tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:127/156)

Sałatka z tortellini, rukolą, suszonymi pomidorami i słonecznikiem 46

sama spróbuję je zrobić. Nasze polskie uszka wychodzą mi całkiem nieźle, więc chyba dam radę. Za jakiś czas przestudiuję internety i poeksperymentuję. Składniki: 500 g tortellini z ricottą i szpinakiem 10 suszonych pomidorów z zalewy garść rukoli 1 mała czerwona cebula mały kawałek parmezanu 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów (można użyć oliwy extra virgin) 1 łyżeczka soku z cytryny(...)pieprzem. Dodajemy sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem. Ja użyłam do tego obieraczki do warzyw, efekt macie taki jak na zdjęciu. Polecam ten sposób tarcia twardego sera, dużo lepiej smakuje. Podobne przepisy: Sałatka z tortellini, szynką, porem i serem pleśniowym Sałatka z tortellini, ogórkami, papryką i kukurydzą Sałatka z tortellini, pesto i fetą Sałatka

Kardamonovy
Sałatka z tortellini, rukolą, suszonymi pomidorami i słonecznikiem 91

sama spróbuję je zrobić. Nasze polskie uszka wychodzą mi całkiem nieźle, więc chyba dam radę. Za jakiś czas przestudiuję internety i poeksperymentuję. Składniki: 500 g tortellini z ricottą i szpinakiem 10 suszonych pomidorów z zalewy garść rukoli 1 mała czerwona cebula mały kawałek parmezanu 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów (można użyć oliwy extra virgin) 1 łyżeczka soku z cytryny(...)pieprzem. Dodajemy sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem. Ja użyłam do tego obieraczki do warzyw, efekt macie taki jak na zdjęciu. Polecam ten sposób tarcia twardego sera, dużo lepiej smakuje. Artykuł Sałatka z tortellini, rukolą, suszonymi pomidorami i słonecznikiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pierś faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami. Przepis krok po kroku. 140

jest dużo do zrobienia ale z Bogusią popełniliśmy wpis w którym krok po kroku pokazujemy jak przygotować kolorową pierś z papryką i szpinakiem . Post cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem , dlatego idziemy za ciosem i przedstawiamy kolejny wpis krok po kroku. Tym razem na tapetę bierzemy totalną klasykę, czyli Pierś(...)kurczaka ok 500g 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 125 g mozzarelli 8 plastrów suszonych pomidorów kilka listków świeżej bazylii 2 jajka 100 g mąki 100 g bułki tartej 6 łyżek sezamu olej do smażenia   Każdą pierś delikatnie natnij tak, aby można było ją rozłożyć na tzw. motylka. Tak przygotowane kawałki mięsa przykryj folią spożywczą

kuron.com.pl
Wyniki konkursu 172

łyżeczki Dodatkowo: 1. Ketchup Premium Folwark 2. 5 parówek 3. 2 cebule 4. 1 łyżeczka ziół prowansalskich 5. Olej do smażenia 6. Margaryna do wysmarowania formy 7. Bułka tarta do wysypania formy Przygotowanie: 1. Żółtka ubijamy z mlekiem, z pieprzem i przyprawą kucharek. Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę. Masę odstawiamy na 20 minut. 2. Z parówek zdejmujemy osłonki(...)pozostałość" po wczorajszym obiedzie) 1 jajko szczypta soli łyżeczka zielonej czubricy pół średniej cebuli 3 łyżki sosu czosnkowego FOLWARK 3 łyżki mąki ziemniaczanej omlety szpinakowe: 100 g rozmrożonego odciśniętego szpinaku 1 zmiażdzony ząbek czosnku 1 jajko szczypta soli Burgery: 25 dkg mielonego mięsa z indyka kilka ziarenek rozgniecionego czerwonego pieprzu łyżka czerwonej czubricy pół średniej startej na tarce cebuli

Moje domowe kucharzenie
30 przepisów na listopad 157

jabłkiem i orzechami włoskimi Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Surówka z dyni(...)gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami

Moja smaczna kuchnia
Krokiety ze szpinakiem i serem Ricotta 161

drobna kostke boczek  Siekamy czosnek, jeden zabek czosnku mieszamy ze szpinakiem a drugi zabek z cebula  Na rozgrzanej patelni podsmarzamy stopniowo dodajac boczek, cebule i na koncu szpinak  Potem czekamy az wszystko ostygnie i dodajemy do sera Ricotta  Wszystko razem mieszamy doprawiajac do smaku sola i pieprzem  Nalesniki 0,5 l mleka(...)koniec dodajemy szczypte soli Na rozgrzana patelnie wylewamy ciasto i smarzymy palcki na cala patelnie  Placki osmarzamy z dwoch stron  Krokiety farsz  nalesniki bulka tarta 1 jajko Na nalesniki nakladamy farsz  Zawijamy nalesniki obtaczamy w jajku a potem w bulce tartej  Podsmarzamy na patelni  Gotowe krokiety podajemy do jedzenia

Klaudynkowa kuchnia
Rolada szpinakowa z łososiem 99

prostu. Jeśli używasz świeżego szpinaku ,to wrzuć go do malaksera z 3 żółtkami, łyżeczką soku z cytryny, olejem z czarnuszki, solą i pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Jeśli używasz szpinaku mrożonego ,wystarczy miska, nie musisz wrzucać do malaksera. Osobno ubij na sztywno pianę z 3 białek i wymieszaj delikatnie z masą szpinakową. Blachę z wyposażenia piekarnika pokryj papierem do pieczenia(...)ostrożnie odwijamy roladę i kroimy na plastry o szerokości 1-2 cm. Z jednej rolady wykroimy około 22 plastrów. Jeśli chcecie zmienić smak tradycyjnej rolady, do serka możecie dodać tartego chrzanu

Z Kuchni Do Kuchni
Cannelloni 47

cannelloni. Pewne jest jednak, że stał się on jednym z najpopularniejszych dań włoskich na świecie. W zależności od regionu Włoch, cannelloni mogą mieć różne farsze – od mięsnych, z serem, szpinakiem czy też warzywami. W dzisiejszych czasach cannelloni to już nie tylko tradycyjne danie na święta czy wesela, ale oczywiście danie całoroczne, mój drogi czytelniku – podglądaczu. Dostępny jest(...)wymieszaj z posiekaną cebulą, czosnkiem, suszonymi pomidorami i oczywiście przyprawami. Po drugi swymi czystymi i zgrabnymi paluszkami nadziej każdą z rur farszem – u mnie wyszło 12 sztuk. Po trzecie połóż nadziane cannelloni do formy i zalej pomidorami. Po czwarte dodaj dużo świeżej bazylia, startą mozzarellą i Parmigiano Reggiano. Po piąte wstaw formę do nagrzanego piekarnika do 180 stopni

RafalCook
Kotlety jajeczne 127

szczęście albo nieszczęście, że nie chodziłam jako dziecko do przedszkola. Poszłam dopiero mając sześć lat do przyszkolnej do zerówki. Ominęło mnie pewnie stołówkowych smaków. Nie poznałam nigdy przedszkolnego szpinaku, przedszkolnych zup mlecznych ani kotlecików z gotowanych jajek.  Jajka, których użyłam do przygotowania tych kotlecików, to nasze  tegoroczne wielkanocne pisanki. Nie trzeba się szczególnie przyglądać, żeby dostrzec ich fragmenty(...)razie musi mi wystarczyć ćwikła, która została po świętach.  Składniki: na ok. 10 sztuk 6-7 ugotowanych na twardo jajek 3/4 szklanki ciepłego mleka 1/2 szklanki bułki tartej  1 surowe jajko  ew. posiekany świeży szczypiorek lun natka pietruszki  sól, pieprz kilka łyżek bułki tartej do obtaczania tłuszcz do smażenia  Przygotowanie: Jajka wkładamy

bistro mama
Przechowywanie żywności 78

Dlatego że szybko czerstwieje, że na drugi dzień bułka jest tak twarda że nie da się jej ugryźć. Dlaczego nie zachowamy tej bułki i nie zrobimy z niej bułki tartej? Dlaczego nie upieczemy chleba, który zachowuje świeżość nawet 5 dni i nie zawiera żadnej chemii, dlaczego kupujemy za dużo produktów żywnościowych i w końcu dlaczego nie mrozimy pożywienia, skoro(...)się z rozmaitymi warzywami oraz owocami, których często kupujemy za dużo a gdy zaczną więdnąć wyrzucamy do kosza. Makaron z gulaszem warzywnym to bardzo smaczne i proste danie. Mrożonki (szpinak, warzywa na patelnie i inne) – są bardzo przydatne w kuchni, ponieważ zachowują praktycznie wszystkie wartości odżywcze a ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu. Możemy je dodać do wielu potraw

moj przepis na
Przechowywanie żywności 135

Dlatego że szybko czerstwieje, że na drugi dzień bułka jest tak twarda że nie da się jej ugryźć. Dlaczego nie zachowamy tej bułki i nie zrobimy z niej bułki tartej? Dlaczego nie upieczemy chleba, który zachowuje świeżość nawet 5 dni i nie zawiera żadnej chemii, dlaczego kupujemy za dużo produktów żywnościowych i w końcu dlaczego nie mrozimy pożywienia, skoro(...)się z rozmaitymi warzywami oraz owocami, których często kupujemy za dużo a gdy zaczną więdnąć wyrzucamy do kosza. Makaron z gulaszem warzywnym to bardzo smaczne i proste danie. Mrożonki (szpinak, warzywa na patelnie i inne) – są bardzo przydatne w kuchni, ponieważ zachowują praktycznie wszystkie wartości odżywcze a ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu. Możemy je dodać do wielu potraw

moj przepis na
Przechowywanie żywności 154

Dlatego że szybko czerstwieje, że na drugi dzień bułka jest tak twarda że nie da się jej ugryźć. Dlaczego nie zachowamy tej bułki i nie zrobimy z niej bułki tartej? Dlaczego nie upieczemy chleba, który zachowuje świeżość nawet 5 dni i nie zawiera żadnej chemii, dlaczego kupujemy za dużo produktów żywnościowych i w końcu dlaczego nie mrozimy pożywienia, skoro(...)się z rozmaitymi warzywami oraz owocami, których często kupujemy za dużo a gdy zaczną więdnąć wyrzucamy do kosza. Makaron z gulaszem warzywnym to bardzo smaczne i proste danie. Mrożonki (szpinak, warzywa na patelnie i inne) – są bardzo przydatne w kuchni, ponieważ zachowują praktycznie wszystkie wartości odżywcze a ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu. Możemy je dodać do wielu potraw

moj przepis na
Przechowywanie żywności 73

Dlatego że szybko czerstwieje, że na drugi dzień bułka jest tak twarda że nie da się jej ugryźć. Dlaczego nie zachowamy tej bułki i nie zrobimy z niej bułki tartej? Dlaczego nie upieczemy chleba, który zachowuje świeżość nawet 5 dni i nie zawiera żadnej chemii, dlaczego kupujemy za dużo produktów żywnościowych i w końcu dlaczego nie mrozimy pożywienia, skoro(...)się z rozmaitymi warzywami oraz owocami, których często kupujemy za dużo a gdy zaczną więdnąć wyrzucamy do kosza. Makaron z gulaszem warzywnym to bardzo smaczne i proste danie. Mrożonki (szpinak, warzywa na patelnie i inne) – są bardzo przydatne w kuchni, ponieważ zachowują praktycznie wszystkie wartości odżywcze a ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu. Możemy je dodać do wielu potraw

moj przepis na
Pasta i basta!- domowy makaron z szybkim sosem 166

wzornictwie i architekturze – „Domus”. Od razu stała się wydawniczym hitem. Pierwszy raz opublikowana w języku angielskim w 2005 roku, już w 2006 doczekała się aż czterech dodruków. Ja mam trzecie, poprawione i rozszerzone wydanie z 2011. Książkę podzielono na jedenaście rozdziałów oznaczonych kolorami. I tak znajdziemy tu sosy, marynaty i smakowe masła, przystawki, przekąski i pizze, główne dania, potrawy(...)dodatków. W większym rondlu rozpuśćcie ¼ kostki masła, wrzućcie 2 średnie zmiażdżone ząbki czosnku i ½ łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej. Kiedy masło się rozpuści, a czosnek lekko podsmaży, dodajcie opłukany młody szpinak. Po 5-6 minutach, gdy szpinak zmięknie i zwiędnie, wlejcie 0,5 małego kubeczka śmietany kremówki. Posólcie i popieprzcie do smaku. Jeśli macie serek ricotta dodajcie teraz 2-3 łyżki

Karo in the Kitchen
Placki z ziaren amarantusa - z cukinią i kalafiorem (bezglutenowe) 123

jest bardzo mało przez nas doceniane. A szkoda, bo ta roślina zawiera dużooo zalet.  Amarantus charakteryzuje się dużą zawartością żelaza. Posiada go nawet 5-krotnie więcej -  niż szpinak, czy pszenica. Jest też niezwykle cennym źródłem łatwo przyswajalnego białka oraz dodatkowo wapnia i błonnika. Badania nad szarłatem wykazują, że ma on szczególne znaczenie w obniżaniu wysokiego ciśnienia krwi(...)kalafiora 100g cukinii 1 cebula (mała) 1 jajko 1 łyżka parmezanu (opcjonalnie) 2 łyżki mąki z amarantusa 2 łyżki skrobi kukurydzianej (może być mąka ziemniaczana) 2 łyżki bułki tartej (bezglutenowej) 2 łyżki koperku (posiekanego) czarnuszka (może być pieprz) sól Dodatkowo: olej do smażenia Amarantus dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i ugotować wg przepisu z opakowania. Kalafiora ugotować (nie rozgotować

Di gotuje
Mało obiektywna recenzja - Karczma Obrochtówka Zakopane. 203

biorąc w dwójce, bo Świętej Pamięci Babcia Ma już mi ich nie zrobi. Czytelnik inteligentny jest, więc już wie, że rzecz o naleśnikach będzie. Karczma proponuje m.in. "naleśniki ze szpinakiem zapiekane z serem". Brzmi ciekawie, a głodny turysta, czekając na nie ponad pół godziny, spodziewa się świeżego placka z nadzieniem szpinakowym i to wszytko zapiekane z serem w jakimś piecu(...)popadł w jakieś tarapaty, albo inne przypadłości żołądkowe i akurat go nie było, a jego rolę przejął ktoś ze zmywaka? No nie wiem. Tylko, jeszcze jest do omówienia tarta oscypkowo - łososiowa z brokułami. To nie jest tak, że ja zjadłem wszystkie rozumy i wiem wszystko o gotowaniu. Występuję tu jako jednostka-amator, który pisze, wywnętrzając się, bardzo subiektywną

BaRepas

Proponowane wyszukiwania