dzisiejszym zestawie jedzonka do pracy znajdziecie: Śniadanie : Brioszki z wolno pieczoną szynką z buraczkiem. Lunch : Makaron z cukinią w sosie pomidorowym Przekąska : Ciastko z budyniem (kupne, ale bardzo je lubię) A już wkrótce lżejsze i bardziej wiosenne zestawy ;) Smacznego
Codzienne GotowanieDługo zastanawiałam się co dobrego zrobić na obiad.Odmrażał mi się kawałek szynki.Znudziły nam się kotlety,pieczone szynki w całości.W domu nie było zbyt wielu składników,mnie złamała choroba. W końcu wymyśliłam.Szynka z ziemniakami i cebulką z piekarnika.Mniam,coś pysznego. Składniki: kawałek szynki cebula ziemniaki czosnek sól,ostra papryka,majeranek,pieprz ziołowy Szynkę pokroić
Niespełnione zdolności kulinarnepołowę keksówki). Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Wyjąć z formy i odstawić do ostygnięcia. ----------- Podobne: Pieczeń mielonka z fasoli Pieczeń z ciecierzycy i dyni Pieczona szynka
Weekendy w domu i ogrodzieŻurek z otrębami Jajka otulone wędzonym łososiem z musem awokado Schab w brzoskwiniach Pieczona szynka świąteczna Staroświecki pasztet z trzech mięs Pasztet z suszonymi śliwkami Kaczka faszerowana Kiełbasa parzona z golonki Teryna drobiowa Mazurek bakaliowy Mazurek makowy Mazurek kajmakowo-morelowy Makowiec Wykwintna babka pomarańczowa Babka migdałowa Drożdżowa baba szafranowa
Wiem co jempapryką i marchewką autorka: epithimija | blog: z charakterem Grillowana karkówka w miodowo-musztardowej marynacie autorka: cynamon i chilli | blog: cynamonichilli.blogspot.com Weekendowe grillowanie autorka: leonard300 | blog: Pychotka blog kulinarny Pieczona szynka z warchlaka. autorka: Jamnicza Kuchnia | blog: Jamnicza Kuchnia Karkówka w ketchupie autorka: natalia0404 | blog: Za kubkami talerzami Teksański? Czemu nie! A może frytki do tego? autorka: bastalena | blog: bastalena
Kuchenna Kontrrewolucyaczasie wkładamy sznkowar do garnka z wodą i gotujemy aż do momentu kiedy mięso osiągnie temperaturę 85°C. Trwa to około 3-4 h. W piekarniku pieczemy szynkę 1h w temperaturze 150°C i pozostawiamy w gorącym, zamkniętym piekarniku na 2-3h. Szynkowar wyjmujemy z gorącej wody i wkładamy do bardzo zimnej lub na balkon ;) gdy ostygnie przekładamy szynkowar
MamaOskarkaŚwięta Wielkanocne kojarzą się przede wszystkim z białą kiełbasą, szynkami, pieczeniami, jajami, babami wielkanocnymi, mazurkami. Jednak, co mają powiedzieć wegetarianie i weganie? Nic, po prostu zrobić wegański majonez! Nie jestem weganką, ale rezygnacja z mięsa w jakiś sposób spowodowała, że po części się nią stałam. Po części, żeby nie było! Ryby jem, jajka jem, miodu w życiu
W kuchni Karmel-itkiformie bufetu: • śniadania w godz. 7:00-11:00, - bardzo bogaty wybór w którego w skład wchodziły - całe rzędy serów od zwykłych po najbardziej wyszukane około 20 rodzajów, szynki, pieczenie, pasztety, warzywa, owoce, naleśniki oraz cała masa różnych sosów do nich, śniadania na słodko i zimno jogurty, dżemy, powidła, około 10 rodzajów rożnych płatków śniadaniowych, jajka na twardo i miękko
ClauditteMissCookinggrubych oczkach. Jajko mieszamy ze śmietanką, serkiem kozim, dodajemy startą cukinię, doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą i ziołami. Masę jajeczno-serową wlewamy na podpieczoną tartę. Układamy kwiaty cukinii oraz szynkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 190 stopni około 20 minut aż masa się zetnie
Bon Appetit MałgorzatyBarszcz czerwony to jedyna zupa, którą spożywam tylko raz w roku - na Wigilię. Zawsze kazałam sobie gotować ogromny gar wigilijnego barszczu, który jadłam przez całe Święta. Wszystkie sałatki, pieczone szynki, schaby, świąteczne obiady mogły się schować - barszczem musiałam się nasycić na cały rok! ;) Teraz po praz pierwszy w życiu samodzielnie gotowałam Wigilijny barszcz. Muszę nieskromnie przyznać, że wyszedł bardzo
W kuchni KatiePodsuszany surowy schab, to jedna moich ulubionych domowych wędlin. Jej przygotowanie jest bardzo proste, nie wymaga dużo pracy, jedynie jest czasochłonne, ponieważ marynowanie, a potem
Kulinarne przygody Gatitywiem co jem! Oczywiście mięso musi być dobrej jakości… Na blogu znajdziecie kategorię domowe wędliny w której można znaleźć przepisy m.in. na schab suszony, mięso w słoiku, szynki pieczone, boczek pieczony i inne. Warto na coś się skusić :)! Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na wędlinę ze słoika, który znalazłam na blogu Bożenki (ttp://www.smakowekubki.com/2014/01/wedlina-ze-soika.html). Wędlina wyszła pyszna
UgotujmyTo.plNa pewno warto poświecić trochę czasu i zrobić wędliny domowe. Polecam kilka przepisów.Rolada schabowaPasztet domowySchab pieczonySzynka z szynkowaraSMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i
W kuchennym oknie Ewydokładnie ze sobą wymieszać.Figi i ser pokroić w plastry.Wyrośnięte ciasto podzielić na pół.Każdą część rozwałkować na okrągły, dość cienki placek. Posmarować sosem, ułożyć figi, ser i szynkę.Piec na kamieniu w 200 st. C. przez 15-20 minut.Podawać gorącą posypaną rukolą.Smacznego!To kto zabiera się za zagniatanie ciasta...? Jeszcze nie jest za późno, żeby przygotować
Pożeraczka, czyli raz adobrzegroszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Klasyczna sałatka jarzynowa Domowy majonez w słoiku Pasztet mięsnyPate z drobiowych wątróbek Szynka pieczona w ziołachDrobiowa pieczeń rzymska Terrina z golonki Schab ze słoika Schab karkowy z pończochy Schab pieczony w przyprawach Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka Domowa polędwica wędzona Domowa wędzona kiełbasa
Kulinarne przygody Gatity