Pasztet jajeczny

Pasztet jajeczny

Pasztet jajeczny

Pasztet jajeczny to cudowny wynalazek mojej teściowej, będący inną formą jej przepysznych kotletów jajecznych . Co więcej, teściowa przygotowuje farsz tak jak tradycyjne mielone, po prostu zamiast mięsa są dodane posiekane w kostkę ugotowane na twardo jajka. W tej wersji smakują nieziemsko, świetnie nadadzą się na śniadanie lub na Wielkanocny stół Przepis na pasztet jajeczny Składniki mała bułka (może być czerstwa) 10 jajek ugotowanych na twardo 2-3 łyżki natki pietruszki lub szczypiorku jajko łyżka  majone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu WegePrzepis

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

WegePrzepis

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, pasztet, placki, bułki, ciasto, kotlety, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, tarta, dynia, śniadania, sernik, tortilla, pierogi, naleśniki, bezglutenowe, ziemniaki, ciasto kokosowe, ciasto krówka, sałatki, szpinak, zupa, sernik królewski, serek wiejski , ciasteczka, cukinia, sałatka, kalafior, bananowe, bounty

Inne przepisy z WegePrzepis

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.