szybkie dania - 5000 przepisów (strona:115/334)

Niedziela w kuchni 151

stężeje bardzo szybko. Aby wyciągnąć babeczki z foremki należy je na chwilę zanurzyć we wrzątku przełożyć na talerzyk. Na koniec szybki jogurt pitny – naturalny jogurt zmiksowany z bananem i jagodami. Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto Danie Przekąski Porcje 12 Porcje 12 Składniki 12 plaster szynka prosciutto 250 g mąka 2 łyżeczki proszek do pieczenia 2 szt jajko

Kucharzyca
Sałatka z kapustą pekińską i fetą 122

Smaczna , zdrowa i prosta sałatka z kapustą pekińską i serem feta wzbogacona oliwkami . To świetna propozycja na szybki poczęstunek dla niespodziewanych gości . składniki na 4 porcje

Smakowite Dania
Sałatka ze szpinakiem 125

Zdrowie na talerzu czyli mój ukochany szpinak na surowo z pyszną sałatką z mozzarellą i pomidorem. Bardzo szybka i zdrowa  przekąska, lub lekka kolacja . składniki

Smakowite Dania
Młoda kapusta zasmażana + film 171

Młoda kapusta zasmażana to idealny dodatek do młodych ziemniaków schabowego lub sznycli. Jest pyszna, delikatna, prosta i szybka w przygotowaniu. Więc nie marnujcie czasu tylko zakasać

Smakowite Dania
Bułeczki nadziewane na gorąco + film 156

Gorące i chrupiące bułeczki nadziewane to prosty sposób na urozmaicenie sobie śniadań lub kolacji. Przygotowuje się je szybko i w takim samym tempie zajada, po prostu

Smakowite Dania
Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym + film 146

Chrupiąca i smaczna sałatka z selerem naciowym to wyśmienita propozycja dla niespodziewanych gości lub na imprezę domową, szybka, prosta i kolorowa znakomicie zaspakaja apetyt . składniki na

Smakowite Dania
Babka z owocami kandyzowanymi 305

Keks nie należy do łatwych ciast, dlatego dzisiaj proponuję babkę z kandyzowanymi owocami. Prosta, szybka w wykonaniu i na prawdę pyszna. Składniki: 2 szklanki mąki 4

Salonik smaków
Dlaczego diety cud to zło? 182

właśnie, dlaczego właściwie mówię im nie? Dlaczego tak bardzo jestem przeciwna wszystkim dietom cud, obiecującym szybki efekt w krótkim czasie? Myślę, że należy Wam się kilka słów wyjaśnienia.  Po pierwsze i NAJWAŻNIEJSZE diety nie zmieniają podejścia do odżywiania! Nie uczą nas, dlaczego dany produkt jest zły, a inny dobry. Nie uczą jak czytać etykiety, jak wybierać te najlepsze(...)bierze pod uwagę wieku, płci, stanu zdrowia, aktywności fizycznej czy trybu życia. Coś, co jest przeznaczone dla każdego, tak naprawdę nie nadaję się dla nikogo. Są monotonne, powodują szybkie znudzenie i demotywację, często zmuszają nas do jedzenia rzeczy, których nie cierpimy. Pora posiłku powinna być przyjemnością, nie można sobie tego odbierać. Ja uwielbiam jeść i gotować, nie wyobrażam sobie, żebym

Powiedz dietom nie
Kebab ormiański 257

znanych nam kebabów tureckich które w wersjach, z regóły gorszych niż lepszych, zalały nasz kraj jako przystepny i szybki fast food. W kuchni ormiańskiej rządzą, przede wszystkim, bardzo specyficzne zioła - rzadko dostępne na naszym rynku, jednak przy odrobinie chęci da się je zastapić podobnymi rodzimymi. Można też wybrać sie za naszą wschodnią granicę - na Ukrainie jest dość duży wybór przypraw

sierotka maRysia w kuchni
Kurze udka duszone z warzywami czyli cały obiad w jednym garze 633

lubię zmywać i dlatego cieszą mnie dania albo już same pomysły na gotowanie jednej potrawy w jednym garnku. Bez używania patelni do podsmażenia czegoś, bez małego rondelka do zrobienia sosu czy innego garnka do obgotowania jakiegoś składnika. Często wcale to nie jest konieczne a poza tym gotując w jednym garnku wszystkie smaki mamy razem.Wiedziałam(...)następny dzień będę miała zabiegany więc zrobiłam konkretne zakupy właśnie z myślą o jednogarnkowej potrawie. Wyszło pysznie, kolorowo i całkiem szybko bo obiad dla 4 osób - w tym mięso, warzywa i ziemniaki - w niecałą godzinę. Wiem, że są dania, które można przygotować szybciej, ale zobaczcie sami moje bo jest naprawdę wyjątkowe ! Wyjątkowo smaczne chociaż proste. ROZWIŃ I CZYTAJ

Smaczna Pyza
Makaron ryżowy z indykiem na ostro 312

Dziś niestety bez zdjęć, bo obiad zrobiony w dość szybkim tempie, a żeby nie zapomnieć przepisu zamieszczam go tutaj;)Porcja dla 2 osób:100 g makaronu ryżowego400 g piersi z indykałyżka prażonego sezamu zalewa do mięsa:3 ząbki czosnku pokrojone w płatkiłyżka jasnego sosu sojowegołyżka ciemnego sosu sojowegołyżka sosu Worcester2 łyżki oliwy z oliwekłyżeczka płatków chilli1/2 łyżeczki słodkiej paprykiłyżeczka imbiru(...)dorzucamy prażony sezam. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przed podaniem odsączony makaron  dorzucamy na patelnie z mięsem i mieszamy by połączyć wszystkie składniki.Smacznego!Filed under: Dania mięsne, Drób

kuchcikownia
Lody Oreo – bez jajek, bez maszynki, kremowe i delikatne 270

będą miękkie zaraz po wyjęciu i nie będą się dały formować w kulki. Markizy można potraktować na dwa sposoby – rozłożyć je na połowy, osobno ciasteczka pokruszyć a krem dodać do ubitej śmietany, albo szybciej – pokruszyć ciastka w całości, z nadzieniem, np. w malakserze. Ja lubię to załatwić szybko, korzystam z drugiego sposobu. Jeśli zobaczycie że ubijaczki miksera zostawiają na śmietanie

Karo in the Kitchen
Przepis na pierogi z kapustą i grzybami 330

czas, kiedy pierogi goszczą na naszym stole dość często. A pierogi z kapustą, jeszcze te odsmażane… ciężko o lepsze danie po powrocie z długiego spaceru, kiedy za oknem śnieg a my wracamy przemarznięci. Wtedy szybko podgrzewamy czerwony barszcz, wrzucamy na patelnię pierogi i mamy rozgrzewające jedzenie w oka mgnieniu. Pierogi z kapustą i grzybami to też obowiązkowa pozycja(...)wrzątek z 1 łyżką oleju. Gotujemy 2 min od wypłynięcia. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/pierogi-z-kapusta-i-grzybami/ MieszamWGarnku   Artykuł Przepis na pierogi z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Warsztaty - Kobieca kuchnia makaronowa - relacja 179

rodzaje mięsa: m.in.: pierś z kurczaka, łosoś, kaczka czy polędwica wieprzowa. Miałyśmy za zadanie podzielić się na grupy i stworzyć danie z konkretnym mięsem i wybranymi przez siebie dodatkami, wśród których oczywiście musiał znaleźć się makaron. Grupki szybko się dobrały, ja trafiłam do kurczaka razem z Laurą i Iwoną. Pomysłów było naprawdę wiele, ale ostatecznie zdecydowałyśmy się na faszerowane(...)przez wizjery aparatów, i rozmawiałyśmy z ekspertami, którymi byli: Piotr Ceranowicz - ekspert kulinarny Lubelli i Anna Różyk - dietetyk. A po gotowaniu oczywiście był czas na rozmowy i konsumpcję przygotowanych dań. Oprócz tych zrobionych przez nas, na stole pojawiły się mięsa przygotowane metodą sous-vide przez Piotra Ceranowicza. Metoda ta, jest mi znana z warsztatów o wieprzowinie regionalnej

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania