szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:682/2080)

Russischer Zupfenkuchen - łaciaty sernik 186

Russischer Zupfenkuchen to pyszna kombinacja sernika z ciastem czekoladowym. Spód i boki ciasta stanowi ciasto czekoladowe, wnętrze wypełnia smakowity sernik, a górę wieńczą odrywane kawałeczki ciasta czekoladowego zatopione w serniku, na kształt rosyjskich wieżyczek cerkwii. Tak tłumaczy pochodzenie nazwy na swoim opakowaniu Dr. Oetker. Skąd tak naprawdę przywędrował przepis jest jednak niejasne. Bardzo popularne w Niemczech i bardzo lubiane(...)wyglądu podobne do naszego sernika z kakaową posypką, a jednak inne. Jest pyszne, mięsiste, wilgotne, bardzo czekoladowe, godne świątecznego stołu - polecam przepis do przetestowania! Szybkie do przygotowania, ponieważ nie ma potrzeby schładzania ciasta w lodówce. Ciasto upiekłam w tortownicy o średnicy 26 cm. Składniki na ciasto: 325 g mąki pszennej (u mnie orkiszowa jasna) 200 g masła 200 g cukru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Leniwiec 2239

dawno mnie tutaj nie było ale postaram się odżywić bloga, więcej przepisów itp. :) Moje pierwsze ciasto od powrotu z Rzymu, robi się je szybko i jest bardzo proste. Może je zrobić gdy mają wpaść niezapowiedziani goście. Zasmakuje małemu i dużemu smakoszowi słodkości. Składniki: 5 jajek szklanka cukru 3/4 szkl mąki pszennej 3/4 szkl mąki ziemniaczanej 3/4 szkl oleju łyżeczka proszku(...)mieszamy ze sobą. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę, dodajemy ocet i wanilię. Do masy na przemian dodajemy po łyżce mieszanki mącznej i oleju. Dokładnie wszystko miksujemy. Gotowe ciasto przelewamy na blachę, na wierzchu układamy owoce. Pieczemy w 180 stopniach ok 40 minut. Smacznego

Motylkowa Kuchnia
Chleb pszenny z płatkami owsianymi 119

Czas czytania: 2 min Szybki przepis na chleb pszenny z płatkami owsianymi przygotowanie ciasta na chleb zajmuje tylko kilka minut. Można więc przygotować je rano przed pracą, a po powrocie do domu upiec pyszny chleb. Moje ciasto wyrastało 2 godziny, ale spokojnie proces ten może trwać nawet 10 godzin. Po czasie wyrastania należy uformować bochenek w dowolnym kształcie. Przygotowany chleb

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasteczka budyniowe z kajmakiem 129

budyniowe z kajmakiem są po prostu przepyszne. Krótka lista składników , szybkie przygotowanie i pełnia smaku. Składniki: 12 łyżek mąki 25 dag masła 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego ½ łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: Kajmak Wszystkie składniki, oprócz kajmaku, umieszczam w misce i wyrabiam z nich ciasto. Następnie ciasto rozwałkowuję na grubość 6-8 mm i wykrawam

Słodki sentyment
Ciasteczka budyniowe z kajmakiem 131

budyniowe z kajmakiem są po prostu przepyszne. Krótka lista składników , szybkie przygotowanie i pełnia smaku. Składniki: 12 łyżek mąki 25 dag masła 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego ½ łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: Kajmak Wszystkie składniki, oprócz kajmaku, umieszczam w misce i wyrabiam z nich ciasto. Następnie ciasto rozwałkowuję na grubość 6-8 mm i wykrawam

Słodki sentyment
Ciasto z białek 114

cukru. Oczywiście, aby je urozmaicić możecie dodać owoce, bakalie, przełożyć kremem, czy polać czekoladą. Ja do swojego dodałam jedynie jabłka, a został zjedzony tak szybko, że do zdjęcia musiałam przypilnować sobie kilka kawałków ciasta

Z Hrabiną w kuchni
Czekoladowy sernik z bananami – bez pieczenia 296

Lubicie słodkości z bananami? Uważam, że to świetne owoce do wypieków. Ale tak na prawdę, to które nie są?:) Ten serniczek jest dość szybki do przygotowania. Ja jestem zadowolona z wyniku końcowego. Ciasto wyszło nie za słodkie. Smak czekolady można sobie dobrać dowolnie – mleczną, deserową lub gorzką. Można również zmieszać pół na pół gorzką i mleczną

Smaki Na Talerzu
CIASTO UCIERANE Z TRUSKAWKAMI 252

zawsze jest najlepsze! Po wyszukane przepisy sięgamy  gdy jest dużo wolnego czasu. Jednak na co dzień sprawdzają się  proste , które wykonuję się szybko i bez problemowo a rezultat cieszy oko domowników.  Ciasto ucierane z truskawkami lub śliwkami czy rabarbarem spełnia wszystkie te warunki. Jest znakomite! SKŁADNIKI: (forma 22x 22 cm) 25  sztuk truskawek 10 dag stopionego

RAROSSA
Paszteciki z kapustą i grzybami 220

razie potrzeby podsypujemy mąką). Ciasto dzielimy na trzy części. Każdą część rozwałkowujemy na prostokąt grubości około 0,5 cm. Na prostokąty wykładamy farsz i rozsmarujemy równomiernie, zostawiając wolne brzegi. Ciasto zwijamy w rulon. Następnie rulon kroimy ostrym nożem w poprzek co około 5 cm. Paszteciki przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zachowując odstępy. Paszteciki nakrywamy ściereczką i zostawiamy(...)nabiorą ładnego złotego koloru. [caption id="attachment_7940" align="aligncenter" width="685"] Paszteciki z kapustą i grzybami[/caption] Zobacz inne przepisy na paszteciki i pierożki: Szybkie Paszteciki Z Kapustą I Pieczarkami Paszteciki Z Ciasta Francuskiego Z Mięsem Mielonym I Pieczarkami Paszteciki Z Pieczarkami Meksykańskie Pierożki Drożdżowe Pierogi Z Pieca Ze Szpinakiem I Ricottą Kruche Trójkąciki Z Pieczarkami I Serem Żółtym

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto z galaretkami 543

mąkę. 2. Wysmarować dużą blachę masłem i wysypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę. 3. Piec ok. 30 minut w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwie części. Masa: 1 kostka masła – miękkiego 1 szklanka cukru 4 żółtka (z białek można zrobić np. kokosanki ) 3 galaretki w różnych kolorach 4 łyżki żelatyny(...)gorącego mleka i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Utrzeć masło z cukrem i żółtkami i dodać wystudzone mleko z żelatyną i pokrojone galaretki. Wymieszać i szybko – bo błyskawicznie tężeje – przełożyć na jeden blat ciasta (który wcześniej najlepiej nasączyć) i przykryć drugim, który też najlepiej nasączyć. Poncz do nasączenia jest zrobiony z pół szklanki przegotowanej zimnej wody i pół cytyny

UgotujmyTo.pl
Zapiekanki z ciasta francuskiego w stylu włoskim 145

Zapiekanki z ciasta francuskiego w stylu włoskim to prosty i smaczny przepis na szybką kolację bądź przystawkę. Smakują wyśmienicie lekko skropione oliwą z oliwek lub podane z sosem czosnkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego 150 gram mozzarelli ( u mnie 1 i 1/2 kulki) dwie garści pomidorków koktajlowych lub papryczkowych 1 opakowanie szynki ulubionej dojrzewającej ( u mnie prosciutto

Blog kulinarny S9.PL
Bezglutenowe kluski półfrancuskie 387

Normalnie zakochałam się w kluseczkach francuskich!  Są banalnie proste w wykonaniu, szybkie i nie trzeba brudzić rąk. Do tego są miękkie, pulchne i smakowite.  Doskonale smakują z gulaszem czy sosem jak i z bułką tartą i masełkiem. Następnego dnia, podgrzane na patelni, nie tracą niczego ze smaku i struktury.  Polecam 😊 Składniki: 3 jaja 6 łyżek masła(...)być zwarte na tyle aby dało się je wziąć w rękę.  W garnku zagotować wodę z solą. Na wrzątek małą łyżeczką nakładamy niewielkie porcje ciasta i gotujemy przez ok. 3 minuty. Należy szybko wrzucać kluseczki, nie troszcząc się zbytnio o ich kształt. Wrzucone na wrzątek nie utoną ani nie będą się sklejały ale należy je delikatnie przemieszać. Po ugotowaniu

Ze smakiem bez glutenu
SŁODKO-SŁONA TARTA Z PIGWĄ, ORZECHAMI, MIODEM I SERKIEM BRIE 184

Przygotuj kruche ciasto : miękkie masło utrzyj w misce. Dodaj przesianą mąkę, jajko, miód i zmielone lub bardzo drobno posiekane orzechy oraz sól. Połącz składniki szybko ugniatając opuszkami palców, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Uformuj ciasto w kulę, zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 1 godz. Przygotuj farsz : oczyszczone pigwy obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik królewski-najlepszy przepis,zawsze się udaje 4516

Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z klasykiem ,którym jest sernik królewski. Zawsze lubiłam taki sernik, kakaowe ciasto, pyszna masa. Przepis, który prezentuje ma wiele zalet, jest łatwy, szybki w przygotowaniu, pyszny i co najważniejsze-ZAWSZE się udaje, i pięknie wygląda. :-)   SKŁADNIKI: *przepis na dużą blaszkę około 22x35cm  KAKAOWE CIASTO: -3,5 szkl. mąki   (szklanka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto ze śliwkami? A może sernik? 167

przelewamy na ciasto. Na niej układamy połówki śliwek. Śliwki posypujemy kruszonką. kruszonka: Mąkę mieszamy z cukrem. Do suchych składników dodajemy posiekane zimne masło i szybko łączymy samymi opuszkami palców do momentu powstania okruszków (nie ugniatać!) Ciasto posypane kruszonką wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 60 minut

Bon appetit mon amie