Beza smakuje ze wszystkimi owocami, ale dobrze, jak są kwaskowe, bo neutralizują jej słodycz. Beza Pavlova to jeden blat bezowy z bitą śmietaną i owocami, a tort to już 2-3 blaty bezowe z cięższym kremem, np. na bazie bitej śmietany z serkiem mascarpone. Mój tort ma delikatny
To co kochambiałkach albo szarlotki z bezą. Ponieważ po przygotowaniu klusek na parze miałam tym razem tylko dwa białka, wpadłam na pomysł, aby zrobić małe torciki bezowe z bitą śmietaną - taki tort Pavlova w wersji miniaturowej. Przepis na babkę drożdżową na białkach Przepis na kluski na parze Torcik bezowy z bitą śmietaną Składniki - proporcje na dwa lub trzy torciki
Cztery Fajeryurodziny, jak nie właśnie Tort Szwarcwaldzki :)Jest to klasyczny tort, pochodzenia niemieckiego, chyba jeden z najbardziej popularnychna całym świecie. Z delikatnym, puszystym ciastem czekoladowym, bitą śmietaną i wiśniami.Jak dla mnie jeden z najlepszych tortów. Pyszny, nie za ciężki, nie za słodki, prosty w przygotowaniu, po prostu idealny. Tort Szwarcwaldzki Przygotowanie: Biszkopt(...)Odstawić na bok aby przestygła i lekko stężała. Najlepiej co jakiś czas zamieszać żelatynę aby nie powstały grudki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Uważać aby śmietana się nie zważyła. Krążki tortu nasączyć alkoholem. Następnie przełożyć wiśniami i bitą śmietaną (pozostawić 1/3 do dekoracji). Wierzch tortu pokryć w całości pozostałą śmietaną. Udekorować pozostałym sosem z wiśniami
Mania GotowaniaCałkiem niedawno obchodziłam podwójną osiemnastkę i z tej okazji przygotowałam tort, w którym wykorzystałam jagody ze słoiczków (przepis tutaj). Jagody idealnie sprawdziły się w tym torcie
Wiszniówka(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciasto czekoladowe: 140 g mąki orkiszowej 150 g cukru 100 g czekolady deserowej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (najlepiej
Domowy Smak Jedzeniacytryna- 1,5 szklanki mąki tortowej -mocna słodka herbata- 5 łyżek kakaoNa kremy:- 1 litr śmietany 30%- opakowanie fixu do bitej śmietany- 4 łyżeczki cukru pudru- opakowanie fixu truskawkowego do bitej śmietany Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem na gładką masę. Mąkę przesiać razem z kakao i dodawać po trochu do masy jajecznej, delikatnie mieszając. Gotową(...)śmietany ubijamy z fixem i 3 łyżeczkami cukru pudru. Na pierwszym blacie układamy pokrojone w plasterki banany, skrapiamy je cytryną żeby nie ściemniały i nakładamy porcję kremu. Podobnie postępujemy z drugim blatem (część śmietany zostawiamy do ozdobienia wierzchu tortu). Pozostałą śmietanę ubijamy z fixem truskawkowym i pozostałym cukrem, po czym wykładamy krem na wierzch i boki tortu. Dekorujemy pozostałą bitą
W poszukiwaniu inspiracjiłyżeczek kawy rozpuszczalnej 16 łyżeczek żelatyny 0,5 l gorącej wody 4 żółtka 4 białka 300 g cukru 80 ml koniaku 600 ml śmietany 30 % bita śmietana do dekoracji oraz kolorowe jajka czekoladowe Przygotowanie: wszystkie składniki na ciasto zagnieść, gotowe ciasto owinąć folią spożywczą. Następnie ciasto umieścić w lodówce na 2 h. Ciasto rozwałkować(...)Wszystko delikatnie mieszamy. W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę na sztywno oraz białka, następnie całą masę kawową delikatnie mieszamy ze śmietaną oraz białkami. Zastygającą masą wypełniamy upieczony wcześniej spód. Gotowy tort odstawić do lodówki do całkowitego ostygnięcia. Tort dekorujemy bita śmietaną i czekoladowymi jajkami. Smacznego
Niezły MłynekTort czekoladowy z kremem malinowym Tort czekoladowy z kremem malinowym to moja kolejna propozycja na pyszny, lekki tort z wykorzystaniem bitej śmietany i malin. Takie torty u mnie są najchętniej jedzone - co zrobić? Trzeba je robić Puszysty biszkopt o kakaowym smaku i krem malinowy o konsystencji przypominającej mus, a całość udekorowana startą czekoladą i świeżymi malinami Pyszny, lekki tort, który
WSZYSTKO SMACZNEDziś moje urodziny :) Dopiero wróciliśmy z urlopu więc chyba nie zdążę przygotować tortu ale dla Was i tak mam przepis. Tort Pavlova przygotowałam 2 tygodnie temu
Mienta blogrysunek na torcie Często dzieci na torcie, pragną mieć ulubionego bohatera kreskówki.Wymalowanie postaci wcale nie jest trudne.Do jej stworzenia potrzebujemy:* dowolnie przełożony i gładko posmarowany z wierzchu tort* bitą śmietanę i barwniki w odpowiednich kolorach* obrazek* worki i tylki cukiernicze Wierzch tortu musi być równy i w miarę gładki.Ja do dekoracji używam roślinnej śmietany Decor Up. Produkt
kolorowotorcikowołyżeczki mielonych goździków (można kupić zmielone lub zmielić w młynku do kawy) Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 800 ml śmietany kremówki 3 saszetki utrwalacza do bitej śmietany (można pominąć, ale tort musi wtedy koniecznie stać w bardzo zimnym miejscu, u mnie chłodził się w zamrażarce) 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 500 g świeżej żurawiny(...)Ubijamy razem mocno schłodzoną śmietanę kremówkę i serek mascarpone, dodajemy cukier puder wymieszany z utrwalaczem do bitej śmietany i miksujemy do uzyskania sztywnej konsystencji. Układamy pierwszy ze spodów na paterze i smarujemy przestudzonym musem z żurawiny. Następnie nakładamy porcję kremu. Do środka tortu powinniśmy zużyć ok. połowy przygotowanego kremu. Na krem nakładmy pokrojone orzechy i galaretkę w cukrze. Przykrywamy kolejnym
Ciastkozercyłyżeczki mielonych goździków (można kupić zmielone lub zmielić w młynku do kawy) Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 800 ml śmietany kremówki 3 saszetki utrwalacza do bitej śmietany (można pominąć, ale tort musi wtedy koniecznie stać w bardzo zimnym miejscu, u mnie chłodził się w zamrażarce) 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 500 g świeżej żurawiny(...)Ubijamy razem mocno schłodzoną śmietanę kremówkę i serek mascarpone, dodajemy cukier puder wymieszany z utrwalaczem do bitej śmietany i miksujemy do uzyskania sztywnej konsystencji. Układamy pierwszy ze spodów na paterze i smarujemy przestudzonym musem z żurawiny. Następnie nakładamy porcję kremu. Do środka tortu powinniśmy zużyć ok. połowy przygotowanego kremu. Na krem nakładmy pokrojone orzechy i galaretkę w cukrze. Przykrywamy kolejnym
Ciastkozercyrozrabiamy łyżkę mąki z 2 łyżkami wody i wlewamy do truskawek. Gotujemy jeszcze chwilę, cały czas mieszając. Zestawiamy z ognia i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Tort Pawłowej możemy udekorować bitą śmietaną (uwaga! śmietana zawiera gluten!) lub maślanką, a następnie naszym sosem truskawkowym. Smacznego
My Culinary Artkowym . Zmieszać łyżką, nie używając już miksera, żeby nie doprowadzić do zważenia śmietany. Resztę śmi etany pozostawić do wykonania górnej warstwy oraz dekoracji tortu. Wykonanie tortu: Zaparzyć herbatę owocową w 0,5 szklanki wody. Biszkopt przeciąć na 3 części. Każdą część biszkoptu skropić przygotowaną herbatą owocową. Tort przekładać na obrotowym talerzu, wykonując kolejne warstwy. Talerz wyłożyć 4 pasami z papieru(...)warstwy truskawkowej do wysmarowania brzegu tortu. Będzie to baza do przyklejenia kocich języczków. Wstawić do lodówki na 30 minut do stężenia. Do pozostałej ilości bitej śmietany dodać resztę rozpuszczonej żelatyny. Dobrze wymieszać łyżką. Na brzegu tortu naklejać pionowo kocie języczki. Rozprowadzić nożem ostatnią, górną warstwę tortu. Pozostawić odrobinę masy do udekorowania tortu. Dekorować w dowolny sposób owocami oraz pozostał
Pij soki wyciskane