tiramisu - 2015 przepisów (strona:75/135)

Tiramisu 376

Tiramisu, to klasyka włoskiego cukiernictwa. Dzisiaj zapraszam na tiramisu - z ciastem I kremem. Składniki: 3 jajka 140 gr drobnego cukru (golden caster sugar) 90 gr mąki- self raising flour 1 łyżka kakao 150 ml czarnej kawy 2 łyżki rumu- lub esencji rumowej Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy make I kakao I powoli mieszamy łyżka

Smaki Edyty
Tiramisu (wariant bez jajek) 477

Wspaniały przepis na włoski deser tiramisu (wariantów tego deseru jest mnóstwo). Bardzo lubię ten przepis, ponieważ nie dodaję do niego surowych jajek - czasy kiedy lubiłam kogel mogel już dawno mam za sobą. Dla mnie deser jest idealny, ma wspaniałą konsystencję (nie można tylko przesadzić z ubijaniem śmietanki by nie powstało masło ;)), a o smaku nie wspomnę - każdy kawosz(...)Deser prezentuje się elegancko i nie sprawia wrażenia, że jego przygotowanie zajęło niecałe 20 minut... ;-) Z włoskiego tir ami sù znaczy poderwij mnie . No to jak, dacie się poderwać? :) Tiramisu (wariant bez jajek) PRZEPIS {blacha: 30 x 24 cm} Składniki 500 g ser mascarpone (Piątnica) 260 g śmietanki 30% 500 g podłużnych biszkoptów (Lajkonik) 100 g cukru pudru 1 filiżanka

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tiramisu z owocami 40

Boskie włoskie tiramisu z dodatkiem owoców i pistacji. Nie dość że smakuje wyjątkowo, to jeszcze wygląda jak milion dolarów :) Składniki (około 9 porcji): ok. 350 g podłużnych biszkoptów ok. 150 ml mocnej kawy 6 żółtek (100 g) 2 białka 50 g cukru pudru 400 g schłodzonego mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka kakao garść pokrojonych truskawek garść malin spora

Delicious Place
Szybkie Tiramisu 46

Szybkie i pyszne tiramisu, polecam :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Szybkie Tiramisu 50

Szybkie i pyszne tiramisu, polecam :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Kostka Tiramisu 50

Ciasto dla miłośników kawy i niezbyt słodkich wypieków. Inspirowane słynnym włoskim deserem. Przed Wami Kostka Tiramisu <3 Wg mnie ciasto jest przepyszne. Jedyna trudność to chyba przekrojenie biszkoptu. Z przekrojeniem go na pół nie mam problemu, ale już przy 3 blatach ręce troszkę mi się trzęsą;) Udało się, choć blaty są dosyć cienkie. Biszkopt piekłam bez dodatku proszku

Smaki Na Talerzu
Sernik Tiramisu 667

Sernik Tiramisu inspirowany tym z bloga KwestiaSmaku. Pyszny. Zdecydowanie jest to sernik „na bogato” zarówno jeśli chodzi o smak, jak i ilość i koszt składników. Z tego względu myślę, że jest to sernik na wyjątkowe okazje. Przygotowując piankę kawową, nie dodawajcie do niej więcej cukru. Ona nie powinna być zbyt słodka, bo dzięki temu fajnie równoważy się

Smaki Na Talerzu
Tiramisu z kajmakiem i malinami 71

Można to dzisiaj pominąć, bo @kajmak.polder robi to lepiej! Ta rodzinna firma działa na rynku już od 20 lat, więc to naprawdę prawie tak, jakby robiła  … Artykuł Tiramisu z kajmakiem i malinami pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Zaczynam dzień od kawy 66

guzik, wybiorę rodzaj kawy i za chwilę po kuchni roznosi się zapach aromatycznej kawy. To jest podstawowa zaleta posiadania automatycznego ekspresu do kawy. Często używam kawy do deserów jak tiramisu i wypieków, zwłaszcza czekoladowych. Całkiem niedawno piekłam tort cappuccino . Użyłam wtedy zaparzonej kawy do nawilżenia biszkoptu oraz fusy kawy do kremu. Fusy kawowe do ciasta być może brzmią ekstremalnie

codojedzenia
Deser tiramisu z malinami 136

Dzień dobry w niedzielę, zapraszam na szybki i pyszny deser tiramisu z malinami. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Deser tiramisu z malinami 137

Dzień dobry w niedzielę, zapraszam na szybki i pyszny deser tiramisu z malinami. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Czekoladowy deser a’la tiramisu 72

Prosty deser, coś na bazie Tiramisu, tyle, że bez dodatku jajek, a na śmietance z mascarpone. Najtrudniejsza część deseru, to połączenie masy z rozpuszczoną żelatyną – śmietana i mascarpone są mocno schłodzone, więc ciepłą, rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę należy przed dodaniem do masy przestudzić. Nie można jednak zwlekać zbyt długo, bo czekolada nie może ponownie zastygnąć wierzę jednak

Smaki Na Talerzu
Klasyczne tiramisu. 88

Mój ulubiony włoski klasyk. Pyszny deser na każda okazje. Przygotowany w klasyczny sposób z użyciem jajek. Nie musicie się jednak obawiać, metoda przygotowania gwarantuje bezpieczna konsumpcje

Pani M - kuchnia smakowita