szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:891/2080)

RURKI FRANCUSKIE Z PASTĄ JAJECZNĄ 129

wykonaniu i mało pracochłonne - potrzebujemy zalewie 30 minut! Najlepiej smakują na świeżo, zaraz po zrobieniu.   Jeśli szukacie oryginalnego pomysłu na szybką, świąteczną (i nie tylko) przekąskę to koniecznie wypróbujcie ten przepis! Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 4 jajka 1 pęczek koperku 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz 1 białko  czarnuszka (do posypania) masło (do posmarowania foremek) Wykonanie

Kuchnia MagdaLeny
Szarlotka na kruchym cieście 182

cynamon 1 łyżka mąki z tapioki lub mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy oba rodzaje mąk, ksylitol, żółtka i masło. Wszystko szybko i dokładnie mieszamy, kolejno dodajmy wodę. Ponownie mieszamy, aby powstała zwarta, jednolita masa. Ciasto chowamy do zamrażarki na godzinę. Między czasie obieramy, myjemy i kroimy w kostkę jabłka. Przekładamy do garnka, dusimy, aż jabłka lekko się "rozpłyną

Truskawkowa Fiesta
Tort Czekoladowy z Kremem z Masła Orzechowego, Karmelem i Polewą Czekoladową (Tort a'la Snickers) 257

sody i energicznie mieszamy. Na końcu wrzucamy pokrojone orzeszki.  Wylewamy na środkowy biszkopt  (czynność tę wykonujemy dość szybko, ponieważ karmel szybko zastyga). Gdy masa karmelowa przestygnie wykładamy na nią pozostały krem budyniowy.  Górny krążek ciasta smarujemy masłem orzechowym i przykrywamy całość. Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z masłem. Czekoladą polewamy całe ciasto. Wierzch ciasta można

Słodka Strona
Szybkie ciasto na śmietanie z owocami 135

tego przepisu jest to, że składniki z lodówki mają być w temperaturze pokojowej, dlatego, jeśli chcemy wykonać to ciasto z zaskoczenia ciężko mieć produkty w temperaturze pokojowej. Na to jednak jest prosty sposób: jajka wsadzamy do ciepłej wody (niegorącej!), dzięki czemu szybko się ogrzeją, to samo wykonujemy z kubeczkiem śmietany. Może i nie będzie to taka prawdziwa pokojowa temperatura

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pszenny chleb bez wyrabiania (na drożdżach świeżych lub suchych) / No Knead Crusty Bread 96

drożdżach świeżych lub suchych) Pszenny chleb bez wyrabiania na drożdżach suchych lub świeżych posmakuje każdemu wielbicielowi domowego pieczywa . Ten szybki chleb z chrupiącą skórką przypadnie do gustu zwłaszcza fanom włoskiej ciabatty lub francuskich bagietek. Poznajcie nową metodę wyrastania ciasta na chleb na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Mój domowy chleb pszenny to chleb bez wyrabiania(...)mikserem - tylko do połączenia. Gdy z ciasta da się uformować luźną, trochę klejącą kulę, ciasto jest gotowe, nie potrzeba zagniatania. Nie powinno być gładkie i elastyczne tak jak typowe ciasto drożdżowe na chleb czy bułki . Chleb możecie przygotować na drożdżach suchych (instant) lub świeżych. Pszenny chleb na drożdżach bez wyrabiania ciasta może być przygotowany na dwa sposoby. Po tradycyjnym wyrośnięciu

Lekcje w kuchni
Biszkopt idealny 127

piana jak najmniej opadła Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika, biszkopt piec 30-40 min (opcja górnej i dolnej grzałki) do tzw. suchego patyczka Kiedy ciasto jest już upieczone wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę (rzucanie zapobiega opadaniu ciasta, naprawdę działa Formę z ciastem odstawić do lekko uchylonego(...)wystarczy kawałek gazy. Cukier – powinien być drobny , a nie zwykły czy gruby. Drobny cukier odpowiednio szybko rozpuści się podczas ubijania białek dzięki temu „nie przebijemy” piany. Gruby cukier może nawet podczas pieczenia biszkoptu nie rozpuścić się całkowicie i na powierzchni ciasta zostaną drobne kropeczki. Nie trzeba kupować specjalnie drobnego cukru, który jest niestety sporo droższy. Wystarczy

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto Francuskie z Czekoladą – Serduszko 273

Ciasto Francuskie z Czekoladą – Serduszko – Dzisiaj słodka, pyszna propozycja, troszkę walentynkowa. Uwielbiam ciasto francuskie, więc ten przepis jak najbardziej trafia w mój gust :). Przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu. Raz piekłam serduszko z czekoladą, a raz z nutellą i obie wersje są smaczne. Zamiast konfitury malinowej możemy użyć konfitury pomarańczowej, polecam… (inspiracja ze strony its always autumn ) Zapraszam

Mała Cukierenka
Kruche miodowe ciasteczka 177

zgęstniał (ok 6-8 minut), odstaw do ostygnięcia.  Na stolnicy łączymy przesianą mąkę, sól, masło i 2/3 wystudzonego miodu. Wszystkie składniki szybko zagniatamy, owijamy folią i wstawiamy do lodówki na ok 1 h.  Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm i wyciskamy foremką dowolne kształty. Ciasteczka układamy na papierze pergaminowym, smarujemy je resztą miodu i posypujemy migdałami. Ciasteczka

Niezły Młynek
Świąteczne ciasto dojrzewające. 172

Ciasto na bogato! Tyle w nim różności. Tyle w nim smaku... Ale robi się je wbrew pozorom bardzo łatwo i raczej szybko. Dużo więcej czasu i cierpliwości wymaga proces dojrzewania. Czy jest on niezbędny? Przyznam się, że wycięliśmy sobie mały trójkącik na drugi dzień i ciasto okazało się pyszne. Smak skojarzył mi się z bajaderką (z tych nieczekoladowych). Ten rodzaj

zadanie-gotowanie
Karpatka 208

Karpatka to ciasto, które moja rodzinka uwielbia. Często je robię ale jakoś jeszcze do tej pory nie pojawiło się na blogu bo tak szybko znika, że nie miałam jak zrobić zdjęcia. W przepisie podałam przepis na domowy krem ale często też wykorzystuję krem z torebki (wersję gotowaną bo jest też wersja na szybko do ubijania). Przy okazji tego smakowitego wpisu

Monia miesza i gotuje
Tartaletki wiosenne z awokado, czosnkiem i serem feta, z dodatkiem brukselki i kiełków 131

miękkiego masła 100 g mąki pszennej 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany spora szczypta soli świeżo mielony pieprz Wszystkie składniki szybko połączyć razem. Zagnieść kulkę, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 15 minut. Wysmarowane masłem foremki wyłożyć rozwałkowanym ciastem. Można też rozkruszyć je i wysypać na dno foremek, a następnie  docisnąć i wyrównać powierzchnię palcami. Ciasto upiec

Codzienna kuchnia niecodzienna
Malinowa pianka z herbatnikami w czekoladzie, czyli malinowe ptasie mleczko z 5 składników 110

Malinowa pianka to pyszna i szybka propozycja, której nie oprze się żaden dorosły, ani niejedno dziecko. Jest lekka, puszysta i wprost rozpływa się w ustach. Mocno malinowa warstwa idealnie komponuje się z czekoladowym akcentem, jaki nadają jej kruche herbatniki. Pycha! Koniecznie spróbujcie. Polecam też truskawkową piankę z 4 składników - klik . (Forma o wymiarach około(...)przelać malinową masę. Całość wstawić do lodówki na około 1 godzinę, aby pianka zrobiła się odrobinę sztywna. Po tym czasie na jej wierzchu równomiernie ułożyć herbatniki w polewie czekoladowej. Ciasto ponownie schłodzić (najlepiej przez całą noc), ale tym razem do całkowitego stężenia

Di gotuje
Ciasto Jajko sadzone 147

Ciasto jajko sadzone to bardzo lekkie, i efektowne ciasto bez pieczenia w stylu sernika na zimno. Nie jest za słodkie, szybkie w przygotowaniu idealne na różne okazje. Na gościach i domownikach robi duże wrażenie :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg sera sernikowego z wiaderka 300 ml śmietany 30% 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki przeźroczyste morele lub brzoskwinie w syropie(...)stężenia, w 600 ml gorącej wody rozpuszczamy przeźroczyste galaretki i odstawiamy do przestygnięcia, na zastygłą masę serową wykładamy połówki owoców odsączone wcześniej z syropu, wystudzoną galaretkę rozprowadzamy po wierzchu ciasta i wstawiamy na całą noc do lodówki, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Migdałowe ciasto z borówkami (Torta con mirtilli e mandorle) 146

królują w cieście . Do przygotowania ciasta wykorzystałam jogurt, który nada ł  mu niesamowitej delikatności i puszystości. Ciasto na długo zachowuje świeżość a przy tym jest bardzo proste i szybkie do przygotowanie. Nie pozostaje mi nic innego, niż polecić Wam dzisiejszy przepis i gorąco zachęcić do jego wypróbowania. Mi ł ej niedzieli :) **** Sono(...)pieczenia 200 g jogurtu naturalnego 60 ml mleka 75 ml oleju 3 jajka 250 g borówek 30 g migdałów w płatkach * Wszystkie składniki do przygotowania ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. **** INGREDIENTI 250 g di farina 70 g di farina di mandorle 100 g di zucchero 16 g di lievito per dolci 200 g di yogurt bianco

La grande e la piccola cuoca
Ciasteczka na każdą okazje – widelcowe ciasteczka 133

mąki toruńskiej 15 dag mąki ziemniaczanej 10 dag cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 żółtko Wszystkie składniki razem zagnieść. Odrywać od ciasta takie małe kuleczki formować i przycisnąć widelcem i piec, są tak pyszne że szybko znikają .Przepis testowała już córka kilka razy i zawsze się sprawdza

Moje Wyroby