szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:576/2080)

Pierożki z ciasta francuskiego z pieczarkami 733

Bardzo łatwe w przygotowaniu pierożki z pieczarkami z ciasta francuskiego idealnie sprawdzą się jako szybka kolacja bądź przystawka na imprezowym stole w towarzystwie sosu czosnkowego. Błyskawicznie znikają z półmiska (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 250 gram pieczarek pół cebuli bądź jedna mniejsza 4 łyżki śmietany 12% rulon ciasta francuskiego 1 jajko 100 gram sera żółtego przyprawy: sól i pieprz olej

Blog kulinarny S9.PL
Urodziny w stylu Minecraft i przepis na ciasteczka 166

naturalnego kakao Przygotowanie: Mąkę przesiewamy do misy, dodajemy małą szczyptę soli, cukier waniliowy i cukier puder. Następnie dodajemy masło, siekamy je i dodajemy dwa żółtka. Całość szybko zagniatamy do połączenia składników. Z ciasta formujemy kulę. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę, aby dobrze się schłodziło. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Odrywamy kawałek ciasta

Słodkie okruszki
Ucierane ciasto z jeżynami i żurawiną 129

razem możecie dodać kakao, wiórki kokosowe, bakalie wszelakie, świeże owoce jak np. truskawki, maliny, borówki czy jagody. U mnie goście w tygodniu zawsze równa się jakiś szybki i smaczny wypiek. Bo domowe ciasta są najlepsze Nadmiar – o ile zostaje – spokojnie zamrażam (kroję wtedy ciasto na kawałki i układam w plastikowym pojemniku), wyjmuję kiedy najdzie ochota lub niespodziewani goście

Zasmakuj Kuchni
FRANCUSKIE ŚLIMACZKI 185

się żadne przyjęcie czy impreza. Jest ono na tyle uniwersalne, że możemy wyczarować z niego zarówno słodkie, jak i wytrawne smakołyki. Francuskie ślimaczki to pomysł na szybką, ale nie nudną przekąskę imprezową. Ciasto francuskie z nadzieniem z gruszki i sera pleśniowego z dodatkiem natki pietruszki i wiórek kokosowych. Wyjątkowo pyszne połączenie smaków! Składniki: 1 op. ciasta francuskiego świeżego 1 duża

Kuchnia MagdaLeny
CEBULARZE (BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE, BEZ DROŻDŻY) 194

Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego! Szczerze... pominęłam zabieg wyrastania w ciepłym miejscu i od razu włożyłam do piekarnika, bowiem zależało mi bardziej na szybkiej degustacji niż na bardzo puszystym cieście (w piekarniku też delikatnie wyrosły). Były pyszne, będę robić częściej

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ciasto z brzoskwinią i kaszą manną 140

gorące, letnie dni mam większą ochotę na słodkie przekąski niż zimą :) Też tak macie? Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania szybkiego, taniego i prostego do przygotowania ciasta na bazie kaszy manny i śmietany 18%. Poniższe ciasto jest pulchne, lekko wilgotne (wierzch od brzoskwiń) i z niewielką ilością tłuszczu. Zachęcam do pieczenia!  Składniki na blachę o wymiarach

Ugotować
Śmietanowiec na zimno 342

ostatnio nie wychodzi tak jak trzeba...tym razem z braku czasu [ musiałam iść do pracy] za szybko wylałam ostatnią galaretkę na wierzch ciasta ..i jak widać na zdjęciach narobiła ona trochę bałaganu....ale jak to się mówi...w dobrym młynie wszystko zginie i wszystko zostało zjedzone..Takie ciacho można zrobić bez biszkoptów lub dać jedną warstwę na dno, dać dowolne

Moje domowe kucharzenie
Zawijasy z ciasta francuskiego 151

Ciasto francuskie, zwłaszcza to gotowe, to szybki sposób na smaczne danie czy deser. Ja często go używam właśnie do wytrawnych potraw i dzisiaj takie właśnie Wam proponuję. Proste i smaczne jedzonko.Cieszy oko i też tak smakuje. Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego ( 250 g) 100 g salami 100 g pikantnego sera żółtego 1 pomidor kilka listków bazylii i szczypiorku 1 jajko

Gosia gotuje
Jabłka nadziewane kruszonką 224

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Jabłka z ciastem i cynamonem :) Coś prostego i szybkiego dla fanów jabłek :D Składniki: 1 ½ szkl mąki 1łyżeczka proszku do pieczenia 3zółtka jaj ½ kostki masła 10 jabłek Cynamon mielony Cukier Wykonanie: Mąkę, żółtka, proszek, masło

Bonapetit2xM
Najprostsze ciasto z rabarbarem 205

Placek z budyniem i rabarbarem , ale musiałam wymyślić też coś innego.  Upiekłam więc ciasto konsystencją bardzo przypominające biszkopt, jednak o wiele bardziej puszyste i wilgotne. Ciasto jest naprawdę niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu, ale chyba jeszcze szybciej znika ze stołu;)) Ogromnym plusem jest również to, że na drugi dzień nadal zachowuje swoją świeżość. Niestety nie było możliwości sprawdzenia

Z miłości do słodkości
Szybka pistacjowa babka (bez miksera) 180

się pistacje. Wyjadamy je solo, ale też dodajemy do wielu wypieków i deserów. Dziś polecam Was szybką pistacjową babkę którą przygotujecie dosłownie w kilka chwil i to bez użycia miksera. Wystarczy odpowiednio rozdrobnić pistacje, wymieszać składniki łyżką i… już można wkładać ciasto do piekarnika. Do babki polecam Wam użyć niesolonych surowych łuskanych pistacji z Pistacje.pl  Przypominam Wam też

Słodkie okruszki
Mini bułeczki – prosty przepis 309

kilka minut do wyrośnięcia (w tych temperaturach drożdże szybko ruszą). Do miski wsypujemy resztę maki, wlewamy resztę mleka, rozpuszczone masło, wbijamy jajo, dodajemy małą szczyptę soli i nasz rozczyn. Wstępnie mieszamy całość drewnianą łyżką, a potem zagniatamy. W razie potrzeby dosypujemy mąki. Pamiętajcie, by nie dodawać jej bezpośrednio do ciasta, ale posypywać sobie dłoń podczas wyrabiania. Po około 5 minutowym(...)godzinę do podwojenia objętości (w tych temperaturach wyrośnie szybciej). Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Mój piekarnik bardzo szybko się nagrzewa więc robię, to właściwie na ostatnią chwilę. Z wyrośniętego ciasta formujemy wałek, dzielimy go na około 14 części. Ja często nie robię równych części. To taki mój szybki przepis na bułeczki, więc nie przykładam

Słodkie okruszki
Kruche ciasto z rabarbarem, jabłkiem i akacją 87

ciasto. Ciasto: Do dużej miski wbijamy jajko i żółtko, wsypujemy cukier, sól i ubijamy trzepaczką do spienienia i rozpuszczenia cukru. Wlewamy maślankę i jeszcze chwilkę ubijamy.  Do powstałej masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia,  mieszamy niedbale widelcem i dodajemy rozpuszczone, przestudzone masło. Początkowo składniki mieszamy widelcem,  po chwili zagniatamy ręką na gładkie, zwarte ciasto.  dzielimy(...)część ciasta wykładamy na wierzch  - można oczywiście je rozwałkować i wyłożyć w jednym kawałku,  ja odrywałam fragmenty i wylepiałam powierzchnię miejsce w miejsce. Pozostałe z zagniatanego ciasta białko ubijamy trzepaczką z trzema łyżkami cukru pudru i powstałym lukrem pokrywamy wierzch. Ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, pieczemy 40 minut.  Jeśli góra zbyt szybko się

Kronika Piekarnika
Paszteciki z serem smażone 132

razy w dłoniach, aby wyszły zgrabne paszteciki. Odłożyć na 10 minut do wyrośnięcia. Olej rozgrzać do 170 st. C. Temperaturę można sprawdzić wrzucając kawałek surowego ciasta-ma od razu wypłynąć, ale nie powinno szybko brązowieć. Smażyć paszteciki aż będą złoto-brązowe. (można sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy ciasto nie jest w środku surowe). Gotowe paszteciki osączać na ręczniku papierowym, podawać gorące

Krylowa Kuchnia
Ciasto makowe z budyniem. 160

kuchni :) Ciasto bardzo mnie zaciekawiło, więc postanowiłam wypróbować. Zdziwiło mnie połączenie budyniu z makiem, nigdy czegoś takiego nie jadłam. Zrobiłam z ciekawości i nie żałuję. Ciasto jest pyszne, a przede wszystkim łatwe i szybkie w przygotowaniu. Będę do niego wracać, bo rodzince bardzo smakowało. Myślę, że to ciasto można przygotować na świąteczny stół, zamiast tradycyjnego makowca. Jeśli lubicie

Agusiowe smakołyki