Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Pierogi to danie, które chyba nigdy się nie znudzi w moim domu.Tato uwielbia ruskie, Mama z mięsem, a ja chyba najbardziej lubię te o smaku szarlotki, z tartym jabłkiem i cynamonem. Niedługo wrzucę na nie przepis, a dzisiaj proponuję mięsne przysmaki mojej Mamy.Ostatnio   po rosole z kluseczkami  zostało mięso wołowe, które wykorzystałam do farszu. Zapraszam po przepis. Składniki na ciasto: 2  i 1/2 szklanki mąki wrocławskiej 1 żółtko 1 łyżeczka miękkiego masła gorąca woda - tyle ile przyjmie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, mięso, ciasto, rosół, marchewka, tarta, tarta z jabłkami, jabłka, szarlotka, wołowina, szarlotka z jabłkami, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, uszka z mięsem, pierogi z mięsem, ciasta z jabłkami, dania mięsne, dania na gorąco

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.