Chyba minęły już czasy gdy wzdychało się "oh i eh" nad sushi :). Trochę spowszedniało, a co za tym idzie cała ta otoczka z ceremonią robienia sushi
Kuchnia PROzdrowotnaBaranina to genialne mięso, aż żal że jest tak trudno dostępna w kraju, w którym hodowle owiec były dość spore. Baranie mięso nie dość że jest
Kuchnia PROzdrowotnaDeser z prądem? a czemu nie :) Słodkość, mleczność, kawowość oraz konkretne grzanie - to Was czeka! Tiramisu podane w szklance po whisky to super pomysł na małe
Kuchnia PROzdrowotnaCześć! powiem Wam szczerze że szkoda się uganiać za zagranicznym pesto :p. Mamy taniutką cukinię, Polską białą paprykę i aromatyczny czosnek. Wystarczy odpowiednią mieszankę upiec oraz
Kuchnia PROzdrowotnaSałateczkę podpatrzyłam u znajomych (pozdrawiam was Tatarki). Sałatka Doris była inspiracją, ponieważ wątpię czy dobrze zapamiętałam przepis, ale i tak sałatka wyszła super. Sałatkę można jeść
IMPRESJA SMAKUTuńczyk! bomba białkowa z małą ilością kalorii :) Ten z puszki jest suchy i nudny, ale świeży niczym wołowy stek smakuje wyśmienicie. Jego ceny są zbliżone do
Kuchnia PROzdrowotnaLekka, lekko słodka sałatka z buraków. Niestety przez wielu z nas to warzywo jest kojarzone jedynie z ćwikłą, a szkoda. Nasze polskie buraczki... mega zdrowe ... mega
IMPRESJA SMAKUKolejna sałatkowa propozycja z serii co się nawinie. Osobiście uwielbiam różne sałatkowe kombinacje ... może taka wersja wam posmakuje. Składniki: 1 słoik selera konserwowego 200 g
IMPRESJA SMAKUŁosoś wędzony na gorąco to zdrowy smakołyk, gdy chcecie sobie zrobić przerwę od zapychającego mięsa, to ta pasta jest strzałem w 10!. Aromatyczny łosoś, jeszcze mocniej
Kuchnia PROzdrowotnaTo że wrzesień się rozpoczął nie oznacza że jest już zimno! Świeży szpinak dostępny niemal w każdym markecie oraz Polskie maliny to składniki bazowe naszego wrześniowego
Kuchnia PROzdrowotnaSpodobały mi się galaretki zagęszczane agarem dlatego też dziś druga ciekawa galaretka!. Mała puszka jabłkowego somersby, szczypta drobno posiekanej trawy żubrowej oraz prozdrowotne owoce morwy białej
Kuchnia PROzdrowotnaSzarłat a popularniej amarantus, to dobrze znane zboże o wysokiej zawartości białka i substancji odżywczych. Świetnie pasuje do śniadań, lekkich przekąsek a nawet deserów. Ostatnio na
Kuchnia PROzdrowotnaAgar - agar to świetny zamiennik wieprzowej żelatyny która powiedzmy sobie szczerze ani nie jest zdrowa ani jej pochodzenie nie zachęca. Agar jest pochodzenia roślinnego a konkretnie
Kuchnia PROzdrowotnaOkoń morski nazywany tez labraksem to całkiem ciekawa ryba. Ma zupełnie inną strukturę mięsa niż np. dorsz. Wydaje się gumowaty, ale jest na tyle delikatny że
Kuchnia PROzdrowotnaprzetworów. Zalewam wrzącą zalewą, zakręcam i ustawiam do góry dnem. Rzadko zdarza się, żeby któryś słoik nie zamknął się. Dla pewności jednak możecie pasteryzować je krótko. Te sałatkę robi się naprawdę szybko i prosto, dlatego dodaję ją do wspólnej akcji "Błyskawiczne piątki" . Wszystkich ciekawych innych szybkich przepisów zapraszam do dołączenia do grupy - otwartej dla wszystkich
Codzienna kuchnia niecodzienna