Lepiej odpowiadające oczekiwaniom współczesnych konsumentów, nowoczesne i bardziej naturalnie wyglądające opakowanie Gorącego Kubka Knorr jest tylko jedną z kilku wprowadzonych zmian. Zmieniona kompozycja produktu, bazująca na
Z Kuchni Do KuchniPulchne, sprężyste, waniliowe - nie można przestać ich jeść! Kolejny weekend i kolejne wspólne pieczenie w ramach Ciasta na niedzielę :) Tym razem zamiast słodkiego wypieku, "na tapecie
Grunt to przepis!Paprykarz to tradycyjna potrwa kuchni węgierskiej składająca się z mięsa ryb, papryki i ryżu. W moim wydaniu z wędzoną makrelą, marchewką i ryżem. Zdrowe mięso rybie
Szalona Kuchnia EwelinyDzisiaj znowu wspólnie pieczemy. Bułki pieczemy w ramach akcji "Wypiekanie śniadanie" i tym razem są to odrywane bułeczki maślane z kruszonką. Ja zrobiłam mały eksperyment i zrobiłam kruszonkę z otrębów. Powiem Wam, że kruszonka jak i bułeczki, pychota. Nie zwlekajcie tylko upieczcie bo warto. Składniki: 600 g mąki pszennej T 500 Młyn Kopytowa 1 łyżeczka suszonych drożdży(...)szczypta chili Edyta - Pasja smaku Beata - Ciasteczkowy potwór Angelika - Życie zaczyna się w kuchni Gocha - Smaki Alzacji Asa - Szóste niebo Marzena - Kulinarna Maniusia Ewa - zdjęcie z FB Agnieszka - Szybko Tanio Smacznie Iza - Smaczna Pyza Małgorzata - zdjęcie z FB Ala - Ala piecze i gotuje Olga - Cukry Proste Lidia - zdjęcie z FB Olimpia - zdjęcie z FB "Podróże małe i duże" Iwona
Ala piecze i gotujeCiasto śniadaniowe na maślance – przepyszne, wilgotne, maślane; nasze ciasto śniadaniowe na maślance wzorowane jest na amerykańskich buttermilk biscuits. Możecie je przygotowywać na słodko (wtedy jemy
Pociąg Do KuchniDziś kolejna wariacja na temat racuchów drożdżowych. Był już podstawowy przepis na RACUCHY Z JABŁKAMI , były RACUCHY Z OWOCAMI I SOSEM CZEKOLADOWYM i
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIENie pojmuję jednej rzeczy, jak to jest z tym ciastem na placki i naleśniki? Generalnie przeważnie wymyślam różne przepisy sama (kiedyś zazdrościłam tego różnym blogerkom, po
Przepysznik - BLW i nie tylkoMuszę Wam powiedzieć, że chleb czy bagietki robię często, nie zawsze zamieszczam na blogu, ale tym przepisem musze się podzielić. Chleb wyszedł mi przepyszny, razem z
SMYKWKUCHNIinne wynalazki, skupiam się na przepisach na zamówienie Następny będzie chleb z garnka wersja uproszczona i sernik na czekoladowym spodzie bez glutenu i cukru. Przepis miał być prosty, szybki w wykonaniu, bez zbędnych dodatków i co najważniejsze, bez mordowania ziaren. Tzn bez poddawania ich obróbce termicznej, ponieważ właśnie wysoka temperatura jest dla nich zabójcza. szklanka z brzuszkiem suszonych daktyli(...)Wychodzimy na plusie i to jak, a do tego ta świadomość, że wiemy co jemy. Dla dzieci, dla dorosłych znakomita przekąska czy też deser. Dać dziecku takiego na drugie śniadanie i od kolegów się nie odpędzi. To nie dość, że smaczne i zdrowe to jeszcze bardzo modne.😊 A kto jak kto, ale nasi milusińscy są najbardziej podatni na wszelkie
Dieta moja pasjaBardzo ciepły wieczór, księżyc cicho i leniwie rozlewa swoje światło na gwarne sycylijskie miasteczko. Jest godzina 3.00 w nocy. Ale jakby 16.00 po południu. Pełnia lata
Z Kuchni Do KuchniJeszcze niedawno kapary były kojarzone z luksusem, z czymś drogim i trudno dostępnym. Obecnie w sklepach można kupić bez większych problemów słoiczek tych pysznych oliwkowo-zielonych
Codzienna kuchnia niecodziennaPlacuszki bananowe z płatkami owsianymi to pyszny, zdrowy i prosty deser. Minimalna ilość zdrowych składników sprawia, że placuszki można podać nie tylko dzieciom, ale nawet osobom
Gotuj w domuKonfitury są otrzymywane przez smażenie całych lub rozdrobnionych owoców w syropie o dużej zawartości cukru (60-70 proc.), który nadaje im trwałość. Przeciętnie jest to 1
mojewypiekiinietylkoW mojej kuchni od jakiegoś czasu buszuję wśród słoiczków, mieszam w garnku różnego rodzaju konfitury, jednym słowem szykuję spiżarnię na zimę. Wszak spiżarni nie mam ale
SMYKWKUCHNIShakshuka oznacza wielki bałagan. Głównymi składnikami są pomidory, papryka, cebula i jajka. Ostatnio zakochałam się w tym daniu, więc często gości na moim stole. Jest pyszne
Moja pasja smaku