Przepyszny tort naleśnikowy, bezglutenowy ;) Przełożony delikatnym twarożkiem i dżemem Łowicz 100% o smaku czarnego bzu. Udekorowany świeżymi owocami. Torcik nie jest wysoki, ale kawałek sprawi, ze Wasze brzuszki będą zdrowo najedzone i szczęśliwe :) Dzięki płatkom same naleśniki mają lekko orzechowy posmak... Musicie spróbować, polecam! Składniki (12 sztuk): 125 g kaszy jaglanej 60 g płatków owsianych 4 łyżki maki ziemniaczanej(...)minut. Rozgrzać nieprzywierającą, teflonową patelnię, smażyć z obu stron na złoty kolor. Odłożyć 1-2 naleśniki, posmarować je dżemem i zawinąć. Pozostałe naleśniki układać na paterze na kształt tortu, na każdy naleśnik wykładać 2 łyżeczki serka twarożkowego i 3 łyżeczki dżemu z czarnego bzu. Odłożone naleśniki pokroić na 4-5 części, układać je pionowo na górze tortu. Udekorować borówkami
Domowa cukiernia EwyTort bezowy z malinami to ciasto które smakuje każdemu! Chrupiąca lekka beza, kremowa śmietanka i całość przełamana frużeliną malinową… no ciężko się od niego oderwać Przepis idealny na sezon na maliny (lipiec – wrzesień), chociaż możecie również użyć mrożonych malin. Co więcej, tort bezowy z malinami to ciasto bez glutenu Do przygotowania blatów bezowych ponownie wykorzystałam pasteryzowane białko(...)więcej wegetariańskich słodkości! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Keto bounty (wegańskie) Wegańskie placki bananowe Ciasteczka orzechowe Orzechowy deser śmietankowy z góry Maślane ciasteczka owsiane z czekoladą Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie słodkości
WegePrzepisBezglutenowa wersja klasycznej szarlotki. Równie pyszna i pachnąca :) Dzięki mące z pestek arbuza, ciasto ma przyjemny, lekko orzechowy posmak. Nigdy nie dosładzam jabłek, bo dla mnie
Mienta blogstopni, funkcja góra-dół, przez około 20 minut. Krem Składniki: 330ml śmietanki 30%, 250g sera mascarpone, truskawka liofilizowana, 30g, świeże truskawki, 250g, około 100g borówek do dekoracji tortu, 1/4 łyżeczki agaru + łyżka wrzątku, 1 dojrzała gruszka. Sposób przygotowania *śmietanka i ser mascarpone powinny być dobrze schłodzone Najpierw obierz gruszkę, a następnie zetrzyj ją na tarce o drobnych oczkach. Miąższ(...)Następnie nałóż drugi biszkopt. Na nim rozsmaruj pozostałą część kremu (odrobinę zostaw na boki tortu). Wierzch tortu ozdób truskawkami i borówkami. Gotowe! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 KAWAŁKA: około 219kcal Białko: 4,3g Węglowodany: 10,1g Tłuszcz: 18,3g Błonnik pokarmowy: 1,2g Spróbuj także: jagielnik orzechowy z kremem daktylowym, tarta kokosowo-cytrynowa . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową
Natka PietruszkiZupa serowa z sera cheddar z dodatkiem szynki, ziemniaków oraz świeżych liści szpinaku. Ser cheddar to ser twardy, dojrzewający o wyrazistym aromacie i smaku, z lekko
Kuchnia MagdaLenyIdealny krem do tortów i dekoracji muffinek. Jest zwarty i utrzymuje kształt. Łatwo można mu nadać dowolny smak dodając na przykład: - ekstrakt waniliowy lub cukier waniliowy, - roztopioną na parze i ostudzona czekoladę, - masło orzechowe, - wiórki kokosowe i 1-2 łyżki likieru Malibu, - pokruszone ciasteczka Oreo, - owoce. Niektóre jednak dodatki mogą zmienić konsystencję kremu. Jeżeli
Krokusowy Dompierwszy z galaretką. 4. Wreszcie na górę nałożyć trzeci blat, którego należy posmarować kremem orzechowo-czekoladowym (kremu jeszcze dużo zostanie) 5. Górę udekorować malinami, kumkwatem i rozmarynem. Zapraszamy do pobrania ostatniego darmowego magazynu " BEZBOLESNE USUWANIE CUKRU Z DIETY ". Znajdziecie w nim nie tylko nasz tort ale również wiele innych wegańskich słodkości jak faworki, ciasteczka, praliny czy inne ciacha
Candy PandasMoi drodzy, dzisiaj mija rok od kiedy założyłam bloga. Z tej okazji mam dla Was pyszny, wyjątkowy obłędnie czekoladowo- orzechowy torcik, z chrupiącą masą i alkoholem
słodki bratekTakie ciacha powinny zostać zakazane... to mega bomba kaloryczna, ale mega przepyszna. Połączenie brownie, masy serowo-śmietanowej, masła orzechowego, czekolady, karmelu i batoników, a wszystko lekko
Bernika - moj kulinarny pamietnikStworzyliśmy przekornie szansę, na wypowiedzenie również innych życzeń. Podsunęliśmy Jubilatowi pod podmuch świeczkę, która lśniąc na urodzinowym torcie, posiada moc uszczęśliwiania. Gdy pojawia się tort, wykreślenie z kalendarza uroczystego "Sto lat" okazuje się niedopuszczalne. Dziś właśnie o takim torcie się rozpiszę. Na marginesie, z całym przekonaniem, polecam od czasu do czasu czynić coś komuś wbrew. Przekonywać(...)śmietankowym 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru 3 łyżki przegotowanej, chłodnej wody Masa orzechowa z mascarpone: 250 gram mascarpone 150 gram białej czekolady 5 łyżek śmietanki kremówki 30 % 1 szklanka mielonych (grubo) orzechów włoskich Masa kawowa: 4 łyżki przygotowanej ( powyższej ) masy orzechowej 1 pełna łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku 50 gram białej czekolady Masa śmietanowa
Kronika Piekarnika6 porcji 2 szklanki pełnoziarnistego ryżu pół szklanki orzechów włoskich 2 nektarynki pól szklanki czerwonych porzeczek 12 łyżeczek syropu czekoladowego (takiego do kawy) 5 łyżek kremu
Humanistka w kuchniUrodziny to wyjątkowa okazja, szczególnie urodziny najblizszych osób. ( Sto lat Brat: ) ) , dlatego tort musiał być wyjątkowy, spersonalizowany pod gusta Jubilata. Biszkopt nasączony mocną kawą, krem Pischinger oraz krem czekoladowy i co by nie było za słodko: przełamanie dżemem z czarnej porzeczki i akcent orzechowy. Bardzo dobry, stabilny, niezamulający torcik. Składniki na biszkopt
Domowe ciastapaczka biszkoptów bez cukru do przełożenia Wykonanie : Daktyle, olej kokosowy,kakao,pastę orzechową,ekstrakt waniliowy, mleko kokosowe wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Następnie przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Takim kremem przekładamy biszkopty, wafle, można użyć go jako krem do ciast, tortów, naleśników. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chilipowinien być lukier zaraz po zmiksowaniu albo po lekkim przeschnięciu. Jest smarowny jak masło orzechowe, zachowuje formę i nie pęka. Można wyciskać go ze szprycy z dowolną końcówką – np. gwiazdką czy listkiem. Lukier zastygnie w dokładnie takiej formie, w jakiej został położony. Przydatny do ozdobienia tortu, muffinek czy jako elementy ozdobne większych ciast. W wypadku ciasteczek i pierniczków sprawdzi się
Karo in the KitchenOstatnio na maila dostałam prośbę o podanie przepisu na biszkopt orzechowy. Przepisów jest wiele ale ja mam sprawdzony według którego zawsze ten biszkopt się uda. Przepis dostałam od siostrzenicy, lekko zmodyfikowałam go po swojemu i mam taką super bazę do różnych tortów. Bo przecież dobry biszkopt to nie tylko taki tradycyjny, możemy pokombinować z dodatkami. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni