szynka - 15650 przepisów (strona:80/1044)

Bułeczki faszerowane 198

Bułeczki pszenne faszerowane szynką i serem " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Oczywiście najlepiej smakują od razu po upieczeniu – bułka jest gorąca, a ser się ciągnie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Czas wykonania: 2 h 30 min Ilość porcji: 2 h 30 min Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej(...)świeżych drożdży ( ½ opakowania) 300 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy Nadzienie: 150 g sera żółtego 150 g szynki ketchup Przygotowanie: Mąkę wsypać do dużej miski. Do małej miseczki pokruszyć drożdże, posypać je cukrem, zalać 1/5 szklanki ciepłej wody i wsypać mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce

KuchniaWeDwoje.pl
Grissini z szynką parmeńską i rukolą 243

Grissini z szynką parmeńską i rukolą to szybka przekąska typu finger food, która świetnie sprawdzi się zarówno na stanym, jak i zasiadanym przyjęciu. Można przygotować ją błyskawicznie i w zasadzie w każdych warunkach. Jak szef wyśle Was do sklepiku z zadaniem „ kupcie coś do przekąszenia „, to miejcie na uwadze ten pomysł Idealna na Sylwestra czy parapetówki. Przystawka(...)szczególnie sprawdzi się, gdy na przyjęciu jest podawane wino. Grissini z szynką parmeńską i rukolą: paluchy grissini kremowy serek śmietankowy do smarowania lub pesto np. z bazylii , pietruszki , rukoli (ewentualnie majonez) świeża rukola szynka dojrzewająca, np. parmeńska, serrano listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Szynkę dojrzewającą bardzo delikatnie smarujemy kremowym serkiem, pesto lub majonezem. Układamy na niej

Poezja smaku
Żytnie tosty francuskie z serem i szynką 182

słodko, lecz tym razem stwierdziłam, że muszę w końcu spróbować w wersji na słono i… stwierdzam, że smakują mi jeszcze bardziej! Papryka słodka, zioła, cebulka, ser i szynka, sprawiają, że mogłabym zajadać się tymi tostami bez końca! Koniecznie musicie ich spróbować! Składniki: – 5-6 kromek żytniego chleba razowego na zakwasie – 2 jajka – 100ml mleka(...)łyżeczki: papryki słodkiej, oregano, tymianku – szczypta papryki ostrej – sól, pieprz – masło Dodatkowo: – 1 cebula – 3 plastry szynki Serrano, szwarcwaldzkiej, boczku – starty żółty ser „Piórko” 3% – szczypiorek – 1/2 łyżeczki masła Cebulkę kroimy w piórka lub kosteczkę i podsmażamy na maśle. Szczypiorek drobno siekamy. Następnie rozrywamy szynkę/boczek na mniejsze kawałeczki

Be Fit Be Strong
Roladki z Kurczaka z Szynką i Serem 1119

Roladki z Kurczaka z szynką i serem w połączeniu z młodymi ziemniaczkami lub frytkami oraz ulubionymi sałatkami tworz ą apety czne i ładnie prezentujące się danie idealne na codzienny obiad . Potrawa prost a i szybk a w przygotowaniu , a smak... wyjątkowy .   Roladki z Kurczaka z Szynką i Serem  - Składniki: 2 piersi z kurczaka ok. 2 ząbki czosnku(...)czosnek w proszku) słodka papryka w proszku sól pieprz (ewentualnie można użyć gotowej przyprawy do kurczaka) kilka plasterków szynki kilka plasterków żółtego sera ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej Roladki z Kurczaka z Szynką i Serem  - Sposób przygotowania: Kurczaka porcjujemy na plastry o grubości 1,5-2 cm, a następnie delikatnie

Słodka Strona
Domowa pizza z szynką. Prosty przepis na pizze. 235

Dziś zapraszam Was na prosty przepis na domową pizze z szynką. Oczywiście składniki na farsz możecie dowolnie komponować, ale nam ostatnio bardzo posmakowało, to połączenie. Pieczarki, czerwona cebula, papryki i szynka, a do tego ulubiony sos czosnkowy i ketchup… Było pysznie. Myślę, że warto przygotować sobie od czasu do czasu domowy fast-food i cieszyć się smakiem ulubionych dodatków(...)oliwy z oliwek Na farsz: 8 dużych pieczarek 3/4 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki szczypta soli ziołowej 2 małe papryki (u mnie żółta i zielona) 1 czerwona cebula kilka plasterków szynki (u mnie szynka z liściem w plastrach) sos do pizzy lub gęsty ketchup mozzarella lub ulubiony żółty ser Przygotowanie: Do miski (u mnie specjalna do ciasta drożdżowego z pokrywką

Słodkie okruszki
Omlet z szynką i suszonymi pomidorami 229

rozpoczniemy ten dzień. Praktycznie codziennie staje przed dylematem co zjeść na śniadanie - płatki, może coś na słodko, albo jednak wytrawnie. Ja chciałbym zaproponować Wam na śniadanie pyszny omlet z szynką i suszonymi pomidorami - danie niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Przepis na omlet z szynką i suszonymi pomidorami Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę i suszone pomidory(...)dzielimy na dwie części (przepis jest na dwa omlety) i smażymy na patelni posmarowanej odrobiną oleju kokosowego . Zobacz również przepis na omlet z suszonymi pomidorami Smacznego! Post Omlet z szynką i suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulled pork z szynki wieprzowej 335

Pulled pork – ciągnięta wieprzowina. Pokazywałam już mój ulubiony przepis na takie mięsko. Tam długo i w niskiej temperaturze piekliśmy tłusty kawałek wieprzowiny. Dzisiaj dla odmiany pulled pork z szynki, robiony w 3 godziny – i od razu w sosie. Szynka to mięso zdecydowanie bardziej chude od łopatki czy karkówki, które idealnie nadają się na pulled pork . Przez dosyć wysoką zawartość tłuszczu(...)mięsa są delikatne i soczyste po upieczeniu. Co zrobić, żeby nadawała się do tego dania relatywnie chuda szynka? Dodać do niej płyn i tłuszcz. Czas pieczenia – niecałe 3 godziny. Smak – prawie ten sam. Mięso zostaje soczyste i delikatne, bo piecze się od razu w sosie, który smakiem zbliżony jest do sosu BBQ. Szynkę oczyszczamy z błon i przerostów tłuszczowych. Kroimy

Karo in the Kitchen
ROLADKI Z KURCZAKA W SZYNCE PARMEŃSKIEJ Z KOZIM SERKIEM I SOSEM BAZYLIOWO - POMIDOROWYM 171

Piersi kurczaka nadziewane farszem z koziego serka, a następnie zawinięte w plastry szynki parmeńskiej, podsmażone na rumiano  i podane na pysznym sosie ze świeżych pomidorów i bazylii. Takie soczyste, przesiąknięte smakiem szynki roladki świetnie smakują zarówno z  dojrzałymi świeżymi pomidorami jak i z dobrymi pomidorami z puszki np. Cirio. Niewątpliwym atutem tego dania jest łatwość przygotowania nawet(...)czasu smażenia przechowywać w lodówce. Świetnym uzupełnieniem może być prosta i szybka  SAŁATKA RYŻOWA SKŁADNIKI /  4 porcje ROLADKI 2 pojedyncze piersi kurczaka ( 2x200 g) 6 plasterków szynki parmeńskiej 80 g koziego serka w roladce skórka otarta z 1/2 cytryny ( tylko żółta zewnętrzna część) 2 łyżki roztopionego masła 1 łyżka soku z cytryny 1 ząbek czosnku starty na tarce

cool and minty
Szparagi w szynce z parmezanem 188

inspiracja do przygotowania szparagów. Co prawda przepis ten powstał już jakiś czas temu, ale dopiero teraz udało mi się złapać chwilę, aby umieścić go na blogu. Szparagi w szynce z parmezanem: Szparagi myjemy i odcinamy z nich zdrewniałe końcówki. Następnie każdy z nich zawijamy w szynkę parmeńską (ja wykorzystałem szynkę szwarcwaldzką). Szparagi układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy startym parmezanem(...)Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 25 minut. Smacznego! Post Szparagi w szynce z parmezanem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami 153

Piersi kurczaka z listkami bazylii i owinięte szynką szwarcwaldzką w sosie pomidorowym ze śmietanką i chrupiącymi szparagami. Małe piersi owinęłam jednym plasterkiem szynki szwarcwaldzkiej, ale jeśli macie większe piersi z kurczaka to owińcie dwoma. Całość zapiekłam i podałam z kaszą bulgur, która moim zdaniem świetnie pasuje do tego dania. Warto przygotować Składniki: 4 filety z kurczaka około 4 plasterków szynki(...)mniejsze kawałki. Piersi z kurczaka oczyścić z błonek i kostek, w najgrubszym miejscu lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić pieprzem, na każdą położyć po 2-3 listki bazylii i owinąć szynką szwarcwaldzką tak, aby końce nachodziły na siebie. Na patelni mocno rozgrzać oliwę z oliwek, położyć piersi (końcami szynki do dołu) i smażyć do zrumienienia z dwóch stron. Wyjąć i odłożyć

Oryginalny smak
Zapiekane jajka w dwóch wersjach: z anchois i z szynką parmeńską (Uova in cocotte con le acciughe e prosciutto crudo) 157

temperaturze 200 stopni. Zapieczone jajka udekorować pozostałymi filecikami anchois i pietruszk ą. ZAPIEKANE JAJKA Z SZYNK Ą  PARMEŃSKĄ SKŁADNIKI 4 jaja 100 gr szynki parmeńskiej 1 bułeczka razowa  1 łyżka masła rozmaryn s ó l, pieprz PRZYGOTOWANIE Szynkę pokroić w kawałki. Bułkę pokroić w kostkę(...)patelni rozpuścić 1 łyżkę masła. Podsmażać szynkę z pokrojoną bułeczką i rozmarynem.  Foremki wysmarować masłem. Do każdej foremki włożyć połowę porcji szynki z bułeczką, wbić jajko. Na jajko nałożyć pozostałą porcję szynki. Piec 10 minut w kąpieli wodnej w temperaturze 220 stopni. Zapieczone jajka udekorować rozmarynem . Smacznego

La grande e la piccola cuoca
Sałatka z serem, szynką i ogórkiem konserwowym. 193

jedna z moich ulubionych sałatek. Ser, szynka, ogórek konserwowy i kukurydza stanowią dla siebie idealne towarzystwo. Często gości na moim stole w czasie spotkań rodzinnych. Żeby ułatwić sobie zadanie, kupuję ser oraz szynkę pokrojone już w plastry. Wówczas szybko można nadać im kształt pasków. Przepis zdradziła mi wiele lat temu znajoma z pracy i tak ze mną został :) Okoliczności przyrody(...)zachwycające. Balkon ogarnięty, kurtki zimowe schowane. Z otwartymi ramionami wyczekujemy ciepłych dni. Takich jak ten dzisiejszy :) Składniki: 150 g sera żółtego 150 g szynki konserwowej 140 g kukurydzy 3-4 ogórki konserwowe 1/2 pęczka natki pietruszki 2-3 łyżki majonezu sól  pieprz Wykonanie:  Ser oraz szynkę pokroić w miarę jednolite paski. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć

zadanie-gotowanie
Przekładaniec ze schabu i indyka 228

Alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Do przygotowania tego danie będziemy potrzebowali: schab bez kości lub polędwica wieprzowa filet z indyka szynka długodojrzewająca zielone oliwki papryka w proszku kurkuma mozzarella sól pieprz oliwa z oliwek Mięso myjemy i czyścimy. Z wieprzowiny i indyka przygotowujemy podobnej wielkości kawałki, najlepiej podłużne, by łatwiej było nam je nadziewać. Tak przygotowane mięso polewamy oliwą, dodajemy paprykę(...)kurkumę, sól i pieprz. Można również użyć gotowej mieszanki przypraw do mięs. Na wcześniej namoczone patyczki do szaszłyków (wtedy nam się nie będą przypalały) nadziewamy oliwkę, a nstępnie plastej szynki długodojrzewającej (może to być szynka parmeńska, szwardzwaldzka, lub im podobne). Szynkę nadziewamy na brzegu, by można było przekładać kolejne warstwy. Następnie nadziewamy indyka i wieprzowinę, przekładamy nadzianym wcześniej plastrem szynki

MarcinChef
Polska biała kiełbasa – od podstaw 361

nośnikiem smaku, to on spaja, nawilża i sprawia że masa jest puszysta i krucha.   Nie oglądajcie się za durnymi fit-przepisami, gdzie na białą kiełbasę autor/autorka proponuje samą szynkę czy samą karkówkę – o ile elegancko wyjdzie im taka kiełbasa na zdjęciu, w smaku to już w ogóle nie będzie to. Jedno mięso jest po prostu za chude, drugie będzie(...)wodzie. Odstawiamy zalane wodą jelita do napęcznienia, do czasu aż nabiorą elastyczności, na około 2-3 godziny. Wodę można w międzyczasie wymienić kilka razy na świeżą i ciepłą.   Szynka jest tutaj w przepisie najchudszym rodzajem używanego mięsa, kroimy ją po prostu w kostkę – jeśli nie ma błonek, nie ma czego oczyszczać. Pozostałe mięso koniecznie i zawsze oczyszczamy – musimy wykroić

Karo in the Kitchen
Cordon bleu 3269

uniwersalne. Jakkolwiek bowiem smak ma naprawdę niebanalny, to jednak można przyrządzić je z prostych składników i w bardzo krótkim czasie. Generalnie, jest to mięsny sznycel owinięty wokół plastra szlachetnej szynki i aromatycznego sera, choć są też znane odmiany z np. grzybami. Bodaj najpopularniejsze są wersje z cielęciny i kurczaka. To trochę kwestia gustu, ale z racji całkowicie bezproblemowej dostępności tego(...)się, że danie przewidziane skądinąd na szczególne okazje i dla wyjątkowych gości może być również wprawdzie niebanalnym, ale jednak „szybkim obiadem” na co dzień. Niektórzy sznycel składają płasko wokół szynki i sera, inni zaś raczej zwijają w rulon. Ja wolę tę pierwszą metodę, ponieważ łatwiej go wówczas usmażyć w stosunkowo niewielkiej ilości tłuszczu. Mam też zwyczaj delikatnego przyprawienia sznycla

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania