łyżki mąki owsianej 2 łyżki wiórków kokosowych 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Jeśli ciasto będzie za gęste dolać wody lub mleka, jeśli za rzadkie – mąki. Gotową masę przełożyć do formy. Jasne ciasto z marchewki: ok. 130 g wiórków z marchewki ok. 200 g tartego jabłka 50 ml wody lub mleka
Kucharzycaczerstwa buleczka 2 lyzki bulki tartej 2 lyzki sosu rybnego (moze byc sojowy) sok z 1/2 limonki 1/2 lyzeczki imbiru (swiezy jeszcze lepszy) 1 jajko sol 3-4 lyzki sezamu do panierownia Skladniki na sos z orzeszkow ziemnych: 100 g orzeszkow ziemnych(u mnie solonych z puszki) 120 g mleka kokosowego 2 lyzki octu ryzowego pieprz cytrynowy garstka podprazonych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pieczenia, kakao i wiórki kokosowe. W osobnej większej misce ucieraj mikserem na średnich obrotach masło z cukrem, jak masa zrobi się kremowa dodaj jajka i dalej ucieraj. Stopniowo dodawaj mieszankę mączną i mleko tak aby wszystko połączyło się w gładką masę. Gotowe ciasto przelej do wysmarowanej i oprószonej bułką tartą formy o średnicy
Niezły Młynekmoże z kruchą tartą na słodko… pomysłów mam od groma, tylko na który się zdecydować? Chociaż właściwie to nieważne, bo z takim kremem wszystko będzie smaczne ;) Składniki: 1/2 szklanki soku z cytryny (około 3-4 cytryny) 1/2 szklanki słodzika w proszku (u mnie pół na pół erytrol i cukier kokosowy – stąd ciemniejszy kolor ;) ) 2 duże
Jak gotować i nie zwariowaćzapiec pod bezą. Taka tarta z pewnością wszystkim posmakuje. I, co najważniejsze - mrożone wiśnie dostaniecie w prawie każdym sklepie. Podarujcie sobie i swoim rodzinom odrobinę lata w środku tak nieciekawej zimowej aury. Potrzebne nam: - duża garść mrożonych wiśni (wydrylowanych) - 2 jajka - 70 g masła - pół szklanki cukru - czubata łyżka wiórek kokosowych Przygotowanie: Rozmrożone i umyte wiśnie wrzucamy
W poszukiwaniu inspiracjimojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z
moj przepis namojprzepisna.pl | Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym Serniczek powstał z myślą o syneczku, ale najbardziej smakowały mu orzeszki z góry, chyba po prostu
moj przepis naaromatu rumowego polewa czekoladowa/wiórki kokosowe rodzynki/brzoskwinie Przygotować kruchy spód: mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem i solą, dodać masło i posiekać je na drobno, dodać żółtka i śmietanę, po czym szybko zagnieść gładkie ciasto. Zbitą kulkę zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1h. Blachę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą, wyłożyć na nią ciasto
Przepysznik - BLW i nie tylkocukier waniliowy 125g margaryny (1/2 kostki) Bakalie (ilość wg uznania) np. rodzynki, skórka z pomarańczy etc. + 1 łyżka mąki Masa kokosowa: 4 białka 15 dag cukru 15 dag wiórek kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Polewa (nitk i czekoladowe): 40g czekolady gorzkiej lub deserowej 40ml mleka lub wody Margarynę rozpuszczamy (by była płynna, ale nie gorąca), dodajemy(...)widelcem, a następnie dodajemy stopniowo mąkę. Gotowym ciastem wylepiamy średniej wielkości blaszkę (około 23x34cm jeśli wolicie wyższe lub szerszej jeśli ciasto ma być niższe), wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą, lub wyłożoną papierem pergaminem. Twaróg mielimy, jeśli nie jest homogenizowany. Białka oddzielamy od żółtek. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy żółtka i stopniowo twaróg
Smakowy Rajoliwek 3 łyżki mleka kokosowego sól do smaku *nie posiadam wagi kuchennej, więc ciężko dokładnie mi określić ile bazyli i jarmużu ma być – dałam mniej więcej po garści, po upchaniu stanowiły 3/4 małego siekacza . Sposób przygotowania: Przygotowanie jest super łatwe i szybkie. Zrobienie całego obiadu zajmuje maksymalnie 15 minut. Myjemy cukinię i trzemy ją wzdłuż na grubych oczkach
Fill The Bowlmieszamy z wiórkami kokosowymi. Masło ucieramy z pozostałym cukrem na puch. Dodajemy do niego porcjami sypką mieszankę, miksując. W ostateczności musi powstać sypka, grudkowa masa na kształt "piasku". Do masy delikatnie dodajemy pianę z białek i dokładnie łączymy. Powstanie bardzo lepka, ciężka masa, co jest dobrą oznaką. Natłuszczoną i wysypaną bułką tartą średnią tortownicę wypełniamy ciastem. Wstawiamy
W kuchni Karmel-itkimiałam ze słoika tarte , od razu z cukrem i od razu dałam galaretki ]. Dodać cukier i galaretki( proszek).Dokładnie wymieszać i ostudzić. Do wystudzonej masy dodać pokruszony blat ciasta miodowego i wymieszać. Składniki na masę z kokosem: 2 szklanki mleka 5 łyżek cukru cukier waniliowy 4 łyżki kaszy manny 100 g wiórków kokosowych 250 g masła Mleko zagotować
Moje domowe kucharzenieformie do tarty. Wkładamy do piekarnika na 15 minut na 180`C. Bądź do momentu zarumienienia się ciasta. Następnie odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Składniki 4 żółtka 80 g cukru 2 łyżki cukru z ziarenkami wanilii łyżeczka ekstraktu waniliowego łyżka mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 150 ml mleka krowiego 250 ml mleka kokosowego Sposób przygotowania: Do rondelka wlewamy mleko
Słodkie Przyjemnościmakiem na maślance Makowiec pod kokosową chmuirką Babka zebra na coca-coli Herbaciana babka Babka Kawowo Bananaowa Muffinki jogurtowo-miodowe Muffinki z musli Czekoladowe muffinki według Nigelli Dwukolorowe muffinki z czekoladą Kawowo-czekoladowe muffinki Muffinki z wiśniami w spirytusie Muffinki z owocami leśnymi Trufle z masy kajmakowej Bombki z mleka w proszku Tarte Buraczki Sałatka z tuńczykiem i jajkiem
W Moim Magicznym Domumojprzepisna.pl | Leśny skrzat Ciasto, które wymyśliłam na podstawie zawartości lodówki i zamrażarki. Ciasto robi się szybko, nawet bardzo szybko, pod warunkiem, że dzień wcześniej upieczemy biszkopt
moj przepis na