Komu się zdarzyło ugotować kaszę jaglaną tak jak makaron lub ryż, czyli w zbyt dużej ilości wody? Kiedyś naprawdę nie rozumiałam jej fenomenu, dopóki nie nauczyłam się jej odpowiednio gotować, aby była sypka i smaczna! Kasza jaglana jest produkowana z prosa i nie zawiera glutenu. Ponadto, proso jest bogate w wapń i błonnik pokarmowy, czym przewyższa pszenicę, kukurydzę i sorgo pod względem gęstości energetycznej, białka, tłuszczu i zawartości witamin [ źródło ] . Pod wpisem zamieściłam wiele informacji na temat goryc... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...