szybkie śniadanie - 7897 przepisów (strona:387/527)

Maślane rogaliki z twarożkiem 145

Maślane rogaliki z twarożkiem Puszyste, mięciutkie i przepyszne maślane rogaliki z białym serkiem, idealne na drugie śniadanie, deser albo piknik. Polecam!     Składniki: 25g świeżych drożdży 650g mąki 250ml mleka 125g masła 3 jajka 7 łyżek cukru 3-4 łyżki roztopionego masła 400g twarogu (użyłam półtłustego, niemielonego) 2 żółtka 16g cukru waniliowego 4 łyżki cukru + cukier puder(...)termoobiegiem) i pieczemy przez około 10 minut – do zrumienienia *** *** Po upieczeniu rogaliki posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ MAŚLANE CIASTECZKA KWIATKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI

Blog z Apetytem
J... Jajka w koszulkach 173

Kocham jajka! Pamiętam, że podczas nauki do mojej matury (hoho 7 lat temu!) byłam w stanie przyrządzić moją śniadaniową jajecznicę z... 4 jajek! Czasy się na

Kitchens Alphabet
Warstwowy pucharek jogurtowy z gryką i owocami 193

lekkie warstwowe desery. Cieszą zarówno smakiem, jak i wyglądem. Dziś zapraszam Was na jeden z nich. Warstwowy pucharek jogurtowy z gryką i owocami, to idealna propozycja na lekki deser, śniadanie, a nawet kolację. Warto od czasu do czasu sięgnąć po takie lekkie desery. Spróbujcie. Warstwowy pucharek jogurtowy z gryką i owocami. Czy taki deser nie wygląda zachęcająco? Warstwowy pucharek(...)łyżki), resztę jogurtu i wieńczymy całość pozostałą gryką. Kiwi obieramy i kroimy na kawałki. Układamy na warstwie gryki wraz z 3-4 kawałkami słodkiej mandarynki. Podajemy. Zdrowo, szybko i smacznie. * ilość gryki w warstwach zależy od pucharka/naczynia, które wybierzemy do podania deseru Smacznego By Magdalena beta calories 21 fat 0g protein 0g carbs 5g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Racuchy na drożdżach 140

mali i duzi. Dlatego dzisiejszy przepis dedykuję wszystkim. Tym którzy lubią jeść racuchy i tym, którzy lubią   je smażyć.   Jest to przepis łatwy, nie wymaga żadnej wprawy. Szybko się robi, ale trzeba trochę poczekać, kiedy ciasto wyrasta. A potem to już z .... górki. Składniki: 500 g mąki pszennej (np. luksusowa typ 550) 40 g świeżych drożdży 2 łyżki(...)Upudrowałam cukrem pudrem... ... i jeszcze ciepłe podałam na stół. Do racuchów idealnie pasują świeże owoce. Ja podałam je z truskawkami i borówkami Doskonałe racuchy. Sprawdzą się na ciepło na śniadanie, na kolację.... Chętnie też zjadane są na zimno, nawet bez żadnych dodatków. Mają chrupiącą skórkę,  są mięciutkie i puszyste w środku. Spróbujcie i przekonajcie się jakie są pyszne

Kuchnia u Krysi
Sernik z limonką i liczi 271

Świątecznie zaczyna się robić, to i można pogrzebać w babcinych przepisach ;)  Jako zwolennik prostych wypieków, dzisiejszy sernik będzie na tyle prosty by każdy mógł go

Kuchnia PROzdrowotna
Zawijańce z cukinią 174

Kochani, mamy dla Was dziś szybką propozycję na obiad bądź obiadokolację, jak kto woli. Danie lekkie, szybkie do zrobienia, dietetyczne i sycące. To danie zachwyciło nie tylko damską część konsumentów, ale i męską. I nie ma się co dziwić, bo kontrast smaków, to jak taniec dwóch przeciwstawnych sił, które się wzajemnie uzupełniają. To danie stanowić może swoiste preludium, do tego(...)zachwyci. Po ok. 15 - 20 minutach dodajemy koncentrat. Podsmażamy jeszcze kilka minut. Na samym końcu mieszamy mielone z kaszą (nie wrzuciłam całej, zostało mi trochę jaglanki na śniadanie ;) 2 cukinie - myjemy porządnie i kroimy wzdłuż w cienkie plastry.  Nakładamy na nie farsz i zwijamy.  słonecznik ser tarty - dałam Mozarellę Zawijańce układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy słonecznikiem

Kuchnia smaków
Bosacka po polsku – spotkanie promocyjne 182

spora część zdaje się działać na zasadzie przelotnej mody często wykazując się totalną nieznajomością tematu np. osoby twierdzące, że nie tolerują glutenu trzy zdania później oznajmiają, że na śniadanie pochłaniają michę płatków owsianych, „bo zdrowe”. Przemilczę ich tok rozumowania, że gluten=pszenica jedynie. Po co ‚mądrych inaczej’ wyprowadzać z błędu? Kasia Bosacka – Ambasadorka kuchni polskiej Sporo(...)Kasi za całą pracę, którą wkłada od lat w program i w podnoszenie świadomości ludzi go oglądających. Wzruszająca chwila, niektórym zaworki w oczkach lekko popuściły ;) Po autograf ustawiła się szybko dość długa kolejka… Dzięki uprzejmości i hojności wydawnictwa Publicat każdy z gości otrzymał pachnący jeszcze świeżością egzemplarz książki „Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej”, które Kasia

Mr. Taste
Domowe mleko kokosowe + szybki koktajl bananowy 282

Pyszny, szybki i prosty przepis na domowe mleko roślinne z użyciem kokosa. Świetnie sprawdzi się dla osób z nietolerancją laktozy i wegan. :)   O przepisie na domowe mleko kokosowe mówiła mi już moja Siostra, ale niestety nie miałam wtedy jeszcze sprawnego blendera, gdy w końcu się w niego wyposażyłam postanowiłam go wykorzystać i zrobić własne mleko kokosowe, które uwielbiam. Przyrządzenie(...)dojrzały banan Mleko wlewam do wysokiego pojemnika, dodaję do niego banana i blenduję. Mija kilka sekund i nieziemski i pożywny koktajl gotowy! Smakuje pysznie i świetnie sprawdzi się jako śniadanie lub pyszny podwieczorek. Smacznego

Cooking Monster
Śniadaniowa owsianka z kiwi i mieszanką studencką 206

Uwielbiam śniadania. Zawsze staram się by były nie tylko pożywne (w końcu, to podstawa dnia), ale też i pełne barw. Dziś polecam Wam pyszną śniadaniową owsiankę z kiwi i mieszanką studencką. Miseczka zdrowia, od której warto zacząć dzień. Śniadaniowa owsianka z kiwi i mieszanką studencką Śniadaniowa owsianka z kiwi i mieszanką studencką 2016-05-12 22:37:30 Write(...)zgęstnienia owsianki. W razie potrzeby można dodać odrobinę mleka podczas gotowania. Ugotowaną owsiankę wykładamy do miseczki. Na wierzch sypiemy garść mieszanki studenckiej i układamy plasterki kiwi. Smacznie, pożywnie i szybko. Podajemy od razu. Smacznego By Magdalena beta calories 21 fat 0g protein 0g carbs 5g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Chleb bezglutenowy (bez drożdży, paleo, keto) 210

Będąc jeszcze na studiach pracowałem w banku. Rano wstawałem, ubierałem białą koszulę do tego garnitur i jechałem do centrum, aby podbijać świat wielkiego biznesu. Ale co

PaleoLife
Włoska kawa Lavazza - ponad 100 lat rodzinnej tradycji 96

Włoska kawa Lavazza na całym świecie postrzegana jest jako produkt luksusowy. Miłośnicy kawy nie bez powodu bardzo często sięgają właśnie po nią. I nic dziwnego ponad

Moja smaczna kuchnia
Drożdżowe ślimaki z dynią i malinami. Drożdżówki z lukrem! 196

grzeszymy i robimy obłędnie pyszne domowe drożdżówki z dynią, a dokładnie z konfiturą dyniową i malinami. Drożdżówki ślimaczki do odrywania. Polane różowym malinowym lukrem. Przepyszne połączenie smaków idealne na śniadanie czy podwieczorek! Polecam! Sezon na dynię w pełni, ja ten czas jesienny bardzo lubię.  Lubię kiedy na parapecie w kuchni stoi dynia, kiedy słońce świeci jakoś bardziej(...)szklanka miąższu z pieczonej piżmowej dyni (Hokkaido) - cynamon - kardamon - imbir - miód - brązowy cukier W dużym rondlu zagotuj miąższ z przyprawami. Gotuj około 15 minut. Przełóż wrzący do słoiczka i szybko zakręć. Gotowe.  Mąkę wsyp do miski.  Podgrzej mleko. Rozpuść w rondelku masło z cukrem i aromatem. Do kubka wlej mleko (1/2), dodaj drożdże i łyżeczkę cukru. Wymieszaj

SMYKWKUCHNI
Zjedz swojego wroga czyli przepis na mniszki (mlecze) w cieście cynamonowym 145

Nie możesz pozbyć się swojego wroga - zjedz go :D A tak na poważnie to mniszki lekarskie bardzo lubię, nie wiem dlaczego tak dużo osób upiera się

Pora na pora i pomidora
Kawowo-czekaladowe muffiny z tofii 160

Weekend! Dla mnie naprawdę bardzo długi :) Trwa do 8 i 9 lutego, a następnie do 23 :) Zapowiadają się wyjątkowo udane ferie. I całkiem sporo pieczenia. Tak

Słodkie Przyjemności
Racuchy drożdżowe z jabłkami 128

Domowe racuchy drożdżowe z jabłkami to pyszne danie na śniadanie i nie tylko. Proste do zrobienia i przez wszystkich chętnie jedzone. Rewelacyjnie smakują od razu po zrobieniu, jak i później zimne. Racuchy drożdżowe z jabłkami to smak mego dzieciństwa. Uwielbiałam zapach smażonych racuchów unoszący się w kuchni o poranku i z przyjemnością jadłam aromatyczne posypane pudrem placuszki. Chętnie wracam(...)ślady po łyżce i ciasto nie może zbyt łatwo spływać z łyżki. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu niezbyt duże racuchy do przyrumienienia się z każdej strony. Racuszków zbyt szybko nie przewracać, pozwolić, aby się zapiekły, wtedy łatwiej jest je obracać. Po usmażeniu pierwszej partii racuchów najlepiej sprawdzić, czy są dobrze usmażone w środku. Racuchy podawać posypane cukrem pudrem

Gotuj w domu

Proponowane wyszukiwania