tarta czekoladowa - 2127 przepisów (strona:100/142)

Porzeczkowiec 179

nadzieję, że patrząc na to ciasto nie możecie oprzeć się pokusie, aby je upiec. Wspaniałe czekoladowe ciasto z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki, puszystej masy twarogowej i bitej śmietany- czego chcieć więcej o takiej porze roku? chyba tylko filiżanki dobrej kawy, albo lampki ulubionego wina. Pozdrawiam imieninowo Porzeczkowiec Ciasto 3/4 szkl oleju 0,5 szkl wody 1 i 3/4 szkl(...)dodać mąkę i proszek do pieczenia wymieszać. Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywno i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać i przelać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę. Piec 30-40 minut w temp 180 st. sprawdzając patyczkiem czy jest upieczone. Wystudzone ciasto przekroić na dwie części. Masło utrzeć mikserem z twarogiem i pozostałymi składnikami. Dolną

Pieguskowa Kuchnia
Grzybki i orzeszki, czyli świąteczne ciasteczka z kremem 462

także na prezent, którym mogę obdarować znajomych i rodzinę. Świetnie nadają się do tego tego małe grzybki, orzeszki i szyszki napełniane słodkim kremem. W tym roku dodatkowo posmarowałam je czekoladową polewą i obtoczyłam w zmielonych orzechach laskowych. Są pyszne, kruche słodkie, idealne;)  Ciasto: 2 jajka, 250g margaryny, 3 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru pudru, 1/3 łyżeczki soli(...)margaryną na puch, dodawać po łyżce masy budyniowej.  Kremem napełniać skorupki i sklejać. Dodatkowo: 100g mlecznej czekolady,  2 łyżki śmietany 30%,  łyżka masła,  100g tartych orzechów laskowych (użyłam Back Mit). Czekoladę stopić wraz z masłem i śmietanką na parze.  Lekko przestudzoną masą smarować orzeszki, grzybki i szyszki z obu stron, następnie od razu obtaczać

Z miłości do słodkości
Crumble gruszkowo jabłkowe z migdałami i kakao 121

W sumie to ten tytuł powinien być jeszcze dłuższy ponieważ do moich owoców dorzuciłam jeszcze borówki ale stwierdziłm, że i tak zawiera już wiele informacji. Właściwie

Relaxtime
CIASTO CYTRYNOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I PIANKĄ 1217

mąki z proszkiem do pieczenia. Przesiewamy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Dodajemy wodę i miksujemy na najmniejszych obrotach. Formę ( średnią blachę ) smarujemy margaryną ( boki nie! )i posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i pieczemy 20 minut w 180C. MASA BUDYNIOWA : Sok z cytryny , 1 szklankę wody i cukier gotujemy. 0,5 szklanki wody mieszamy z budyniami. Dodajemy(...)LUKIER : Sok z cytryny rozcieńczamy z cukrem puder na gładką masę. ( Dodajemy taka ilośc cukru pudru , by masa była gęsta , ale smarowna ) Przygotowany lukrem dokładnie smarujemy herbatniki. Zdobimy listkami czekoladowymi i kawałkami cytrynki. Odstawiamy do ” przegryzienia „ Inspiracją był przepis znajdujący się w jednym z archiwalnych numerów Pani Domu

Ostra na Słodko
"W krainie miodem płynącej" - podsumowanie akcji 175

udział  i już teraz zapraszam do udziału w kolejnej (zimowej) edycji akcji :) A oto zgłoszone przepisy: Miodowo-cynamonowa granola na dobry początek dnia autorka: peanutbuttermonster | blog: PEANUTBUTTERMONSTER Dietetyczna tarta kokosowa z świeżymi owocami autorka: zielona.kuchnia92 | blog: 365 dni dookoła kuchni. Arbuzowa lemoniada z imbirem, cytryną i miodem autorka: siarenka  | blog: siarenka - kulinarnie Koktajl bananowo-grejpfrutowy autorka(...)autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Truskawkowe orzeźwienie autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Truskawa na rukoli autorka: kulkiwrosole  | blog: Kulki w rosole Truskawki w kremie czekoladowym autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog Blok sezamowo-orzechowy autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog Jogurtowy deser z malinowym chia żelem autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto Kinder Pingui 252

tych batoników można przygotować tort - wystarczy ładna dekoracja i mamy tort:) Krem z śmietanki i serka mascarpone jest przełożony polewą z gorzkiej czekolady, a to wszystko znajduje się pomiędzy czekoladowym biszkoptem... prawda, że proste? I do tego baaardzo smaczne :) Przepis jest podany to tortownicę o średnicy 25 cm. Składniki: biszkopt:  3/4 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru, 5 jajek(...)samym końcu mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Gdy składniki się połączą przestajemy ubijać. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 25cm wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą lub mąką. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. masa: Śmietankę schłodzoną ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Następnie dodajemy serek mascarpone i żelatynę do deserów (rozpuszczoną w wodzie

Aga w kuchni
Snikers 385

st.C. Upieczone ciasto lekko przestudzić, wyłożyć na deseczkę, oddzielić papier i zostawić do całkowitego ostudzenia. Składniki na ciasto orzechowe: 150 g orzechów włoskich lub laskowych; 5 białek; 2 łyżki tartej bułki; 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia; 3 łyżki cukru kryształu; Wykonanie: 75 g orzechów zmielić, pozostałe 75 g posiekać.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal(...)koniec ucierania do masy można dodać troszkę spirytusu do smaku. Ciasto przekładamy kremem: ciasto kruche - krem - ciasto kokosowe - krem - ciasto orzechowe - krem - ciasto kruche. Wierzch ciasta posmarować polewą czekoladową wg własnego przepisu

In my kitchen
Babka murzynkowo - kokosowa 161

Babka murzynkowo  - kokosowa  Dzisiaj zapraszam na pyszną babkę czekoladowo - kokosową. Składniki Składniki 1 kostka margaryny 1/2 szkl. mleka 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki kakao 2 szklanki mąki 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa z wiórek; 1 szklanka wiórek kokosowych 4 łyżki cukru 5 białek Sposób przygotowania 1. Do rondelka wkładamy margarynę , chwilkę czekamy(...)cukrem i cukrem waniliowym , następnie dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy , nie za długo żeby nie opadła piana. 5. Foremkę z kominkiem smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. 6. Ciasto dzielimy na 2 równe części. 1. jedną część wlewamy do foremki 7. następnie delikatnie wykładamy masę z wiórek wlewamy resztę ciasta 8 Pieczemy w temp. 180 st. około

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche ciasteczka 118

które chętnie sięgamy, w pracy, w domu, przed tv. Proste w przygotowaniu kruche ciasteczka a ile radości! Praktycznie każde inne, fantazyjne wzory, jedne z makiem, drugie z orzechami, trzecie kakaowe, i tak bez końca. Każde pyszne, zasługuje na spory kęs Kruche ciasteczka z rozmaitymi smakowitymi dodatkami Składniki: 300 g mąki tortowej typ 450 150 g miękkiego masła 150 g białego(...)które lekko spłaszczaj i za pomocą foremek wycinaj różne kształty, wciskaj w nie swoje słodkie dekoracje. Możesz także podzielić ciasto i do drugiej części dodać kakao, tak by nabrały czekoladowego ciemniejszego koloru. Piecz na środkowej półce w temp. 180C na papierze do pieczenia około 15 minut bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Mają mieć lekki ciepły kolor ciasta, zbyt ciemne

Zasmakuj Kuchni
Śniadaniowe tarteletki z cytrynowym curdem 199

Dzisiaj przepis na pyszne tarteletki z orzeźwiającym curdem cytrynowym, na chrupiącym czekoladowym spodzie, smakują wyśmienicie, i do tego sycą na bardzo długo, spód wykonany z dodatkiem płatków śniadaniowych i mąki orkiszowej, pokazujący, że płatki można jeść na wiele różnych sposobów, nie tylko w nieśmiertelnej wersji z mlekiem, do tego lekki i puszysty krem cytrynowy, na wierzchu śmietanka kokosowa i obłędny(...)którymi są pokrywne 3 całe jajka 1/2 szklanki cukru 2-3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej na wierzch :  śmietanka kokosowa (opcjonalnie) Przygotowanie :  Wszystkie składnki na tartę zagnieść, ewentualnie dodać więcej mąki lub wody tak, żeby uzyskać zwartą kulę, włożyć na 10 minut do zamrażarki, następnie rozwałkować między dwoma arkuszami papieru i wyłożyć na foremki, ponakłuwać spód

zdrowa vege kuchnia
PIERNIK Z MARCHEWKĄ, ORZECHAMI PEKAN i MASĄ MARCEPANOWO-ŚLIWKOWĄ 158

jasna i puszysta. Cały czas mieszając, przelewamy ją do masy maślanej. Na koniec, stopniowo dodajemy mąkę, bezpośrednio przesiewając ją przez sito. Mieszamy tak, aby nie było grudek.  Dodajemy tartą marchewkę i  delikatnie mieszamy. Masę przekładamy  do przygotowanej formy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy około 45 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika(...)masło. Mieszamy do połączenia składników w jednolitą i aksamitną masę. Po całkowitym ostudzeniu, piernik kroimy na pół i przekładamy masą  marcepanowo-śliwkową.  Wierzch złożonego piernika dekorujemy polewą czekoladową

cool and minty
Prosta pomarańczowa babka 161

ucierana babka pomarańczowa z cytrynowym lukrem. Bardzo prosta w przygotowaniu, pamiętajcie tylko, że wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Na blogu znajdziecie też inne baby: Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Prosta pomarańczowa babka Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o średnicy 22,5 cm Składniki: 2,5 szklanki maki pszennej szczypta soli 1 1/3 szklanki cukru(...)pieczenia. Dodajemy połowę mąki, wlewamy sok i miksujemy, następnie dodajemy drugą połowę mąki i ponownie miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę na babkę natłuszczamy i obsypujemy tartą bułką. Przekładamy do niej ciasto i pieczemy przez około 45 minut bez termoobiegu. Przed wyjęciem ciasta z piekarnika sprawdzamy je drewnianym patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto jest gotowe. Po upieczeniu

Kulinarne przygody Gatity
Podwójnie czekoladowe babeczki z borówkami 228

gdzie cena raczej odstrasza) warto zajrzeć do Tesco, Lidla czy Almy. Ostatnio borówki pojawiają się także od czasu do czasu w Biedronce. Polecam Wam je gorąco jako dodatek do czekoladowych babeczek, nie tylko świetnie prezentują się na kremie, ale także idealnie pasują do czekolady i mają dużo witaminy C - w sam raz na zimowy podwieczorek. Składniki: 1 szklanka mąki(...)pieczenia i dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Białka z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywną pianę i za pomocą drucianej trzepaczki delikatnie łączymy z masą. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom

Ciastkozercy
Metrowiec. 204

Zmiksować, następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować aż składniki się połączą. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta.Wymieszać. Dwie keksówki wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Do jednej wyłożyć połowę ciasta. Do pozostałego ciasta wsypać kakao i wymieszać, następnie wyłożyć do drugiej keksówki. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, około(...)się rozpuści. Wystudzone ciasto pokroić na kromki, smarować ciepłą masą i układać na przemian jasne i ciemne. Gotowe ciasto posmarować z wierzchu pozostałą masą. Na koniec polać polewą czekoladową. Polewa: 100 g. margaryny 5 łyżek cukru 3 łyżki kakao 3-4 łyżki mleka szczypta mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki rozpuścić w rondelku, cały czas mieszając. Kiedy lekko przestygnie polać ciasto. Ciasto

Agusiowe smakołyki
Sernik czekoladowy 130

bezglutenowy i wegański. Mieszkam na ulicy, na której niedawno otworzyli wegańską knajpę. Cuda na kiju tam są i smakują wyśmienicie. Zachodzę czasami, kiedy wracam po pracy i kupuję kawałek tarty z botwinką na cieście bez laktozy i bez glutenu. Cieszę się ogromnie, ze powstają takie miejsca i że są ludzie wierni swoim ideałom. Że jajko to dla wegan(...)dodatkiem masła i mąki tortowej. Jeśli macie podobnie to zapiszcie ten przepis bo wart jest grzechu :) Upiekłam go na 10 rocznicę naszego ślubu. Publikuję dopiero teraz. Jest czekoladowy spód, czekoladowy ser, czekoladowa polewa i dwa miliony kalorii ;) Ciasto: na tortownicę o średnicy 25 cm spód można też zrobić z ciasteczek Digestive i masła 300 g mąki 80 g cukru

bistro mama

Proponowane wyszukiwania