tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:100/313)

Pierś faszerowana wątróbką 161

kurczaka Sprawdzi się w sałatce, panierowana, nadziewana, grilowana, pieczona, z makaronem, w zupie…i tak dalej i tak dalej. Ja najczęściej przygotowuję pierś kurczaka panierowaną. Nacieram ją ziołami, panieruję w jajku i bułce tartej. Zajmuje mi to dosłownie kilka minut wraz z usmażeniem. To jest chyba najszybsza opcja na obiad jeśli chcemy zjeść mięso i chcemy je zjeść(...)szybko. Kiedy jednak mam trochę więcej czasu lubię eksperymentowac w kuchni. Wtedy to na przykład robię piersi faszerowane. Jeśli chodzi o sam farsz, którym kurczaka można nadziewać to opcji jest kilkadziesiąt. Ja dość często robię nadzienie z sera fety, szparagów i suszonych pomidorów. Lubię też ser brie połączony z żurawiną. Przepis dla Was poniżej jest na kurczaka faszerowanego pieczoną dynią

mecooks
Piknik Smakosza vol.4 - relacja 157

tymiankiem *  kruche ciasto z serem i porzeczkami * pomarańczowe muffiny z jagodami i kruszonką * francuskie tartaletki z karmelizowaną cebulą i tymiankiem * tarta z grzybami, rozmarynem i gorgonzolą * calzone z cukinią i gorgonzolą * sandwiche - z kurczakiem, z jajkiem, z falafelkami * deser z mascarpone, owocami i ciasteczkami * lemoniady: malinowa i cytrynowa Na stanowiskach dziewczyn znaleźć można było: burgery, wytrawne tarty

kolorowotorcikowo
Quesadilla z kurczakiem, serem i oliwkami 166

usmażonego kurczaka - robi się praktycznie sam.  Składniki: 6 placków tortilli kukurydzianej (u mnie o średnicy 20cm) 1 pojedyncza pierś z kurczaka, smażona lub pieczona 10 czarnych oliwek 1/2 małego strąka czerwonej papryki 200g tartego, żółtego sera ( u mnie Maasdamer Mlekoma ) kilka łyżek ulubionego sosu pomidorowego lub keczup Przygotowanie: Patelnię grillową lub grilla elektrycznego rozgrzać. Pierś z kurczaka pokroić

Cakes By Kejt
ZUPA DYNIOWA Z PULPECIKAMI 151

siekamy, pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mielenia mięsa, szalotkę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie na złoty kolor. Zmieloną pierś z kurczaka mieszamy z pokrojoną natką pietruszki, uprażonymi orzechami włoskimi, tartym imbirem ( 1 łyżka) oraz z usmażoną szalotką, doprawiamy do smaku przyprawami (papryką, kurkumą, pieprzem oraz solą). Z tak powstałej masy formujemy małe pulpeciki o wielkości(...)ZUPA DYNIOWA Z PULPECIKAMI Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto Mercimek çorbasi – Turecka zupa z soczewicy Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem Artykuł ZUPA DYNIOWA Z PULPECIKAMI pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
litewska sałatka z kurczakiem 215

składników, majonez po części zastąpiłam jogurtem. Polecam, nie tylko w Wielkanoc:) składniki: 3 duże ziemniaki 5 jaj 4 ogórki kiszone cebula podwójna pierś kurczaka sól sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 2 łyżki tartego chrzanu łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku do dekoracji: świeża zielenina, np rzeżucha Składniki sosu wymieszać, na czas przygotowania sałatki odłożyć(...)lodówki. Pierś kurczaka ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić, pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać, pokroić w kostkę. Jaja ugotować na twardo, obrać, również pokroić w kostkę. Podobnie pokroić ogórki i cebulę. Składniki sałatki wymieszać wraz z sosem. Schłodzić. Przed podaniem posypać siekaną zieleniną

6niebo
Gulasz z piersi kurczaka 88

podać z tłuczonymi ziemniakami, puree ziemniaczanym, kopytkami lub kluskami śląskimi. Idealnymi dodatkami będą warzywa takie jak brokuły, pieczone papryki, surówka colesław lub buraczki tarte. Danie obiadowe podaj z koperkiem lub natką. Gulasz z piersi kurczaka SKŁADNIKI: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 nieduża cukinia 1 cebula 6 dużych pieczarki 2 ząbki czosnku 4-5 szklanek bulionu warzywnego lub rosołu

Zasmakuj Kuchni
Filety z mozzarellą, szpinakiem i białym serkiem 105

filety zapiekane z mozzarellą najlepiej smakują z pęczakiem i ryżem, bez żadnych ekstrawagancji jeśli chodzi o przyprawy, bo kurczak jest aromatyczny i dobrze przyprawiony. Przepis na filety zapiekane z mozzarellą pochodzi z serwisu Eatwell101.com Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 kulka miękkiej mozzarelli 4 łyżki białego serka (np. Almette) 2 duże garści szpinaku ½ szklanki pęczaku Garść umytej rukoli Pęczek(...)masła, dopraw solą, przemieszaj widelcem. Gdy kasza przestygnie dodaj do niej drobno posiekaną rukolę i rzodkiewki. Krok 2 W międzyczasie. Osusz ręcznikiem filety z kurczaka, włóż do małego szklanego naczynia, polej łyżką oleju, posyp ziołami, tartym czosnkiem, solą i pieprzem. Wymieszaj. Odstaw na 15 minut. Krok 3 Nastaw piekarnik na 200 stopni. Rozgrzej patelnię, wysyp na nią szpinak, duś

Niedzielny kucharz
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem. 116

pieczarek 30 dag żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka, odrobina chilli, natka pietruszki   3 jajka mąka do obtoczenia bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia 3 łyżki masła klarowanego do smażenia Przygotowanie ; Filet z kurczaka myjemy, osuszamy a następnie przecinamy  wzdłuż na pół jednak nie przecinamy do końca. ( ma wielkość podwójnego filetu) kładziemy na desce, przykrywamy(...)kładziemy dość gruby plaster sera żółtego na to  porcję farszu grzybowego, następnie  rolujemy tworząc  roladkę. Każdą roladkę  panierujemy  w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Jeśli jest taka potrzeba roladki spinamy wykałaczka. Na patelni rozgrzewamy olej wraz z masłem klarowanym, każdą roladkę smażymy na rumiano z każdej strony. Następnie przekładamy ja do piekarnika

Radość kipiąca uśmiechem.
Roladki z cukinią, porem i papryką 289

niego trochę warzyw i zwykły, trochę nudny kotlet zmienia swoje oblicze.    ROLADKI DROBIOWE NADZIEWANE WARZYWAMI Składniki: 1 filet z kurczaka (można także użyć schabu na 4 porcje) sól, pieprz 2 ząbki czosnku jajko bułka tarta do panierowania olej Wielkopolski rzepakowy do smażenia farsz: 1 mała cukinia 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora sól, pieprz do smaku Przygotowanie(...)Filet kurczaka porcjujemy tak, aby otrzymać 4 kawałki, a następnie lekko rozbijamy je pięścią na kotlety (jeśli użyjemy tłuczka mięso się poszarpie i mogą powstać dziury) Kotlety posypujemy solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i odkładamy na bok.  Przygotowujemy farsz.   farsz: Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pióra, a paprykę w drobną

Bon appetit mon amie
Zapiekanka makaronowa z brokułem, serem i piersią z kurczaka 146

wymiarach około 21x 28 cm) 300g piersi z kurczaka  przyprawa uniwersalna (u mnie Smak Natur )  250g makaronu penne/pióra 200g różyczek brokuła Sos: 75g masła 75g mąki pszennej (można ciup mniej) 500 ml mleka 50g żółtego sera gałka muszkatołowa sól, pieprz  Wierzch: bułka tarta żółty ser   natka pietruszki Dodatkowo: olej do smażenia sól(...)starty ser i nadal chwilkę trzymając na gazie - mieszać do momentu powstania gładkiej i aksamitnej konsystencji. Następnie w naczyniu żaroodpornym umieścić makaron, kurczaka i różyczki brokuła. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i zalać sosem. Wierzch obficie posypać bułką tartą oraz dodatkową porcją startego sera. Zapiekać (w dobrze rozgrzanym piekarniku) przez około 20-25 minut w 180-190 stopniach. Gotową

Di gotuje
Nadziewane cebule 162

cebule. 4 łyżki bułki tartej 2 żółtka 2 łyżki owoców Goji 2 łyżki sera Parmezan 1/4 łyżeczki pieprzu 1 pierś z kurczaka 2 suszone pomidory w oliwie plus 4 łyżki oliwy 6 białych cebul 1 łyżeczka soli Nadziewane cebule Jak przygotować nadziewane białe cebule. Cebule obrać, wyciąć środek. Pozostawić tylko dwie zewnętrzne warsty. Kurczaka posiekać bardzo drobno nożem(...)zmiksować w blenderze. Przełożyć do miski. Dodać sól, pieprz, krojone w kostkę suszone pomidory, oliwę, bułkę tartą, Parmezan, owoce Goji oraz żółtka. Bardzo dokładnie wymieszać. Nadziewać każdą z cebul gotowym farszem. Gotowe cebule ułożyć na blasze do pieczenia, którą następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na na jedną godzinę. Upieczone podawać jako dodatek do obiadu

mecooks
Kotleciki siekane z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 146

Kotleciki siekane z kurczaka robię na różne sposoby. Podstawą jest siekane mięso i tarty ser. Składniki zmieniam w zależności od upodobania i zasobności lodówki. Dziś chciałam pokazać mój najnowszy eksperyment. Kotleciki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Wyszły wyśmienite. Bardzo soczyste, aromatyczne, mięciutkie w środku, z wierzchu chrupiące. Kolorowe zachęcające do jedzenia. Doskonały i niedrogi dodatek do obiadu. Polecam(...)Składniki  - dwie większe pojedyncze piersi z kurczaka - garść świeżego szpinaku baby - kilka większych suszonych pomidorów z zalewy w oleju - 2 jajka - 4 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 10 dag sera żółtego w kostce - pół łyżeczki czosnku mielonego - sól, pieprz do smaku - olej Wykonanie Mięso myję, osuszam, oczyszczam ze skórek i tłuszczu. Kroję w drobną kostkę, przekładam

Kuchnia z widokiem na ogród
Piersi z kurczaka w ziemniaczanej panierce 201

Piersi z kurczaka w ziemniaczanej panierce, to oryginalny sposób na przygotowanie tego delikatnego mięsa. Filet z kurczaka w tym wydaniu jest przede wszystkim bardzo chrupiący i co najważniejsze soczysty. Z pewnością jest to właśnie zasługa tej wyjątkowej panierki, która „weźmie” całą temperaturę na siebie i mięso się pięknie uparuje. Kotlety z piersi kurczaka , to bardzo lubiane przez(...)danie obiadowe . Zazwyczaj smażone klasycznie w panierce z bułki tartej. Nasza propozycja, to lekkie urozmaicenie w przygotowaniu tych pysznych kotletów. Zachęcamy Was do sprawdzenia innych naszych przepisów na kurczaka w różnym wydaniu. Są to min. delikatne „frytki” z piersi kurczaka , bardzo chętnie oglądane pyszne roladki z piersi , oraz soczyste kotlety drobiowe z żółtym serem . Zapraszamy zatem

Kuchnia Na Wypasie
Pomidorowe risotto z cukinią 145

szczypiorek który dodaje do każdego dania prawie. Pyszne i zdrowo ;)  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomidorowe risotto z cukinią składniki: 2 piersi z kurczaka 1 puszka pomidorów 1 mała cukinia 3/4 szklanki ryżu do risotto 50 g tartego parmezanu 2 szklanki bulionu 2 łyżki masła 3 młode cebulki ze szczypiorkiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomidorowe risotto z cukinią wykonanie: Kurczaka kroimy

Delusional Trine
Zapiekanka „gyros” 1465

piersi kurczaka 1 cebula 2 czerwone papryki 6 korniszonów puszka kukurydzy 4 pełne łyżki majonezu 4 pełne łyżki ketchupu około 250 g tartej mozzarelli (ewentualnie goudy) sól, przyprawa do gyrosa Umyte i wysuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do zamykanego pojemniczka, doprawiamy przyprawą do gyrosa (u mnie około 2 łyżki), polewamy 1 łyżką oleju

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania