Gdyni postanawiamy zjeść śniadanie w jakiejś fajnej restauracji. Okazuje się,że nie jest to takie proste, w sobotę jest mało lokali otwartych od rana i serwujących śniadania. Jedną z takowych jest Główna Osobowa i to ona własnie idzie na przysłowiowy pierwszy ogień. Wybieramy ja, ponieważ jest położona niedaleko naszego apartamentu. "Główna Osobowa(...)ciekawymi nawiązującymi oczywiście do kolei i pociągów detalami; bardzo mi się jej wnetze podoba. O tej porze jest w sumie pusto, zajęte są dwa stoliki, więc obsłużone jesteśmy szybko i sprawnie. Zamawiamy oczywiście po kawie - wiadomo poranek bez dobrej kawy się nie liczy. I faktycznie kawa jest dobra i estetycznie podana. Potem przychodzi kolej na: Jajka w koszulce podane
Kulinarne przygody GatityNa dziś inne muffinki niż zazwyczaj, bo nie na słodko a na słono – greckie. Przepis na nie znalazłam na mojej ulubionej mufinkarnii, gdzie te muffinki
Pink EnvelopeKiszony seler jest dobry o każdej porze roku, zimą wzbogaca nasze jelita w kwas mlekowy, wiosną, latem i jesienią również i dodatkowo smakuje wybornie jak najlepsza
Moje Małe CzarowanieDzień dobry! Jeśli i wy dzisiaj zapomnieliście o tym, że jest Święto, a sklepy są pozamykane, to nie martwcie się nie jesteście sami! Ja też całkowicie
SMYKWKUCHNIDziś przepis dla wielbicieli żółtych serów, do których również si ę zaliczam ;) Bułeczki z bezglutenowej m ą ki z tapioki
La grande e la piccola cuocaPo co komu bułki ze sklepu, w dodatku na drożdżach, sztuczne i wypychające, na drugi dzień twarde jak kamień, kiedy są te domowe, zdrowe, sprężyste, wilgotne
Calzonella.comJestem osobą ,która dba o szczegóły. Przywiązuję uwagę do sposobu podania wszystkiego co będą jedli moi goście. Przywiązuję wagę nawet do najzwyklejszych przekąsek. Nazwijmy to ambicją
Z Kuchni Do KuchniKto z nas nie lubi sałatek? . . . A jeżeli dodam jeszcze, że jest dietetyczna?! :) Chciałabym podzielić się z Wami moim przepisem na pyszną, pożywną i co
Alutka-GotujeMam lekkie zaległości. Kilka przepisów czeka na publikację już od świąt, a ja ciągle nie mogę się za nie zabrać. I wciąż dochodzi coś nowego. Mam
peggiwkuchniDawno nie było na blogu czegoś na kanapki. A zatem oto proszę, pyszny paprykarz, który zadziwił mnie swoim smakiem, wcale nie ustępującym oryginałowi. W przygotowaniu szybki
Przepysznik - BLW i nie tylkoTapenada to pasta z oliwek, kaparów i oliwy z oliwek. Dodatkowo wzbogaciłam jej smak czosnkiem i filecikami anchois, ponieważ w takiej wersji najbardziej mi smakuje. Przygotowanie
Oryginalny smakTarta śliwkowa w wykonaniu mojej mamy jest chyba najlepsza na Świecie :) Nie żebym mówiła tak bo moja mama ją robiła - po prostu jest ! Składniki: 300 g
Niezły Młynekpłatków. To jeden z produktów, które mogłabym jeść non stop. Są tak uniwersalne, że chyba nigdy nie będę miała ich dość. Dzięki odżywczym właściwościom to idealna opcja na śniadanie- jako tradycyjna owsianka ( KLIK ) lub batoniki ( KLIK ), ale też doskonały dodatek do słodkiej przekąski. Jeśli są płatki owsiane, to musi być i masło orzechowe, będące świetnym zamiennikiem margaryny. Samo(...)może się nie udać, a jednocześnie zachwyca smakiem. Ciasteczka mają lekko korzenną nutę- pachną cudownie, a przy tym są słodkie i chrupiące. Martwi mnie tylko fakt, że jakoś podejrzanie szybko znikają... Z podanej ilości składników otrzymacie 32 ciasteczka. Jedno ( 11g ) to 37,9kcal w tym 1,3g białka , 1,4g tłuszczu oraz 4,9g węglowodanów . Wartość energetyczna na 100g
peanutbuttermonsterrodzinne śniadania? U nas najlepiej sprawdzają się wszelkiego rodzaju placki i placuszki. Dziś polecam Wam pyszne waniliowe placuszki na maślance, które podałam z cukrem pudrem i świeżymi truskawkami. Ach jak ja lubię truskawki. Moje dzieci zresztą też W ich buźkach te małe czerwone owoce znikają w tempie ekspresowym, podobnie jak placuszki Dzisiejszy przepis jest prosty i naprawdę szybki
Słodkie okruszkiśniadanie proste, ale jakże pyszne i zdrowe. JAJKA w CHRUPIĄCYCH KOSZYCZKACH Składniki: (na 5 szt) 5 jaj 80 g płatków kukurydzianych Lubella pełne ziarno 2 łyżki bułki tartej 50 g masła Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w garnku. Płatki kukurydziane kruszymy na mniejsze kawałki i łączymy z bułka tartą, a następnie wsypujemy do roztopionego lekko przestudzonego masła.Całość szybko mieszamy
Bon appetit mon amie