szynka z piekarnika - 2356 przepisów (strona:72/158)

20 przepisów na obiad jesienią! 158

białą fasolką gotowaną na parze. Podsmażaną razem z szynką wędzoną na surowo. Całość smakuje rewelacyjnie. Polecam na niejeden jesienny obiad! WIĘCEJ 13. PIECZONE MARCHEWKI Z KOMOSĄ RYŻOWĄ! Pewnego wieczora coś mnie tchnęło i postanowiłam upiec sobie marchewki, zazwyczaj robię to wiosną, kiedy młode marcheweczki pieczone z piekarnika to dosłownie rarytas. Chciałam uzyskać marchewki o smaku korzennym, lekko słodkie, mięciutkie

SMYKWKUCHNI
Naleśniki z szynką i serem pleśniowym zapiekane w piekarniku. 213

plaster szynki, na szynkę plaster sera pleśniowego i znów plaster szynki. Boki nalesnika składam do środka i zwijam w rulonik, jak krokiety. Naczynie do zapiekania smaruję masłem, układam naleśniki łączeniem do dołu. Każdy rulonik smaruję z wierzchu przy pomocy pędzelka śmietaną i posypuję startym serem. Naczynie wstawiam do piekarnika i zapiekam w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem przez

Kuchnia z widokiem na ogród
saltimbocca z polędwicy 179

ułożyć kilka plasterków czosnku i liść szałwii, zawinąć w plaster szynki, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwię, włożyć mięso, obsmażyć po kilka minut z obu stron. Zdjąć z patelni, delikatnie wyjąć wykałaczkę. Kawałki mięsa przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na każdy nałożyć plaster sera, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok 5 minut. W rondlu

6niebo
Francuskie paluchy z serem i szynką szwarcwaldzką 170

mieloną wędzoną.  Na wierzch pod ukos układamy plastry szynki szwarcwaldzkiej – delikatnie oprószamy czarnuszką. Kroimy ciasto na paski około 1,5-2 cm.  Paseczki zwijamy w spirale i przekładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia – smarujemy białkiem i oprószamy czarnuszką.  Paluchy pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez około 15 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rogaliki razowe o smaku serowym 178

warstwę razową ,dociągamy brzegi w razie potrzeby , układamy plastry szynki , kroimy na trójkąty , mi wyszło 9 ale jak rozwałkujemy ciasto szerzej to wyjdzie więcej i będą troszkę mniejsze, rolujemy rogaliki i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia . Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia , Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni, przed włożeniem do gorącego piekarnika smarujemy rogale rozmąconym

Wypieki Rene
Zapiekanka z chleba tostowego 1805

dnie naczynia żaroodpornego rozkładamy warstwę chleba. Układamy na nim połowę szynki i cebuli, oliwki, kilka plastrów pomidora, zalewamy 1/3 sosu śmietanowego. Przykrywamy kolejną warstwą chleba i czynność powtarzamy, aż powstaną trzy warstwy. Na wierzch ostatniej kładziemy oliwki, plasterki pomidora, resztę sosu śmietanowego, posypujemy papryką i ziołami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25 min. Po wyjęciu posypujemy

e-PrzepisyKulinarne
Paprykowe ślimaki zrolowane z wędzoną szynką 134

przez cała jego długość i szerokość plasterki bardzo cienko pokrojonej szynki (im bardziej cienkie tym lepiej). Ciasto rolujemy i delikatnie składamy równolegle do dłuższego boku. Bierzemy nóż i kroimy ok 2 cm krążki, które układamy na papierze  do pieczenia wyłożonym na blasze. Wstawiamy do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika na ok 20 minut, aż sprawdzać, czy ciasto się zarumieni

ChilliJemy
Rolada z łososia w szynce parmeńskiej z żółtym ryżem 224

Zawinąć końce filetów pod siebie, zwijając łososia w roladę.Zawinąć szynkę wokół rolady i związać kawałkami sznurka w 6 miejscach. Pod sznurek powciskać listki laurowe. Za pomocą pędzelka posmarować roladę 3 łyżkami oliwy z oliwek.Roladę ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 195°C piekarnika. Piec przez 40 minut. Chwilę odczekać, posmarować pozostałą 1 łyżką oliwy

Świat Domowej Kuchni
Nalesniki i szparagi. 161

pozostawiamy do calkowitego wystygniecia.Nalesnik skladamy na pol, ukladamy na nim plaster szynki, a nastepnie po 3 szparagi. Nalesnik zwijamy w rulon. Postepujemy tak ze wszystkimi nalesnikami i ukladamy je w natluszczonym naczyniu zaroodpornym.Smietane mieszamy z zoltkami i parmezanem. Doprawiamy sola, pieprzem i natka pietruszki. Zalewamy nalesniki.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego wczesniej do 180°C i pieczemy przez 15-20 minut.Smacznego

Przysmaki Karolki
PRZEPIÓRKI W PIELUSZKACH. 210

razem na oleju rzepakowym. Pasztetem, najlepiej lekko przestudzonym, nadziewam przepiórki.Plasterkami szynki obwijam otwór, którym wciskałam nadzieniei obwiązuję je gruba nitką dokładnie, aby zapobiec wydostawaniu się nadzienia podczas pieczenia.00 Tak przygotowanie ptaki układam na blasze, na folii aluminiowej. Nacieram jeolejem rzepakowym,  posypuję tymiankiem i wkładam do piekarnika. Piekę ok. 30-40 minut w 180 stopniach. SMACZNEGO! Pozdrawiam radośnie

W kuchni Karmel-itki
Torta ze szinkōm (Tort z szynką) 146

ciężka 30 szczyptę 31 dodajcie 32 powoli 33 piekarnik 34 do środka 35 będzie 36 wyjmijcie 37 do góry dnem 38 zrzućcie 39 pokrójcie 40 idziemy 41 później 42 różne 43 plastry 44 gości 45 trzeba 46 napracować 47 nas 48 dużo Artykuł Torta ze szinkōm (Tort z szynką) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Pizza bezglutenowa domowa 140

wybrałam formę największą. Wysmarowałam ją smalcem i wyłożyłam ciasto - podzieliłam na dwie części i wygniotłam palcami, mocząc dłonie w wodzie. Ciasto wstawiłam na maksymalnie ok 8-10 minut do piekarnika nagrzanego do 2 00 stopni. Kiedy trochę się podpiekło i podrosło wyłożyłam pozostałe składniki i wstawiłam ponownie na ok 15 minut. Sos do pizzy Ponieważ organicznie nie znoszę ketchupu(...)ząbek czosnku świeżego łyżeczka suszonego oregano Całość wymieszać do połączenia i odstawić żeby się przegryzło. Moja pizza zwykle składa się z dwóch części. I część - pomidorowa posiekana wędlina - kiełbasa, szynka, baleron lub każda inna wędlina kilka plasterków pomidora mozzarella z zalewy II część - hawajska posiekana szynka, najlepiej drobiowa kawałki ananasa mozzarella z zalewy Na podpieczony spód wykładamy mniej więcej połowę

Ze smakiem bez glutenu
Niebanalne drugie śniadania- różyczki z ciasta francuskiego 145

surowym cieście wystarczy jedynie ułożyć jeden obok drugiego plastry szynki, a na nie zetrzeć ser żółty. Wszystko to zwinąć ściśle w roladę i pokroić w centymetrowej grubości porcje. Ułożyć je następnie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (tak jak na zdjęciach poniżej) i zapiekać około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C, aż różyczki ładnie się zarumienią

Arbuziaki
Jajka w cieście chlebowym 102

podzielić na 8 części, lekko rozwałkować. Każde jajko owinąć plasterkiem szynki, ułożyć na cieście, uformować kulę, zlepić brzegi. Jajka w cieście umieścić na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, wierzch posmarować wodą i posypać otrębami. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Piec 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 st. *źródło: Wielkanoc 110 najlepszych przepisów

Pieguskowa Kuchnia
Francuskie rollsy z szynką serrano 152

krawędzi brzegów ciasta, ułożyć na cieście cieniutkie plasterki szynki, posypać startymi na tarce serami, oraz posiekaną cebulką dymką, trochę odłożyć do posypania po upieczeniu. Tak przygotowane ciasto zawijamy w ciasny rulon, kroimy na 2 cm plastry, układamy na blasze wyłożonej papierem, wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika pieczemy około 15-20  minut-do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu podajemy

Wanilia i Kardamon
QUICHE LORRAINE inaczej 182

Słynny placek lotaryński - rodzaj ciasta zapiekanego z boczkiem, szynką, tartym serem i jajami i sosem bolognese. Dziś moja wersja z wędzonym kurczakiem :) Polecam! 200 g ciasta francuskiego wędzona pierś kurczaka  4 jajka 150 g śmietany 18 % 1/3 szklanki mleka 150 g startego żółtego sera gałka muszkatołowa pieprz Piekarnik nagrzać do 180°C. Formę wylepić ciastem, przykryć papierem do pieczenia

Atlas Smaków
Pieczarki zapiekane z fasolką i jajkiem 200

smażymy na masełku najpierw cebulę, dodajemy po szynkę i pieczarki z fasolką. Smażymy na małym ogniu dodajemy oregano i doprawiamy solą i pieprzem. Po połowie przerzucamy do naczynek przeznaczonych do pieczenia, posypujemy świeżą bazylią i wbijamy  po jajku. Układamy pokrojone na ćwiartki pomidorki i zapiekamy w piekarniku  190 C przez 10-15 minut. Smacznego

Niezły Młynek
Rolada z perliczki 222

lekko rozbić tłuczkiem.Na tak uformowanym płacie mięsa ułożyć plastry szynki , jeden obok drugiego, na to wyłożyć równomiernie farsz. Zwinąć w rulon : zacząć od strony ud a skończyć od strony szyi. W ten sposób rolada na całości będzie miała jednakowe mięso. Zawinąć ściśle w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st C na 45 minut

Stare Gary
Pizza z patelni 6190

Pizza z patelni to uproszczona i expresowa pizza w dodatku bez drożdży, bez piekarnika, bez czekania. 15 minut i gotowa ... no może troszeczkę przesadziłem 20 minut

Mechanik w kuchni
Roladki z polędwicy z szynką i serem. 139

kucharek i pieprzem, a następnie na każdym położyć  plaster szynki parmeńskiej i po 2 dag sera pleśniowego. Plastry ciasno zwinąć w ruloniki i obtoczyć w bułce tartej, następnie w rozbełtanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Ruloniki obsmażyć z każdej strony na oleju i wstawić do nagrzanego piekarnika na 6 minut

Kulinarny karnet Christophera
Gulasz z warzywami pieczony w Gjuwecz. 176

Jakiś czas temu dostałam przepiękny gliniany garnek  Gjuwecz do pieczenia w piekarniku. Dzisiaj ma propozycję  kolejnego dania pieczonego w tym cudeńku jest to gulasz z warzywami. Powiem Wam że jest rewelacyjne, danie się w nim nie przypala, długo trzyma ciepło, jedynym minusem jest to że długo się piecze, mój gulasz piekł się ponad 2 godziny ale było warto poczekać(...)Wszystkich zainteresowanych kupnem zapraszam na stronę internetową http://gjuwecz.pl/ Zapraszam :)   Składniki : 1kg i 200 g szynki  1 mała cukinia 6 pieczarek 2 cebule 1 papryka czerwona 5 ziemniaków 1 łyżka czerwonej papryki 1 łyżeczka czubrycy 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka przyprawy węgierskiej domowa vegeta lub sól do smaku pieprz i szczypta chili do smaku 1/2 szklanki

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczeń wieprzowa z suszonymi owocami 152

laska cynamonu, 6 goździków, 1 kg wieprzowiny od szynki (ze skórką), 2 łyzeczki bulionu w proszku lub kostka bulionowa, 2 łodygi selera naciowego, 1 łyżka masła, mąka do zagęszczenia sosu, sól, pieprz. Cydr podgrzać, dodać bulion i rozpuścić, włożyć suszone owoce, cynamon i goździki, odstawić na 1 godzinę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Skórkę na mięsie ponacinać. Mięso natrzeć solą

Pieguskowa Kuchnia
Roladki ze schabu nadziewane fasolką 277

słona). Na każdym plastrze schabu położyć kawałek masła, plaster szynki, ser i po 6-7 strączków fasolki. Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki krótko obsmażyć na gorącym oleju, do momentu aż zrumienią się ze wszystkich stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, wysmarowanego masłem. Przykryć folią aluminiową, wstawić do gorącego piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekać przez 40 minut

Świat Domowej Kuchni
Muffiny pomidorowe z serem i szynką (z soku pomidorowego) 124

łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Szynkę pokroić w kostkę, a ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach, a następnie wszystko razem wmieszać do pomidorowej masy.   Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i obficie posypać dodatkowym, żółtym serem. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze

Di gotuje
Ślimaczki z ciasta francuskiego 187

rozsmarowujemy ketchup.  Na szerszym boku ciasta układamy kawałki szynki a następnie kładziemy na niej kawałki sera. Zaczynając od szerszego boku zwijamy ciasto w ciasny rulon. Ostrym nożem kroimy ciasto na około 2 centymetrowe kawałki.  Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - farszem do góry. Pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni - przez około 15 - 20 minut

Taste Therapy
Muffiny z batatów, szynki parmeńskiej i szczypiorku. 149

kostkę i zmiksować z jajkami na puree, używając blendera. Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć chwilę na patelni. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do batatów i jajek dodać pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku. Formę na muffiny wysmarować lekko tłuszczem, nakładać ciasto do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 25 minut

zadanie-gotowanie
Szynka pieczona w marynacie klasycznej (gotowej) 197

wieprzowej  marynata klasyczna Dodatkowo: woda do podlewania mięsa Szynkę (może być inny rodzaj mięsa) umyć, osuszyć i włożyć do worka z marynatą. Całość wstawić do lodówki - na około 24 godziny. (U mnie przeleżała 48 h.) Po tym czasie mięso (z marynatą) przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 2 godzin w 180 stopniach. (W międzyczasie podlewać wodą

Di gotuje
Indycze rolady zapiekane w zupie cebulowej 159

górę pokrojoną w kostkę: cebulę, porę, ogórki kiszone, szynkę i boczek. Mięso zawijamy w roladki za pomocą nici. Smażymy na rozgrzanej patelni aż się mięso zarumieni i odstawiamy na bok aż ostygnie by ściągnąć nici. Następnie wkładamy roladki do naczynia żarootpornego, zalewamy naszą zupą cebulową i zapiekamy w piekarniku przez ok. 50-60 minut w 180*C ( wszystko zależy

W Moim Magicznym Domu
Zawijane pizzerinki 617

kostkę) oraz kurczaka (wcześniej już podsmażonego z przyprawami) bądź szynkę. Na wierzch dodajemy starty ser. Zawijamy ciasto z całą zawartością w roladę i kroimy ją na pizzerinki. Bułeczki pieką się najlepiej na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Folia niestety przyczepia się do nich od spodu.  Pizzerinki powinny pozostać w piekarniku na ok. 15 minut w temp. 200-220 stopni

WeAreCrazy
Zakręcona Pizza 380

pomidorków przeciętych na ćwiartki, papryki pociętej w paski, szynki pieczonej, cebuli pociętej w piórka i startego sera. Następnie rolujemy ciasto w poprzek i tniemy na kawałki ok 2 cm. Układamy w tortownicy albo formie na tartę. Czynność powtarzamy z pozostałymi składnikami.  Pieczemy ok 30-40 minut w rozgrzanym piekarniku na 200 C  Smacznego

Niezły Młynek
Maślane croissanty 159

część potraktowałam jabłkami i ucieranymi płatkami róż, część zrobiłam z szynką i serem. Gotowe croissanty układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia pozostawiając między nimi odstępy przykry je ściereczką i pozwalamy im chwilkę podrosnąć. Następnie smarujemy roztrzepanym z odrobiną mleka/wody jajkiem i np posypujemy wierch ulubionymi dodatkami.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C  i pieczemy

Malinowe Pocałunki
Przekąski z tortilli 277

wolnej przestrzeni od krawędzi placka. Następnie nakładamy plastry szynki (ok. 4-5 sztuk) i posypujemy garścią startego sera. Następnie placek zwijamy (dość ciasno) i kładziemy końcówką do spodu. Lekko przygniatamy. Tortillę kroimy na mniejsze części i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i następnie zapiekamy je w piekarniku nagrzanym do 200C przez ok. 10 minut

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania