Z myślą o naszych dzieciach powstał przepis na delikatne, mięciutkie i puszyste placuszki z pysznym nadzieniem serowym jak w drożdżówkach. Idealne na śniadanko czy kolacje z
Kuchnia PaulettesPyszna chałka dyniowa o pięknym pomarańczowym kolorze. Najlepiej smakuje ze szklanką mleka, posmarowana masłem. Po prostu niebo w gębie. Z tego przepisu wychodzi 1 duża chałka
Życie zaczyna się w kuchniChlebów na dzikich drożdżach upiekłam już sporo ale nie piekłam jeszcze na drożdżach wyhodowanych z kaki. Słyszałam na forach ze kaki ma w sobie sporo cukru
Moje Małe CzarowanieChlebek bananowy okazał się hitem, niezmienne zajmuje pierwsze miejsce pod względem liczby odwiedzających, dlatego jestem pewna, że spodobają Wam się również muffinki z przepisu poniżej. Słodkie
Fitsweet.meMulticooker REDMOND RMC-250E z powodzeniem zastępuje wiele urządzeń kuchennych, o czym mogliście się dowiedzieć czytając recenzję zamieszczoną TUTAJ . Jednym z takich urządzeń jest
Zdrowie na języku :PNaleśniki! Kto ich nie lubi :D Możliwość wykorzystania ich w kuchni jest ogromna, czy to na słodko czy na słono. Dziś wykonałam sobie
Zdrowie i pysznie na talerzuDziś zapraszam Was na przepis na zdrową sałatkę z kukurydzą, ogórkiem, pomidorkami i zielonym miksem (jarmuż, szpinak i marchewka). Uwielbiam serwować takie sałatki w ramach śniadania
Słodkie okruszkiDziś powróciłam do Poznania, nie było mnie tydzień, a czuję jakby to były całe wieki. oczy mi się już zamykają nad notatkami dlatego dałam sobie chwilę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćCoś mnie łapie. Jakieś grypsko okrutne. Nie wiem, czy też tak macie, ale ja lubię w trakcie choroby wszystko na ciepło jeść. Dodatkowo zawsze tracę smak
BaRepasśniadanie jest królewskie – dosłownie! Przepis na puszyste, delikatne racuchy pochodzi prosto od brytyjskiej królowej Elżbiety II. Jeśli zastanawialiście się kiedyś co robi królowa w wolnych chwilach – to już wiecie – smaży racuchy! Czas: 15 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 4 Jeśli JKM podała te racuchy na podwieczorek z Meghan to relacje z żoną wnuka na pewno(...)strony i niepełna minuta z drugiej. Większe trzeba potrzymać na patelni 2 minuty z jednej i minutę z drugiej. Obserwuj racuszki jak zachowują się na patelni, jeśli smażą się szybko nie trzymaj ich za długo na ogniu tylko przewracaj. Smaż porcjami. Co jakiś czas przetrzyj patelnię ręcznikiem papierowym, żeby pozbyć się spalonych fragmentów ciasta. Usmażone racuszki przekładaj na talerz
Niedzielny kucharzzawsze. Weekendowe śniadania to jedyny czas, gdy można na śniadania przeznaczyć troszkę więcej czasu. Na blogu jest kilka takich smacznych, lecz pracochłonnych przepisów np Croque madame , śniadanie angielskie , jajka po benedyktyńsku czy śniadaniowe tosty na bogato . Dziś jednak chciałabym pokazać Wam coś równie prostego, co zaskakującego. Jajka na chmurce, to jajka przygotowane w piekarniku. Wpierw ubija się(...)wielu osób jest to dużo ciekawsza wersja jajka sadzonego (jednakże ja jaja sadzone uwielbiam i jak dla mnie nic nie jest w stanie ich zastąpić). Prosta do przygotowania, dość szybka i efektowna (a jednocześnie tak lekka, że aż mało sycąca). Jeśli mam być szczera, to napiszę tak – zrobiłam je z ciekawości, ale raczej nie prędko zdecyduję się na powtórkę
Smaki Na Talerzulubię, czyli też gruszkę, jabłko, kiwi, wiśnie, czereśnie, itp., a z bakalii jak nie mam żurawiny to rodzynki, orzechy laskowe, migdały... Siemię lniane też ląduje czasem w misce. Przygotowanie śniadania z gotową (upieczoną) granolą to 5 minut - kwestia wsypania do miski, dodania owoców i wymieszania z jogurtem. Jest też o tyle fajne, że można to samo zrobić(...)sobą do pracy czy na uczelnię. Zrób sobie taką granolę i nie trać czasu z rana na kombinowanie co by tu zjeść pełnowartościowego, pożywnego, treściowego i na szybko :) Jeśli lubisz/wolisz, jeszcze przed wsypaniem do słoika czy pojemnika wymieszaj z ulubionymi bakaliami - będzie jeszcze szybciej! :D Taka mieszanka jest też świetną bazą do zdrowych, domowych batoników! Wystarczy dodać ulubione składniki
Kolorowy Przepisownikpixabay.com Sposób na złapanie oddechu Jednym z głównych założeń slow food jest delektowanie się jedzeniem, skupienie całej uwagi na spożywanym posiłku i wyraźne odczuwanie wszystkich smaków. Dzięki temu czas śniadania czy obiadu może być chwilą odpoczynku na pełnego pośpiechu życia, które prowadzi większość z nas. Czasami w natłoku obowiązków nie sposób znaleźć choćby chwili wytchnienia. Podczas jedzenia posiłków można(...)Dzięki slow food posiłki mogą być nie tylko koniecznością niezbędną do funkcjonowania, ale także miłą częścią każdego dnia. Slow food wciąż cieszy się ogromną popularnością i to z pewnością szybko się nie zmieni. To nie kolejna moda, która szybko odejdzie w zapomnienie. Taki sposób jedzenia nie tylko wpasowuje się we wszystkie obecne lifestylowe trendy . Jest także niezwykle korzystny dla naszego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tarta z warzywami jest łatwa do zrobienia, bardzo syta i pyszna. Gotowanie danie najlepiej podawać z sosem pomidorowym. Polecam na przepyszne śniadanie Jajecznica zapiekana doda nam siły i pobudzi nasz organizm do działania. Składniki: Ciasto: 300 g. mąki pszennej 150 g. masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki zimnej wody 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1/2 pętka(...)groszku konserwowego 2 marchwie 50 g. startego sera żółtego 1 łyżka koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Do dużej miski włożyć wszystkie składniki na ciasto, a następnie masło posiekać ze składnikami i szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować i wylepić formę do pieczenia tart. Ciasto przykryć papierem do pieczenia, obciążyć fasolą i podpiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180º C. Następnie zdjąć papier
Smaczne PotrawyKochani! Zanim dodam obiecany post z przepisem na 30 minutowy lunch, zapraszam na śniadanie! Dziś na salonach gości smakołyk z nasionami Chia! Składniki: 3 łyżeczki nasion Chia 300ml mleka 0,5% 1/3 kostki chudego twarogu 2 łyżki jogurtu greckiego light 1 plaster ananasa 1 łyżeczka słodziku (ja od dawna polecam Sussina Gold powder) Do dzieła: Nasiona zalewamy mlekiem, najlepiej(...)wieczorem poprzedniego dnia, tak aby nasiąkły. Jeśli się zagapicie - zalejcie je ciepłym mlekiem i odstawcie pod przykryciem na 10-15 minut. Cała zabawa trwa ultra szybko. Do blendera wlewamy mleko z nasionami, dodajemy pozostałe składniki, włączamy blender, bbbbzzzz i gotowe! :)) Smakuje wyśmienicie na ciepło jak i po schłodzeniu! Miłego dniaa! _______________________________________________________________________________ RECIPE IN ENGLISH: So guys, let's make some wonderful
Spektrum Smaku