Faszerowane jajka – przepisy 129szczyptą soli. Całość posypujemy odłożonym szczypiorkiem. 2. Jajka faszerowane pieczarkami 8-10 jajek pieczarki (około 400 g) 1-2 łyżki majonezu szczypta mielonej papryki sól, pieprz masło Pieczarki myjemy, trzemy na dużych oczkach tarki. Na patelni roztapiamy 1 łyżkę masła, dorzucamy pieczarki i smażymy do momentu, aż cała woda, którą puszczą grzyby odparuje (pieczarki najlepiej dodawać na patelnię stopniowo, dzięki(...)dusić). Pod koniec doprawiamy szczyptą mielonej papryki, solą oraz pieprzem. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy na pół. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka trzemy na drobnych oczkach tarki. Dodajemy je, wraz z majonezem, do przestudzonych pieczarek. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka jajek. 3. Jajka faszerowane szynką 6 jajek
Smaki Na Talerzu
Pasztet jajeczny 128minut Ilość : 2 foremki na 600 ml (około 21 x 9 cm) Przygotowanie Bułkę zalewamy wodą i odstawiamy do nasączenia. Nie zastępujcie jej bułką tartą, wówczas pasztet wyjdzie zbyt twardy. W międzyczasie jajka obieramy i siekamy w drobną kostkę. Następnie bułkę odsączamy i dodajemy do posiekanych jajek wraz z drobno posiekaną natką pietruszki
WegePrzepis
Cytrynowy sernik bez pieczenia z bitą śmietaną 203Cytrynowy sernik z bitą śmietaną Kakaowo śmietanowe ciasto z wafelkami Orzechowy łom z czekoladą Czekoladowe ciasto a’la tiramisu Mleczne Oreo na kakaowym spodzie Malinowe ciasto z kwaśną śmietaną Tarta z truskawkową pianką Śmietankowo kawowe – czyli ciasto caffe latte Kokosowe ciasto z białą czekoladą Miętowy wafel z cukierkami Brzoskwiniowy sernik gotowany Giotto – czyli ciasto z orzechami laskowymi Kremówka
Via Gusto
Placuszki jogurtowe z borówkami – wegańskie | DIETA 1800 KCAL 113zmiksować banana, jagody i mleko kokosowe w blenderze, dodać syrop klonowy. Płatki owsiane z borówkami – ugotować płatki owsiane w mleku roślinnym, dodać borówki, cynamon i syrop klonowy. Tarta owocowa z borówkami – przygotować ciasto z mąki ryżowej, oleju kokosowego, cukru i wody, ułożyć borówki na cieście i upiec w piekarniku. Chia pudding z borówkami – zmieszać mleko
Via Gusto
Mazurek z paloną białą czekoladą i malinami 350Obłędny mazurek wielkanocny w oryginalnym i wyjątkowym wydaniu, który stał się hitem na moim wielkanocnym stole w poprzednim roku. Jest to pomysł mojego autorstwa. Mazurek przygotowany
Kuchnia MagdaLeny
Makaronowa szarlotka 102kostkę, dodać cukier, cukier waniliowy i poddusić, aż uzyskamy marmoladkę. ? Makaron gotować przez 2 minuty w osolonej wodzie, przelać zimną wodą i odcedzić. ? Średnią tortownicę wysmarować masłem, posypać tartą bułką. Piekarnik nagrzać do 200 st.C. ? Makaron wymieszać z roztopionym masłem, podzielić na 2 części. ? Do jednej dodać marmoladkę i posiekane orzechy. Kilka odłożyć do dekoracji. ? Połowę makaronu
To co kocham
Pieczone krokieciki z dorsza z bobem 112dymki ? 1 czerwona papryka ? 1/2 pęczka koperku ? 1/2 pęczka natki pietruszki ? 1/2 pęczka bazylii ? 4 kromki chleba tostowego ? 1 jajko ? 2 ząbki czosnku ? sól, pieprz ? bułka tarta do panierowania Bób ? bób mrożony 300 g ? 100 g boczku wędzonego ? 1 cebula ? 1/2 pęczka mięty ? sól, pieprz ? olej do smażenia Wykonanie: ? Filet z dorsza posolić i popieprzyć, ułożyć na papierze
To co kocham
Babka z gotowanych ziemniaków trójkolorowa 81podzielić na 3 części. ? Do jednej dodać rozmrożony i odciśnięty szpinak. ? Do drugiej dodać startego na drobnej tarce buraczka. Trzecia bez zmian. ? Małą tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. ? Wykładać po kolei trzy masy wygładzając każdą. ? Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec 1 godzinę. Sprawdzić patyczkiem. ? Podawać z gęstym jogurtem posypanym szczypiorkiem. ? Babka najlepiej
To co kocham
Zapiekanka z brukselki i kurczaka 102kawałki. ? Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. ? W miseczce roztrzepać jajka ze śmietaną, majonezem i vegetą, dodać połowę sera żółtego i wymieszać. ? Blaszkę wysmarować masłem i posypać tartą bułką. ? Włożyć brukselkę, kurczaka i ser pleśniowy. Zalać masą jajeczną. ? Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 20 minut. ? Po tym czasie posypać wierzch resztą startego sera
To co kocham
Babka krówkowa 89jednym jajku i ucierać, aż masa będzie puszysta. ? Dodać ajerkoniak i po łyżce mąki z proszkiem nadal ucierając. ? Ciasto wylać do formy na babkę posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką. ? Wierzch posypać pokrojonymi krówkami, które wpadną do środka podczas pieczenia. ? Piec 40 minut w 180 st.C. ? Po wyjęciu babki z formy i lekkim przestudzeniu polać gotową masą kajmakową
To co kocham
Ciasto jogurtowe 92Wbić jajka, olej i dodać jogurt. ? Całość wymieszać w jak najkrótszym czasie aż do połączenia składników. ? Dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą. ? Piekarnik nagrzać do 170 st.C, wstawić ciasto i piec przez 40 minut. ? Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem i cynamonem
To co kocham
Surówka z marchewki i brzoskwini 96Ulubiona surówka z dzieciństwa większości z nas to tarta marchewka z jabłkiem. Pełna witamin i zdrowia. Istnieje również jej inna wersja – marchewka z brzoskwinią. Pachnąca, soczysta i wilgotna. Składniki: ? 1 kg marchewki ? 1 puszka brzoskwiń ? sok z 1 cytryny ? 1/2 szklanki słodkiej śmietanki ? sól do smaku Wykonanie: ? Marchew obrać i zetrzeć na średniej tarce – ja starłam
To co kocham
Pasztet z kurczaka z suszonymi grzybami 89kurczaka od kości i zmielić je razem z grzybami i bułkami. ? Całość wymieszać z jajkami i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. ? Mięso włożyć do wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką keksówek i wygładzić powierzchnię mokrą ręką. Z tej porcji wychodzą dwa pasztety. ? Piec 30 minut w twmperaturze 200 st.C
To co kocham