galaretka. Poskładany tort w całości dekorujemy kremem. Nie starałam się specjalnie wygładzić kremu – chciałam, żeby wyglądał jak śnieżne zaspy :) Gotowy śmietankowy tort z żurawiną wkładamy schładzamy w lodówce (na balkonie ;) ) przed nałożeniem dekoracji. Przygotowanie

Ciastkozercy
Tort czekoladowo - malinowy 380

Dziś mam dal Was przepis na pyszny torcik czekoladowy z kremem frużelionowym. Tort nie wymaga nasączania, jest wilgotny, bardzo czekoladowy. Przepis pochodzi z bloga moje wypieki . Tort bardzo smaczny, nie przesłodzony. Nie miałam świeżych malin więc wierzch u mnie to polewa czekoladowa :-). Tort jest czasochłonny, ale efekt smakowy super. Polecam Wam go wypróbować, bo warto :-). Miłego dnia :-) Składniki na ciasto(...)rondelek położyć miseczkę, wrzucić do niej połamaną czekoladę, masło i mleko. Rozpuścić w kąpieli wodnej. Troszkę przestudzić i polać tort. Przełożenie: blat tortu - 1/3 masy malinowej - drugi blat tortu - połowa kremu który nam pozostał - przykrywamy ostatnim blatem, boki tortu smarujemy pozostałym kremem - ciasto które ścięliśmy z góry ciasta kruszymy i oprószamy nim boki posmarowane masą - wierzch polewa czekoladowa - można ozdobić

kruche babeczki
Tort czekoladowy 177

bardziej gorzki niż słodki. Jeżeli więc lubi ktoś jednak bardziej słodkie torty, to zamiast gorzkiej czekolady można wykorzystać mleczne, lub po prostu użyć więcej cukru pudru, co nada kremowi słodki smak ;-) Tort można włożyć również do lodówki, co nada mu smaku lodowego tortu. Jeżeli zaś chodzi o biszkopt, to można zrobić z własnego przepisu, lub skorzystać z poniższego. SKŁADNIKI(...)ubić z cukrem pudrem na puszysty krem. Stopniowo dodawać ostudzoną masę czekoladową nadal miksując. Ostudzony biszkopt podzielić na dwa lub trzy oblaty, przełożyć kremem. Górę i boki tortu również posmarować kremem i udekorować wedle uznania. Tort można podawać lekko schłodzony lub zimny z lodówki. Robiąc powyższe zdjęcia starałam się uchwycić wiosnę w tle. Nieźle się nagimnastykowałam żeby stworzyć odpowiednie podwyższenie

Passions hobbies life
Marchewkowy torcik z serowym kremem 127

kolejny do kolekcji moich tortów. Marchewkowy z serowym kremem. Proste składniki, prosty w wykonaniu, prosta dekoracja. Jeśli lubicie marchewkowe ciasta (a kto nie lubi:), to ten torcik sprawi, że polubicie je jeszcze bardziej. Upiekłam go kiedyś na niedzielną kawę u naszych przyjaciół, dlatego zdjęcie w przekroju zrobiłam z telefonu i na szybko, póki ostatni kawałek jeszcze zostawał na talerzu(...)ostudzić, owinąć folią i pozostawić do całkowitego wystudzenia na kilka godzin. Czasem ciasto wyrasta z górką, wtedy ją odcinam i za pomocą foremek wykrawam z ciasta dekoracje na tortkrem: 300g serka śmietankowego 100g masła 100ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru sok z połowy cytryny polewa: 50g czekolady (gorzkiej lub deserowej 2 łyżki śmietanki 30% do nasączenia: sok wyciśnięty

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania