choinkę i z nadzieniem Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania Kruche ciasteczka czekoladowo-orzechowe Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową
Karo in the Kitchenodłożyć, będą służyły do wykończenia tortu. Przygotowanie kremu: Składniki: 900 ml mleka roślinnegi 250 g masła kokosowego rafinowanego 250 g cukru pudru 1 średni banan 70 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej Moje dwie warstwy to był krem z kasztanów (kupiłam w Lidlu, zużyłam pół słoiczka)- można pominąć, albo zastąpić jakimś masłem orzechowym:-) Moje 3 warstwy to był domowej(...)doradzałabym coć kwaskowatego, śliwkowe powidła też dadzą radę. Moje dwie warstwy to był krem z kasztanów (kupiłam w Lidlu, zużyłam pół słoiczka)- można pominąć, albo zastąpić jakimś masłem orzechowym:-) Moje 3 warstwy to był domowej roboty dżem porzeczkowo – agrestowy- może być dowolny, ale doradzałabym coś kwaskowatego, śliwkowe powidła też dadzą radę. Mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszać w szklance mleka
greenscarfkokosowymi i ogromną ilością bakalii. Całość łączy miód, olej kokosowy i masło orzechowe, a aromatyczny cynamon dodaje świetnego posmaku. Na stronie znajduje się również podobny przepis na batoniki owsiane, zachęcam do zapoznania się z nim. Bezglutenowe batoniki owsiane -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikkokosowymi i ogromną ilością bakalii. Całość łączy miód, olej kokosowy i masło orzechowe, a aromatyczny cynamon dodaje świetnego posmaku. Na stronie znajduje się również podobny przepis na batoniki owsiane, zachęcam do zapoznania się z nim. Bezglutenowe batoniki owsiane -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikmleka 3 banany Masa kremowa 1 opakowanie kremu do tortów np. truskawkowy 150 ml Śmietany 18% 100 ml mleka PRZYGOTOWANIE: Blachę o wymiarach 28 na 30, 5 cm wykładam papierem do pieczenia. Następnie dokładnie układam herbatniki. Na herbatniki wykładam masę korówkową o smaku orzechowym. Następnie kładę kolejną warstwę herbatników. Przygotowuję budyń. Do garnka wlewam ok 500 ml mleka
Gotowanie Patkiblaty są jeszcze zbyt ciepłe, by je przełożyć. 3. Przełożenie: Placek orzechowy - 1/2 słoiczka dżemu ananasowego - ok 1/4 kremu śmietankowego z mascarpone - placek migdałowy - 1/2 słoiczka dżemu ananasowego - ok. 1/3 kremu śmietankowego - placek kokosowy - ok 1/2 kremu śmietankowego - posiekane drobno kawałki ananasa. Pozostałą częścią kremu smarujemy boki naszego tortu. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladzieorzechowo - czekoladowy. Zawsze mam problem przy przygotowywaniu tortów , gdy przychodzi moment nasączania blatów. Ten biszkopt jest tak wilgotny , że na szczęście ominęła mnie ta "niemiła" czynność ;) źródło : klik Tortownica : średnica 27 cm Czas pieczenia : 70 minut / najlepiej sprawdzić patyczkiem, jeśli suchy tzn. że upieczony ) Temp. pieczenia : 165 C Składniki: Biszkopt orzechowy: 10 jajek 250 g orzechów włoskich(...)minut. Czekamy aż masa wystygnie. Po tym czasie łączymy z miękkim masłem. Dodajemy kakao i alkohol. Miksujemy tak długo, dopóki nie powstanie gładki , puszysty krem. Tort orzechowo - czekoladowy Wystudzony biszkopt przekrój na 2 blaty. Spód posmaruj kremem czekoladowym. Przykryj drugim blatem. Wierzch tortu przykryj pozostałym kremem i ozdób według własnego upodobania :) Smacznego
Słodkości i nie tylkoGotowe! Każdy naleśnik smarujemy ok. 1-2 łyżkami kremu orzechowego i składamy go w kopertę. My swoje zjedliśmy z ulubionymi owocami, ale śmiało możecie polać je czekoladą, dodać bitą śmietanę i inne ulubione składniki. Są przepyszne! :) Przydatne info: Jeśli chcecie wykorzystać ten krem do tortu lub innego ciasta, wystarczy, że wymieszacie do kremu dodacie ubitą z cukrem
Cooking Monstertort czapka Tort czapka jest to tort piernikowy o aromatycznie korzennym smaku, przełożony masą krówkową z orzechami i udekorowany masą maślaną. Jego śliczny wygląd zrobi wrażenie nie tylko na dzieciach, ale na całej rodzinie. Ładnie się prezentuje i pięknie przyozdobi świąteczny stół. Jak wykonać taki tort czapka krok po kroku pokazane jest w filmiku . Zapraszam(...)oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative , to będziesz na bieżąco z nowymi filmami, lub zapisz się do newslettera to raz w tygodniu wyślę Ci nowy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TORT CZAPKA SKŁADNIKI: Biszkopt piernikowy: mąka pszenna (350 g) cukier (330 g) jajka (3 szt. rozmiaru L) mleko (200 ml.) masło zimne (200 g) miód (2 łyżki) soda oczyszczona (1 łyżeczka
RITA food channelkremów. Można dodać do niego ubitą śmietanę, miękkie masło lub pralinę orzechową, żeby uzyskać różne smaki i konsystencję. Podstawowy przepis, który Wam dziś pokażę można wykorzystać również samodzielnie jako krem. Nada się bardzo dobrze do nadziania ptysiów , eklerków , przełożenia biszkoptu lub wykonania drobnych ozdób na cieście lub torcie. Podane proporcje wystarczą na nadzianie 40 sztuk ptysiów lub 15-20 większych
CiastkozercyBezglutenowe ciasto z dodatkiem batatów gotowanych na parze, słodzone daktylami i surową, gorzką czekoladą. Uzależniająco smaczne, lekko ciągnące, z polewą z masła orzechowego. Kto się skusi
Mienta bloghttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem Nigelli Lawson. Zmieniłam proporcje składników i dokonałam kilku drobnych modyfikacji. Za orzeszkami ziemnymi nie przepadam
Di gotujeszczęście, już niedługo kolejna okazja do przygotowania tortu i już w głowie mam plan, jak będzie wyglądał i smakował! Całkiem możliwe, że znowu wykorzystam pierniczki, bo ich zapas,który zrobiłam, by wziąć udział w konkursie, prędko s ię chyba nie skończy ;) Składniki na formę o śr 18cm Biszkopt orzechowy: 5 jajek ½ szklanki drobnego cukru 150g orzechów włoskich 4 łyżki(...)smarujemy od spodu dżemem i przykładamy do kremu. Całość smarujemy pozostałym kremem, który możemy ponownie wymieszać z kilkoma łyżkami gorącej wody (ułatwi nam to znacznie wygładzenie wierzchu oraz boków tortu). Wstawiamy na kilka godzin do zamrażarki. Polewa: Listki żelatyny namaczamy w wodzie wg instrukcji podanej na opakowaniu, a jeśli posiadamy żelatynę sproszkowaną, to zalewamy ją kilkoma łyżkami zimnej wody
Kuchnia w czekoladziemojprzepisna.pl | Tort podwójnie czekoladowy z owocami Tort stworzony specjalnie na urodziny moich bratanków. Tort jest zrobiony na bazie biszkoptu. W środku podzielony jest na dwie części, jedna jest truskawkowa z kremem z białej czekolady, druga jest malinowa z kremem z gorzkiej czekolady. Składniki na blachę 38 na 25 cm: Dzień wcześniej upiec biszkopt i zrobić dwa kremy. Biszkopt(...)tortu, krem lekko ubić mikserem, tak aby trochę go napowietrzyć, ale nie za długo. Krem z gorzkiej czekolady: 400 gr gorzkiej czekolady u mnie Magnetik z Biedronki 600 ml śmietany 30% Śmietanę podgrzać do wrzenia, odstawić z palnika, wrzucić połamaną czekoladę, po minucie wymieszać, ostudzić, wstawić do lodówki na min. 12 godzin. Po tym czasie, tuż przed składaniem tortu, krem
moj przepis namojprzepisna.pl | Tort podwójnie czekoladowy z owocami Tort stworzony specjalnie na urodziny moich bratanków. Tort jest zrobiony na bazie biszkoptu. W środku podzielony jest na dwie części, jedna jest truskawkowa z kremem z białej czekolady, druga jest malinowa z kremem z gorzkiej czekolady. Składniki na blachę 38 na 25 cm: Dzień wcześniej upiec biszkopt i zrobić dwa kremy. Biszkopt(...)tortu, krem lekko ubić mikserem, tak aby trochę go napowietrzyć, ale nie za długo. Krem z gorzkiej czekolady: 400 gr gorzkiej czekolady u mnie Magnetik z Biedronki 600 ml śmietany 30% Śmietanę podgrzać do wrzenia, odstawić z palnika, wrzucić połamaną czekoladę, po minucie wymieszać, ostudzić, wstawić do lodówki na min. 12 godzin. Po tym czasie, tuż przed składaniem tortu, krem
moj przepis natortu, krem lekko ubić mikserem, tak aby trochę go napowietrzyć, ale nie za długo. Nasączenie: sok z jednej cytryny dopełniony wodą przegotowaną (tak aby w sumie było 1,5 szklanki ponczu). Ponadto: 350 gr dżemu truskawkowego 350 gr dżemu malinowego 600 ml kremówki 500 gr mascarpone barwniki 3 opakowania biszkoptów podłużnych po 220 gr każde 4-6 opakowań mm orzechowych(...)białej czekolady, na część malinową wyłożyć pozostały krem z gorzkiej czekolady. Wyłożyć trzeci blat. Nasączyć. Bitą śmietanę ubić z mascarpone na sztywny krem. Kremem wysmarować boki i wierzch tortu, szprycą wzdłuż dolnej krawędzi wycisnąć pasek kremu. Przyklejać biszkopt jeden koło drugiego, ściśle. Przewiązać wstążeczką. Wysypać mm, wyrównać. Tort jest bardzo duży i ciężki. Dzięki temu, że ma kształt prostokąta jest
moj przepis na