tort bez kremu - 1208 przepisów (strona:18/81)

Tort bezowy z orzechami i czekoladą 162

wierzchem tortu.  Obie blaszki wkładamy do piekarnika (bezpośrednio pod sobą) i od razu zmniejszamy temperaturę z 180*C na 150*C. Pieczemy bezy 60 minut, po tym czasie uchylamy drzwiczki piekarnika i czekamy aż bezy się wystudzą.  Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę. Z tabliczki czekolady odłamujemy trzy kostki, resztę ścieramy na tarce. Jeśli zamiast kremu czekoladowego użyjecie(...)czekolady i przykrywamy blatem kakaowym - lekko dociskamy. Jako drugą warstwę rozsmarowujemy dwie łyżki kremu czekoladowego lub dżemu i przykrywamy blatem kakaowym. Trzecią warstwą jest ponownie kremówka i starta czekolada, którą przykrywamy blatem jasnym - tym ozdobnym. Odłożone kostki czekolady kruszymy na kawałki i ozdabiamy nimi wierzch tortuTort jest od razu gotowy do jedzenia, nie wymaga chłodzenia

Gotowanie i blogowanie
Płonący tort dyniowy 204

Muszę dobrze wykorzystać ostatnią dynię, która napoczęłam:) Dlatego upiekłam pyszny tort z dodatkiem startej dyni, dzięki której ciasto jest wilgotne. Ciasto przełożyłam delikatnym kremem dyniowym z dodatkiem białej czekolady. Dekorację zaś stanowi opalana beza szwajcarska... Mój synek nie przepada za dynią, ale to ciasto zjadł z ogromnym apetytem i prosił o dokładkę;):) Inspiracja Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej(...)cukrem, dodać przestudzoną czekoladę. Zmiksować na gładki krem.  Masą przełożyć blaty ciasta. Beza szwajcarska:  200g drobnego cukru,  4 białka. W kąpieli wodnej mieszać białka z cukrem przez około 3 minuty.  Następnie zdjąć z ognia i ubijać aż masa stanie się sztywna.  Pianę rozsmarować na wierzchu i bokach tortu, tworząc fantazyjne esy floresy.  Całość podgrzewać

Z miłości do słodkości
Tort kokosowy z kremem z mascarpone , malibu i migdałami – łatwy! 425

torcie połączyć! Tutaj miałam totalnie wolną rękę i mogłam szaleć do woli! Warunek był tylko 1 : tort ma być „niewycudowany” … bez zbędnych ozdób … różyczek i wieży Eiffla ;) Postanowiłam połączyć klasyczny … niesamowicie puszysty czekoladowy biszkopt ( rzucany ) z delikatnym kremem na bazie serka mascarpone , kremówki , białej czekolady i malibu. Dla wzmocnienia efektu „rafaello” biszkopty(...)uzyskania gładkiej masy. ( W razie potrzeby możemy dosłodzić do smaku ). CAŁOŚĆ: Przygotowane biszkopt nasączamy likierem Baileys – tylko delikatnie kropimy po całości! Smarujemy warstwą kremu. Przykrywamy drugim blatem. Smarujemy warstwą kremu. Przykrywamy ostatnim blatem. Cały tort ( łącznie z bokami ) smarujemy resztą kremu. Ja na posmarowanie całości zostawiłam mniejszą ilość kremu , ponieważ tort musiałam transportować kilkanaście k. w upale. Wy jeśli

Ostra na Słodko
Babeczki z michałkami 219

muffinek. Wypełniamy je do ¾ ich wysokości. Pieczemy ok 20-25 minut w 170°C (bez termoobiegu) , lub dłużej, do suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Krem z białymi michałkami – krem z białymi michałkami : 250 ml śmietany kremówki 30/36% 90 g białej czekolady, połamanej 150 g serka mascarpone, schłodzonego(...)worek z kremem tak, aby za bardzo nie ogrzewać go dłonią (krem pod wpływem ciepła zwarzy się). Na koniec posypujemy babeczki posiekanymi orzeszkami ziemnymi (możemy również użyć posiekanych cukierków).   Uwagi: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, oprócz składników na krem. Użyłam mąki pszennej tortowej, typ 450. Jeśli chcemy, aby krem był stabilniejszy

Słodki Pomysł
Tort bezowy z cytrynowym kremem Russel 227

Gotowe krążki bezowe do tortów dawnymi czasy można było nabyć bez trudu,potem na długie lata zniknęły z półek sklepowych bez śladu,by pojawić sie na nowo.Powitałam je entuzjastycznie i oczywiście zaraz kupiłam,by przygotować bardzo słodki,pyszny torcik.Gdybym miala samodzielnie piec bezę nigdy bym tego torciku nie zrobiła.Raz,że beza to właściwie sam cukier(...)godzinne suszenie w piekarniku,nie dziekuję.Gotowe blaty jednak kusza,a i pomaszkiecić od czasu do czasu to nic złego.Jak juz niezdrowo,to na całego.Przygotowałam zatem cytrynowy krem maślany russel,chyba możliwie najbardziej kaloryczny na świecie,ale tak pyszny,ze od torciku nie da się oderwac.Kto raz skosztował kremu russel,wie doskonale,że to najsmaczniejszy y kremów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kremowy torcik bezowy z ganache czekoladowym - idealny do kawy. 195

Kiedyś ktoś mnie zapytał: "Jakie ciasto podałabyś do pysznego Espresso?". Nie musiałam się długo zastanawiać nad odpowiedzią. Torcik bezowy z kremem czekoladowym o lekkim smaku alkoholu! Ale nie byle jaki tort. To musi być tort z domowej bezy, z takiej która tylko na zewnątrz jest chrupiąca a w środku białko pozostaje w formie lekko ciągnącej. Do tego pyszne ganache czekoladowe(...)połączenia. Na końcu wmiksować rum. Polewa: 50 g czekolady mlecznej łyżka masła łyżka mleka Wszystkie składniki umieścić w małym rondelku, mieszać do rozpuszczenia i połączenia. Wykonanie: Blaty bezowe przełożyć kremem, polać polewą i podawać schłodzone - do pysznej kawy! Po więcej zdjęć zapraszam na FB oraz Instagram

Poezja Smaków - blog kulinarny
Muffinki z kokosem, czekoladą toffi i kremem serowym 201

Idealne jako coś słodkiego na ząb, nawet bez okazji. Bardzo fajnie prezentują się również w formie urodzinowego "tortu". Muffinki są pyszne, mięciutkie i puszyste w środku. Długo zachowują świeżość. Bardzo szybko się je robi i tak samo szybko znikają. Ja w weekend robiłam je na zaległe urodziny;) Co prawda krem nie jest nałożony idealnie ale niestety ja i szpryca

Krakowskie smaki Ani
Tort Ambasador 238

wersja Ambasadora nie wymaga używania piekarnika, jest to bowiem torcik bez pieczenia. Obecność galaretek, maślanego kremu i gotowych biszkoptów przypomina mi dawne czasy. Mimo upływu lat Ambasador dalej jednak ujmuje połączeniem smaków. Przypomina delikatny sernik na zimno. Idealny jeśli robiliście bezę i pozostaly Wam zbędne żółtka. Tort Ambasador: 3 szklanki mleka (750 ml) 6 żółtek 1 szklanka cukru(...)wody. Odstawiamy je do całkowitego stężenia. Pomarańczową galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Rodzynki namaczamy w alkoholu lub soku, a orzechy siekamy i podprażamy na suchej patelni. Przygotowujemy krem. Do połowy szklanki mleka dodajemy sześć żółtek, obie mąki oraz ziarenka wanilii (lub ekstrakt lub cukier). Mieszamy, aż mąka się rozpuści (można też zblendować lub zmiksować). Resztę mleka

Poezja smaku
torcik michałkowy 146

można po nazwie się spodziewać inspiracją do zrobienia tego tortu były cukierki Michałki, w dwóch smakach- jasne i ciemne. Krem zrobiony na ich bazie jest bardzo smaczny ale dość słodki, dlatego całość przełamałam kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki. Ciacho smakuje i wygląda dość wykwintnie, bez obaw można więc je podać na jakąś większa uroczystość.  A żeby tort ładnie(...)jest duża (31 cm) więc będzie idealna, żeby podać na niej nie tylko torty ale też świąteczne ciasta.   *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na kremy michałkowe: 600 ml śmietanki kremówki  po 15 cukierków Michałki białych i zwykłych

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Najlepsze przepisy z blogów #7 | Przepisy na ciasta z owocami 211

weselne BLOG: http://smerfetka79.blogspot.com/ Agrestowa chmurka BLOG: http://nastoletniewypiekanie.blogspot.com/ Drożdżówki z czerwoną porzeczką i masą serową BLOG: http://kulinarnepomylki.blogspot.com/ Tarta bez pieczenia z kremem i owocami BLOG: http://smacznapyza.blogspot.com/ Kruche ciasto z pianką i owocami BLOG: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/ Tort czarny las BLOG: http://www.obiadgotowy.pl/ Sernik z porzeczkami BLOG: http://nietylkopasta.pl/ Zobacz także: Jagodzianki – smak lata Clafoutis – szybkie

Kuchnia Bazylii
Prosty torcik bezowy z bitą śmietaną o smaku zielonej herbaty 156

 Tu widać lekko zielone zabarwienie kremu: Przepis autorski (mój). Nie ważne czy jest jakaś okazja - czy pora roku, bo taki torcik zawsze rewelacyjnie smakuje i

Di gotuje
Tort bezowy słodko - słony 187

krówek użyłam masy kajmakowej (może przez to było tak słodko), upiekłam dwa blaty i dodałam rodzynki i orzechy laskowe. Mimo wszystko tort miał bardzo ciekawy i nietuzinkowy smak. Mi smakował najbardziej gdy beza trochę zmiękła pod wpływem kremu. Myślę, że bezowiec przypadnie do gustu wielbicielom masła orzechowego bo to podobne klimaty. Chętnie zrobię go jeszcze kiedyś ale muszę pamiętać

happycreatiff.blogspot.com
721. Drożdżowe z miseczki & Tort Pavlova. 134

będą pojawiać się w  godzinach późno popołudniowych/wieczornych z racji, że rano nie mam po prostu na to czasu ;)  Tort rodzinom smakował, nawet tacie(a nie lubi bezy) choć go porządnie zasłodził xd  Pavlova z kremem mascarpone, owocami leśnymi i sosem kawowo-kakaowym

More food, love and dreams
Tort z masy makowej (z kremem budyniowo-maślanym i nutą cytryny) 183

zrobiłam mamie na imieniny i okazał się wielką pysznością. Trochę zainspirowałam się własnym makowcem japońskim i moim ulubionym kremem z karpatki .  Zresztą kiedyś podobne ciasta widziałam w internecie (ale nie pamiętam stron...). Tort mógł okazać się zbyt mdły i bez charakteru, więc całość przełamałam smakiem kwaskowatej cytryny. Blaty nie wymagają nasączania, ponieważ są odpowiednio wilgotne - przez co całe(...)końcu z sokiem cytrynowym. Krem schłodzić w lodówce do momentu całkowitego stężenia i podzielić na 3 części. Następnie ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować go cienką warstwą dżemu/konfitury oraz kremem. Całość przykryć kolejnym blatem, którego także smarujemy dżemem/konfiturą i przykrywamy ostatnim plackiem. Wierzch i boki dokładnie posmarować pozostałym kremem. Dekoracja. Wierch tortu obsypać wiórkami kokosowymi, a boki zarumienioną

Di gotuje
Tort maślano migdałowy 316

Obiecałam, że z biszkoptu , który piekłam – „coś na blogu się pojawi”. Zgodnie z obietnicą – tort maślano migdałowy. Ponieważ nie każdy lubi kremy na bazie surowych żółtek postanowiłam zrobić krem maślany, który zadowoli prawie wszystkich, czyli „bez jaj”. Mimo, że nie należy on do gatunku lekkich, warto się nad tym przepisem choć na chwilę zatrzymać.   Składniki: - biszkopt(...)łyżki cappuccino z brandy. Dokładnie miksujemy robotem. Biszkopt przekrajamy na 3 blaty. Blat, który będzie stanowił spód tortu nasączamy, przy użyciu pędzelka, sokiem z marakui. Następnie smarujemy go cienką warstwą konfitury malinowej (chociaż polecam z czarnej porzeczki). Na warstwę konfitury nakładamy warstwę kremu, równomiernie go rozsmarowujemy. Przykrywamy drugim blatem. Ponownie nasączamy sokiem i nakładamy krem, rozkładamy go równomiernie na powierzchni

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania