szynka z piekarnika - 2356 przepisów (strona:81/158)

Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą 157

jogurtowy Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać cebulę i smażyć do jej zeszklenia. Doprawić, dodać czosnek i pokrojone ogórki. Pozostawić na patelni by smaki się przeżarły. Ziemniaki podgotować w mundurkach. Nie obierać. Wydrążyć środek pozostawiając ok 1 cm ścianki. Nałożyć farsz mięsny. Do dwóch ziemniaków wbić jajko.  Piec w nagrzanym na 180 stopni  piekarniku

MarciochaKucharzy
Szynka w marynacie jogurtowej 164

pieprz Wykonanie: Szynkę myję, osuszam na ręczniku papierowym i ostrym nożem wycinam białe włókna. Jogurt, kminek, curry i sok z cytryny mieszam, doprawiam solą i pieprzem i dodaje rozgniecione ząbki czosnku. Mięso przekładam do rękawa do pieczenia, zalewam marynatą, dokładnie zawiązuje i wkładam do lodówki na 12 godzin, od czasu do czasu obracając mięso na druga stronę. Piekarnik nagrzewam

Bea(u)ty kitchen
Pieczeń wieprzowa 115

mięsa wieprzowego ( szynka/łopatka/karkówka ) Marynata: 3-4 łyżki oleju sól, pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka maspolanki Sposób przygotowania: 1. Mięso dokładnie umyć, osuszyć i pokroić na ok. 3 cm plastry. 2. Z podanych składników przygotować marynatę. 3. Mięso dokładnie obtoczyć w marynacie i odstawić na co najmniej 2 godz. do lodówki. 4. Piekarnik rozgrzać

A Ty Smakuj Mnie
Pieczeń z warzywami. 195

smakiem lekko pikantnej marynaty. Do tego np. biały sosik i odświętny obiad gotowy! Pycha!!! Składniki na pieczeń z warzywami 1,2-1,5 kg mięsa wieprzowego (łopatki, szynki, karczku) 1 cebula 1 mała marchewka 0,5 pietruszki 0,25 małego selera 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz olej do smażenia NA MARYNATĘ: 0,33 szklanki oleju 1 łyżeczka soli(...)zwijamy tworząc coś na wzór rolady. Związujemy bawełniana nicią lub spinamy wykałaczkami, równomiernie smarujemy marynatą i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni C i pieczemy mięso około 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni, przykrywamy folia aluminiową i pieczemy jeszcze 75 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię

Rozpustne gotowanie
Pieczeń z dzika z suszonymi śliwkami na puree z pieczonej papryki i batata 190

Przygotowanie: Szynkę z dzika opłukać, osuszyć i naciąć tak, aby powstał duży płat. Przełożyć do miski. Dodać przyprawy, miód i olej. Dokładnie natrzeć mięso. Polać winem, przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Na drugi dzień wyjąć mięso z marynaty, rozłożyć suszone śliwki, zwinąć i obwiązać sznurkiem. Przełożyć do brytfanny, wlać marynatę, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego

Oryginalny smak
Rolada z kurczaka ze szparagowym pesto i mozarella 179

plasterki szynki, jeden przy drugim i kładziemy na nich mięso. Szparagowe pesto rozsmarowujemy na piersiach z kurczaka, i układamy na nim kawałki mozarelli, zwijamy w roladki. Gotowe rolady spinamy wykałaczkami lub związujemy nitką. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy roladki z każdej strony po 2-3 minuty. Zdejmujemy z patelni, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

DefinicjaSmaku
Spaghetti bolognese 228

podsmażamy szynkę, cebulę. Dolewamy łyżkę oliwy z oliwek i dodajemy mięso. w trakcie podsmażania dodajemy czosnek, następnie marchewkę i pozostawiamy aby wszystkie smaki się połączyły - ok 15 minut. dolewamy zblendowane pomidory oraz przecier i wszystkie przyprawy- bazylię i oregano, sól i pieprz, ostrą paprykę  i 2 krople Tabasco.zdejmujemy z ognia, dosypujemy 20 g parmezanu. przykrywamy, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

Luźna Kuchnia
Kwiaty cukinii z ricottą zapiekane w tarcie 224

Składniki: 150 g mąki 75 g masła 1 jajko 1 łyżeczka soli farsz: ok. 10 kwiatów cukinii 150 g ricotty szczypiorek 2 ząbki czosnku 2 jajka

czarrna od kuchni
Ziołowe bułeczki z farszem 146

żółty, szynkę oraz oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę. Fasolę, kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy, wszystkie składniki farszu łączmy ze sobą. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, zagniatamy, dzielimy na dwanaście części.Każdą część ciasta wałkujemy, smarujemy ketchupem, układamy porcję farszu i zlepiamy tworząc okrągłe bułeczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem, pozostawiamy do wyrośnięcia. Smarujemy rozkłóconym jajkiem, wstawiamy do piekarnika

Bajeczna Kuchnia
Jajka zapiekane w chlebie tostowym 150

drobno szynki oraz wbijamy po 1 jajku (jeśli akurat nie mamy małych jajek wówczas dobrze jest odlać nadmiar białka z każdego jajka), posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz odrobiną startego parmezanu. Na koniec smarujemy pozostałym, roztopionym masłem brzegi każdej kromki chleba (ładnie się wówczas zrumienią, ale nie przypalą). Jajka w gniazdkach wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika

MyCookBook.pl
Rogaliki z ciasta francuskiego na słono 249

Przygotowanie: Szynkę i paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać do nich starty ser żółty, koncentrat pomidorowy i łyżeczkę bazylii - wymieszać razem wszystkie te składniki.. Ciasto francuskie pokroić w trójkąty i położyć na każdym farsz. Zawinąć w rogaliki, które należy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki posmarować rostrzepanym jajkiem, posypać słonecznikiem i majerankiem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika

W kuchni u Moniki
Pizza Pan 181

Znowu podpatrzone ;) Ale dzięki temu rozkminiłam o co chodzi z tą Pizza Pan w Pizza Hut (chomik wczoraj zaskoczył). A tak całkiem serio to

bastalena
ZAPIEKANY KALAFIOR Z SZYNKĄ I SŁODKIMI ZIEMNIAKAMI 297

Zapiekankowych szaleństw ciąg dalszy.Kupiłam dorodnego kalafiora i aż mnie korciło, żeby go zapiec. Pozostawał wybór składników towarzyszących i do dzieła :).Na zdjęciach widać naczynie, w

Przepisy Aleksandry
Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i pesto 232

szynki. Nożem oprószonym mąką pociąć na paski. Chwycić za końce i skręcać w przeciwne strony. Świderki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200°C przez 15-20 minut.* W połowie pieczenia można posmarować jajkiem, żeby nabrały złotego koloru. Smacznego! * Jeżeli pieczecie dwie blachy na raz w połowie pieczenia dobrze zamienić je miejscami, przynajmniej w moim piekarniku. Pesto

Pełny talerz
Zapiekanka makaronowa z szynką, serem i groszkiem 339

szynkę. Całość smażymy kilka minut często mieszając. Zmniejszamy ogień i dolewamy śmietankę, mieszamy i po ok. 1 minucie dosypujemy groszek. Do garnka dokładamy ugotowany makaron oraz połowę startego sera. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron z dodatkami umieszczamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy resztą żółtego sera oraz słodka papryką. Formę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

MyCookBook.pl