szklanka płatków owsianych 1/4 szklanki mleka 4 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 łyżka masła orzechowego 2 łyżki oleju kokosowego lub masła 1 łyżeczka cynamonu szczypta proszku do pieczenia bułka tarta do wysypania foremek Do tego: 1 opakowanie budyniu śmietankowego w proszku (+ mleko i cukier) 1 łyżeczka masła 3 świeże figi 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka wody świeże figi(...)podania (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: 1. Banana rozgnieć widelcen na puree i połącz dokładnie z pozostałymi składnikami. 2. Foremki do babeczek natłuść i wysyp lekko bułką tartą tak, aby obkleiła spód i boki - strząśnij nadmiar. 3. Bananową masą wyklej spód i boki foremek (jest dość klejąca, więc warto zrobić to łyżką maczaną w wodzie). 4. Piecz
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSkładniki: mielona łopatka 1 kg, bułka 1 sztuka, cebula 1 sztuka duża, kucharek 2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, czarnuszka suszona 2 łyżki, jajka 2 sztuki "M", tarta bułka 1/2 szklanki, mąka pszenna 1 szklanka, smalec 1/2 kostki papryka 10 sztuk średnie, czosnek i główka duża, sól 2 łyżeczki, pomidory 4 sztuki duże miękkie Do miski włożyć zmieloną(...)łopatkę, moczoną w wodzie bułkę odciśniętą z wody, pokrojoną cebulę, jajka, kucharka, tartą bułkę, czarnuszkę, pieprz mielony czarny i dobrze ręką wyrobić na kleistą masę. Formować okrągłe kotlety, obtaczać w mące, kłaść na gorący smalec na patelni, widelcem trochę spłaszczyć kotlety i smażyć na rumiano. Kotlety wyłożyć na talerz, odlać nadmiar tłuszczu z patelni i trochę
W Mojej Kuchni LubięSernik ze słonecznikową masą serową oraz kremową polewą z białej, palonej czekolady i karmelizowanym słonecznikiem na wierzchu, wykonany na spodzie herbatnikowym. Jest doskonały - mazisty i wilgotny
Kuchnia MagdaLenySzybkie ciasto w formie tarty na dużą blaszkę - jest tak smaczne, że nie opłaca się go robić w małej formie
Prosty przepis naKoktajle deserowe o smaku znanych i lubianych słodkości - tiramisu, oreo oraz snickersa. Przygotowane z przeróżnymi, oryginalnymi dodatkami, nie tylko na bazie mleka (zwierzęcego lub roślinnego), ale
Kuchnia MagdaLenyjakiś czas można na tę słodkość sobie pozwolić, ba! Nawet trzeba…do mojego wypieku użyłam zwykłej bitej śmietanki, smaku dopełnia lekko kwaśna frużelina wiśniowa i tarta mleczna czekolada, na zewnątrz deser jest mega chrupiący z lekką jak chmura pianką w środku, warto się skusić. Składniki na 9 sztuk: 5 białek 26 dag drobnego cukru 1 łyżka(...)sztywny krem, pod koniec miksujemy z cukrem pudrem, krem przekładamy do szprycy cukierniczej z ozdobną końcówką i dekorujemy bezy, na wierzch nakładamy łyżeczką frużelinę wiśniową i posypujemy tartą czekoladą. Podajemy od razu. Przepis powstał przy współpracy z Kuchnie Świata Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonrazowe, będzie znacznie zdrowsze. Składniki makaron penne 200ml passaty pomidorowej 7 pomidorków koktajlowych niewielki bakłażan niewielka cukinia 1/2 cebuli szczypta bazylii, oregano sól pieprz 2 ząbki czosnku ewentualnie odrobina tartej mozzarelli oliwa z oliwek Ten makaron możecie przygotować także w „polskiej wersji” czyli podać go posypany odrobiną tartego żółtego sera, albo najlepiej odrobiną tartej mozzarelli
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżki cukru szczypta cynamonu ewentualnie rodzynki lukier: 125 g cukru pudru 2 łyżki letniej wody można dodać parę kropli soku z cytryny dodatkowo: olej do posmarowania foremki bułka tarta Wykonanie : 1. Do miski wsypać mąkę, margarynę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i jedno jajko. Zagnieść ciasto ręką lub mikserem. Ciasto jest dość miękkie. Zawinąć w folię spożywczą(...)wody. Wsypać cukier i cynamon i poddusić 3-4 minuty, aż jabłka będą miękkie. Ostudzić i ewentualnie dodać umyte i odsączone rodzynki. 4. Foremkę posmarować olejem i posypać bułką tartą( albo wylożyć papierem do pieczenia). Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na dwie części: 2/3 na spód i 1/3 na wierzch. 5. Ciasto rozwałkować najlepiej między dwoma
dolcevitainmykitchenziemniaków (waga surowych ziemniaków po obraniu ze skórki) * 90 g mąki pszennej * 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej * 1 jajko Dodatkowo: * 12-14 śliwek węgierek * do polania według uznania: bułka tarta, masło, śmietana, cynamon do posypania Wykonanie: Śliwki węgierki, przekroić (ale nie nacinać ich do końca, muszą być w jednym kawałku), wyjąć pestki. Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki(...)niewielką ilością soli. Partiami wkładać knedle do wrzątku. Gotować około 4 minut od czasu ich wypłynięcia na wierzch. Knedle podawać polane rozpuszczonym masłem, śmietaną lub przesmażoną na maśle bułką tartą. Można też posypać cukrem waniliowym lub cynamonem
Zrób to smacznie