tarta - 42848 przepisów (strona:509/2857)

CONCHIGLIONI NADZIEWANE SZPINAKIEM I RICOTTĄ 61

PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Makaron Conchiglioni – 30 muszelek – Szpinak mrożony – liście 450g – Ser ricotta – 250g – Cebula – biała większa – Czosnek – 4 ząbki – Pomidory krojone w puszce Primo Gusto – Parmezan tarty – 20g – Bazylia świeża – 10 posiekanych listków – Gałka muszkatołowa – do smaku – Sól do smaku – Pieprz do smaku – Olej do smażenia PRZEPIS: 1. Makaron ugotuj około 7 minut w osolonym(...)Author Globus Kulinarny Ingredients Makaron Conchiglioni – 30 muszelek Szpinak mrożony – liście 450g Ser ricotta – 250g Cebula – biała większa Czosnek – 4 ząbki Pomidory krojone w puszce Primo Gusto Parmezan tarty – 20g Bazylia świeża – 10 posiekanych listków Gałka muszkatołowa – do smaku Sól do smaku Pieprz do smaku Olej do smażenia Instructions Makaronugotuj około 7 minut w osolonym wrzątku. Ugotuj więcej

globuskulinarny
Kremowe risotto z kurczakiem, cukinią i groszkiem cukrowym 67

się risotto, kremowe, dzięki ryżu arborio, sycące i bardzo smaczne, uwielbiam je i mogłabym na raz pochłonąć cały garnek, warzywa w nim są chrupiące, smaku dopełnia białe wino i tarty parmezan, nic więcej do szczęścia nie trzeba. Do jego przygotowania niezbędna jest głęboka patelnia Diamond Woll z odpinaną rączką ze sklepu  https://www.patelnie-tytanowe.pl/ sprawdza się do duszenia(...)minut dolewając po trochu, stopniowo gorącego bulionu lub rosołu kiedy ryż już zacznie dochodzić dodajemy podsmażony groszek wraz z cukinią, mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wsypujemy   tarty parmezan, mieszamy, zestawiamy z ognia, posypujemy pokrojoną natką pietruszki i podajemy od razu. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Dwukolorowa babka piaskowa 83

prosty, a babka piaskowa z tego przepisu będzie Waszą ulubioną. Dekoracja wedle uznania, tutaj jest typowo wielkanocna, ale wierzcie mi wystarczy tylko cukier puder. Jeśli chcesz, możesz ubogacić babę tartą skórką pomarańczy czy cytryny. Nabierze radosnego aromatu i zapachu. Nie używaj do babki margaryny, ani innych tłuszczy utwardzonych, masło to podstawa! Zaczynasz przygodę z pieczeniem? Zacznij(...)pieczenia - 250 g rozpuszczonego  masła  Jak zrobić babkę piaskową? Przygotuj formę do babki, okrągłą lub podłużną, to nie ma znaczenia. Wysmaruj ją masłem i posyp bułką tartą. Obydwie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia . Jaja zmiksuj z cukrem na puch i powoli porcjami dodaj mąki z proszkiem do pieczenia. Na końcu malutką stróżką wlej wychłodzone masło

Z Kuchni Do Kuchni
Torcik oreo 67

Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem. Ubić pianę z białek, dodać cukier, następnie mieszankę z żółtek, na końcu mąkę. Przełożyć do tortownicy wysmarowanej olejem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 20-25 min. w rozgrzanym piekarniku w temp. 170 stopni. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, zostawić w nim biszkopt na 5 minut. BISZKOPT CIEMNY  Żółtka(...)proszkiem do pieczenia i octem. Ubić pianę z białek, dodać cukier, następnie mieszankę z żółtek, na końcu mąkę i kakao. Przełożyć do tortownicy wysmarowanej olejem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 20-25 min. w rozgrzanym piekarniku w temp. 170 stopni. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, zostawić w nim biszkopt na 5 minut. KREM OREO Śmietankę podgrzewamy, dodajemy

słodki bratek
Zdrowe żywienie – jak to w końcu jest? 63

Z każdej strony jesteśmy bombardowani informacjami na temat zdrowej diety, zrównoważonych posiłków, składników, które nam szkodzą i takich, które uzdrawiają. Faktów i mitów na temat zdrowia

Kuchnia MagdaLeny
Bakłażan panierowany z sałatką z pomidorów 54

daniem na taką okazję. Smaczny, lekki i nie zawiera ani grama mięsa:) Składniki: 2 duże bakłażany 4 średnie pomidory 1 średnia czerwona cebula 2 jajka 2 ząbki czosnku bułka tarta oliwa lub olej sól, pieprz, ocet balsamiczny Przygotowanie: Bakłażana myjemy i kroimy na 0,7 – 1,0 cm plastry. Każdy plasterek solimy i zostawiamy(...)papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy panierkę. Do jednej miseczki wbijamy jajka i roztrzepujemy je z czosnkiem przeciśnietym przez praskę. (proporcje: na jedno jajko jeden ząbek czosnku). Do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Każdy plasterek bakłażana obtaczamy najpierw w jajku, potem w bułce. Opanierowane plastry smażymy na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju lub oliwie. Tłuszczu dajemy tyle aby dno patelni

Kulinarna Patilogia
Orkiszowa focaccia z wędzonym łososiem i twarogiem 80

chlebek w zdrowszym wydaniu to świetny pomysł na śniadanie , lunch do pracy, piknik czy na kolację ze znajomymi. Sprawdź też inne pomysły na wytrawne wypieki: Tureckie bułeczki śniadaniowe pogaca Tarta z porem, szynką i serem na pełnoziarnistym spodzie Frittata z pieczarkami, szynką i brokułem Tarta z botwinką i ricottą na pełnoziarnistym spodzie Drukuj Orkiszowa focaccia

Na-talerzu.pl
pulchne kotlety mielone z łopatki z serem żółtym... 76

Składniki: łopatka wieprzowa mielona 70 dag, cebula 1 sztuka większa, kucharek 2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, bułka pszenna 1 sztuka, tarta bułka 1/2 szklanki, jajka 1 sztuka "L", ser żółty gouda 15 dag, mąka pszenna 3/4 szklanki, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba Do miski włożyć mielone mięso z łopatki wieprzowej, kucharka, pieprz mielony czarny, drobno pokrojoną(...)cebulę, bułkę moczoną w wodzie i odciśniętą z wody, jajko, żółty ser rozdrobniony w rozdrabniaczu, bułkę tartą i wszystko ręką dobrze wyrobić na kleistą masę. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, formować kotlety z 2 cm grubości, obtoczyć w mące i smażyć na rumiano z każdej strony. Usmażone odkładać na talerz i usmażyć następną porcję, następnie kotlety z talerza

W Mojej Kuchni Lubię
Babka kawowa 83

Ucierana babka o intensywnym kawowym smaku z polewą czekoladowo-kawową. Jest to mój faworyt wśród wszystkich babek wielkanocnych, które piekłam do tej pory. Wychodzi mięciutka, wilgotna

Kuchnia MagdaLeny
Cytrynowa babka kisielowa 546

Babka wielkanocna o intensywnym smaku i aromacie cytrynowym, przygotowana z dodatkiem kisielów cytrynowych. Swój mocno cytrynowy smak zawdzięcza też skórce z cytryny. Podana z lukrem śmietankowo

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania