tort bez kremu - 1208 przepisów (strona:8/81)

Tort z czereśniami 181

Bardzo lubię torty „naked” czyli te, które mają brzegi bez kremu – jest z nimi tak mało pracy jak tylko się da przy robieniu ciasta, a wyglądają i smakują świetnie. Dziś połączenie puszystego czekoladowego biszkoptu z delikatnym kremem śmietankowym i świeżymi czereśniami. Temu nie da się oprzeć ;) Składniki na biszkopt czekoladowy Składniki na krem: 200 ml śmietany

Ciastkozercy
Krem miętowy 276

Krem mietowy – wykonany przez DomoweTorty.com Gęsty, pyszny krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu

Domowe Torty
Tort czarna porzeczka z bezą włoską - wpis gościnny 213

Jeszcze raz bardzo gratuluję i niezmiernie się cieszę, że obie już mają nowe piekarniki w swoich kuchniach :-). Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na zwycięski tort - jest zachwycający prawda? Czekoladowy biszkopt, słodki krem angielski, porzeczki i rozpustna beza włoska... mmm pycha! Jeśli chcecie poznać inne przepisy na torty lub inne dania autorstwa Łucji - zajrzyjcie na jej bloga! Czytaj więcej » Ten i więcej

Pora coś zjeść
Tort z michałkami i różami 269

bezie szwajcarskiej. Róże wyszły mi tak pięknie, że mąż dosłownie oniemiał na widok tortu! Widocznie pierwszy raz dostał od kobiety tak słodki bukiet ;). P.S. Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni: Dzień 1: Pieczemy biszkopt i rozpuszczamy czekolady do kremów z michałkami. Dzień 2: Robimy kremy z michałkami(...)godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane cukierki, orzeszki ziemne. Rózgą kuchenną lub szpatułką krótko i delikatnie mieszamy całość. Krem z białymi michałkami – krem z białymi michałkami : 160 ml śmietany kremówki 30/36% 140 g białej

Słodki Pomysł
Tort dla Olgi 162

owocowy z kremem z białej czekolady. Jako matka sześciorga niepowtarzalnych dzieci, jest się raczej bez wyboru- trzeba nauczyć sie piec torty!  Oto jeden z nich. Tort dla Olgi.  Bardzo prosty i smaczny. Z  jasnych biszkoptów. Przekładany galaretką truskawkową, z kremem z białej czekolady. Wierzch jest z bitej śmietany.  Praca z tym tortem może być fajną

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort z patelni 164

Najprostszy tort jaki kiedykolwiek zrobiłam... Ciasto na odrobinie sody (bez proszku do pieczenia), krem twarogowy, powidła i polewa czekoladowa. Zapraszam wszystkich tych, co nie lubią tradycyjnych przesłodzonych tortów z bitą śmietaną na smaczny deser. Składniki na ciasto: karmel: 3 łyżki cukru, 2 łyżki wody, jabłuszko starte na tarce 3 jajka szklanka mąki pół szklanki cukru 1/3 łyżeczki sody łyżeczka

w kuchni i w ogrodzie
Tort z patelni 168

Najprostszy tort jaki kiedykolwiek zrobiłam... Ciasto na odrobinie sody (bez proszku do pieczenia), krem twarogowy, powidła i polewa czekoladowa. Zapraszam wszystkich tych, co nie lubią tradycyjnych przesłodzonych tortów z bitą śmietaną na smaczny deser. Składniki na ciasto: karmel: 3 łyżki cukru, 2 łyżki wody, jabłuszko starte na tarce 3 jajka szklanka mąki pół szklanki cukru 1/3 łyżeczki sody łyżeczka

prawdziwe jedzenie
Tort waniliowo-czekoladowy z bezą i borówkami 176

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
TORT RAFAELLO 560

dekoracji i totalna rozpusta gotowa :)) Przepis na tort zaczerpnęłam z blogu Moje Wypieki . Zamiast biszkoptu genueńskiego, który być może sprawiłby niektórym z Was trudności, upiekłam tradycyjny biszkopt rzucany. W kremie zmniejszyłam ilość śmietanki kokosowej, zwiększyłam ilość wiórków kokosowych  oraz, co najważniejsze, dodałam cukier puder, gdyż krem był praktycznie bez słodyczy. Ja sama nie gustuję w mocno słodzonych tortach

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort Snickers 353

kawą i smarujemy masłem orzechowym (można rozrobić je z wodą, żeby miało nieco rzadszą konsystencję). Następnie nakładamy krem i posypujemy orzeszkami. Do środka tortu zużywamy około połowy kremu. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Ostatni spód zostawiamy bez ponczu. Do pozostałego kremu dodajemy kakao i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Nakładamy na brzegi tortu pierwszą warstwę kremu i wyrównujemy wszystkie nierówności

Ciastkozercy
Tort Hawana 239

Przyznam szczerze że tort ten był często zamawiany przez rodzinkę z cukierni, absolutnie najbardziej smakowała nam wersja z gruszkami, teraz już nie zamawiamy, a pieczemy sami, smakuje równie dobrze. Jeśli macie swój sprawdzony sposób na biszkopt możecie go wykorzystać, ja tymczasem przedstawiam Wam mój numer jeden. Według mnie najlepszy, a do tego nie zdarzyło mi się, aby nie wyszedł, jest(...)niewielkiej ilości ciepłej wody, gotową łączymy z kremówką. Przygotowanym kremem przekładamy biszkopty, zostawiając jego część (najlepiej z małą ilością owoców, albo bez) do posmarowania wierzchu oraz boków tortu. Na górnych krańcach tortu robimy z kremu coś w rodzaju płotka, aby można było wylać galaretkę (płotek widać na zdjęciu). Na górze układamy pocięte w kawałki owoce, które następnie zalewamy przestudzoną

Kuchenne aromaty
Lemon curd 174

curd to słodko-kwaśny krem cytrynowy. Spotkałam się też z określeniem - masło cytrynowe.  Jest dość łatwy i szybki do zrobienia. Można go wykorzystać jako krem do tortu, nadzienie do babeczek, tart lub bez.   Idealny zamiennik konfitury do posmarowania naleśników lub pieczywa.  Nadaje się również jako dodatek do różnych deserów i lodów. (Składniki na 1,5 szklanki(...)skórkę. W garnuszku roztrzepać jajka, żółtka i cukier (najlepiej trzepaczką). Całość podgrzać (na małym ogniu) i mieszając dodać masło i sok z cytryn. Mieszać do zagotowania i zgęstnienia masy. Krem przetrzeć przez sitko i wymieszać ze skórką cytrynową. Przelać do słoiczka i zamknąć. Można przechowywać w lodówce do 2 tygodni

Di gotuje
Tort bezowy z Advocatem 245

potem susz ją w 100 stopniach C przez następne 2h. Beza będzie chrupiąca na zewnątrz, a wilgotna w środku. Bezę najlepiej po upieczeniu suszyć całą noc w wyłączonym piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. KREM: Składniku do kremu muszą być wcześniej dobrze schłodzone w lodówce. Śmietanę kremówkę wlej do miski i ubij na sztywno. Dodaj do niej serek mascarpone oraz cukier(...)puder i likier, i krótko wymieszaj jeszcze mikserem. Wsyp wcześniej uprażone na suchej patelni płatki migdałowe i wymieszaj delikatnie drewnianą łyżką. SKŁADANIE TORTU: Dolny blat bezy ułóż na ozdobnym talerzu lub paterze, przełóż go całą porcją kremu i przykryj ostrożnie drugim blatem. Gotowe! Przechowuj w lodówce. Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Bardzo prosty tort bezowy 314

siły przeczytaj ten przepis. W mniej więcej 1,5 h uda ci sie stworzyć tort bezowy jakiego nie powstydziłaby sie niejedna cukiernia. Chrupiąca beza na wierzchu, delikatny biszkopt i orzeźwiający owocowy krem… bajka! Przedstawiam Państwu tort bezowy na miare naszych możliwości i czasów :). Składniki: 125 g miękkiej margaryny lub masła 125 g cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 4 jajka

Kulinarna Patilogia
Krem maślany na bezie szwajcarskiej 173

jako „tynk” pod masę cukrową. Jest lżejszy niż robiony na samym maśle i cukrze, świetnie się z nim pracuje, fajnie przyjmuje barwniki. Krem maślany na bezie szwajcarskiej (swiss meringue buttercream), składniki na ozdrobienie tortu o średnicy 23 cm: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka(...)bazie szwajcarskiej bezy. Krem można trzymać w lodówce do 5 dni w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Przed użyciem należy go wyjąć z lodówki i pozostawić na blacie aby nabrał temperatury pokojowej (20 st.), nie można podgrzać go w mikrofalówce czy na gazie, czy w ciepłej wodzie. Kremu z wykorzystaniem białek nie można mrozić, zwykły krem maślany można mrozić. Krem wykorzystałam

moj przepis na