szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:97/2080)

Ciasto z kremem budyniowo-chałwowym bez pieczenia 117

pewnością przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom chałwy. Naprawdę kusi, aby go wyjadać z miski, więc moim pomysłem, aby właśnie tak się nie stało jest proste oraz szybkie ciasto. W moim domu znika ono w oka mgnieniu, a sam krem zawsze robi wielkie wrażenie! Polecam. (Forma o wymiarach około 22 x 26 cm) Krem: 750 ml mleka (3 szklanki

Di gotuje
Kruche ciasto z brzoskwinią i budyniem 141

przesiać i dobrze wymieszać. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wszystkie składniki ucieramy na grubą kruszonkę. Następnie dodać żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Wyrobić w miarę szybko ciasto , podzielić je na dwie równe części i wstawić do zamrażalnika na 1 - 2 godziny. Masa budyniowa: Ugotować 3 budynie waniliowe na 900 ml mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru

Różne smaki w kuchni
Chleb mieszany z płatkami owsianymi 216

luźne, ale tak ma być. Po tym czasie dodałam łyżeczkę soli, przestudzone płatki owsiane, ziarna słonecznika i 3 łyżki zakwasu razowego żytniego. Całość wymieszałam łyżką aż wszystko się połączy - ciasto szybko zaczęło odstawać od brzegów miski -  nie jest już tak bardzo luźne jak wcześniej i nie jest bardzo klejące. Odstawiłam pod przykryciem łącznie na 30 minut - po 15 minutach

apetytnapieczenie
Kruche ciasto z brzoskwinią i budyniem 425

przesiać i dobrze wymieszać. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wszystkie składniki ucieramy na grubą kruszonkę. Następnie dodać żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Wyrobić w miarę szybko ciasto , podzielić je na dwie równe części i wstawić do zamrażalnika na 1 - 2 godziny. Masa budyniowa: Ugotować 3 budynie waniliowe na 900 ml mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru

Słodkości i nie tylko
Tarta śliwkowo - czekoladowa 194

cukru odrobina wody NADZIENIE: 300 g śmietany 18 % 3 jajka 0,5 szkl. cukru 1/2 tabliczki  czekolady deserowej 300-350 g śliwek Wykonanie: Z masła. mąki, cukru - zagnieść szybko ciasto. By ułatwić zlepienie składników, możecie dodać odrobinę zimnej wody. Ciasto zlepić w kulę, zawinąć folią spożywczą, włożyć na 30-40 min. do lodówki. Śliwki umyć, wypestkować, zasypać 3 łyżkami

kolorowotorcikowo
TARTA Z JABŁKAMI, krok po kroku! 331

mąki orkiszowej pełnoziarnistej (jeśli nie masz możesz użyć tylko pszennej) - 160 g mąki pszennej tortowej - 1 duże jajko z lodówki - łyżka cukru pudru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Zagniatamy szybko ciasto, owijamy folią i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut.  Po tym czasie wylepiamy ciastem formę ( u mnie 28 cm), nakłuwamy widelcem, jak na zdjęciu poniżej.  Potrzebujesz

SMYKWKUCHNI
Czekoladowe ciasto z białek / Chocolate egg white cake 222

Ostatnio miałam nieustającą ochotę na zdrowy kogel mogel z ksylitolem, czego efektem była znaczna nadwyżka białek w lodówce Postanowiłam więc zrobić niezwykle łatwe i szybkie ciasto na bazie białek, z rozsądną ilością gorzkiej czekolady i mielonymi migdałami. To ciasto jest prawie bezgrzeszne, polecam! Scroll down for recipe in English Czekoladowe ciasto z białek (tortownica o śr. 22 cm) Składniki

karmelowy
Miętusek 919

ciepłe dni. Masa miętowa jest delikatna, kremowa i zdecydowanie nie za słodka. Całość smaku dopełnia pianka na bazie kremówki i galaretki agrestowej.  Niestety Miętusek nie należy do szybkich ciast- stygnący budyń, tężejąca galaretka to wszystko sprawia, że trochę musimy poczekać na delektowanie się jego smakiem.  Przepis na ciasto dostałam od znajomej. Dla mnie to strzał w dziesiątkę- jestem

Krakowskie smaki Ani
Kruche ciasto na tartę - przepis II. 279

mąki; 125 g zimnego masła; 1 łyżka oleju; 1/4 szkl, wody;  szczypta soli. Masło rozdrobnione na mniejsze kawałki siekamy nożem razem z mąką. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy szybko ciasto. Robimy to jak najszybciej aby ciasto nie nagrzało się od ciepła rąk. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce przez 30 min. lub w zamrażalniku przez połowę

Miksturownik
Tarta ze szparagami 128

nadzienie: 200 g jogurtu greckiego 50 g gęstej śmietany 24% 3 jajka L pęczek zielonych szparagów starty parmezan sól, pieprz gałka muszkatałowa czosnek niedźwiedzi/tymianek Wykonanie: składniki na kruche ciasto szybko zagnieść, uformować w kulę, spłaszczyć i włożyć do lodówki przynajmniej na 30 minut szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, osuszyć jajka zmiksować z jogurtem, śmietaną, przyprawami i startym parmezanem. Dodać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta z bobem i fetą 167

łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli spora szczypta świeżo mielonego pieprzu Żółtka roztrzepać. Mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz i tłuszcz posiekać nożem, dodać roztrzepane żółtka i zagnieść szybko ciasto. (Ciasto nie powinno być ogrzewane rękami zbyt długo, gdyż potem straci na kruchości.) Przełożyć je do woreczka i schłodzić w lodówce przez przynajmniej 30 minut. Formę do tarty natłuścić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szarlotka w kokilkach 248

cytryny Kasza manna – 1 łyżeczka Wykonanie: Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i solą. Następnie dodać zimne masło i żółtko jaja. Ciasto szybko zagnieść i odstawić do lodówki na 2 godziny. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Jabłka skropić sokiem z cytryny i odstawić na 10 minut, aby puściły sok. Następnie dokładnie odcisnąć

Kuchnia Bon Appetit

Proponowane wyszukiwania