font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Malinowe bezowe serduszka z kokosowym kremem Tort bezowy kokosowo - kawowy Tarta z rabarbarem i bezą Czekoladowe makaroniki z truflowym kremem
maniapieczeniaMimo wszystko zdecydowałam się dodać „raw” w tytule, choć dwa składniki, których użyłam – kakao i wiórki kokosowe – nie są zgodnie z surową dietą. Jednak osoby jedzące wyłącznie surowiznę z pewnością mogą ten przepis łatwo zmodyfikować, a sama tarta zrobiona jest wyłącznie z owoców i orzechów. I smakuje jeszcze lepiej niż wygląda… Jeżeli nie próbowałeś jeszcze świeżych daktyli, powinieneś(...)zwykły blender, a raczej sięgnęłabym po robot kuchenny z ostrzem w kształcie litery „S”, który prędzej wytrzyma zawiesisty ciężar daktyli. Składniki na formę do tarty o średnicy 28 cm: Spód: 2 łyżki wiórków kokosowych, do wysypania dna formy 100 g blanszowanych migdałów, moczonych wcześniej w wodzie przez 2 godziny 150 g orzechów włoskich 300 g świeżych daktyli, wypestkowanych
Roślinna - blog wegańskikulinarne zmiany, a jeszcze bardziej lubię testować nowe smaki, przygotowałam kotlety wieprzowe w sosie kokosowym. Składniki: - 4 kotlety schabowe (ok. 600g) - 1 puszka mleka kokosowego (400ml) - sól morska - świeżo mielony pieprz (grubo) - papryka wędzona w proszku - chilli w płatkach - trochę świeżego koperku - olej kokosowy - mąka pszenna Umyte mięso ususzyłam papierowym ręcznikiem. Lekko rozbiłam, każdy kotlet przekroiłam(...)kruche, a sos… po-e-zja. Dominował smak kokosu i pieprzu. Podałam z ziemniakami, i sałatą z dodatkiem tartych buraczków, posypaną sezamem. Danie bardzo proste z – naprawdę – rewelacyjnym efektem. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Kotlety wieprzowe w sosie kokosowym appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkomałe jabłko (ok. 200g), - łyżka wiórków kokosowych (ok. 8g), - łyżka orzechów włoskich (ok. 10g), - cynamon. Sposób przygotowania 1. Mieszamy płatki owsiane z mlekiem i tartym jabłkiem. 2. Owsiankę umieszczamy w kokilce, posypujemy cynamonem, wiórkami kokosowymi i orzechami. 3. Owsiankę pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 20 min. Pieczona owsianka jest bogata w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z płatków owsianych
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachpietruszka pół selera 1 - 2 cebule kostka tofu ząbek czosnku kawałeczek imbiru curry kurkuma papryka ostra tandoori masala (czerwona mieszanka indyjskich przypraw) sól, pieprz oraz pół małej puszki mleka kokosowego Wegetariańskie curry z dodatkiem tofu Wykonanie: Tofu kroimy w kosteczkę. Dodajemy połowę wszystkich przypraw i dokładnie mieszamy. Podsmażamy na oliwie na dużej patelni. Przerzucamy do miseczki. Na tej samej patelni(...)marchewka, seler, pietruszka) obieramy i ścieramy w robocie lub ręcznie na grubych oczkach. Wrzucamy do podsmażonej cebulki. Dolewamy pół szklanki wody i wrzucamy resztę przypraw, tarty na drobnych oczkach imbir oraz mleko kokosowe i dusimy do miękkości. Pod koniec wrzucamy podsmażone tofu. Gdy ryż się ugotuje a warzywa w curry będą miękkie nakładamy obiad na talerze. Smacznego :) Wegetariańskie
Pyza i Surówkamąki kokosowej (1 szklanka) - lub drobnych wiórków - o tej mące poczytasz tutaj 240 mąki żytniej pełnoziarnistej (2 szklanki) 50 g płatków migdałowych 20 g tartych orzechów włoskich (2 łyżki) Mokre 40 g oleju kokosowego (4 łyżki) 2,5 kg soczystych, kwaśnych jabłek 2 łyżki miodu 1 opakowanie cynamonu opcjonalnie kardamon i wanilia Przygotowanie: 1. W misce wymieszaj dwa rodzaje
Powiedz dietom nieochota na marchewkowy wypiek, a nie ma nic lepszego od marchewkowego ciacha przełożonego kremem! <3 Składniki (3 ciacha/użyłam silikonowych foremek na mini tarty): 2 duże jajka 3 łyżki organicznej mąki kokosowej 1/3 łyżeczka sody 1 łyżeczka syropu z agawy 2 marchewki średniej wielkości 1/2-1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka serka homogenizowanego krem: 250g chudego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćchia pietruszka ziarenka z laski wanilii 1/2 szklanki wrzątku 1/2 szklanki daktyli 1/2 szklanki mleka migdałowego 1/2 szklanki rodzynek POLEWA: 2 czubate łyżki gęstego mleka kokosowego 2 łyżeczki karobu WYKONANIE: Pietruszkę obieramy i trzemy na małych oczkach. Daktyle zalewamy wrzątkiem na ok 8 minut- po czym dokładnie blendujemy je razem z wodą i dodajemy do pozostałych składników. Całość dokładnie razem
healthy dreamspieczenia Warstwa Orzechowa: 4 jajka 150 g orzechów włoskich (mielonych) 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru łyżeczka proszku do pieczenia ok. 100 g powideł śliwkowych Polewa Czekoladowa: 60 ml śmietanki 30% 60 g gorzkiej czekolady wiórki kokosowe do oprószenia (ok. 2 łyżki) Kruche Ciasto Kokosowo-Orzechowe z Powidłami Śliwkowymi Siostry Anastazji - Sposób(...)ubijając stopniowo, partiami dodajemy cukier. Zmniejszamy obroty miksera na najniższy poziom i pojedynczo dodajemy żółtka. Następnie wsypujemy bułkę tartą oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy zmielone orzechy włoskie i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Warstwa Kokosowa: Białka ubijamy na sztywno i ciągle ubijając stopniowo dodajemy cukier. Następnie zmniejszamy obroty miksera na najniższy poziom
Słodka Stronałyżki wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia bułka tarta , margaryna do foremki
Słodkości i nie tylkosmaku ciasta. Tarta serowo-rabarbarowa Ciasto: 300 g mąki gryczanej Melvit; 150 g masła ghee (bądź zwykłego masła); 2 żółtka; 1 łyżka ksylitolu. Masa serowo-rabarbarowa: 500 g sera białego; 2 białka; 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 2 łyżki ksylitolu; 200 g rabarbaru; 1 łyża nasion Chia. Crumble: 2 łyżki płatków migdałowych; 1 łyżka wiórków kokosowych. Krok po kroku(...)Biorę się za kruszonkę (crumble). Oderwane wcześniej ciasto kładę na stolnicę, dodaję migdały oraz wiórki kokosowe, siekam nożem a następnie formuję kulkę. Na upieczony spód do tarty wykładam masę serową, rabarbar pokrojony w centymetrowe kawałki i posypuję wszystko nasionami Chia, a także kruszonką. Piekę 25 minut w 180 stopniach i gotowe :-) Moje
Życie na widelcuciasta francuskiego Masa serowo kokosowa : 200 g sera białego pół tłustego 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1 cukier waniliowy około 100 / 150 g wiórek kokosowych 4 łyżki jogurtu naturalnego Wykonanie : Blaszkę do tart wysmarować margaryną , ja swoją wyłożyłam papierem żeby po upieczeniu dobrze się wyjmowała. Ciasto kruche rozwałkować , wyciąć koło wielkości blaszki . Wyłożyć blaszkę ciastem . Z ciasta(...)zapleść z nich warkocz , brzegi ciasta posmarować jajkiem i przykleić warkocz z ciasta francuskiego. Ser zmielić, dodać cukier , cukier waniliowy i żółtka , wszystko dobrze utrzeć. Dodać jogurt i wiórki kokosowe , wymieszać . Białka ubić , dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na ciasto. Z reszty ciasta francuskiego radełkiem wyciąć paseczki i układać na serze w formie krateczki. Piec
Sama słodycz i szczypta chilidodać do soczewicy. Do garnka wrzucić też papryczkę i trawę cytrynową (nasadę albo rozbić trzonkiem noża, żeby uwolnić zapach trawy). Dolać mleko kokosowe. Gotować aż soczewica będzie miękka. W ostatniej chwili dodać tarty imbir i czosnek. Doprawić do smaku. Przed podaniem wyrzucić papryczkę i trawę. Podawać gorącą (trzeba pamiętać, że po obniżeniu temperatury na powierzchni robi się "kożuch(...)mleka kokosowego
Weekendy w domu i ogrodzieszklanki* startej, już odciśniętej) - 2 średnie marchewki lub 1 duża - 2 cebule obrane i drobno posiekane - 5 ząbków czosnku - 1/2 szklanki* kaszki kukurydzianej lub bułki tartej - 1/2 szklanki* oliwy (dałam stopiony bezzapachowy olej kokosowy z minimalną ilością oliwy z oliwek, tak może 1/10) - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1 łyżeczka curry - 4 jajka - 3 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej - duży(...)można dodać także koperek lub inne dowolne zioła. Zamiast świeżych można użyć suszonych - sól i świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy) *Szklanka 250ml Cebule podsmażyć na 2 łyżkach oleju kokosowego, pod koniec dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, zamieszać, uważając by czosnek się nie przypalił. Odstawić do przestudzenia. Cukinie umyć, odciąć końcówki, zetrzeć na dużych oczkach tarki, odcisnąć nadmiar soku
Smaczne Zdrowepuszka 400 g) mąka kukurydziana (3 łyżki) sezam (4 łyżki) łuskane pestki dyni (2 łyżki) czosnek (1 ząbek) bułka tarta (1/2 szklanki) olej lub oliwa (do smażenia) Sos: pieczarki (15 dag) pestki dyni (1/3 szklanki) mleko kokosowe (1 szklanka) sól oliwa lub olej (do smażenia) Czas przygotowania: 30 min Liczb porcji: 3 Przygotowanie: Kotlety: Cieciorkę odcedzamy. Dodajemy(...)mąkę. Jeśli ktoś ma ochotę może dodać ulubione przyprawy. Ja tego nie zrobiłam. Formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy. Sos: Pieczarki myjemy i kroimy. Smażymy. W trakcie smażenia solimy. Pestki dyni i 1/2 szklanki mleka kokosowego umieszczamy w naczyniu blendera. Mielimy aż powstanie jednolita masa. Masę dodajemy do pieczarek. Mieszamy i podgrzewamy. Rozcieńczamy resztą mleka
Weganka gotuje