Jadłam tą sałatkę na weselu mojego bratanka. Była rewelacyjna, pyszna. Zrobiła ją mama panny młodej. Dziękuje Asiu, bardzo bardzo. Przygotowanie klopsików – mięso z kurczaka zmielić, dodać soli, pieprzu. Do masy dodać bułkę tartą, curry, potarty i wyciśnięty sok z imbiru i jajko. Uformować małe okrągłe klopsiki. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec klopsiki na blaszce
Kuchnia Pokoleńkurczaka 2 małe czerwone cebule 3 czubate łyżki bułki tartej 2 łyżeczki sosu worcester pół łyżeczki tabasco sól (1/4 łyżeczki) jajko 4 bułki liście sałaty 1 łyżka oliwy Sos : 1 mały kubeczek gęstego jogurtu 3 łyżki chrzanu 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Przygotowanie Zmielone mięso wymieszałem w misce z posiekaną czerwoną cebulą, tartą
R'n'G Kitchencukinie opakowanie Czanieckiego makaronu Rurki (lub innego kształtu) szklanka przecieru pomidorowego lub krojonych pomidorów z puszki 100g serka topionego ziołowego 4 łyżki tartego parmezanu przyprawy: sól, pieprz, oregano 2 piersi z kurczaka (opcjonalnie) Wykonanie: Cukinię myjemy, kroimy na paski grubości około 0,5cm. Cukinię blanszujemy około minuty we wrzącej wodzie z dodatkiem soli. Odsączamy i osuszamy papierowym
Smak mojej kuchniZazwyczaj sos tatarki podajemy do jajek , ja podałam go do kotletów drobiowych. Niby nic odkrywczego-a cieszy:) SKŁADNIKI: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1/2 średniej cebuli Sól Pieprz Mąka Jajko Bułka tarta Parmezan Olej Czyli zwykłe kotlety plus pyszny sos tatarski: https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/11/sos-tatarski.html PRZYGOTOWANIE: Filety myjemy, osuszamy, jeżeli są wysokie, przekrawamy na pół. Przy pomocy tłuczka
Kopystką po garachziela angielskiego, 2 listki laurowe, większa szczypta lu bczyku. Składniki na pulpeciki: 20 dag mięsa mielonego z indyka, mniejsza starta marchew, 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka (lub własnej kompozycji), jajko, około 3 łyżki bułki tartej, szczypta soli i pieprzu, łyżka suszonej natki. Dodatkowo: 2 pęczki koperku, 2 łyżki śmietany. Przygotowanie: Ziemniaki i marchew obieram, kroję w kostkę. Inne warzywa(...)obieram. Wszystko wkładam do garnka zalewam wodą, zagotowuję. Gotuję około 25-30 minut (do miękkości) z dodatkiem przypraw. W międzyczasie przygotowuję pulpeciki: Mięso dokładnie łączę z marchewką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Wyjmuję pora, selera oraz pietruszkę, wrzucam mięso, gotuję kolejne 20 minut. Warzywa łączę z odrobiną zupy, koperkiem oraz śmietanę, miksuję na gładko, wlewam do garnka
JejKuchniasmaku jest bardzo zbliżona do sosu pieczarkowego. Jej zrobienie nie jest trudne, ma niewiele składników. 250g makaronu tortellini z serem 2 filety z kurczaka 2 cebule 250g pieczarek 1/3 szklanki śmietany 150g tartej mozzarelli 1 jajko sól, biały pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa olej 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Filety i cebulę
Szefowa kuchniSkładniki: 2 większe, pojedyncze piersi z kurczaka, 4 plasterki salami, 4 plasterki sera żółtego, bułka tarta, 2 jajka, garść natki pietruszki, olej, sól, pieprz. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikiboczusia" ha ha:) 20 dag.mielonego z kurczaka 1 cebula 3 łyżki oleju 2 łyżki bułki tartej 1 jajko kilka cienkich plastrów wędzonego boczku sól pieprz papryka ostra przyprawa uniwersalna sok z limonki 1/2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Cebulę drobno siekamy,szklimy na 1 łyżce oleju,dodajemy do mięsa wraz z jajkiem,bułką tartą,przyprawiamy solą,pieprzem i ,sokiem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikotlety mielone. Po dokładnym oczyszczeniu i odfiletowaniu ryby uzyskałam 800g. czystego mięsa. 800g. świeżej ryby (nie mrożonej) 500g. piersi kurczaka 2 średnie cebule 2 jajka 2 łyżki bułki tartej + bułka do panierowania 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli i pieprzu
Lubię to gotujępierś z kurczaka sól pieprz 2 łyżki mąki 1 łyżka bułki tartej majeranek bazylia Mąkę mieszamy z przyprawami i bułką tartą. Filety kroimy na małe porcje i niezbyt grube .. ok 1 cm Panierujemy fileciki w przygotowanej panierce i smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor. Podajemy z ryżem z wody i sałatą
Gotowanie jest łatweSkładniki: 0,5 kg piersi kurczaka (zmielić w maszynce) 10 sporych pieczarek 2 łyżki tartej bułki (idealnie jeśli jest to grahamka) 2 łyżki bardzo drobno posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu (może być mniej lub więcej, w zależności jak bardzo pikantne dania lubicie) 1 jajko bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie
Kulinarne Inspiracjetego , że to nie był kurczak..ale czasem warto tak zrobić.. 1 kg schabu sól cebulowa pieprz przyprawa do kurczaka 3 średnie jaja 2 łyżki zimnej wody bułka tarta i mąka Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Każdy plaster posypać przyprawami. Przełożyć do wysokiej miski. Rozbełtać 3 całe jaja z 2 łyżkami
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 1 kg filetów z kurczaka 1 słoiczek musztardy francuskiej 1 jajo ½ szklanki bułki tartej ½ szklanki bulionu drobiowego z kostki olej sól, pieprz Wykonanie: Filety natrzeć solą i pieprzem, włożyć do brytfanny i podlać bulionem. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut polewając co jakiś czas wytworzonym sosem. Musztardę, jajo, bułkę tartą dokładnie wymieszać i przyprawić
Tradycyjna Kuchniazielone szparagi szparagi z sosem holenderskim szparagi pod beszamelem jajecznica ze szparagami jajka w koszulkach z musem szparagowym komosa ryżowa czerwona z kurczakiem i szparagami krem mus z białych szparagów mini tarty ze szparagami naleśnikowy duet napoleonka z zielonymi szparagami omlet ze szparagami placki szparagowe polędwiczki wieprzowe ze szparagami i smardzami sałatka ze szparagów
królestwo garówzdjęcia - zapraszam do lektury wpisu z dnia 23 maja w poszukiwaniu szczegółów. W naczyniu żaroodpornym układam pora... .... a na nim rozkładam pokrojonego w kostkę kurczaka.... ...każdą warstwę mięsa delikatnie przyprawiam... ...smaruję majonezem... ...posypuję tartym serem... ...dekoruję jeśli mam chęć ;) ... ...chwilę zachwycam się powstałą strukturą... ...zapiekam 40-50 minut... I po prostu pożeram ze swoimi ulubionymi dodatkami... a mój
Kuchnia po mojemu