tarta kokosowa - 761 przepisów (strona:14/51)

Szybka bezmączna tarta z owocami 146

płatków owsianych bezglutenowych 100 g wiórków kokosowych 150 g suszonych daktyli 80 g płatków migdałów 60 g nierafinowanego oleju kokosowego do 2 łyżek zimnej wody Wykonanie: Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut. Odcedzić, osuszyć. Płatki owsiane, wiórki kokosowe drobno zmielić. Dodać rozpuszczony olej kokosowy i daktyle. Ponownie całość zmiksować. Płatki migdałów drobno pokruszyć bądź również zmiksować i dodać(...)zimną wodę. Najpierw 1 łyżkę, a jeśli stwierdzimy, że masa jest wciąż za sucha po wyrobieniu, kolejną. Ciasto powinno być zwarte i lekko wilgotne, jak typowe kruche ciasto do tarty. Całość wykładamy na formę do tarty, równomiernie rozprowadzamy i wkładamy do lodówki. Składniki na górę tarty: 500 g serka mascarpone 2-3 łyżki soku

gutfut
Tarta z warzywami 126

spód jeszcze przez 5 minut. Kiełbasę pokroić w półksiężyce. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Kiełbasę i warzywa podsmażyć na oleju kokosowym, przez kilka minut. Składniki nadzienia dokładnie wymieszać bez koncentratu pomidorowego. Podpieczony spód tarty posmarować koncentratem pomidorowym, wyłożyć warzywa i posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika i piec przez 30-40 minut, do lekkiego

Smaczne Potrawy
Kotleciki z zielonego orkiszu i płatków owsianych 223

mineralnych.Na długo zaspokaja głód.Lista zdrowotnych właściwości orkiszu jest długa,więcej przeczytasz tutaj .Zapraszam na kotleciki z zielonego orkiszu z egzotyczną nutą,którą zapewniają azjatyckie przyprawy i dodatkowo mleko kokosowe w połączeniu z marchewką i ziemniakami. Składniki na 12 sztuk (4 porcje): 300 g Grünkernschrot 150-200 g płatków owsianych -instant 400 g bulionu warzywnego 1 cebula,1 ząbek czosnku(...)płatków chili 1/2 łyżki przyprawy 5-smaków 2 łyżki cukru 3 łyżki octu ryżowego 1 jajko sól,pieprz 100 g bułki tartej dodatkowo: 400 g marchewki 350 g ziemniaków 1 łyżka masła 300-400 ml mleka kokosowego sok z 1/2 limonki Wykonanie: zielony orkisz wymieszać z płatkami owsianymi,zalać bulionem warzywnym i odstawić na 20 minut cebulę,czosnek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zdrowa orkiszowa tarta w kratkę z owocami 168

ogródku, możecie użyć mrożonych owoców leśnych tak jak ja lub wybrać inne ulubione owoce nawet jabłka do wyboru do koloru, tarta jest w 100% zrobiona z mąki orkiszowej, nie zawiera rafinowanego cukru, który został zastąpiony kokosowym, a mimo ta  nie straciła nic ze swojego smaku jest po porostu przepyszna :)  Składniki :  Składniki na kruche ciasto (forma(...)łyżki mąki ziemniaczanej kilka łyżek cukru kokosowego do smaku Przygotowanie :  Masło posiekać dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto, odłożyć je na 30 minut od lodówki lub do zamrażarki  na ok 15 minut, następnie ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko, na średnicę większą niż mamy formę do tarty, ciasto nawijamy na wałek i odwijamy na blaszkę, następnie owoce mieszamy

zdrowa vege kuchnia
Krem cytrynowy – lemon curd 192

zrobić krem z nierafinowanym olejem kokosowym, który ma wyraźny zapach kokosu, jeśli zależy Wam na bezzapachowej wersji polecam rafinowany lub olej kokosowy „do smażenia”. Gotowy krem można wykorzystać do przełożenia ciasta, nadziać nim makaroniki lub zrobić tartę – już myślę jak wykorzystam mój! :) W słoiczku można przechowywać go około 7 dni w lodówce. Składniki: 2 żółtka 2 całe

Ciastkozercy
Kolorowa babka trójsmakowa. Babka na białkach. 190

dałam trochę mniej) - 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli    Dodatki - 1 łyżka kakao - 2 łyżki wiórków kokosowych - 1 opakowanie kisielu ( u mnie wiśniowy)    Dodatkowo - masło i bułka tarta do wysmarowania blaszki Wykonanie Białka ubiłam z połową cukru i szczyptą soli na sztywną pianę, żółtka ubiłam z resztą cukru, dodając powoli

Kuchnia z widokiem na ogród
Makaron z brokułami i żółtą cukinią 145

cytryna (1/2 szt.) sól pieprz woda Czas przygotowania: 25 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Cukinię kroimy w kostkę.  Marchewkę trzemy na tarce. Marchewkę i cukinię dusimy na patelni w małej ilości wody.  W trakcie duszenia dodajemy wiórki kokosowe, sok z 1/2 cytryny i starty imbir. Możemy dodać trochę pieprzu. Wszystko dusimy aż cukinia będzie miękka. Gotujemy makaron

Weganka gotuje
Makaron razowy w odchudzonym sosie kurkowym 201

porcje. Składniki: - 250g makaronu razowego - 200g kurek - 1-2 cebule - 80ml śmietany 12% - 50ml wytrawnego białego wina - łyżka oleju kokosowego - łyżka płatków jaglanych/ryżowych - pół natki pietruszki - sól, pieprz *opcjonalnie: posiekana natka pietruszki i tarty parmezan do dekoracji Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Kurki myjemy, oczyszczamy i delikatnie osuszamy. Duże okazy kroimy na mniejsze kawałki, mniejsze(...)możemy zostawić, aczkolwiek jeśli nie lubimy całych grzybów w sosach - kroimy wszystkie. Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni roztapiamy olej kokosowy i wrzucamy pokrojoną cebulę. Smażymy ją do zeszklenia. Dorzucamy kurki i smażymy do ich zarumienienia. Dolewamy śmietanę (wcześniej wymieszaną z gorącym sokiem z kurek, by nam się nie zważyła) wraz z winem i posiekaną natką pietruszki. Gotujemy

Be Fit Be Strong
Mazurek kokosowy 150

zotka,zagniesc ciasto,owinac folia i wstawic na kilka godzin do lodowki schlodzone ciasto rozwalkowac,ulozyc w foremce do tarty,uformowac rant,ponakluwac widelcem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180°C. wiorki kokosowe wymieszac z cukrem,zalac podgrzanym mlekiem kokosowym (lub smietanka),dokladnie wymieszac i pozostawic na 30-45 minut ubic na sztywno piane z bialek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
.938. z czego można zrobić tartę? z ciecierzycy! 146

kokosowe tarteletki z ciecierzycy z kokosowym tofu i malinami~ Kilka dni temu na jakimś blogu zobaczyłam pomysł na tartę na spodzie z ciecierzycy (albo to była fasola - nie pamiętam!). Musiałam tego spróbować! Dzisiaj dzielę się z Wami moim przepisem i szczerze polecam spróbowanie tych mini-tart bo są przepyszne! Nikt nie zgadłby, że spód jest wykonany z warzywa :) Wczoraj prawie(...)napiszę :)), a potem nauka :( PRZEPIS /1 porcja/ ~120g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki) ~białko ( w wersji wegańskiej można użyć "jajka z siemienia") ~lekko czubata łyżka mąki kokosowej ~łyżka soku z cytryny ~cukier/stevia do smaku Ciecierzycę, białko (lub "jajko z siemienia") i sok z cytryny miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę kokosową, cukier/stevię i mieszamy. Masa powinna być

breakfast of dreams
Zupa szpinakowa z mleczkiem kokosowym i migdałami 157

złoty kolor. Podajemy z zupą.  Rada: jeśli uznacie, że zupa ma zbyt mdły smak, można dodać do niej tarty chrzan. Zupa świetnie smakuje też ze smażonym kurczakiem oraz gotowanym jajkiem albo makaronem. szpinakowa z mleczkiem kokosowym i prażonymi migdałami

Bon Appetit Małgorzaty
1505.Tarta biszkoptowa z jabłkami 207

sumie ciasto można zrobić [ upiec ]  w blaszce lub tortownicy..ale ja akurat dostałam foremkę do tarty i od razu musiałam chciałam ją przetestować..Ciasto jest bardzo proste i szybkie do wykonania...biszkopt ..uprażone jabłka z dodatkiem budyniu [ u mnie kokosowy..mniam]..polewa i prażone wiórki z płatkami.. 3 jaja 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki(...)przesiane mąki. Wszystko wymieszać bardzo delikatnie łyżką w jednym kierunku. Blachę do tarty wysmarować tłuszczem i obsypać kaszą manną. Wylać na nią masę piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 25- 30 minut . 1 kg jabłek cukier do smaku 1 budyń [ u mnie kokosowy]  Jabłka obrać, pokroić  i uprażyć z odrobiną wody, dodać cukier

Moje domowe kucharzenie
Tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorem (ryba) 151

tarta - połączenie łososia, świeżego szpinaku, pomidora, a całość polana sosem jajeczno-pomidorowym.  Ciekawy pomysł na wykorzystanie usmażonego łososia. Przepis dodaje do akcji Pudliszki - Pomidorowe inspiracje. Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 300 g świeżego łososia 1 pomidor 2 garście świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 100 ml śmietany 30% 50 ml mleczka kokosowego starty(...)misce wymieszać ze sobą 2 jajka + 1 żółtko; następnie dodać śmietanę i mleczko kokosowe; przyprawić solą, pieprzem; a na sam koniec dodać koncentrat pomidorowy i starty żółty ser; całość ze sobą wymieszać, aby powstała gładka masa). Do rozgrzanego piekarnika (195°C) włożyć tartę i piec około 25-30 minut, aż ciasto zmieni kolor na jasno-złoty, a masa się

Ugotować
Tatrzańska szarlotka w wersji wegańskiej 199

krupczatki ze 100 g żytniej i 150 g zwykłej biaej) 1 duży banan 200 g zimnego masła/oleju kokosowego (najlepiej, aby był rafinowany, czyli bez aromatu kokosa) 150 g curku 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 50 g bułki tartej około 2,5 kg jabłek (użyłam 2 kg jabłek i pół kg gruszek, bo rzucili na promocji w biedrze(...)dużą blachę i na niej mieszałam, co znacznie ułatwiło sprawę. Rozgrzej piekarnik do temp. 180 C. i podpiecz spód ciasta przez 10-15 minut. Na podpieczony spód wysyp bułkę tartą, która wchłonie nadmiar soku z jabłek. Wyłóż równomiernie jabłka, dociśnij dłonią, a na samą górę zetrzyj resztę zmrożonego ciasta. Postaraj się, aby jabłka były przykryte. Piecz całość

greenscarf
PSZCZÓŁKA 147

mostka margaryny 1/2 litra mleka Przygotowanie: Masa kokosowa - w rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier - rozpuścić. Zdjąć z ognia wlać mleko, wymieszać i dodać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać. Następnie masę kokosową zagotować rumieniąc ją na złoty kolor. Pamiętając, aby od czasu do czasu mieszać, by nam nie przywarło do spodu. Ciasto - mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Następnie jajka z cukrem(...)proszkiem do pieczenia i wymieszać mikserem. Ciasto wyłożyć do tortownicy o wymiarach 23 x 36 cm posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Ciasto jest bardzo gęste najlepiej rozprowadzić je delikatnie palcami. Na wierzch posmarować masą kokosową. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni C na złoty kolor. Masa budyniowa - z mleka, budyniu w proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie

Ciastka - domowe słodkości