Przepis na : śniadanie
Dziś przepis dla wielbicieli żółtych serów, do których również si ę zaliczam ;) Bułeczki z bezglutenowej m ą ki z tapioki wzbogacone serem emmentaler, panierowane w parmezanie s ą proste i szybkie w przygotowaniu a do tego bardzo smaczne. Chrupiąca sk ó rka bułeczek ukrywa pulchny i bardzo aromatyczny środek. Przyznaj ę , że trudno zatrzymać si ę na jednej bułeczce. Polecam serdecznie! SKŁADNIKI (9 sztuk) 200 g m ą ki z tapioki &n... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".