kasza bulgur na mleku sojowym z tartym jabłkiem (dodane podczas gotowania) i orzechową philadelphią milka w słoiku po maśle orzechowym~ Sobota wbrew pozorom pracowita...co widać zresztą po godzinie dodania posta
breakfast of dreamspłatki jęczmienne na waniliowym mleku sojowym z tartym jabłkiem (w środku), jagodami inkaskimi i masłem orzechowym~ Po raz pierwszy jadłam płatki jęczmienne i bardzo mi posmakowały :) Są zupełnie inne niż owsiane, ugotowały się "na sypko" i były bardziej wyczuwalne podczas jedzenia. Na pewno na stałe wprowadzę je do mojej diety! :) Jagody inkaskie również jadłam po raz pierwszy i również
breakfast of dreamspolecam: Szarlotka pod różową chmurką Szarlotka na czerstwych bułkach Jabłka pod biszkoptem Szarlotka wykwintna Tradycyjny placek z jabłkami- szarlotka oraz inne jabłkowe nadzienie w słoikach: Jabłka tarte do słoików na zimę
Tradycyjna Kuchniadyniowy z alkoholem Z żurawiną na słodko Fasolka szparagowa Marynowana Gruszka W occie Grzyby Grzyby z papryką Kurki z papryką Puree grzybowe W przecierze pomidorowym Jabłka Na szarlotkę Nutella z jabłkiem Tarte Jajka W marynacie Kalarepa Marynowana Kalafior Z marchewką Kapusta Kapusta czerwona kwaszona z borówkami Koper Z solą Morela Dżem Nasturcje A’la kapary Ogórki Konserwowe – przepis
Tradycyjna KuchniaSkładniki zaczynu : 35 g zakwasu, 160 g mąki żytniej typ 1400 / sitkowa */ 135 g wody, 180 g tartego jabłka ze skórką. Składniki mieszamy w misce i pozostawiamy pod przykryciem na 12- 14 godz. w ciepłym miejscu. Ciasto właściwe: cały zaczyn, 230 g mąki żytniej typ 720, 300 g mąki pszennej chlebowej ( u mnie pszenna
Proste Potrawyrewelacyjne muffinki zapakujcie sobie na drugie śniadanie do pracy. Są bardzo pożywne, naszpikowane superskładnikami i smakują cudownie. Dodatek tartych jabłek dodaje im pulchności a orzechy i bakalie - smaku i wartości odżywczych. Ponadto żeby było zdrowiej mąkę pszenną wymieszałam z pełnoziarnistą. Te muffinki nie tracą smaku nawet po kilku dniach więc możecie je śmiało upiec nawet na cały tydzień
Milion SmakówKilka minut Składniki: 1 mniejszy korzeń rzodkwi białej Śmietana 30% tł 20-30ml 1/3 słodkiego jabłka kilkanaście rodzynek 20g płatków migdałowych Sok z cytryny Sól, cukier lub ksylitol Przygotowanie: 1/ Rodzynki zaparzamy we wrzątku aby namiękły. Obraną rzodkiew wraz z jabłkiem trzemy na dużych oczkach do miski. 2/ Dodajemy namoczone rodzynki, płatki migdałowe, śmietanę, odrobinę soku
Kuchnia PROzdrowotnaSkładniki: 0,5 kg tartych jabłek(ja używam LOBO) cukier wanilinowy szczypta soli 2 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia jajko mleko,woda(ile potrzeba) Sposób przygotowania: Do utartych jabłek dodajemy jajko i suche składniki.Dokładnie wszystko mieszamy.Następnie dodajemy płyn. Konsystencja powinna być ciut gęstsza od ciasta naleśnikowego.Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju roślinnym.Podajemy
Wielki apetytzmieniają się plany, decyzje podejmowane są w jednej chwili, a walizki pakowane w biegu. I na takie właśnie okazje nadaje się przepis na ciasto o smaku truskawkowym z tartymi jabłkami *. Ciasto robi się bardzo szybko, a jego smak zachwyci nie jednego łasucha. A co najważniejsze dla mnie, idealnie nadaje się na pikniki. Bo mimo, iż "majówka" jak sama
Słodkie okruszkimąki pszennej 100 g. świeżych drożdży 200 g. masła 1 szklanka cukru kryształ 8 żółtek 2 jajka 2 szklanki mleka wiśnie z soku, tarte jabłka skórka starta z jednej cytryn jedno jako do smarowania ciasta WYKONANIE Mleko lekko podgrzewamy. Część mleka mieszamy z 2 łyżeczkami cukru, pokruszonymi drożdżami i paroma
W kuchennym oknie Ewymarchewka 1 duże jabłko 1 duża cebula 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy Pieprz Z kiszonej kapusty odciskamy sok, po czym lekko ją kroimy. Marchewkę, jabłko i cebulę obieramy. Jabłko trzemy na grubych oczkach tarki, marchew na drobnych, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki razem mieszamy, posypujemy cukrem i pieprzem, a na koniec polewamy oliwą. Surówkę pozostawiamy
Smakowy Rajburaczki na ciepło do obiadu? U nas mają tyle samo przeciwników co zwolenników. Ta wersja jest lżejsza od tej tradycyjnej, na zasmażce. Do buraczków dodaję też tarte jabłko, dzięki czemu mają delikatniejszy, lekko słodkawy smak. Miseczka kupiona w sklepie Westwing Home & Living Składniki: 4 buraki 1 jabłko łyżka masła sól, pieprz Wykonanie: Buraki
Sto kolorów kuchniPierogi to danie, które chyba nigdy się nie znudzi w moim domu.Tato uwielbia ruskie, Mama z mięsem, a ja chyba najbardziej lubię te o smaku szarlotki, z tartym jabłkiem i cynamonem. Niedługo wrzucę na nie przepis, a dzisiaj proponuję mięsne przysmaki mojej Mamy.Ostatnio po rosole z kluseczkami zostało mięso wołowe, które wykorzystałam do farszu. Zapraszam
Gosia gotujeszklanki mąki pszennej *1 niepełna łyżeczki proszku do pieczenia *3 łyżeczka soku z cytryny wierzch i przełożenie *2 kisiele czerwone *6 łyżek cukru *1 i 1/2 szklanki tartych jabłek *500 ml śmietany kremówki *2 zagęstniki do śmietany *1 cukier wanilinowy *1 galaretka czerwona Sposób wykonania biszkopt Oddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny
Mix smakuwkładamy do słoika i wsadzamy do lodówki na dobę, by smaki się przegryzły. Idealna do pieczonego karczku! :) Rada: do ćwikły możemy dodać 1 tarte jabłko. pieczony karczek z ćwikłą
Bon Appetit Małgorzaty