Czasami nam się zdarza że nie mamy czasu na przygotowanie normalnego obiadu .Zastanawiamy się wtedy co tu przygotować na szybko :) Ja dzisiaj polecam Wam takie
Sama słodycz i szczypta chiliFilet z kurczaka jest rodzajem mięsa, które niezwykle często gości na naszym stole. Jest to chude, zdrowe i szybkie w przygotowaniu mięso. Jednak zwykła smażona pierś
Kolizje SmakówPesto, jak chyba wszyjscy wiycie, przici ōngło 1 dō nołs 2 ze Włoch. We sklepie sie je idzie kupić we małyj krauzce 3 , ale jak fto
Chop w kuchniniemal każdego obiadu. Pewnie większość osób kojarzy placki ziemniaczane z dosyć kalorycznym daniem. I tak rzeczywiście jest jeśli są smażone na bardzo głębokim tłuszczu, a do masy dodajemy dużo mąki i jajka. Moja propozycja obeszła się bez jajek i tylko z odrobiną mąki. Jest szybko i prosto, bo dla mnie to obiad do zrobienia w środku tygodnia. Do tego
rabarbarowoformować idealnie okrągłe kulki i zastanawiać się, którą obtoczę w danym produkcie. Moim faworytem jest kokos i gorzkie kakao. Tak naprawdę składniki możecie komponować dowolnie. Coś odjąć, coś dodać, zależnie, co macie pod ręką. Te kulki są mega uniwersalne. A do tego szybko i prosto. Zatem do dzieła i niech moc będzie z Wami! Dlaczego warto
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńsię cebula zeszkli a boczek zrumieni, a wtedy dodajemy grzyby, które szybko tracą swój turgor. Na sam koniec wlewamy śmietankę i chwilę gotujemy, by ciecz trochę odparowała. Dorzucamy kopytka, by nam się podgrzały i już możemy podawać wygłodniałym paszczom. Hońka proponuje podać to danie w akompaniamencie szklaneczki angielskiego
Karczma HonoriettyJeżeli nie masz pomysłu na szybki posiłek, a masz w domu pod ręką tofu, to polecamy zrobienie tofucznicy, czyli wegańskiej jajecznicy. Nadaje się nie tylko na śniadanie, ale również na obiad, gdyż posiłek jest bardzo syty i da nam pokłady energii na dłuższy czas. Wegańska tofucznica z pomidorami i rukolą Przepis na 2-3 porcje Potrzebujemy: - ok. 300 g tofu
Bananowe Polefirma Posti posiadająca naturalną, bardzo aromatyczną herbatę miętową. Na jej bazie bardzo szybko przygotowałam mega orzeźwiający napój z imbirem. Imbir w zimnym napoju cudownie podkreśla orzeźwiający smak i aromat mięty. Taki napój zapewnia cudowne wytchnienie w upalne dni. Podany na przyjęciu w przerwie między daniem mięsnym, a słodkim odświeża kubki smakowe. Składniki: 1 litr wody 3 - 5 cm korzenia
Kuchcik gotujemnie danie bardzo sycące, jednocześnie pyszne. Zajadałam się w dzieciństwie takim daniem, a teraz sama robię je dzieciom. W koktajlu przemycam otręby owsiane, które są zdrowe, ale w ogóle nie wyczuwalne. Oczywiście nie były by sobą, gdyby nie uśmiechnęły się o szklaneczkę koktajlu. Szybko i pysznie Składniki (4 porcje): – 30 dag ulubionego makaronu; – 40 dag truskawek
dom-agi.plnormalności i do blogowania również oczywiście. Na początek jednak coś łatwego i szybkiego, żeby nie było szoku ;) Bardzo proste grzanki, które zyskały światową sławę. Bruchetta jest znaną przekąską/ przystawką goszczącą nawet na bardzo eleganckich stołach i w wykwintnych restauracjach. Narodziła się jednak jako codzienne danie włoskich rolników - plantatorów oliwek. Podobno opiekali oni pajdy chleba polewali oliwą i doprawiali solą
Pełny talerzeksperymentować z pomidorowymi smakami i moimi wariacjami na ich temat. Dla mnie to danie idealnie pasuje do makaronu, ale myślę, że równie smacznie można zjeść je z ziemniakami. Dodatek koperku nadaje ciekawy smak i aromat, który uzupełniony jest pietruszką. Na dodatek obiad robi się bardzo szybko i równie szybko znika. Składniki: - 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki
dom-agi.pljajko do smarowania175 ml soku wyciśniętego z 4-5 cytryn250 g drobnego cukru (dałam 200 g)150 ml śmietany 30-36%1. Mąkę z cukrem pudrem, szczyptą soli i kawałkami schłodzonego masła posiekać aż zrobią się drobne okruszki. Dodać żółtko i jedną łyżeczkę wody i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć ją folią i wstawić do lodówki
UgotujmyTo.plprzyda się coś słodkiego na teraz. Ciacho bowiem jest wyjątkowo nieskomplikowane, dość szybkie w wykonaniu, a jednak ciekawe ze względu na takie a nie inne połączenie smaków, oraz syrop, który jest tutaj kluczowy - nadaje ciastu smaku i aromatu, równoważy słodkość - a wyobraźcie sobie, że dałam połowę cukru proponowanego w oryginalnym przepisie. Gdybym dała 190 gram wątpię, żeby ktokolwiek dał radę
Pożeraczka, czyli raz adobrzepełni. Tak więc jak tylko kupię fasolkę - kombinuję ile się da, żeby coś fajnego z niej wymyślić :) Najczęściej jemy z masełkiem i bułką tartą, tak tradycyjnie, ale dziś trochę inna wersja równie smaczna : z kiełbaską, papryką i koperkiem. Zachęcam do zrobienia! :) Prosto, szybko i smacznie :)Potrzebujemy:1kg fasolki szparagowej2 czerwone papryki2 kiełbasy toruńskie lub śląskie (w miarę
Walijskie Pichcenieproszku do pieczenia1 łyżeczka ekstraktu z wanilii150 g miękkiego masła1/2 szklanki cukru pudru (dałam 1/3 )2 jajka125 g białej czekolady, posiekanej (pominęłam)Masło ubić mikserem razem z cukrem na jasną, puszystą masę. Jajka roztrzepać w miseczce, powoli dodawać do masy maślanej, cały czas miksując (zbyt szybkie dodanie spowoduje zwarzenie się masy). Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem, mleko w proszku, ekstrakt
W kuchni Karmel-itki