Po szparagach czas na ukochany rabarbar, zaczynamy od deseru! Który prócz prozdrowotnych właściwości zaskoczy was świetnymi połączeniami smakowymi. Kwaskowy rabarbar lubi się z wanilią, nie pogardzi
Kuchnia PROzdrowotnaZawsze mam w lodówce jakieś warzywa, że o jogurcie już nie wspomnę ;-) dlatego często surówki doprawiam właśnie jogurtem, a nie majonezem. Po pierwsze tego drugiego najczęściej
Czary - gary w kuchniWitajcie, sezonowe smakowanie zaczynamy od szparagów. Bierzemy zielone bo ładniej wyglądają i nie trzeba ich całych obierać :). Szparagi są bardzo niskokaloryczne, lekkostrawne, pełne kwasu foliowego, rutyny
Kuchnia PROzdrowotnaDziś przepis na przepyszną,szybką,prostą i sycącą sałatkę.Doskonała na wszelkie imprezy,spotkania towarzyskie,a nawet jako obiad,kolację czy śniadanie w pracy. Składniki: 1 opakowanie tortellini z mięsem 2-3 pomidory 20-30 dag szynki lub dobrej kiełbasy szynkowej(drobiowa) 1 cebula 1 pęczek szczypiorku Sos: kubek śmietany 18% 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu
Niespełnione zdolności kulinarneOgólnie nie należę do kebabożerców, ale mój mąż już tak :-) I tak to jakoś poukładane, że jak on coś lubi, to ja lubię to przygotować w
Czary - gary w kuchniDziś u nas szybka, prosta i smaczna sałatka. Idealna kompozycja smaków, którą możemy zabrać ze sobą np do pracy na II śniadanie. Chociaż przyznam, że często serwuję ją również na spotkaniach z przyjaciółmi. Przygotowanie jej jest ekspresowe, a prezentuje się zawsze kolorowo i efektownie. Sałatka z papryką, selerem naciowym i salami SKŁADNIKI : 1-2 garście mix sałat 2 pędy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiNie wiem jak u Was, ale u mnie coś wiosny nie widać :-( zimno, pada... a szkoda... Póki co przywołajmy więc wiosnę na talerzach, np. przy pomocy
Czary - gary w kuchniHej!, zapewne mieliście do czynienia z zupami z proszku czy popularnymi fixami do dań. Pewnie kojarzycie ramę do smażenia z programu top chef :). Dziś właśnie będzie
Kuchnia PROzdrowotnaPomysł na szybką i bardzo pożywną sałatkę z kalafiorem, pomidorem i jajkami. Całość posypana posiekaną pietruszką i koperkiem. Łatwa i smaczna. Sprawdzi się idealnie na drugie śniadanie jak i kolację. Składniki na 3-4 porcje: 1 duży kalafior 3 duże jajka ugotowane na twardo 1 duży pomidor 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 2 łyżki
UgotowaćHej!, Risotto to temat zaniedbany, przez lata nazywano tym mix ugotowanego wcześniej ryżu i przeróżnych dodatków. Od czasu wejścia wielką stopą do Polski europejskich trendów
Kuchnia PROzdrowotnaBłyskawiczny, szybki i niezawodny deser! Niecałe 10 minut i eksplozja smaku gwarantowana. Posmakuj anyż w nowej odsłonie gdzie idealnie współgra, nie dominując swym smakiem. Ten
Kuchnia PROzdrowotnaKolejne danie restauracyjne będzie bardzo różnorodne. Prócz porcji dzikiego łososia znajdziemy w nim młodą rzodkiewkę z kiełkami i dressingiem mojito. Mozzarellę roztopimy z drobno kruszonymi pistacjami
Kuchnia PROzdrowotnaHej!, idąc tropem chińskich knajpek gdzie można szybko i smakowicie zjeść mam dla Was przepis na popularnego kurczaka z orzeszkami :). Jest to ekspresowe tanie które z
Kuchnia PROzdrowotnaI co powiecie na taką wiosnę jaka właśnie szaleje za oknami? Mnie się bardzo podoba i mam nadzieję, że już zostanie na dobre :-) A mnie razem
Czary - gary w kuchniUpały się podobno zaczynają, podobno za kilka dni ma być afrykańska temperatura... zobaczymy... Póki co mam dla Was sałatkę idealną na lato - orzeźwiającą, lekką, pyszną... jej
Czary - gary w kuchni