ciasto to piernikowy last minute, robi go się szybko, jest mięciutki i znika równie szybko. Do zrobienia na ostatnią chwilę przed świętami Bożego Narodzenia. Jedno z lepszych błyskawicznych ciast. Rozpływa się w ustach nie kruszy się i zdobi świąteczny stół. Naprawdę łatwo go zrobić. Poradzi sobie z nim każdy, nawet osoba nie wprawiona w pieczeniu ciast. Polecam! Składniki
Wanilia i KardamonIdealne ciasto na dzisiejszy deser do kawy, herbaty, czystka. To ciasto rozpływa się w ustach, jest znakomite i bardzo zdrowe. Polecam bo piecze się szybko i można potem delektować się znakomitym deserem. Ciasto jaglano - serowe z malinami - Jaglany sernik z malinami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePaszteciki to dodatek idealny do barszczu. Poniższe paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem są łatwe i szybkie do przygotowania. Świetnie smakują podane na ciepło. Zachęcam do pieczenia. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego (275 g) 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1,5 łyżki sosu sojowego 2 jajka (1 do mięsa i 1 do roztrzepania
Ugotowaćmakowego :) przepis oczywiście troszkę zmieniłam i zrobiłam je po swojemu, zamiast jabłek dałam np: truskawki . Ciasto składa się z wilgotnego ciasta makowego, masy budyniowej, ciasta biszkoptowego, masy truskawkowej galaretkowej. Jest pyszne i szybko znika z talerzyków. Do przełożenia użyłam pysznej Truskawelli w czekoladzie od Eterno .Do ciasta użyła Mąki tradycyjnej z Młyna w Szadku . Zapraszam :) Składniki na ciasto makowe
Sama słodycz i szczypta chilinimi w roli głównej, czyli odwrócone ciasto! Oryginalne ciasto prawda? ;-) Ale nie ma się czego bać, bo jest bardzo fajne, smaczne, znika szybko, chociaż szybkie znikanie to chyba nie jest zaleta ;-). Dobre ciasto powinno być jak worek bez dna, nie powinno się kończyć. Zapraszam! Inspirowane przepisem Doroty. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćprostu palce lizać:) Pomysł na szybki, pyszny oraz efektowny obiad:) Przepis który na stałe zagościł w moim codziennym repertuarze kulinarnym. Mój mąż bynajmniej nie pozwoli mi zapomnieć o tym przepisie i co chwile prosi mnie żebym to zrobiła :) jeszcze nie spotkałam się z opinią żeby komuś to nie smakowało, 100% pewniak :) ciasto francuskie ma w sobie coś naprawdę magicznego(...)narazie każda potrawa z nim smakuje wybornie :D Polecam wszystkim smakoszom dobrej i zdecydowanie szybkiej kuchni ;) Przepis łatwy, szybki no i na pewno tani, taka porcja jak na zdjęciu spokojnie nasyci 4 osoby (albo dwóch glodomorów ;p) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, pół papryki czerwonej, 2 ogórki kiszone, garść oliwek, pierś z kurczaka, przyprawa gyros, 1/4 puszki kukurydzy, 1/2 cebuli
Kuchnia Pełna Pasjiwierzchu. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dól, babeczki piec około 40 minut, dobrze je wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo proste, łatwe, szybkie i bardzo smaczne babeczki z ciasta francuskiego z połówkami jabłek, z miodem i orzechami........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięposmarować grubo masłem. Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone w kostkę masło. Rozcierać palcami masło z mąką aż powstaną drobne okruchy, dodać żółtko szybko zagnieść w kulę. Można wyrobić ciasto w robocie - wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy do czasu, aż ciasto utworzy kulę. W razie potrzeby w jednym i drugim przypadku, dodać łyżkę zimnej wody. Ciasto zawinąć
Stare GaryDzisiaj mamy dla Was pyszne ciasto bananowe z książki Donny Hay „Szybko, Świeżo, Prosto„. To naprawdę bardzo prosty przepis, z którym poradzą sobie
Kuchenne WariacjeDodatki Sos pomidorowy ( np. według tego szybkiego przepisu ) Mozzarella Łyżeczka oregano Dowolne warzywa i wędliny Przygotowanie: Krok 1 Wymieszaj w głębokiej misie 2 szklanki mąki z łyżką proszku do pieczenia i łyżeczką soli. Krok 2 Do suchych składników dodaj szklankę jogurtu. Wymieszaj najpierw drewnianą łyżką, a później ręką. Przełóż na blat. Jeśli ciasto jest za suche dodaj łyżeczkę jogurtu(...)Krok 3 Uformuj z cista kulę, podziel na połowy, podsyp blat mąką i rozwałkuj jedną część na cienki placek, podsypując mąką, żeby ciasto nie kleiło się do blatu i wałka. Krok 4 Są dwa sposoby pieczenia pizzy: szybki i wolnieszy, choć tak naprawdę łączny czas oczekiwania na gotową pizzę jest zbliżony. Różnica polega tylko na czasie jaki pizza spędzi
Niedzielny kucharzSzarlotka sypana to najprostsza szarlotka na świecie. Każdemu się uda a przy tym jest baaaaaardzo smaczna. Przygotowuje się ją bardzo szybko bez użycia miksera czy zagniatania ciasta. Jedyna pracochłonna czynność to przygotowanie jabłek. Ciasto ma jeszcze jedną zaletę mianowicie składa się z nie skomplikowanych składników, które znajdują się w większości domów. Dla mnie jest to kolejna wersja szarlotki, którą
Passion of Cookingzasięgu ręki mamy jogurt grecki, borówki, ekspandowaną grykę , gorzką czekoladę oraz galaretkę to przekształćmy te składniki w pyszne ciasto bez pieczenia . Ciasto pełne borówek i ekspandowanych zbóż. Jest to ciasto dla całej rodziny. Cieszmy się już dziś tym ciastem , które idealnie pasuje do kawy lub herbaty . Jogurt grecki ma kremową i gęstą konsystencję. Nie zawiera dużo tłuszczu i jest uznawany(...)schłodzony spód. Tortownicę ponownie wkładamy do lodówki i czekamy aż jogurt stężeje. Na koniec wylewamy tężejąca galaretkę. Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc. Pyszne powitanie wiosny z ciastem na bazie jogurtu i borówek, ciasto bez pieczeni a o kremowej konsystencji. Szybkie, smaczne, świeże i łatwe, wykonane z ulubionych i zdrowych składników i wypełnione smakiem jogurtu. Wydaje się niemożliwe
Zdrowy Styl Joannyświeżymi owocami, wypróbuj także: – ciasto czekoladowe z gruszkami – ciasto drożdżowe ze śliwkami – ciasto kruche z rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka – tort czekoladowy z owocami CIASTO KOKOSOWE Z MANGO PRZYGOTOWANIE: 1 h 20 minut
nietylkopasta.pljeszcze nie doszłam do perfekcji, co roku eksperymentuję, bo nie ma opcji, żebym użyła gotowego miksu. Główny problem z bezglutenowymi pierogami jest taki, że ciasto nie jest elastyczne i że bardzo szybko schnie. Trzeba je trzymać zawinięte w folię i wałkować bardzo małymi partiami, takimi na 2 pierogi, szybko zaklejać, nie można też rozwałkowywać go zbyt cienko
Quinoa Raz!dzień mam zapracowany, to nie znajduję dla niego nawet pięciu minut. Taka życiowa anegdota. Teraz nieco o cieście. Wydaje mi się, że godzi nieco wielbicieli ciast suchych, kremowych i owocowych. Jest mega szybkie w wykonaniu, bo wykorzystuje kilka skrótowych dróg (krem z użyciem budyniu w proszku), co dodatkowo pozytywnie do tego ciasta nastawia (teraz odezwała się ta leniwa strona mojej
Życie zamknięte w smaku