Ciasto z kaszy jaglanej z owocami bez cukru, bez glutenu, wegańskie – Dzisiaj w końcu „ Zdrowa Środa ” :). Zapraszam na ciasto z kaszy jaglanej bardzo proste i szybkie w przygotowaniu bez cukru, bez glutenu. Deser jest z bananami i możemy użyć jabłek lub brzoskwiń, obie wersje są smaczne. Ciasto jest sycące, smaczne i aromatyczne. Radzę podawać je jeszcze trochę ciepłe/świeże
Mała CukierenkaDelikatny , puszysty, lekko kwaskowy i mega pyszny sernik na zimno. Bardzo łatwy, szybki do zrobienia i co najważniejsze, że ciasto zawsze się udaje, szczerze polecam. Składniki: biszkopt 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru masa serowa 1 kg sera z wiaderka 650 ml śmietany 36 % 4 cytrynowe
magiczna kuchnia KasiSzarlotka to moje trzecie w kolejności ulubione ciasto zaraz po serniku i cieście czekoladowym (brownie). Możemy ją bardzo szybko i łatwo przygotować jeśli skorzystamy z gotowych jabłek w słoiku. Oczywiście możemy zrobić ze świeżych jabłek, ale musimy je obrać, pokroić i dusić do uzyskania musu. Gdy zależy nam na czasie skorzystajmy z gotowych jabłek w słoiku. Zachęcam do wykonania tego
Pyza i Surówkajesień to jabłka a jak jabłka to musi być szarlotka. Ta jest bardzo prosta w przygotowaniu i bardzo delikatna. Ma tylko jedną wadę bardzo szybko znika z talerza. składniki: kruche ciasto 450 g mąki pszennej 250 g zimnego pokrojonego masła 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka szczypta soli dodatkowo 1,5 kg jabłek 2-3 łyżki
Monia miesza i gotujebułki tartej Sposób przygotowania: Zimne ziemniaki utłuc razem z twarogiem w garnku za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodać jajka, pół łyżeczki soli, mąki i dokładnie ale szybko wyrobić ręką. Im dłużej będziecie wyrabiać ciasto, tym więcej trzeba dosypywać mąki, gdyż, mąka chłonie wilgoć z ziemniaków i twarogu. Ilość mąki oczywiście uzależniona jest od odmiany ziemniaka, jeśli ciasto nie klei się(...)należy odrobinę dosypać mąki. Ciasto przełożyć na stolnicę, podsypaną mąką. Podzielić je na kilka części. Z każdej części uformować wałek. Wałki lekko spłaszczyć nożem i szybkim ruchem noża ciąć na małe (bądź duże jak ktoś woli) kluski. Zagotować osoloną wodę. Na wrzątek wrzucać partiami kopytka. Zamieszać kopytka łyżką, aby nie poprzyklejały się do dna garnka. Od chwili wypłynięcia klusek
na moim stole...pieprzem oraz posiekaną bazylią. Na wierzch kładziemy plasterki zrumienionej szynki parmeńskiej. Ponownie wkładamy do piekarnika, tym razem na 15 minut. Danie praktycznie w pół godziny. Lekki, szybki obiad lub kolacja. Dla amatorów ciasta francuskiego, pomidorów… i nie tylko. Tarta francuska z pomidorami i szynką parmeńską bardziej kojarzy się z latem, kiedy słońce wydobywa słodycz pomidorów. Ale, jak się
mojewypiekiinietylkoprzygotować wcześniej, ale nadziewać przed podaniem. Wykonanie ciasta na ptysie – do garnka wlać wodę dodać masło. Masło roztopić i zagotować. Wsypać mąkę i szybkim ruchem mieszać. Cały czas musi być garnek na ogniu. Ciasto jest gotowe jak podczas mieszania ciasto odchodzi od boków garnka. Odstawić do ostudzenia. Jajka i białka lekko ubić i dodać do zimnej masy. Dokładnie wymieszać(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą dużej łyżki nakładać porcje ciasta. Można użyć woreczka cukierniczego i formować ptysie. Posypać ptysie gruboziarnistym cukrem. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 190 C i piec ptysie 30 – 35 minut. Ptysie muszą nabrać złotego koloru i jak dotkniecie muszą być sztywne. Za szybko wyjęte opadną. Po upieczeniu otworzyć piekarnik i tak zostawić ptysie
Kuchnia Pokoleńwłasne drzewko z tymi owocami. Ostatnio pozwolił mi je oberwać i zaczęłam się zastanawiać co z nimi mogę pysznego przygotować. Wpadłam na pomysł, aby zrobić jogurtowe ciasto z czereśniami. Jest ono naprawdę szybkie i proste w przygotowaniu, a większość składników na pewno znajdziecie w swojej lodówce. Z poniższego przepisu korzystałam już wiele razy i nigdy mnie nie zawiódł. Wcześniej wykonywałam
Danka Pichciłyżki cukru pudru Beza z migdałami: -3 białka, w temperaturze pokojowej -150 g cukru -2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej -50 g płatków migdałów Przygotowanie --> Kruche ciasto: --> Wszystkie składniki na kruchy spód szybko zagniatamy ręcznie lub w malakserze. Formujemy w kulę, którą spłaszczamy, owijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez 60 minut (lub w zamrażalce przez 30 minut). Prostokątną
Marta GotujeCiasto francuskie jest świetnym kompanem dla szybkich przekąsek, kolacji i deserów. I dla resztek z lodówki, które trzeba ocalić przed wyrzuceniem :) Wyszło całkiem przyzwoite danie, świeże, wiosenne i bardzo smaczne. Duużo dobrego robi mięta - nie pomijajcie jej i jeżeli macie świeżą posypcie nią tartę przed podaniem <3 Składniki: - płat ciasta francuskiego - dwie wędzone ćwiartki z kurczaka - opakowanie sera
Cook&LoveSernik szybki, prosty do zrobienia. Jest bardzo wilgotny, i maślany. Sos wiśniowy jest przysłowiową wisienką na tym serniku. Bez sosu sernik nie byłby taki dobry. Zapewniam że nie zostanie okruszek. wiśnie z cukrem gotowane na sos spód(...)ciastek czekoladowych 60 g masła ciasto: 750 g sera półtłustego 4 jajka 2/3 szklanki cukru drobnego 1 budyń śmietankowy 1 i 1/2 szklanki śmietany 30 % 1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej 1/2 cytryny 30 dkg wiśni sos wiśniowy: 2 szklanki wydrylowanych wiśni 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki wody Ciastka kruszę
wesoła kuchniaCiasto francuskie to najlepszy sposób na szybki deser, dlatego zawsze mam zapas w lodówce lub zamrażalniku. Można w nie zawinąć ser, budyń i większość owoców. A kiedy w Waszych drzwiach niespodziewanie staną goście to możecie wtedy przygotować im właśnie takie koperty. Będą gotowe raz-dwa! Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 duże jabłko 2 brzoskwinie banan mały kubeczek gęstego
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakrople aromatu waniliowego 1 jabłko starte - farsz cynamon do smaku olej ryżowy - do posmarowania patelni Przygotowanie: Składniki zmiksować na gładkie ciasto. Ciasto powinno mieć taką konsystencję, aby szybko rozprowadzić je na patelni. Olej ryżowy wykorzystać do smarowania patelni, najlepiej specjalnej do naleśników (u mnie wystarczyło wysmarować pędzelkiem przed 1 i 3 naleśnikiem, czyli w sumie
Alutka-Gotuje