Kotlety de volaille 629Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlet de volaille to kotlet z piersi kurczaka nadziany masłem ziołowym, panierowany w mące, jajku i bułce tartej. Smażony jest w głębokim tłuszczu (dla osób dbających o linię, kotlety można najpierw podsmażyć do zrumienienia, a następnie dopiec w piekarniku tak jak ja to zrobiłam ). Mięso
Marta Gotuje
Naleśniki ostro nadziane z kurczakiem 234mąka (bez grudek), jeszcze raz zagotowujemy i zdejmujemy z ognia, po czym wsypujemy upieczonego kurczaka. Całość mieszamy. Każdy naleśnik nadziewamy sosem pomidorowym z kawałkami kurczaka, po czym składamy, układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, posypujemy tartym serem i ziołami prowansalskimi, a następnie wkładamy do gorącego piekarnika na około 2 minuty, tak by ser się rozpuścił i od razu podajemy. Naleśniki
Smakowy Raj
Pieczone kotlety z piersi kurczaka z cukinią 390kurczaka 1 średniej wielkości cukinia 1 jajko 2 łyżki bułki tartej + 4 łyżki mleka garść kukurydzy konserwowej 2 łyżeczki czubrycy zielonej, u mnie od Przyprawy Świata Gdynia sól, pieprz do smaku 1. Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki, posypujemy solą, odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dokładnie odciskamy ją z wody. 2. Do bułki tartej(...)dodajemy mleko i mieszamy. 3. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. Dodajemy czubrycę, sól, pieprz, cukinię, jajko, bułkę tartą z mlekiem, kukurydzę. Masa nie jest zwarta, ale po upieczeniu nie powinna się rozpadać. 4. Formujemy kotlety wielkości standardowego mielonego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy
Szefowa kuchni
Kotlety z kurczaka z pieczarkami i serem 570macie pomysłu co na dziś przygotować to zachęcamy to wypróbowania przepisu. Kotlety z kurczaka z pieczarkami i serem SKŁADNIKI: 4 filety z kurczaka 400 g pieczarek 1 cebula olej 2 jajka bułka tarta sól, pieprz 250 g sera żółtego 4 plasterki pomidora zielona cebulka PRZYGOTOWANIE: Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, panierujemy w rozmąconych jajkach
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Dietetyczna Tarta Razowa z Kurczakiem 313Witajcie, przedstawiam Wam nowy przepis przesłany przez Michała na Dietetyczną Tartę . CZYTAJ DALEJj >>>
Sylwetka Od Kuchni
Dietetyczna pieczeń z mielonego mięsa drobiowego z serową niespodzianką - polpettone di pollo con ripieno di formaggio 325Dzisiaj polecam dietetyczną a co najważniejsze pyszną pieczeń z piersi kurczaka. Zamiast najczęściej stosowanej bułki moczonej w mleku lub bułki tartej używam płatków owsianych błyskawicznych, które wspomagają odchudzanie,dają uczucie sytości oraz oczyszczają przewód pokarmowy. W tej wersji zaprezentowałam pieczeń z nadzieniem w środku, ale można z niego zrezygnować i w ten sposób zmniejszyć ilość kalorii
zielonacukinka
Rożki mięsne do barszczu 24001fareast-language:EN-US;} Składniki na 12 sztuk: 12 rożków waflowych 250g fileta z kurczaka 250g mięsa drobiowego z rosołu 200g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku Sól, pieprz do smaku Tłuszcz do smażenia- olej rzepakowy Dodatkowo do panierowania: 2 jajka Bułka tarta Sposób przygotowania: Na łyżce oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę, a następnie dorzucamy pokrojone pieczarki. Podsmażamy(...)momentu zredukowania nadmiaru wody z grzybów. Mięso drobiowe rosołowe oraz świeżą pierś kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Łączymy z przestudzonymi pieczarkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieczarkami. Farszem napełniamy waflowe rożki, a następnie panierujemy je w rozbełtanym jajku (z drobiną soli i pieprzu) i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy
Kuchnia w czekoladzie
Wtorek: Kurczak huli huli 159pieczonego/grilowanego mięsa. Przepis pochodzi z serwisu cooking.nytimes.com Składniki: 1 kg udek lub podudzi z kurczaka Marynata 1/2 szklanki keczupu 1/2 szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki cukru 6 łyżek octu ryżowego lub jabłkowego 2-3 ząbki czosnku starte na tarce 2 łyżki tartego imbiru Przygotowanie: Krok 1 Włóż do dużej misy, albo dużego worka strunowego składniki(...)marynaty: po pół szklanki keczupu, sosu sojowego i cukru, wlej 6 łyżki octu, dodaj dwa starte ząbki czosnku i dwie łyżki tartego imbiru. Wymieszaj składniki. Zachowaj kilka łyżek marynaty do smarowania mięsa podczas pieczenia. Włóż do marynaty kurczaka i obtocz w niej dokładnie mięso. Wstaw kurczaka do lodówki na minimum 8 godzin, najlepiej na całą noc. Krok
Niedzielny kucharz
Wtorek: Kurczak huli huli 241pieczonego/grilowanego mięsa. Przepis pochodzi z serwisu cooking.nytimes.com Składniki: 1 kg udek lub podudzi z kurczaka Marynata 1/2 szklanki keczupu 1/2 szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki cukru 6 łyżek octu ryżowego lub jabłkowego 2-3 ząbki czosnku starte na tarce 2 łyżki tartego imbiru Przygotowanie: Krok 1 Włóż do dużej misy, albo dużego worka strunowego składniki(...)marynaty: po pół szklanki keczupu, sosu sojowego i cukru, wlej 6 łyżki octu, dodaj dwa starte ząbki czosnku i dwie łyżki tartego imbiru. Wymieszaj składniki. Zachowaj kilka łyżek marynaty do smarowania mięsa podczas pieczenia. Włóż do marynaty kurczaka i obtocz w niej dokładnie mięso. Wstaw kurczaka do lodówki na minimum 8 godzin, najlepiej na całą noc. Krok
Niedzielny kucharz
PLACEK PO ZBÓJNICKU   +  FILMIK 125łyżki mąki + 1 łyżka masła dowolny sos czosnkowy, u mnie na jogurcie grecki SKŁADNIKI : 3 pojedyncze piersi z kurczaka sól, słodka papryka i czosnek granulowany 2 jajka + odrobina mleka bułka tarta PRZYGOTOWANIE : Kiszoną kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą do 3/4 jej wysokości, dodajemy liście laurowe, ziele, jarzynkę i pieprz w ziarnkach(...)Dodajemy ją do garnka z kapustą i mieszamy. Z mąki i masła robimy zasmażkę, dodajemy ją do kapusty i energicznie mieszamy. Kapustę zagotowujemy i odkładamy. Piersi z kurczaka przecinamy wzdłuż, lekko rozbijamy, doprawiamy do smaku i panierujemy. Smażymy na złoto, na oleju z jednej i drugiej strony. Ziemniaki i cebule obieramy i ścieramy drobno na tarce
Kulinarne Fantazje Marioli
PASZTET Z UDEK KURCZAKA I PIECZAREK 223udka z kurczaka 250 g pieczarek 1 marchewka 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku 1 czerstwa kajzerka 1 jajko 50 g masła gałka muszkatołowa, pieprz, sól Udka z kurczaka posolić, popieprzyć i ułożyć w garnku. Dodać pokrojoną w większe kawałki marchewkę, cebulę i pieczarki. Udusić do miękkości ( około 1 godziny ). Oddzielić mięso od kości, a w wywarze z duszenia(...)przeciśnięty przez praskę czosnek, rozpuszczone i przestudzone masło. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w 180 st. przez 1 godzinę. Artykuł PASZTET Z UDEK KURCZAKA I PIECZAREK pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchnia
Pieprzowe Nuggetsy z Piekarnika 217pewno są zdrowsze i tańsze niż w nie jednej restauracji typu Fast Food. Smacznego :) SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki bułki tartej gruboziarnisty pieprz czarny sól 2 jajka 3 łyżk i mleka olej rzepakowy dowolny sos do nuggetsów SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety myjemy, kroimy w grube(...)kilka łyżek zmielonego na grubo pieprzu W osobnej miseczce rozbijamy jajka i dodajemy mleko Rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni, góra- dół bez termoobiegu Mięso maczamy w jajku-mieszance Kawałki kurczaka układamy na blaszce w yłożonej papierem do pieczenia Mięso lekko kropimy olejem Pieczemy przez ok 30-35 min na chrupko SMACZNEGO
Gotowanie Patki
Roladki drobiowe z warzywami 333warzywami SKŁADNIKI: filety drobiowe- 1 podwójne zupa jarzynowa warzywa- 1 opak natka pietruszki- 2 łyżki jajko - 1 szt mąka do obtoczenia bułka tarta tłuszcz sól i pieprz ostra papryka bazylia suszona PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso na 4 płaty, rozbić cienko tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. FARSZ(...)wolnym ogniu. Do uduszonych warzyw dodać natkę pietruszki, wymieszać. Na każdym filecie ułożyć porcję warzyw, zwinąć w roladki. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem i tartej bułce. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement
Kuchnia Danusi
Klopsy drobiowo-grzybowe, gotowane w sosie grzybowym 202Wodę zachować na później do naczynia miksującego wrzucić kurczaka pokrojonego w mniejsze kawałki i cebulkę lekko pokrojoną, zmiksować obroty 5, czas 9 sekund, wyjąć wszystko i włożyć do miski do naczynia miksującego wrzucić odcedzone grzyby, zmiksować obroty 4, czas 5 w misce wymieszać mięso, grzyby, jajko, bułkę tartą,posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz do smaku. Wymieszać i formować(...)doprawić do smaku solą. Gotować 5 minut. Następnie przelać grzyby przez sitko. Wody nie wylewać. Będzie potrzebna. Wykonanie klopsów – mięso z kurczaka zmiksować razem z cebulką i podgotowanymi grzybami. Włożyć wszystko do miski, dodać jajko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Uformować małe klopsiki. Wykonanie – do garnka wlać wywar
Kuchnia Pokoleń
Drobiowe kąski z ananasem 114zwolenniczką gotowych mix-ów, które są tam zastosowane - postanowiłam przerobić ten przepis całkowicie od nowa, na bazie składników naturalnych. I muszę wam powiedzieć, że wyszła pychotka :) Delikatne mięso z kurczaka, nafaszerowane kawałkami ananasa i zapieczone pod warstwą miękkiego sera - to idealna propozycja, która na pewno zasmakuje każdemu. Z podanych składników otrzymujemy 12 szt. małych, drobiowych porcji. Drobiowe kąski(...)drobiowe, 100 g ananasa (świeżego lub z puszki), 3 plastry sera kremowego do tostów (np. Hochland), sól. Panierka: ½ szklanki drobno mielonej bułki tartej, 1 łyżeczka słodkiej papryki, ½ łyżeczki mielonego czosnku. Dodatkowo: olej do smażenia. Kurczaka umyć. Usunąć wszystkie zbędne błonki. Każdą pierś kurczaka, pociąć w poprzek na cienkie plastry, około 0,5 cm. Teraz każdy z plastrów, przeciąć
Świat Domowej Kuchni